Märkligt Fotbollsförbund

Igår spelades det fotboll mot San Marino, inte en match som ur fotbolls-
synpunkt går till historien, men en match som många av TV-tittarna inte kunde följa trots ett påtagligt intresse. Orsaken var att förbundet sålt det till en kanal som passade på att utnyttja tillfället till att ragga kunder till en för dagen helt ny kanal.

Själv tycker jag att det är underligt att förbund för stora publikidrotter säljer lands-
kamper och liknande till kanaler som inte ingår i det digitala marknätet. Jag vet många som är så innerligt reklamtrötta att de inte abonnerar på en enda extra kanal utöver dem som inte kostar något för tittarna. Och inte ens det är man nöjda med, följde man Fotbills-VM i somras så märkte man skillnaden på ett dramatiskt sätt. SVT hade inga avbrott annat än de sekunder där man berättade vilka företag som sponsrat sändningen, reklam light, medan TV4 styckade upp alla pauser i ett flertal reklamblock.

Det är det som kallas ”fri” television som innan den infördes hade så många tillskyndare. Idag vet de svenska TV-tittarna vad det handlar om och vad vi går miste om. Att TV4 nu köpt rättigheterna till fotbollslandskamperna nästa år betyder antagligen att man måste abonnera på TV4 Sport om man vill se landskamperna. Bortsett från tvånget att abonnera så får man då stå ut med dessa reklamblock, allt i frihetens namn. Men vems frihet det handlar om talar man tyst om.

it , , , , , , , ab ex svd dn

  4 comments for “Märkligt Fotbollsförbund

Comments are closed.