Massiv utländsk infiltration i Syrien?Vi har i tidigare inlägg, bl.a. 13 juli, raporterat olika uppgifter om utländskt stöd till den Fria Syriska Armen (FSA). Några exempel:
Enligt Daily Star i Storbritannien har agenter från CIA och MI6 (Storbritannien) samarbete med FSA. Enligt en rapport från brittiska militära källor i november 2011 har brittiska och franska specialstyrkor tränat medlemmar i FSA, i en bas i Turkiet.

Vid ett möte i april i Istanbul med deltagande av gulfstater beslöt USA och drygt 70 andra stater att stödja det splittrade Syriska nationella rådet med vapen och pengar. USA lovade 12 miljoner och Västtyskland 7,6 miljoner US Dollar, dvs. motsvarande 130-140 miljoner svenska kronor vid ett möte i Istanbul i början av april. Detta underminerar också Annans fredsplan.

Nyhetsbanken (www.nyhetsbanken.se) återgav i början av veckan en rapport från SANA att en grupp på ca 150 jihadkrigare från arabiska, muslimska och afrikanska länder i lördags intog positioner vid gränsstationen Bab al-Hawa mellan Syrien och Turkiet, som varit avstängd av Syrien sedan juni 2011. De har kommit från Turkiet och är under full uppsikt av de turkiska myndigheterna.

En fransk fotograf från Agence France Presse (AFP) kom de cirka 150 militanterna från Algeriet, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Egypten, Frankrike, Tjetjenien, Tunisien och vissa afrikanska länder. Han rapporterade att en del jihadister sa att de är talibaner, medan andra säger att de är medlemmar av al-Qaida:s kontor i Maghreb-länderna. Den syriska armén dödade terrorister av olika arabisk nationalitet under sin upprensning av stadsdelarna Midan och Qaboun i Damaskus.

CIA-agenter stationerade i Turkiet har trappat upp vapenleveranserna till den syriska oppositionen rapporterade New York Times i juni.

Massiv utländsk infiltration i Syrien?
I veckan kom en rapport från Thierry Messan, som brukar publicera på informativa siten www.globalresearch.ca. Dess sanningshalt kan jag inte bedöma, men uppgifterna är så pass sannolika att jag återger dem för kritisk granskning.
Messan menar att Washington och Paris under de senaste fem dagarna har lanserat en en hemlig militär operation ”Damaskus vulkan och Syrien jordbävning”, liknande det som skedde i Centralamerika under Reagan-eran. På några dagar ska mellan 40 000 och 60 000 Contras, mestadels libyer, kommit in i Syrien, oftast via den jordanska gränsen. De flesta av dem var knutna till ”FSA”. Vissa är anslutna till Al-Qaida, andra till saudiska Sudairi. Längs vägen tog de några gränsstationer, och sedan kom de till Damaskus där stora strider har utspelat sig som bekant.

Syrien har tidigare anklagat västerländska och arabiska underrättelsetjänster för att ha planerat att ”kapa” dess kommunikationssatelliters kanalfrekvenser för att sprida desinformation om påstådda framgångar för rebellerna, militära avhopp eller erövringar av vissa städer. Ett mål skulle vara att sända falska nyheter om en ”påstådd statskupp”. Liknande larm om en ny komplott mot Syrien också sänds via andra officiella nationella medier källor som Syrien TV, al-Dunia TV och Sham FM.

Informationsminister Omran al-Zou’bi har varnat sina landsmän för en förestående utländsk propagandainsats med syfte att demoralisera folket. I radio och TV-utsändningar söker man mobilisera befolkningen. Han vederlade uppgifter från Gulfstaterna enligt vilka ett myteri brutit ut i den fjärde divisionen och explosioner hade ödelagt dess förläggning.

Nu uppmanar jag läsaren att kritiskt fundera över om och hur uppgifter som dessa från Syrien återges av dominerade massmedia.


i Andra om: , , , , , , , ,
http://www.dn.se/nyheter/varlden/annan-uttryckte-oro-infor-laget-i-aleppo
DN 29/7 DN 29/7 Annan SvD 28/7 DN1 DN2 Nyhetsbanken SANA Thierry Messan 24/7

dn1234567 global research svd1 voltair net

Samt: DN 24/7 SvD 24/7SvtSverige radioAftonbladet 24/7Expressen 24/7dn 22/7 Ledare Wolodarskidn 22/7 Kilhstrom dn 22/7 forhandling dn 22/7 Shachar svd2 dn2 sr DN Syrien 30 juni, DN om Parismötet bland Syriens vänner , DN Syrien 13 juni, DN Syrien 7 juni, DN Syrien 6 juni, dn iran, dn syrien


13 svar till “Massiv utländsk infiltration i Syrien?”

  • För att man har är en fördel av det är det enkla men banala svaret. USA och dess allierade har naturligtvis en klar fördel av att demonisera Syriens regering (psy-op kallas det visst), och har överlägsen erfarenhet och överlägsna resurser till det. Därmed inte sagt att alla uppgifter därifrån är oriktiga eller att Syriens regering hela tiden ger objektiv information.

 1. när får vi läsa sådan info i massmedia? ska sverige delta i saboterandet av annans fredsplan?

 2. Massmedia (DN, SvD och Aftonbladet och nu GP) ville inte publicera ett aktuellt debattinlägg av journalisten Hans Öhrn och mig som stödjer Annans fredsplan. Sveriges regering verkar okritiskt sluta upp bakom USA:s utrikespolitik, eller hur?

  • Annans fredsplan var ett spel för gallerierna, var dömd att misslyckas på förhand

   • Den enda anledningen till att fredsförslaget misslyckats är FSA:s motstånd mot den. Assad-regeringen har tidigt deklarerat att man stödjer den med ’oppositionen’ där Al-Quaida och andra religösa tokstollar ingår vill hellre se ett blodbad.

 3. Jag kan stödja ett militärt ingripande i Syrien OM det också görs mot israel för att skydda palestierna.

 4. Al Qaeda militanta och andra sunni extremister har blivit större och större i Syriens konflikt och Syrien är översvämmad av terrorister av alla slag
  Al Qaeda har begått ett antal terrordåd i Syrien och får stöd av USA och västvärlden låter terrorister kliva in istället för oppositionen . USA och Stor Britannien har intensifierat hemlig samarbete med Al Qaeda mot den syriska regeringen

  USA , Qatar , Saudiarabien ger stöd till militanta som rekryteras från olika länder som legosoldater och ge de träning i Libanon och Turkiet . Saudiarabien och Qatar anslöt en hemlig affär för att finansiera vapenköp till den syriska oppositionen för att störta Al Assad

  Israel jublar över detta och omfamnar Saudiarabien och Qatar som om de var en gåva av gud , Israel talar mycket om Syrien men är mycket tyst om dess brutalitet mot det palestinska folket

  USA vill förstöra Syrien sekteriska konflikt och vill stycka landet för att undanröja för USA,s hegemoni . För det andra vill USA och Israel eliminera Syrien som en vapenkälla till Hizbollah så Israel kan ockupera hela södra Libanon . tredje motivet är USA,s täckning av störtandet av andra regeringar är moralisk prat och första målet är att demonisera och sedan nakna aggression i frihets och demokratins namn

  Det är inte bara västvärlden som har en ensidig information om Syrien . Det är också de arabiska medierna som är USA,s allierade

  • Jag tror att det ligger mycket i din beskrivning. Inte tillstymmelse till sådana reflexioner i svenska massmedia.

 5. ”På några dagar ska mellan 40 000 och 60 000 Contras, mestadels libyer, kommit in i Syrien, oftast via den jordanska gränsen”
  Det är en helt orimlig siffra om Assad har koll på sina gränser. en sådan folkvandring IN i landet skulle garanterat observerats även av blinda gränsvakter.
  Intressant att dom också kallas för Contras, det är väl oppositionen som är mest i närheten av att revoltera och Assads arme är väl närmast ”contras”. Definitionsförvirring?

  • Håller med om att siffran verkar hög. Kan inte gå i god för den, vilket nog framgår av blogginlägget.
   Men en inflitration av utländska ”motståndsmän” har enligt olika källor pågått under lång tid och kan vara ansenlig totalt. Thierry Messan kallar dem Contras, då han associerar till Contras i Sydamerika.