Major Rottings tillkortakommanden


För ett tag sedan så satte ett antal huliganer eld på bilar ute i Tensta-Rinkeby. Jag föreslog då att Björklund skulle ta med sig Carl Bildt ut till förorten ifråga och stämma upp i ett unisont ”We shall overcome”, men av detta blev det inget tyvärr.

Nu har Björklund retat upp sig på Carl B Hamilton, som är partiets ekonomisk-politiske talesperson eftersom han i en intervju med TV4 sade att han vill att de borgerliga partierna ska slås ihop inför valet 2018. Det kan de ju göra, för skulle Reinfeldt trots allt vinna valet 2014 så finns det bara ett borgerligt parti kvar efter 2018 hur sjutton man än gör. Den borgerliga varianten av jätten Glufs-Glufs äter fullkomligen upp småpartierna så det blir bara smulor kvar.

AB: ” – Jag tycker man ska slå ihop de borgerliga partierna till valet 2018, och på vägen kan man inför valet 2014 bilda en valallians, säger han i tv-intervjun.

När Aftonbladet träffar Carl B Hamilton kort efter sändningen är han betydligt mer återhållsam. Han vill ¬inte alls uttala sig.

– Jag vill inte störa Folkpartiets dag, säger han.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska partiledaren Jan Björklund ha blivit rosenrasande när han hörde sin partikamrats ord. Carl B Hamilton är inte vilken medlem som helst. Han är ansvarig för partiets ekonomiska politik och sitter i partistyrelsen.

Källor inom Folkpartiet säger till Aftonbladet att partiledaren läxade upp sin partkamrat direkt efter programmet. Och att det är förklaringen till Hamiltons tystnad.”

Själv så sitter jag bara och ler. De borgerliga partierna är i rejäla svårigheter, Hägglund kommer inte vara kvar fram till valet 2014, han blir nog utbytt innan KD lämnar Sveriges Riksdag, samma gäller nog Annie Lööf fast hon är nog fortfarande partiledare när centern åker ur 2014.

Nu har Stefan Löfven fått en straff mot ett öppet mål utan målvakt tillsammans med (V) och (MP). Jag utgår ifrån att han kommer skjuta över, för han är långt ifrån en klippa som straffläggare eller som partiledare. Om Alliansen vinner valet 2014 så beror det i första hand på Löfven. Vad Björklund anbelangar så tror jag att den nämnde Carl B Hamilton skulle kunna rädda (FP:s) siffror, men knappast någon annan.

it Andra om: , , , , , ab1234 gp12 ekot svd1234 dn1234


4 svar till “Major Rottings tillkortakommanden”

  1. Hamilton är inte mycket bättre än rottingmajoren, kanske lite smartare och duktigare på att tala men åsiktsmässigt är de lika.

  2. Måste tillstå att jag ännu inte hämtat mig från chocken efter Hamiltons utpel. Även om det finns många allmänborgerliga tyckare och väljare som säkert skulle hålla med honom är det verkligen inte en salongsfähig åsikt i just FP-kretsar.

    Som sagt, Hamilton är ju inte vilken folkpartist som helst. Det är nästintill omöjligt att inte uppfatta utspelet som en avsiktlig dolkstöt direkt i Björklunds rygg.

    • Om vi undviker själva våldet så är det lätt att konstatera att FP skulle vinna stora framgångar på att återigen bli ett socialliberalt parti.