Mästarnas Mästare – Heja Holm!

Jag kan bara konstatera att jag själv ser fram emot dokusåpan Mästarnas Mästare, och de gånger jag inte kunnat se det live så har jag kollat det på nätet efteråt.

Konceptet är enkelt, man tussar ihop ett antal f.d. idrotts-
stjärnor och låter dem tävla, det avslutas med att en ska åka hem efter att förgäves ha försökt greppa ett ”svärd”. Långa deltagare gynnas på grund av sin position och armlängd, därför har Patrik Sjöberg lyckats bli av med två konkurrenter i programmets sista moment.

Programidén är strålande bra och en del av tjusningen med programmet är förstås att de man tidigare beundrat för deras idrottsliga prestationer visas i helt andra sammanhang, något som antagligen gillas av de flesta. Den mediala fokuseringen handlar om trashtalk, i första hand mellan Patrik Sjöberg och Stefan Holm, höjdhoppstjärnorna vars konkurrensförhållande nu blivit publikt. Ikväll var det dock skrinnaren Thomas Gustafson som blev hemskickad av den långe Sjöberg. Till nästa säsong, och lita på att det kommer fler, så behöver man nog utjämna chanserna så att inte kropps- eller armlängd ska fälla avgörandet.

Personligen hoppades jag på Gustavson, men jag insåg motvilligt att Sjöberg hade bättre chanser plus att han dessutom hade erfarenhet från ett tidigare tillfälle. Det verkar som om många av deltagarna retar sig på honom, vilket uppenbarligen inte bara är ett trick från producenternas sida. Han är faktiskt störig i överkant, plus att han visar upp en von oben-attityd som måste vara tämligen ovanlig. Han är inte en särskilt anspråkslös person utan ser också munhuggandet som en tävlingsform. Underhållande, charmig och rolig,

såpa

antagligen en person som kan göra den lugnaste galen av frustration.

Det blir med andra ord bra TV-underhållning. Matchen mellan honom och Stefan Holm har ännu inte gått av stapeln men det känns redan som om just den blir den avgörande för hela tävlingen. Jag har inte haft någon TV på många år men sitter nu som klistrad och tittar på en dokusåpa. Det är en lika förvånande som irriterande upplevelse. Och nu skriver jag om dreten också och erkänner mitt tillkortakommande. Hur det ska sluta vet vi inte, men jag hållet tummarna för Stefan Holm.

intressant Tags : , , , , , ab12 svd dn t

  11 comments for “Mästarnas Mästare – Heja Holm!

 1. Gbg Angel
  9 februari, 2010 at 21:59

  Jag gillar Sjöberg
  Jantefolket får lite krupp
  Och eftersom jag är Gbgare så håller jag på herr Sjöberg

  • 9 februari, 2010 at 22:09

   Jo jag diggar oxo, men visst blir han lite föör myycket ibland.. :/

   • Gbg Angel
    10 februari, 2010 at 16:51

    Jo men jag har sett han en del inne i stan som vanlig pöjk
    Han är inte sån egentligen , mask eller bra tv
    Han är ganska bra det jag har sett av han som person
    Men han roar ju i alla fall

 2. 9 februari, 2010 at 22:26

  Jag måste säga att jag har extremt svårt med Sjöberg. Han har ett sjukligt stort ego och ett ännu större bekräftelsebehov.. Dock tyckte jag till en början (inte sett alla avsnitt) att det var lite roligt och sådär, men sedan kom det till en punkt där det blev för mycket. Nu tycker jag han kort och gott är odräglig. Men det är ju på alla sätt ”bra TV”!

  • 9 februari, 2010 at 22:36

   Jag måste säga att jag har extremt svårt med Sjöberg.

   Jodå, men samtidigt så kan det vara kul att käfta med sådana som han. Han är dessutom påtagligt störd över att Holm är en bättre höjdhoppare. Det är bara att dividera kroppslängd med det egna rekordet så visar det att Holm är bra mycket vassare än Sjöberg.. :-)

   • Gösta Berling
    9 februari, 2010 at 23:04

    Men, som Sjöberg brukar säga, det finns ju ingen gren som heter ”höjdhopp i förhållande till kroppslängd” !!

    Förresten, var det inte Kurt Olsson som en gång i TV frågade Sjöberg som omväxling hur kort (!) han hade hoppat ? Eller minns jag fel, ganska länge sedan.

    Från början var jag ganska säker på att Holm skulle bli Mästarnas mästare, det är ju inte länge sedan han var aktiv, men han har i vissa deltävlingar visat sig rätt medioker. Så nu håller jag det rätt öppet vem som till sist vinner.

    Är själv förtjust i serien ända sedan förra säsongen. Visst bråkar deltagarna en del men samtidigt ser man att de också trivs och får förståelse för varandras idrottsgrenar och prestationer. En del andra dokusåpor brukar gå ut på att samla en massa avvikande, osäkra och ibland argsinta personer, ge dem obegränsat med sprit och filma de komplikationer som brukar bli resultatet … Tacksam att slippa detta i Mästarnas mästare.

    • Gösta Berling
     10 februari, 2010 at 09:30

     … ”hur lågt …” skall det förstås vara.

 3. JOhan
  9 februari, 2010 at 23:46

  Intressant kommentar! Läs kommentarsreglerna och skriv om den! / Jinge

 4. Carl
  10 februari, 2010 at 15:37

  Personligen håller jag på Stefan Holm. Trevlig kille med glimten i ögonvrån. Den bästa höjdhopparen genom tiderna.
  Patrik och Soutomayour behöver ju inte hoppa. Det räcker med att de sträcker och böjer sina långa taniga ben så är de över två meter!

  Mästarnas Mästare är en upplevelse att se på och många av grenarna skulle säkert många upplevelseföretag kunna lägga till sina teamworksaktiviteter! :)

  Reklam undanbedes! / Jinge

 5. Bosse
  11 februari, 2010 at 01:00

  Personligen så tror jag det faktum att Holm har det OS-guld som Sjöberg aldrig lyckades vinna har blivit något av ett trauma för nämnde Sjöberg. OS-guld är ändå det absolut finaste som går att vinna i höjdhopp, liksom i de flesta andra grenar. Att lille Stefan Holm lyckades ta det mest åtråvärda, som fanns på en hylla som Patrik Sjöberg aldrig lyckades nå, måste vara oerhört frustrerande för en man med ett sånt oerhört stort ego som Sjöberg. Att han råkar ha ett maxhopp som är två centimeter bättre än Holms bästa tror jag är en klen tröst i sammanhanget.

 6. Carl von cerdre
  2 mars, 2010 at 17:13

  Tävlingen är avgjord. Holm vann !

Comments are closed.