Mohamed Omar, Israelisk agent?

Vi är säkerligen många som undrat över Mohamed Omars plötsliga omsvängning från att vara en from muslim och poet till att börja samarbeta med nazister och förklara sig själv vara radikal islamist.

Igår handlade radioprogrammet Kaliber om detta, ett syfte som delvis saboterades genom att Magnus Sandelin gjort research till programmet och den inkallade experten var Henrik Bachner, något som dessvärre försämrade program-
mets trovärdighet högst betydligt. Men detta faktum över-
skuggades av Mohamed Omars egna yttranden, varav ett citeras i pingströrelsens tidning Dagen.

Dagen: ”Islamisten Mohamed Omar planerar bilda ett nytt antisionistiskt parti i Sverige. Till detta parti hälsar han högerextremister, radikala muslimer och personer från den radikala vänstern välkomna. Den gemensamma nämnaren är antisemitismen.

Mohamed Omar säger till P1-programmet Kaliber att också nazister är välkomna. – Alla kommer att vara välkomna som en del av våra paroller men ingen kommer att kunna påverka oss i någon riktning.”

Alla är välkomna till det antisionistiska partiet men ingen kommer att kunna påverka partiets inriktning som uppen-
barligen bestäms av Omar, Lasse Wilhelmsson och Ahmed Rami. Det låter som ett parti som inte tar i ordet demokrati ens med tång. Samtliga andra partier har beslutande stämmor eller kongresser, men Omars antisionistiska parti låter inga sådana ovidkommande möten styra vare sig partiet eller dess företrädare.

Vi som har sett och hört Mohamed Omar under några år undrar givetvis vad det är som har hänt med honom. Själv uppger han att det var Gaza som fick honom på andra tankar, men jag undrar alltmer över denna uppgift. När Omar agerar, enligt egen uppgift för palestiniernas sak, så blir resultatet det motsatta. De som med rätta kritiserar Israel för landets politik

Mohamed Omar

visavi palestinierna finner plötsligt att en person som uppger sig vara för att palestinierna ska ha samma rättigheter som alla andra, står på barrikaderna tillsammans med – Nazister.

Det är den enskilt största motgång som de palestinska flyktingarna här haft sedan Nakban, i alla fall i Sverige. Skulle Mohamed Omar vara omedveten om detta? Förstår han inte att hans agerande ”för palestinierna” skadar Palestinarörelsen? Är han inte medveten om att de enda som tjänar på hans agerande är Israels regering? Är det vettigt att samarbeta med Nazister för att man är kritisk mot den Israeliska politiken?

Svaren på dessa frågor är givna, således återstår bara en enda fråga. Har Mohamed Omar blivit fullständigt galen, eller går han medvetet någon annans ärenden?

Läs Knut Lindelöf !!

intressant Andra om: , , , , , , , , , , , dagen n24 dn svd t

  28 comments for “Mohamed Omar, Israelisk agent?

 1. Charlie
  2 november, 2009 at 09:09

  PRECIS just det har jag också funderat på!

 2. Micke F
  2 november, 2009 at 09:14

  Ja, en sådan otjänst måste givetvis vara betald av någon. Så när Info 14 samarbetar med Omar så samarbetar dem med Israel. Kul!

 3. M
  2 november, 2009 at 09:16

  Enda fördelen med ett sådant parti är väl att idioterna samlas under en och samma paraply. Då blir det lättare att hålla dem under uppsikt :-D

  Det är mumsmums för Säpo och Mossad. Mohamed Omars projekt är inte små potatis. Då kan ju paranoida svenskar med judiskt ursprung gråta för att muslimerna blivit FÖR MÅNGA. Hur löser man det? Ut med alla muslimer!

  Jag hoppas att Mohamed Omar sätter rätt pris på sitt verk. Ett åttasiffrigt belopp är för litet. Stackars de som av bristande språkkunskaper blir lurade in i detta.

 4. Charlie
  2 november, 2009 at 09:31

  Redogör för sionismens samarbete med Nazzarna åxå!

 5. Sara G
  2 november, 2009 at 10:22

  Om fanatism är galenskap, så är Omare galen, Han ser inte längre klart, är omgiven av demoner…
  Det hände något med honom efter mammas död…
  Fast det är inte hela förklaringen, bara ett led i det hela.
  Jag tror inte för ett ögoblick att han är betald vare sig av Mossad eller nassarna, bara nyttig idiot – och vilseförd, av de egna makterna.

  • Ibrahim M
   2 november, 2009 at 11:37

   Jag tror inte för ett ögoblick att han är betald vare sig av Mossad eller nassarna, bara nyttig idiot – och vilseförd, av de egna makterna.

   Han är bara (?) dum i huvudet alltså? Kanske,kanske inte.

  • 2 november, 2009 at 13:20

   Jag tror inte för ett ögoblick att han är betald vare sig av Mossad eller nassarna, bara nyttig idiot – och vilseförd, av de egna makterna.

   Det gör väl inte jag heller egentligen, men går man Israels ärenden så gör man. Och det borde de där individerna förstå själva, att dessutom samarbeta med nazister, det är samma sak som att pissa på alla palestinier.

 6. e
  2 november, 2009 at 10:59

  Lyssnade till programmet och hade velat skriva om det i bloggen, men jag fick inte ur mig några ord för hela grejen med Mohamed Omar är bara så skruvad. Hur kan man vilja samarbeta med nazister och Irans regering? För mig går det inte ihop, det är bara inte normalt. Jag tror mer på nyttig idiotteorin än agentteorin, men något har ju snurrat om för den karl, det är klart.

 7. 2 november, 2009 at 12:45

  Jonas Mohamed Omar har ju en tidigare epok av umgänge med folk på yttre högerkanten. Sedan var han inne bland vänsterfolk ett tag men har sedan drivit över åt högerbrunt håll igen, fast nu ännu värre.

  Jag tror att inspirationen kommer från Frankrike vad det gäller det ”antisionistiska partiet”. Fast jag tycker det låter som en modernare etikett för ”antijudiska kampförbundet”. Alltså en inriktning som passar de israeliska sionisterna alldeles utmärkt. Vad det ledde till kunde man se under den otäcka al-Qudsdemonstrationen i Stockholm för ett tag sedan – det var ju smaskens för de antipalestinska krafterna i öppen form (Israel) eller mer dolt (Iran).

  Har slutat läsa hans blogg, men den taktik han (och Lasse Wilhelmson) kör med är rätt genomskinlig: först allmänt prat om saker som man kan hålla med om utan problem, och sedan drivs plötsligt resonemanget över i en helt annat och otrevligare riktning. Och då är väl baktanken att om man först börjar prata om palesiniernas lidande och sedan svänger över till judefientlighet så skall den palestinska saken uppfattas som en judefientlig historia i sin helhet. Därmed är MO objektivt sett en tjänare för de krafter som han påstår sig bekämpa. Om han gör det gratis är det ju trevligare för israelerna. – Men jag uppfattar honom mer som en iransk shiamuslimsk utpost av sämre khomeini-typ. Kanske pengar eller annat stöd kommer från det hållet.

 8. Christer W
  2 november, 2009 at 12:59

  I bland tappar folk bara tron på rättvisa och allt bara snurrar runt, det är vad jag tror är den huvudsakliga anledning.

  • josef
   2 november, 2009 at 17:25

   Håller med , han har tappat tron på rättvisa och känt maktlöshet inför de rabiata sionisterna när de rättfärdigar mord på barn och kvinnor på distans.
   Betänk de medie aktiva i folkpartiet med kurdisk? ursprung och deras försvar av Israels handlingar så fort en debatt förs.
   De är den avväpnande grenen utav sionisterna men samtidigt den provokativa som kan fälla vilket uttal som helst utan att tänka på sammanhanget ( Dilsa på programmet Debatt om organstölderna fällde ett uttal om att muslimer var pedofiler och ingen vågade motsäga p g a chocken av orden ).

 9. 2 november, 2009 at 14:11

  Är att agera självmordsbombare med sig själv som mål. Samma misstag som alla gör. Man blir så glad över att man kan hitta folk som delar en del av ens åsikter att man struntar i deras verkliga mål. Sionister jobbar med fundamentalistiska kristna, trots att dessa vill tvinga alla judar att konvertera inför världens undergång. Kurder arbetar med amerikaner som glatt överger dem när någon annan blir en viktigare partner.

  Och nu muslimer som sammarbetar med islamofoba högerextremister och tokstollar som tror på UFO:n, tankeläsning och ockultism. Tjohopp. Inte direkt något som ger trovärdighet.

 10. Palestinier
  2 november, 2009 at 14:13

  Nazisten David Mytt förvandlades till en extrem muslim , han är grundare till hårdföra brittiska national socialist movment (NSM) och nu tillhör han till de radikala muslimer
  Judarna har också samarbetat med nazismen för att främja anti arabisk och anti muslimsk känslor på nätet

  Förintelse förnekare arbetar tillsammans och det omfattar både muslimer och nazister
  DR shejk Abdul Hadi Palazzi är en muslimsk sionist , han accepterar judisk suveränitet över det heliga landet , han tror också på judisk suveränitet över Jerusalem och säger att Quranen stöder detta

  Vad vi ser idag är en ny modell där folk kan samarbeta för att uppnå sitt syfte , Muhamed Omar gör det samma med andra oliktänkande

 11. 2 november, 2009 at 15:55

  Jag tror inte att någon behöver spendera en enda öre att han uppträder på så sätt han gör!
  Han gör gratis tjänst, och tror att han gör goda gärningar. Kille mår definitivt dåligt.
  Det som vi många muslimer vet om Omar är att han var länge i sökandet av sin identitet, och det som är specifikt för honom är att han söker bekräftelse genom överdrivit behov för uppmärksamhet. Vilken uppmärksamhet som helst – han skulle gärna ställa upp! Exempelvis, var han en enda muslim i landet som ville hjälpa Lars Vilks för att arrangera en utställning med Mohammed-teckningar. Där ville han läsa sin poesi (!) Nämligen, otroligt korkat, naivt och vansinnigt – by Omar. Han kände att folk inte ser och inte hör honom när han var en moderat intellektuell muslim. Nämligen, hans behov att synas och höras måste ligga under någon diagnos. Att man brände sin hela karriär under en natt, helt medvetet och med liknande envis vilja (trots att vi många har varnat och kritiserat honom), är riktigt sjukt.
  Han lider av någon slags mani. Kille behöver vård och media plattformen borde inte användas som hans terapiutrymme. Ingen normal människa skulle göra det han gör.
  Jag hoppas att (i minsta fall familjen) ska göra sitt bästa att övertyga honom för att söka professionell hjälp. MEN. Ni få inte missuppfatta mig i den här frågan: Jag menar inte att man ska tycka synd om honom och att hans grova uttalande om folk med en annan tro, religion, kultur och etnicitet, ska sopas under mattan med stämpel ”starkas Omar”!

 12. Göran
  2 november, 2009 at 23:13

  Det må vara hur det vill med Omar. Nu är det viktigt att vi på ett mycket tydligt sätt distanserar oss från honom och Aguèli-sällskapet. Vi skall inte ha några nazister på våra demonstrationer. Vi skall fortsätta att bojkotta Israel och verka för ett fritt Palestina. Bara på det sättet kan vi bevara vår trovärdighet. Leve Palestina!

  • Sara G
   3 november, 2009 at 10:40

   Varför dras in den fantastiske , för länge sedan avdöde målaren Ivan Augéli i sammanhanget? Om ett mysko sällskap i hansn namn uppkommit är det bara att djupt beklaga….

 13. Pingback: Kajsa
 14. Jonas
  3 november, 2009 at 13:52

  Kommentaren ska handla om bloggposten! / Jinge

 15. O
  3 november, 2009 at 14:58

  Mailadress?

 16. Pingback: Anders Malmström
 17. Micke F
  3 november, 2009 at 18:12

  Jinge, hade du hållit med Omar så hade du varit antisemit. Nu gjorde du inte det men är antisemit i alla fall i extremsionisternas ögon. För du är ju fortfarande negativ till Israel, då är man för alltid nerkletad med den anklagelsen. Vad tror du att de vill att du ska göra?

  • 3 november, 2009 at 18:26

   Steppa? :-)

   Nej jag bryr mig givetvis inte. ALLA är antisemiter om de inte lovprisar Israel. Nu har folk som inte känt till detta fått inblick, något som förhoppningsvis leder till en viss skärpning. Det funkar inte i längden att rusa omkring och gapa om antisemitism så fort man blir motsagd.

 18. e
  3 november, 2009 at 20:51

  Ibland undrar man om de som ropar antisemit till alla som kritiserar Israel känner till historien om pojken som ropade ”Varg”. En dag kom vargen men då hade folket i byn slutat komma när han ropade för det var bara falskt alarm. Jag vet många, även sådana som är rejält på högersidan som är lika less som jag på att höra Israel kalla alla kritiker antisemiter, jag hoppas verkligen att jag och alla andra kan utskilja ett verkligt larm om antisemitism från skallet av falska antisemitrop.

 19. mr Biz
  4 november, 2009 at 03:05

  Mohamed Omar skriver i ”samma artikel” att ”Khomeini är en förebild för de islamiska motståndsrörelserna.”

  Som radikal muslim och med Khomeini som förebild blir nog palestiniernas sak en mindre bit som tills vidare kan lägga åt sidan i det det stora politiskt-ideologiska pusslet.
  En annan svastikaformad pusselbit som genast faller på plats blir hans ifrågasättande av Förintelsen som passar väl ihop med nassarnas bitar. — Liksom den stora öppet antisemitiska pusselbiten.

  Han är knappast fullständigt galen men detta tyder mera på en koppling till Iran-mullorna än som israelisk agent och det är ju en viss skillnad även om resultatet för palestinierna blir detsamma.

  • 4 november, 2009 at 06:28

   Det skulle iofs vara möjligt, men jag tror mer på israelisk agent i så fall faktiskt. Slaget mot palestinierna är definitivt något som gynnar just Israel. Att du inte ser det är förvånande.

   • mr Biz
    4 november, 2009 at 10:05

    När jag skriver att resultatet för palestinierna blir detsamma som att han agerar för Israel menar jag att Omar och Khomeini’s stöd till Hamas och Hizbollah är destruktivt för palestinierna då det ökar på Israelkramarnas hat mot palestinierna vilket på så vis gynnar Israel.

    Inser vad du menar, och tanken är lockande, men om man betraktar Omar som en Ahmednejad-wannabe passar flera bitar på plats.
    Khomeini / Ahmednejad har lagt sitt pussel klart. — De spelar nu schack med Israel och försöker på alla vis provocera fram ett katastrofalt drag där Israel blir sittande schackmatt.
    I spel på den nivån betraktas Palestina bara som ett användbart bondeoffer. Även då för Omar.

    • 4 november, 2009 at 10:55

     Khomeini / Ahmednejad har lagt sitt pussel klart. — De spelar nu schack med Israel och försöker på alla vis provocera fram ett katastrofalt drag där Israel blir sittande schackmatt.

     Det tror jag inte ett ögonblick på. Att de håller sig med en israelfientlig retorik är nog mer ägnat att visa hemmaopinionen vilka hejare till karlar de är. Iran är ett mycket fredligt land och har haft fred i flera hundra år frånsett då Saddam hoppade på dem. Längre än Sverige…

 20. WT Snacks
  4 november, 2009 at 12:23

  Rasister får inte kommentera här! / Jinge

Comments are closed.