Media och TV4s Idol-spinn


Idag visar återigen kvällspressen upp sin totala brist på självrespekt genom att hänga på TV4s nya reklamkampanj för den högst tveksamma TV-såpan Idol.

Först så visar juryn upp ett beteende som direkt skulle leda till att de fick sparken om de betedde sig likadant på en vanlig arbetsplats, men då det inte hjälper för att behålla publiken så spär de på med fiktiva relationsproblem inom den redaktion som gör programmen. Kvällspressen hänger tacksamt på, allt blir till fiktiva nyheter om en fejkad TV-såpa som givetvis bara har ett enda syfte, att dra in pengar till TV4.

Aftonbladet: ”Andreas Carlsson sågade Malin Brännlund längs med fotknölarna.
Då röt den annars så fryntlige Peter Jihde till.
– Nu blev jag nästan förbannad, fräste han åt jurymedlemmen.
Malin Brännlunds version av Alanis Morissettes ”Thank you” föll inte ”Idol”-juryn i smaken.
De sågade sångerskan rejält.
– Det här lät väldigt illa, sade Laila Bagge.
– Jag vet inte om det var ett teatraliskt misslyckande eller ett musikaliskt bottennapp, menade Anders Bagge.
Men som vanligt ville Andreas Carlsson vara värst. Inför en buande studiopublik klämde han i från tårna:
– Det lät som en spädbarn som skrek genom ett megafon.
Peter Jihde såg märkbart irriterad ut.
”Förbannad”
– Nu blev jag nästan förbannad, vad menar du med det, fräste han åt Carlsson.”

Kollar man igenom kvällstidningarnas internetlöpsedlar så kommer man snabbt fram till att kvällspressens rapportering till stor del handlar om händelser som skapas av media, om inte av tidningarna själva så av andra medieföretag som TV4 och liknande. För att vi ska kunna hålla oss informerade om händelserna i vår omvärld så behöver vi information utifrån, både om sådant som händer hemma och även sådant som är på gång att hända i andra länder.

Men det tycks som om media inte anser att den uppgiften duger, således handlar det istället om Idol, Melodifestivalen, TV-såpor, Hollywoodfruar, Popidoler, Skådespelare och miljontals andra oviktigheter som jag inte orkar rabbla upp. Viktig information om vår samtid säljer inte, alltså rapporteras den inte. Idag toppar Aftonbladet med en svensk seglare som försvunnit i en hamn någonstans i Biscaya, nyhet två är en pensionerad officer i USA som säger sig ha sett UFOs, Idol är nyhet tre och på det sättet håller det på.

it , , , , , , , , ab123 ex12


Ett svar till “Media och TV4s Idol-spinn”