Nordkoreansk general återuppstår från de döda

Nyhetsbanken har rapporterat 15/5 att
”Trots rapporter i media om att Nordkoreas försvarsminister Hyon Yong Chol ska ha avrättats för att ha somnat under ett tal av Nordkoreas president Kim Jong-un, fortsätter han att dyka upp i Nordkoreas TV
, rapporterar det ryska parlamentets tidning Rossijskaja Gazeta.”
14154450_kim-jong-un-verteidigungsminister-hyon

Välinformerade DN skrev 13 maj att han sköts med en luftvärnskanon med en räckvidd på 8000 meter.
Välinformerade Guardian skrev samma dag att han sköts inför hundratals människor efter att ha fallit i sömn vid ett möte med Kim Jong Un. Avrättningen ska ha genomförts av Kim Jong Un själv, med en luftvärnskanon.
Vi minns (?) alla rapporterna om hur man från Nordkorea skulle ha infiltrerat Sony – rapporter som visade sig felaktiga.

En fråga, inte gripen från luften: Hur pass tillförlitliga är egentligen massmedias rapporter om Nordkorea?

i Andra om: , , , , ,

Russia Today Nyhetsbanken DN Guardian 13/5 DN 20/1 DN 19/1 Dagens Industri 5/1Counterpunch-artikeln SvD 18/12 DN 17/1 New York Times 18/1 New York Times DN 15/1 Van Burens rapport Van Burens bloggDN 12/12DN 11/12 Bilderblogg 19/12 Uppdrag Granskning Wolodarski i DN 12/1 SvT 5/12DN 13/10DN 23/10 InfowarsFolket i Bild om FRA Guardian 6/9 DN 6/9Proletären DN 6/9 II Guardian 23/7 NY Times 7/9 DN:s ledare 28/7 Senator Humphreys brev DN 25/7DN 2/7 AB 25/7 SvD 2 25/7 Socialpolitik USA-sanktioner Faderns öppna brev Troy versus Dulles DN 4/7SvD Jan Guillou 14/7Guardian 1/7Edward Snowdens uttalande DN 2/7 Henrik Alexanderssons blogg Blum om Snowden Upprop för Snowden Guardian 9/6 PRISM DN Washington Post SvD 10/6AB 10/6 Expressen 10/6 New YorkerTruthdigger Jonathan Turleys blogg SKP-bloggen SKP-bloggen Motvallsbloggen 5/1 AB 8/6 Henrik Alexandersson Nyhetsbanken SvD om Kuba 26/11 Svenssonbloggen Kommunisternas blogg Anarkia FIB-Kulturfront. DN stoppas text om Gaza Dagens ekot om Arne Modig på Kuba Aftonbladet 2008 om mordförsök på Castro SR SvD1 SvD2Aftonbladet.se Expressen SvT Flamman Proletaren Svensk-kubanska

  6 comments for “Nordkoreansk general återuppstår från de döda

 1. Benny
  16 maj, 2015 at 17:48

  Efter Sony-skandalen så har jag för egen del slutat att tro på en enda ”nyhet” från vare sig NordKorea eller någon annan s.k nyhet som man fabulerar ihop på MSM-media!

 2. Agneta Norberg
  16 maj, 2015 at 19:16

  Jag lyssnade för några år sedan på professor Johan Galtungs förläsning om media. ”Ungefär 40% och ibland upp mot 50% av det media rapporterar är fabricerat av PR-firmor, ” sa han. Han nämnde PR firmorna Hill & Knowlton ,Ruder & Finn, Burston Marsteller. Vi minns hur Hill & Knowlton fabricerade en film om hur irakiska soldater hade gått in på sjukhus i Kuwait och tagit ut spädbarn ur kuvöserna och kastat dem på golvet. Bush d.ä, hade svårigheter att få med senaten på sitt anfall mot Irak. De fick se filmen och gick med på att bomba Irak. it was like shooting fish in a bucket”, sa en av USA- soldaterna efteråt. Agneta Norberg

  • 16 maj, 2015 at 19:30

   Och tragiskt nog deltar ibland NGO med gott anseende hos många, som Amnesty och Human Rights Watch ibland i desinformationen. Amnesty har nyligen diskuterats i ett gästblogginlägg här, och jag har tidigare diskuterat och kritiserat förslag från HRW om en flygförbudszon i Syrien.
   (Hill & Knowltons insats kommer att nämnas i kommande inlägg om Amnestys syn på Syrien)

 3. Johan Eriksson
  16 maj, 2015 at 21:51

  Uppenbart är DN’s uppgifter propaganda i syfte att underminera socialismen i Nordkorea.
  Sedan vore det oklokt att tro att det i Nordkorea inte finns kontrarevolutionärer och agenter. Revolutionens fiender är starka och självfallet utgör Nordkorea ett av kontrarevolutionens viktigaste mål. Här finns sannolikt infiltratörer, som sänts ut av monopolkapitalet och dess tjänare i form av imperialistiska stater. En av de främsta uppgifterna för det nordkoreanska folket och dess ledning är att försvara revolutionen och socialismen. Kräver detta försvar att kontrarevolutionärer likvideras är det nödvändigt. Det är en felaktig föreställning att vissa metoder inte skulle kunna tillämpas i den revolutionära kampen. Monopolkapitalet har aldrig dragit sig från att likvidera arbetare, varför skulle då inte samma verktyg få användas mot kontrarevolutionära infiltratörer?

  • karl
   18 maj, 2015 at 12:47

   Ibland när man läser här vet man inte om folk trollar eller inte, ”En av de främsta uppgifterna för det nordkoreanska folket och dess ledning är att försvara revolutionen och socialismen” och ” Monopolkapitalet har aldrig dragit sig från att likvidera arbetare, varför skulle då inte samma verktyg få användas mot kontrarevolutionära infiltratörer?” Är du på riktigt? Att det fortfarande finns folk som uttrycker sig på det här sättet är ju inte alls skrämmande.
   Anders Du frågar Hur pass tillförlitlig massmedia är när dom rapporterar ifrån Nordkorea, det är lite svårt att vara det när man rapporterar ifrån ett av världens mest slutna länder. Och det är inte precis som att Nordkorea tillåter journalister att resa runt och prata med folk hur dom vill..

   • 18 maj, 2015 at 13:37

    I det här fallet rapporterade massmedia att han dödats, till och med av en luftvärnskanon som nådde 8 km. Nu har han visat sig leva. Är det svårt med en kort kommentar om det i tidningarna? Hör det inte till god ton att påpeka egen felaktig information?

    (Har strukit svårförståeliga delar av din kommentar)

Comments are closed.