Kungens män svek honom!Jag är osäker på om Nuri Kinos bok kommer ut på måndag, eller om det är nästkommande måndag den kommer ut. Den lär heta ”Den svenske Gudfadern” och syftar då på Milan Sevo, men några saker har kommit ut, bland annat några av de band som spelades in i kontakterna med kungens ”vänner”.

AB: ”Flera av samtalen som sedan hölls spelades in i hemlighet. Journalisten Nuri Kino återger en del av dem i sin bok ”Den svenske Gudfadern” som kommer ut om några veckor. Kungens vänner finns med på inspelningarna. Av samtalen framgår att de var beredda att köpa Mille Markovics tystnad. De ville få honom att gå ut offentligt och säga att allt han sagt i boken var lögn. – Jag har hört hur kungens vänner diskuterar om pengar för att köpa en dementi av Mille Markovic, samt, om det finns bilder, att köpa loss bilderna, säger Nuri Kino.”

En uppgift som jag har hört är att kungens vänner tyckte att det var för dyrt att köpa de videoband som visade vad kungen och hans kamrater ägnade sig åt på de fester som anordnades. Man hade kommit överens om summan men sedan backade man ur och ville pruta. Det lär vara det som orsakat att detta nu kommit ut i offentligheten, man bröt en överenskommelse. Om uppgiften är korrekt eller ej får vi väl antagligen veta inom en snar framtid.

Under alla omständigheter så tycker jag att så många som möjligt ska läsa boken ”Den motvillige monarken” av Thomas Sjöberg. Det som tidigare beskrevs som någon sorts slaskjournalistik visade sig vara dagens sanning, något som bevisas av händelseutvecklingen och de nyheter som är hämtade ur Nuri Kinos kommande bok.

Rimligen så borde Carl XVI Gustaf abdikera nu innan den boken kommer ut, man ska dessutom ha klart för sig att eventuella videoband och bilder fortfarande är på vift tack vare att kungens vänner inte längre ville betala det överenskomna priset, det betyder bara att skandalens art och omfattning än så länge är begränsad. Den dagen bilder blir tillgängliga så är det för sent. Den dagen ligger dessutom alla bilder och filmer tillgängliga på en torrentsite nära dig, exempelvis The Pirate Bay.

Personligen tycker jag synd om drottning Silvia och Victoria, Madeleine och Carl Philip. Ingen av dem har gjort något illa i det här sammanhanget och därför är det trist att ljuset kommer falla även på dem. Men det är som jag skrev i min förra artikel i ämnet, det är ”kanske en förklaring till varför Drottning Silvia åkt till Brasilien, möjligen kommer hon att stanna där ett tag, det kan också vara en förklaring till varför Victoria och Daniel tittat på en lyxlägenhet på Östermalm”.

Jag tror att vi snart får veta både det ena och det andra, dessutom kanske det presenteras både bild- och filmbevis. Det är i alla fall vad jag själv hoppas som republikan.

it Andra om: , , , , , , ab123 ex svd svt sr1


2 svar till “Kungens män svek honom!”

  1. Kungen är mer av en internationell pinsamhet än ambassadör för landet. Det börjar verkligen bli tid för honom att stiga ner från tronen.

  2. Sverige – Den misskötta Monarkin

    håller tummarna för bildbevis, då kanske den gamle abdikerar:)