Melodifestivalen, ett pekoral! –> Poll –>

För ovanlighetens skull så innehöll gårdagens uttagning Melodifestivalen ett par klart trallvärdiga melodier av god schlagerklass. För egen del fastnade jag på en gång för Sara Vargas låt, ja till och med efter att bara hört ett par takter av den på nätet timmarna innan programmet skulle börja.

En vacker melodi av Lisa Ekdal-typ som faktiskt fastnade i huvudet direkt. Jag lyssnade till den flera gånger innan programmet började och har lyssnat på den en massa gånger efteråt. Den handlar uppenbarligen om en man som miss-
handlar sin kvinna, något som ter sig rätt så udda i melodi-
festivalsammanhang, en sorts dansmelodi uppblandat med visa och jag föll pladask. Tack vare teknikens under så har jag hela programmet inspelat på min dator vilket gör att jag kan både lyssna och se på Sara Varga, och nej, det gör inte ont i ögonen av att se på henne.

Det fanns dessutom fler melodier som riskerar att kleta sig fast i huvudet på publiken så ur den aspekten kan jag konstatera att denna omgång var den mest lyckade hittills. Det jag däremot inte förstår är resten av programmet. Det skulle ta tjugoåtta minuter att spela upp melodierna så SVT skulle med lätthet kunna korta programmet med en halvtimme. Att man inte gjort det utan istället plockat in två skådespelare som ska föreställa något slags agenter gör det till det pekoral det är. För oavsett programmets musikaliska inslag så borde budgeten ha räckt till att anlita några manusförfattare om man nu hade tänkt underhålla tittarna med någon slags ”humor”.

För humor är det inte, det är helt och enbart pinsamt. Det skadar möjligen skådespelarnas karriärer att bli förknippade med den sortens buskis, för en förutsättning för att humor ska fungera är givetvis att den på ett eller annat sätt är – rolig. Det är den inte utan den är bara pinsam, jag känner skammens rodnad på kinderna för Sveriges Televisions bottennapp.

Sedan har man engagerat något slags troll som har i uppgift att styla om gästartister, denna gång Lena PH. Ett publikt fiasko redan från första avsnittet. Det är svårt att veta hur redaktionen bakom Melodifestivalen har tänkt, och det är nog uppenbart för de allra flesta att de har misslyckats totalt.

För allas bästa så hoppas jag att vi nästa år får se en helt ny laguppställning ta hand om denna TV-underhållning. Har vi inte kompetent folk i Sverige så får vi väl inventera förmågorna i våra grannländer. På en femgradig skala så får hela program-
upplägget en etta i betyg av undertecknad, en svag etta.

Redan igår kväll ordnade jag med en omröstning här, och den finns kvar. Där kan man välja tre (3) av numren som favoriter. Tanken är inte att kolla vilka som går vidare till Globen, det vet vi redan. Tanken är förstås att få ett grepp om vilka melodier som besökarna här tyckte bäst om, inte vilka som har störst vinstchans. Jag kommer låta den omröstningen vara kvar på sidan i några dagar, och när folk inte längre svarar så kopierar jag in resultatet här i denna artikel.

it , , , , , , ab12345 ex123 svd dn gp svt

  9 comments for “Melodifestivalen, ett pekoral! –> Poll –>

Comments are closed.