Media skrämmer Zlatan


Att Zlatan Ibrahimovic drabbas hårt av olika mediers bevakning är inget nytt fenomen. Utav vidare kan vi säkerligen alla dra oss till minnes andra idrotts-
stjärnor som reagerat kraftigt på medias ständiga lögner.

AB: ”I dag talade Zlatan Ibrahimovic ut om sina uttalande som skapat så mycket rubriker de senaste dagarna. Han gjorde det genom att kritisera hela den svenska presskåren. – Jag har känt mig missförstådd under hela min karriär.”

Zlatan var ändå väldigt snäll på presskonferensen, han lade det på ett helt annat plan och sade att han känt sig missförstådd. Det är nog ett under-
statement. Zlatan har i perioder bojkottat flera tidningar som han tyckt sig misshandlad av, nu senast var det antagligen för att han pushade för att de yngre grabbarna skulle få chansen i landslaget. Det är givetvis en mycket klok synpunkt, Sverige kommer knappast att gå vidare till andra omgången. Får de yngre spelarna känna på hetluften så är de bättre rustade nästa säsong.

Men personligen undrar jag om inte Sveriges olika landslag ska förbjuda presskontakter i samband med större turneringar. Rimligen borde det räcka med ett par presskonferenser under de veckor det pågår. Man behöver inte vara raketforskare för att inse att medias rubrik-

val på hemsidorna eller på löpsedlar ofta är förvanskningar eller förenklingar av det idrottsfolket – möjligen har sagt.

Fast personligen oroar jag mig mest över hur tisdagen och onsdagens medierapportering ska se ut. Måste man skrolla tre bildskärmar ner för att då läsa om sådant som har hänt i världen?

AB12 DN12 SvD12

Andra om: , , , , , , ,

[tags]Mediekritik, Zlatan, Fotbolls-EM, Skitskriverier, Lögner, Sensationsmakeri, Tidningar, Fotboll[/tags]


10 svar till “Media skrämmer Zlatan”

 1. Helt sant! De borde förbjuda all kontakt med media precis som du säger! Svenska folket vill att det ska gå bra för landslaget till skillnad från media, då äre lika bra att skita i dem totalt! Iaf aftonbladet, borde skrotas för allt skit de skriver och hittar på!

 2. Mannen.
  Det är du och jag, skattebetalarna, som betalar svenska fotbollslandslagets kostnader under EM. Enbart boendet kostar 170.000 per dag. Intresset för fotbollen är skitstort, blått och gult överallt och ett enormt drag. Svensk och internationell press undrar så klart över vad som är på gång, vad Zlatan tycker och så vidare. Tanken med att kalla till en presskonferens är att man vill förmedla någonting ut till medborgarna, folket. Alternativet är att det utgår en kommuniké från högre ort där endast den ena parten dikterar vad som ska tryckas eller återges i radio och tv. Notera också att ”problemet” också bara finns inom fotbollen. Ishockeyn har aldrig haft några som helst problem. Hockeyspelare är inte prinsessor på samma sätt som i fotbollen. De är mer ”one for all, all for one” trots att de tjänar mer pengar. Samma sak med friidrottarna, som verkligen är individualister. Här har du heller aldrig sett divalater på samma sätt. Du får nog gå till sämsta sorten rockstjärnor för att finna samma maner.

 3. ”Måste man skrolla tre bildskärmar ner för att då läsa om sådant som har hänt i världen?”

  Det inte som i gamla tider dock, då man var tvungen att först ge mat till alla 350 budbärare som bara babblade om dagens tornerspel, innan den förste med ett relevant meddelande kunde läsa upp det från sin pergamentrulle. Fatta vad dyrt! Och vilken tid sen!

  Tänk på det innan oron slår till…

  ;-)

 4. Jag har hört de svenska journalister fråga om stämningen i laget många presskonferanser.
  Jag tycker är det någon som ger landslaget dålig stämning (vilket bidrar till att vi inte går längre i stora turneringar)så är det ni Journalister särskilt Aftonbladet. Kan ni någon gång stötta våra svenska fotbollsspelare istället för att tracka ner på dom och göra de små grejorna till stora rubriker. Dessutom deras hemliga träningar som är taktik förberedande för bl.a. Grekland, de träningarna avslöjar ni för hela världen genom att skriva exakt vad de gjort i tidningarna och i tv. Jag hatar att ni får vårat landslag att förlora!

 5. Helt rätt av Zlatan att såga pressen, de enda dem vill är ju att han ska trampa snett, och när han då gör det så ska dem såga honom. Verkar som det alltid varit så när det gäller Zlatan, ingen annan spelare har blivit så kritiserad och sågad av pressen (speciellt svenska) som Zlatan.

  Låt han spela boll och göra det han är bra på så kanske pressen kan ta och skriva lite nyheter istället för allt jävla trams!

 6. Svenska journalistkåren är nog värdens mest självöverskattande ankdamm.
  Där simmar det runt en hel del illitära idioter vars enda mål är att bli publicerade, där av alla dessa korkade artiklar som tex ”svenskan på ödleön”.

  Inte undra på att Zlatan bojkottar dessa personer vars enda dogma är att vrida sanningen så den verkar mer intressant!

 7. Är inte intresserad av fotboll men svensk media, särskilt aftonhoran och sexpressen, har några riktiga jävla kål på redaktionen. Ingen skam har de i kroppen och inget vett i huvudet heller för den delen. När skall dessa ruttna plantor avlägsnas?
  Zlatan och berörda borde stämma AB så hårt att ägaresn/utgivarens barnbarn känner det.

  Så vad har vi lärt oss idag, barn?
  – Trakasserier och förtal lönar sig. Allt detta tack vare vår fina demokrati.

 8. Är det inte så att de flesta reportrar på kvällstidningar består avundsjuka sossar och kommunister, inte svårt att förstå deras äkta svenska avundsjuka när en invandrare visar att det går att bli något, om man vill.
  Har för mig att Zlatan sagt ”Ni snackar jag gör det”….
  Om jag skall tolka honom som ”ni” brukar göra så säger Zlatan ” ni är avundsjuka och snackar bara en massa skit för att ni misslyckats bli något, det enda som återstår för att livet skall ha någon mening för er är att kritisera eller klaga på andra människor för att de åstadkommit något med sitt liv”

 9. @MAxat: Är det inte så att de flesta reportrar på kvällstidningar består avundsjuka sossar och kommunister

  Nej så är det inte. Det är kommersialismen som gör att de skriver en massa strunt.

 10. MAXat, min kära Balkan-boy Zlatan är Jantelagens brottsling :o) och det är många svenskar också.
  Hans ”brott” mot Jantelagen blev ännu mer uppmärksamats pga hans utlänsk bakgrund.

  ”Tro inte att du är någon” – betyder att individen ska sågas till fötterna, alla ska bli klonade kopior, alla likadana, och variation av olika talanger ska inte utmärkas.

  Det värsta som jag har hört av så många människor i det här landet är ”Vi är alla konstnärer”, när man kommer på min utställning.

  :-/

  alla..?
  Säg det samma i Italien, så kommer du se reaktionen.