Livets Ord försökte ta över KD


Det verkar som om Kristdemokraterna kommer underhålla tidningsläsare och lyssnare och tittare ytter-
ligare ett tag, mycket talar för att en hel grupp KD-medlemmar nu tävlar om vem som ska sätta sista spiken i partiets kista.

AB: ”I går ramlade de ner med dunder och brak när Aftonbladet kunde avslöja att de själva haft en anonym hatblogg mot Göran­ Hägglund med namnet avga­hagglund.nu. Mot bakgrund av detta blev deras stora­ moraliska upprördhet över några anonyma nätkommentarer från ”Ove Tove” ganska festlig.

Dessutom kunde bloggen spåras till inga mindre än församlingen Livets Ord i Uppsala. Livets Ord är själva kraft­centrum i den kristna höger som stödjer Mats Odells kandidatur. Dessutom styr de Kristdemokraternas Uppsaladistrikt som nominerat Odell.

Ledande Hägglundkritiker, som riksdagsledamoten Mikael Oscarsson och kommunalrådet Ebba Busch, kommer från Livets Ord. Församlingen finansierade även de lyckade personvalskampanjerna för riksdagsledamöterna Annelie Enochson och Roland Utbult. Båda är engagerade­ i att avsätta Hägglund.”

Det är två veckor kvar till kristdemokraternas Riksting, men även om Göran Hägglund överlever som partiord-
förande så är partiet slut. Att de ändå finns kvar i Riksdagen är en fråga om tid, blir det ett nyval så åker de direkt, annars blir det först i valet 2014 som de har gjort sitt i svensk politik. Och ska sanningen fram så är det bra för Sverige och demokratin. Religiösa politiska partier har ingen plats i ett demokratiskt samhälle, precis lika lite som religiösa friskolor.

Att Livets Ord är inblandade gläder mig. Kunde man förbjuda religiösa sekter så vore väl Livets Ord den första i raden, den dag media börjar syna Livets Ord i sömmarna så kommer mängder av människor ropa på polis, åklagare och fängelsestraff. Om någon tycker att jag använder överord så gå till Youtube och sök på ”Livets Ord” och titta på det ni finner. Återkom sedan och skriv ner en resumé, men tänk på reglerna för kommentarer!

it Andra om: , , , , , ab1 dn svd ex


6 svar till “Livets Ord försökte ta över KD”

 1. Min resumé är att jag inte finner ord. Det förvånar dock att media tillåts hetsa mot ett parti som faktiskt sitter i alliansen. Kanske alliansen har fått läfte om att (s) går med så att de inte längre behöver de besvärliga KD…

 2. Att Livets Ord utgör ett starkt nav i partiets högerfalang är ingen nyhet, men man kan ju undra över hur de har tänkt den här gången. Hur tror de att de ska kunna rädda KD genom att försöka ta över det?

  Det är väl känt att KD är starkt beroende av så kallade taktikröstare. Mer än något annat parti. Oftast är det moderater som ligger åt det värdekonservativa hållet, och därför kan tänka sig att stödja ett parti som de vet att borgerligheten behöver. Men inte tusan skulle den väljargruppen rusa iväg och taktikrösta på Ulf Ekman!

  Visserligen inser jag att de hade hoppats kamouflera sin inblandning med hjälp av Mats Odell (som emellanåt brukar tas för moderat, lustigt nog). Men det skulle inte ha funkat i längden. Om partiet får en kantring mot det extremreligiösa skulle ett katastrofresultat i valet 2014 bara vara en del av problemet. Förmodligen skulle de spräcka allianssamarbetet redan dessförinnan.

 3. Det gläder mig att den tunna polityren av sk etik/moral och liknande visar sig vara bara varmluft och inget konkret! Ut med dom bara!

 4. Jag tycker Ulf Ekman ska bli partiledare för KD. Då jädrar blir det drag under galoscherna i det partiet. Sedan försvinner KD snabbt.

 5. Otäckt skulle jag vilja resumera fenomenet med.
  Fö, är inte MO lämplig kandidat som överstepräst i sekten? UE en riktigt passande partiledare för ett litet allianzparti? Ett byte kanske?
  Frågan om partiledare kan kanske slutligen avgöras genom att svara på vem man helst skulle köpa en begagnade bil av?…