Melodifestival från landets rumpa


Jag erkänner, ytterst ovilligt, men jag är en av dem som tittar på Melodifestivalen. Jag gjorde det även i lördags för en vecka sedan, och som vanligt gick fel låtar vidare. Jag tror att ett par av mina favoriter gick till andra chansen, men de låtar som gick direkt till Globen var – rena skämten.

Nu har jag lyssnat igenom kvällens bidrag och vet vilka som jag gillar bäst, eller om man säger så, vilka som inte kommer att gå direkt till Globen. En tjej som kallar sig Anniela har en poppig låt som heter Elektrisk. Den var tillräckligt bra för att lyssnas på från början till slut, den enda bland omgångens melodier. Sanna Nielsen bör enligt min uppfattning ha vissa möjligheter liksom även ”Oh my God” med något som kallas The Moniker, en låt med några drag Beatlessound.

Nu är ju själva numret viktigt för dem som ska få publikens röster, det betydde förra veckan att Swingfly inte föll mig på läppen alls, men den gick givetvis vidare till Globen precis som Danny Saucedo, två präktigt bedrövliga låtar. Men Pernilla Andersson och Jenny Silver gick till andra chansen, alltid nåt.

Själv saknar jag Petra Mede, men rent allmänt så tycker jag att de kan strunta i alla skämt och långa monologer. Åtta stycken tre minuter långa melodier gör 24 minuter, att man inte kan pressa in det på en timme är illa, nu ska man ha totalt nittio minuter vilket gör föreställningen seg. Men man kanske ska vara tacksam för att inte Dolf Lundgren dyker upp och ska vara något slags häftig figur i år också.

it , , , , , , , ab123 ex1 svt12 gp1 svt1 dn1


29 svar till “Melodifestival från landets rumpa”

 1. Nu har du lurat mig att titta på eländet! (Alternativen är ännu värre).

  Till skillnad från dig kunde jag ta spårvagnen ner och se det ”live” dvs mimande åbäken med ljudanläggning.

  Men det finns gränser… ;)

  Södra leden i Tokholmen är en hit förresten,man slipper Globen och resten och vips!, så är man på Värmdö!

  • Nej ta själv ansvar för att du kollar på Schlagerfestivalen, skyll INTE på mig, det är FEGT!

   Ja tunnlarna är skapliga då det inte är kö. Jag har suttit i en halvtimme i en och det är inte såå kul.

 2. Hörru Jinge, Dolph är ju Sveriges främste actionhjälte ;) (kan dock hålla med om att Melodifestivalen inte riktigt är rätt forum för honom milt sagt).

  Själv saknar jag INTE Petra Mede. Hon är alldeles för ’flamsig’ och ’gapig’ och dessutom är Serneholt trevligare att vila ögonen på :)

   • Ja Mede är bra! Och Sanna Nielsen är jag mycket svag för. Jag skall se utan att skämmas. Tänk om Mede hade fått tillfälle att presentera Sanna! Då hade jag gått i spinn.

  • Nänä, jag har 150 nåt följare, jag vill inte att 50% ska hoppa av bara för att jag tvittrar om GÖTEBORG! NÄVER !!

   • Och nu fick du en till följare på Twitter i mig. Visserligen skriver jag bara om saker kopplade till mitt yrke och följer nästan enbart de som gör samma sak. Så något höjt ögonbryn lär du orsaka. För du sticker ut lite politiskt bland mina kollegor kan man nog säga. :-)

      • Nåå, oftast så handlar det bara om ett inlägg som jag vill puffa för, jag aktar mig för att nappa på tips som det Annarkia kom med, ska man chatta med en massa människor så är IRC bättre, eller andra chattforum.

  • Det bästa inslaget där var väl Silberskys kommentar om herr Borg.

   Gissade på att Sanna, Brolle och Babsan skulle gå vidare, inte så dåligt.

  • Mest elände i alla hörn.

   Stängde av. (Ja,jag såg alla).

   Då behöver jag inte se nästa vecka heller.

   ;)

   Rätt knapp?

  • jag gillade Brolle bäst, han var sötast av dem alla…
   det är nåt att vila ögonen på!
   ung och fräsch och vilken kropp!
   jag tror många gillar hans utseende..,;-)

 3. Rap-inslaget och tillika plagiatet av det klassiska Nathalie Portman framträdandet i Saturday Night Live var iallafall pinsamt dåligt. Borde inte SVT med den jättebudget Melodifestivalen lär ha åtminstonne kunna göra egna grejer istället för att kopiera sånt som redan gjorts.

  Länk till orginalet (som är riktigt bra): http://www.youtube.com/watch?v=KpMPFGBtE7Q&feature=related