Kvällspressens kungafjäskJag tror att Aftonbladet har förstått att inte alla läsare är helt förtjusta i deras kungafjäsk, och det är säkerligen så att det blir ett antal sura miner på redaktionen lite till och från. Paparazzibilderna tyder i alla fall på att Carl Philip har en flickvän, och är de inte arrangerade så är det ju faktiskt lite av en nyhet.

AB: ”Här är de historiska semester­bilderna. Kungafamiljen har fått en ny medlem – Sofia Hellqvist. Nu är det bara att invänta förlovningen. Okej, varför hymla? En paparazzibild är en paparazzibild är en paparazzibild. Så även den här gången. Trots det gjorde vi vårt yttersta för att komma över fotografierna i går kväll. Allt för att få publicera en halvtaskig bildserie på några badande människor i vita kepsar och tatueringar. Tramsigt? Absolut. Idiotiskt? Tveklöst. Förståeligt? Ja, faktiskt.”

Och bilderna uppfyller ju kungafjäskkriteriet i alla fall, trots den något ursäktande texten i citatet ovan. För att travestera artikeln jag citerar så kan jag ju säga att kungafjäsk är kungafjäsk är kungafjäsk.

Jag såg ett TV-program med Mark Levengood för ett tag sedan, han mer än antydde att prinsen minsann gillade pojkar, och han om någon borde väl veta eftersom han har bevakat ett prinsessbröllop åt TV. Men han kanske bara skojade, själv trodde jag att tidningarna inte nämnde saken på grund av hänsyn till kungafamiljen. Det må vara hur det vill med den saken, men kungen är nog glad eftersom alla skriverier för ovanlighetens skull handlar om annat än hans kaffeflickor, eller vilka det nu var som förekom på bilderna tillsammans med kungen.

F.ö. tycker jag att Republikanska Föreningen borde få tummen ur det ställe där den nu befinner sig. Det tycks helt och enbart vara en sammanslutning som ägnar sig åt krogaftnar där de skålar för republik på medlemmarnas bekostnad…

it Andra om: , , , , , ab12 ex svd

  4 comments for “Kvällspressens kungafjäsk

 1. 1 juli, 2011 at 12:22

  Nu vet vi ju faktiskt inte ännu om det är kungens nya kaffeflicka eller prinsens nya flickvän.

 2. maminka
  1 juli, 2011 at 13:49

  Eller om pappas gamla kaffeflicka blivit sonens nya flickvän.

 3. Martin
  1 juli, 2011 at 14:26

  Hehe, jaja, istället för att skämta om prinsens läggning (flottist), så får jag väl skämta om prinsens ”skägg” i fortsättningen.

  Med skägg avses engelskans ”beard”, som har med sken-förhållanden som används för att dölja sin sexuella läggning.

 4. Christian
  1 juli, 2011 at 23:52

  Jo tyvärr så sitter kungen fortfarande säkert. Det var som jag skrev när skandalrubrikerna var som starkast, att trots skandalerna är jag övertygad om att kungen inte har några som helst tankar på att abdikera. Resultatet blev mycket riktigt också att skandalen nu är över och kungen sitter kvar. Skall vi någonsin bli av med monarkin måste riksdagen besluta om att avsätta den. Problemet är ju att vilka partier har modet att driven denna fråga?

Comments are closed.