Lägg ner Idrottsgalan

Det är dags att lägga ner Idrottsgalan för gott. Stjärnorna kommer inte vilket visar att de inte värdesätter jippot som sådant. Istället satsar SVT hårdare och hårdare på evenemanget trots att vissa pristagare enbart förekommer på video. Och det är knappast publiken som bett om detta jippo, om ens någon.

Visst kan det vara skojigt att häckla Norge, men det skulle vara klart roligare om man var riktigt elak i stället för att göra en show av det?

De är ju ofina nog att spöa oss i praktiskt taget varenda vintersport, det enda vi klarar oss i är väl Ishockey. Och med handen på hjärtat, nu har Svenska Dagbladet sin guldmedalj, folket har Jerringpriset, hur många utmärkelser ska vi ha egentligen? Varje specialförbund har dessutom egna utmärkelser som t.ex. fotbollen.

Men visst är Settman en mycket duktig programledare, men varför knyta upp det på idrott? Vi kan väl lika gärna ha en musikunderhållning med vissa humorinslag? Jag tycker att hela galan känns lite överdriven! De kanske skulle klippa ner den till en timme?

intressant Tags : , , , , , , , , dn1 ab123456 svd t

  7 comments for “Lägg ner Idrottsgalan

 1. Gösta Berling
  18 januari, 2010 at 22:20

  Vi slår nog norskarna i curling och bandy också! Men i sak har du rätt om galan. Hade storstjärnorna mangrannt (eller nästan) prioriterat att ställa upp så hade det varit på ett annat sätt, men nu blir det lite onödigt. Jag rekommenderar Mästarnas mästare i stället!

  • 18 januari, 2010 at 22:33

   Att Helena inte ställer upp själv har jag förståelse för. Hon får inte bli sjuk nu under sin hårdträningsperiod, men att Zlatan inte kommer är inte första gången. Samtidigt så var det fler som saknades.

   Antagligen ska man banta omfånget till en timme eller en och en halv. Två och en halv är för långt. fast Babben och gänget var bra.. :-) Sarah Sjöström har jag sett både på bussen och i Centrum några gånger, duktig tjej även om Helena är favorit.

 2. Lars
  19 januari, 2010 at 07:51

  Blev en tröttande tillställning med samma gäng gamla idrottare men värst var politikerna med påsmetade flin. Att folkets pris skulle presenteras av överhögheten var bottennappet.

 3. nature
  19 januari, 2010 at 11:25

  Javisst! Stäng ner skiten!

  Grammisgalan är något som SVT borde satsa mer på. Musik berör ju fler människor än vad idrottsrörelsen gör. Sedan gillar jag grammisgalan detta då upplägget är beundransvärt: Inga representanter för skivbolag eller förlag får sitta i juryn. Vidare är grammisgalan Sveriges bredaste samt äldsta musikpris.

 4. 19 januari, 2010 at 22:24

  Att stjärnorna stannar hemma beror på att flera av dem är mitt uppe i säsongen (Zlatan, Helena J) och då är det inte seriöst att sitta och småfesta med föredettingar. Att sedan underhållningen i regel är kalkon och talen värdelösa så att det dråpligaste som händer är att Bengt Andersson eller Kim Källström råkar ta ett glas för mycket i tv har gjort att jag slutat se skiten.

  • 20 januari, 2010 at 01:00

   Zlatan Ibrahimovic valde att vara med på en Italiensk Fotbollsgala samma kväll…

 5. Ante
  20 januari, 2010 at 10:26

  Peter stavar efternamnet Settman, inte Zettman.

Comments are closed.