Kungen en bock?

Igår kunde Sveriges alla TV-tittare bevittna kungens handfallenhet inför den församlade presskåren och de högst berättigade frågor man hade. Han valde att både svara och inte svara, ordagrant citerad i Aftonbladet, inklippt här.

Kungen: ”– Sen har jag ju då funderat på det här, att ungefär som att jag skulle recensera den här boken, det är ju inte så himla lätt om jag inte har läst en bok, det måste ni förstå.
– Det är ju klart, det har inte jag kunnat göra, och därför kan inte jag, ja, jag måste passa i den frågan, jag kan inte recensera en bok som jag inte har läst, det måste ni förstå.
– Jag har med tid fått mig förstå på grund av en massa rubriker, vad som kan handla i den här boken och så vidare. Det är klart att det är inte så roligt att recensera en bok där man då blev.. ja, olika rubriker som man tycker kanske inte är så jättetrevligt att se.
– Och med tanke på de rubrikerna och så har jag självklart talat med både familj och med drottningen. Och vi vänder på ett blad, ungefär som ni gör i era tidningar, och ser framåt istället. För det här är någonting som jag har förstått enligt boken (ohörbart) lång tid, lång tid bak i tiden. Vi ser framåt och det ska bli fint och intressant för oss att jobba.
– Men för att kunna jobba som vi gör så måste vi också ha en möjlighet, och nu vänder jag mig till er faktiskt, till ro. Vi har vissa förpliktelser att uppfylla och vi har jobb nästan varje dag.
Därefter avslutar kungen presskonferensen med att berätta att han reser till Kina med en delegation på söndag.”

Kungen bekräftar således att det han förstått av tidningarnas rubriker stämmer, och att han har diskuterat detta med sin fru och att de vänder ett nytt blad och ser framåt. Drottningen måste helt enkelt vara utrustad med en ängels tålamod. För vad som också framkommer om den bok som gett upphov till detta är att författarna tagit bort mängder med detaljerad information om vad som har hänt, var och när. Med andra ord så finns det anledning att förmoda att folk skulle bli långt mer upprörda om de fick höra den osminkade sanningen.

Att Carl XVI Gustav verkade oerhört stressad framför journalister och fotografer talar också sitt tydliga språk, antagligen var detta en av de värsta situationerna han har varit med om som statschef. Men det ska bli värre, för nu kommer många av landets tidningar berätta mer om vad som faktiskt står i boken, dessutom så kommer också många av de detaljer som författarna censurerat bort att avslöjas.

Linderborg/AB: ”De påstådda uppgifterna att Sveriges främsta representant är en horkarl, låt vara att hans adelspolare betalat brudarna, är naturligtvis ett gefundenes fressen för alla republikaner. Huvudproblemet är dock inte att Carl XVI Gustaf har svårt att leva upp till de kristna dygder han ålagts, utan att monarki inte anstår en demokrati. Källorna till denna studie i överklassdekadens – som den aningslöse nog finner en aning osvensk – är var för sig svåra att värdera, men helhetsbilden är övertygande. Mot bakgrund av de rykten som länge florerat känns dock uppgifterna inte särskilt sensationella. Det sensationella är att boken alls kommit ut.”

Jag börjar faktiskt tro att detta kan få ett större betydelse än vad vi från början anade, det kan bli så att frågan tas upp i Sveriges Riksdag, ska vi verkligen ha kvar en monarki med ett majestät som gör sig själv och Sverige till ett internationellt åtlöje?

it , , , , , , , , ab123456789 ex123456 dn123 svd1234 svt1

  51 comments for “Kungen en bock?

 1. 5 november, 2010 at 08:17

  Det är inga sensationella uppgifter om kungen av det jag hört citeras. Brudraggningen skrevs det spaltmil om redan i gamla Fibban (herrtidnigsvarianten) där utvikningsbrudar vittnade om kungamöten. Så det är mest blablabla som nån vill tjäna en hacka på antar jag. Och nej, jag läste förstås inga herrtidningar, jag tittade bara på bilderna….

  • 5 november, 2010 at 08:32

   När du var och klippte dig? Frisörer hade alltid dessa publikationer liggande till väntande kunder…

 2. 5 november, 2010 at 08:34

  Det som han har mer eller mindre erkänt har också hänt för länge sedan och Silvia och resten av familjen kände antagligen redan till det.

  Du är rolig du. Orsaken till att han var så skärrad igår är förstås att Silvia blivit vansinnig över dessa fortsatta fruntimmersaffärer.

  Eller har du bra insyn i familjen så du känner till andra fakta?

 3. nature
  5 november, 2010 at 08:38

  Möjligen säger detta något om att kvinnor är mer förlåtande och mindre hämdslyssna är kvinnor i liknande situatiomer, och då tänker jag på män i maktpositioner (Bill Clinton och Kung Carl XVI Gusta)?

  • Celsius
   5 november, 2010 at 09:33

   Skulle Silvia inte vara hämndlysten? Haha, det tror du?

   (Din kommentar håller inte ihop alls rent verbalt, så jag får gissa vad du menar… kvinnor i liknande situationer är som män i maktpositioner? Döööh?)

   Vi har ingen aning om vad som händer i slutna gemak. CG kanske får smaka på rottingen, hehe! I vilket fall lär han blivit mer bakåtkammad än vanligt efter den utskällning han sannolikt fått. Självklart är Silvia smart nog att inse att om hon börjar härja offentligt så faller hela korthuset ihop. Det är skillnad på golfputtare och monarker, trots allt, och Hillary fattade det hon också. Dessa människor är vana att spela teater, så det är också vad dom kommer att fortsätta att göra. Bryts familjen isär så säger det ”pooofff” och hela illusionen är borta. Därefter kan dom ansluta sig till Rajnfälts ”arbeit macht frei” linje. Det är lättare att svälja den del av stoltheten som nu gått förlorad än att förlora resten också.

   • 5 november, 2010 at 09:44

    Skulle Silvia inte vara hämndlysten? Haha, det tror du? Jag tror att hon reagerar som en bengalisk tiger! Skulle jag vara kungen så skulle jag hålla mig med eget sovrum den närmaste tiden, dessutom med låsbar dörr. Svikna kvinnor kan vara fruktansvärda, antagligen män oxo men det har jag av naturliga skäl ingen erfarenhet av.

   • natue
    8 november, 2010 at 12:33

    Du kanske har en poäng där; men många män skulle nog föredra att ”smaka på rottingen” framför skilda sovrum!

 4. 5 november, 2010 at 09:23

  Först skriver man en bok som inte innehåller alla detaljer, slår boken igenom och om det skrivs mycket om boken så skriver författaren en ny bok med alla detaljer på allmän begäran. Jag är övertygad om att författaren ville testa gränserna för vad man kan skriva om i ett känsligt ämne. Detta lär inte vara den sista boken.

  • Gurra
   5 november, 2010 at 11:32

   Författarna har inga andra bevis än påståenden, så någon bok med bevis kommer inte, men visst boken säljer bra så jag mycket väl tänka mig att dom skriver en lögnaktig skvallerbok till ifall dom inte blir stoppade. All for the money.

   • Kuno
    6 november, 2010 at 15:36

    Gurra vet förstås inte om boken är lögnaktig eller inte.

 5. 5 november, 2010 at 09:51

  Det är ju bara något halvår sedan som Madeleine bröt sin förlovning med Jonas och C-G gick bananer fullständigt och krävde att få tala ut ordentligt med Jonas. Det var nog inte för att ge Jonas en åthutning; det var nog för att C-G ville ha telefonnumret till den unga kvinnan som Jonas hade strulat med.
  Låt C-G, Madde, Silvia och allt vad de heter pöka, supa och härja bäst de vill.
  Men jag vill inte vara med och betala det spektaklet.
  Befria oss från kungahuset.
  Nu.

  • Mogens
   5 november, 2010 at 19:36

   Hvor er i svenskere så hadske mod jeres egen kongefamilie? Kongehuset ER Sverige, og da det er mennesker der ikke selv har valgt yrke, så gør de deres bedste ud fra egne forudsætninger. Det betyder at der kan være vellykkede konger og mislykkede konger, men de fleste er nok et sted midt imellem.

   Leve det svenske monarki!

   • Kuno
    6 november, 2010 at 15:42

    ” ikke selv har valgt yrke”

    Kungen kan välja. Men vi kan inte välja att ha kung eller inte, en mycket viktig skillnad. Kungen kan dessutom abdikera om denne känner att yrkesvalet är fel.

 6. OldWolf
  5 november, 2010 at 10:53

  ”Kungjakten” går vidare! Hipp Hurra, kungen har erkänt!! Eller är det bara å att han inte har någon lust att ägna sig åt skvaller som ligger så långt tillbaka i tiden! Och om nu ändå en del av detta skvaller skulle vara sant, så verkar inte 80 procent av Sveriges befolkning bry sig. Istället är man förbannade på alla redaktioner som gräver ner sig i denna smörja.
  AB har stängt möjligheten att kommentera, troligen på grund av att de som kommenterar inte delar redaktionens nyhetsvärdering i denna fråga.
  Naturligtvis vältarar sig alla republikaner i dennna soppa. Undrar hur stor uppmärksamhet Sverige kommer att få med Jan Björklund som president? Eller en folkdräktsklädd Maud Olofsson?

  • Kuno
   6 november, 2010 at 15:45

   ”så verkar inte 80 procent av Sveriges befolkning bry sig”

   En gissning lika bra som en dålig lögn.

   • 6 november, 2010 at 15:48

    Du får räkna med att somliga rojalister helt enkelt inte KAN ta in att kungen uppför sig illa. Då blir det att knugen inte har lust att ägna sig åt skvaller ”långt tillbaka i tiden” :-)

    Att det pågår även idag skulle han aldrig kunna ta in… :-)

 7. Mikael
  5 november, 2010 at 11:35

  Jag misstänker dock att själva monarkin står stadigt. (Tyvärr, själv vill jag gärna ha republik.)

  Alternativ ett är att det här blåser över på någon vecka och allt fortsätter förut.

  Alternativ två är att det blir en större och större mediastorm så att kungen till sist avgår. Victoria tar över och eftersom hon är både populär och säkert kompentent så blir kungahuset populärare än någonsin och blir inte seriöst diskuterat de närmaste femtio åren.

  Om man är för republik bör man alltså hoppas på alternativ 1 :-). Däremot så känns det intressant med tvåan.

 8. LarsErick
  5 november, 2010 at 11:44

  Bloggreklam raderas! / Jinge

 9. Marcus
  5 november, 2010 at 12:54

  Varför är detta så intressant?

  Såvida inte några olagligheter är begågna är jag varken intresserad eller förvånanad. Jag stärks inte i min republikanism av det här. Skulle den moraliska indignationen bli så stark menar man att synen på monarkin drastiskt förändras? Att knugen inte kan uttrycka sig i fullständiga meningar är inte heller någon nyhet.

 10. Trams
  5 november, 2010 at 14:14

  Har du slutat kalla dig Nemo? Skit samma, spamfiltret bryr sig inte om detaljer… / Jinge

 11. Mikael
  5 november, 2010 at 14:18

  Jag tror inte på något internationellt problem alls. Massor av horkarlar är högt aktade ”där ute”. Samtidigt har vi gott om politiker (med reell makt) som har betydligt större problem.

 12. Sniff
  5 november, 2010 at 14:41

  Dagens löp Aftonblodet: Bild på knugen och krigsrubrik ”FIASKO!”
  Härligt! Jag kan lova att tyska tanttidningar har bråda dagar när detta skall publiceras. Även dålig PR är bra PR!
  Folkomröstning om republik nu, tack!

  • 5 november, 2010 at 14:55

   Hoppas att pressen fortsätter!

 13. Gustafs son
  5 november, 2010 at 16:26

  Osmart att hänga ut kungen på detta osmakliga och förrädiska sätt. Rent nationalekonomiskt är kungahuset för övrigt en vinstaffär som vi skall ha kvar. Hoppas och tror det här lägger sig inom kort. Det är många som kommer att ställa upp i kampen för monarkin om republikanerna skulle få för mycket att säga till om.

  • 5 november, 2010 at 16:42

   Det är många som kommer att ställa upp i kampen för monarkin om republikanerna skulle få för mycket att säga till om.

   Antagligen är ni i minoritet redan.

   • 5 november, 2010 at 17:43

    Det är jag tacksam för. Sådant genererar nämligen merarbete.. :-)

   • Gösta Berling
    6 november, 2010 at 03:05

    Sorry Jinge. Tror du har fel. Sverige är ingen vänsterblogg … De som inte är särskilt politiskt engagerade (dvs de allra flesta) blir inte förbannade på kungen, vad han än gör. De blir förbannade på författare och journalister som skriver om det … Se tidningarnas omröstningar.

 14. 5 november, 2010 at 16:39

  Intressant att det bara är karlar som kommenterat här! Alla karlar är horkarlar i mer eller mindre grad så varför blir denna fråga så stor bara för att det handlar om kungen? Jag tycker det är värre att det finns en så stor marknad för skvaller- och sensationsböcker/tidningar. Det är som med prostitution, så länge det finns en marknad kommer det att hålla på.

  • Kuno
   6 november, 2010 at 15:54

   Det simpla svaret är förstås att kungen, till skillnad mot kreti och pleti, har ett visst inflytande.
   Att kungen eventuellt underhåller prostitutionsmarknaden tycks inte bekymra dig.

 15. Styrman
  5 november, 2010 at 17:06

  xxxxxxxxxxxx
  Det känns som att tillfället kommit då vi kan avpollettera detta löjeväckande sällskap.
  Han representerar i vart fall inte mej…

 16. Styrman
  5 november, 2010 at 17:07

  Tyvärr, roligt men icke möjligt att släppa fram… / Jinge

 17. Om kungen som "horkarl"
  5 november, 2010 at 17:34

  Ungdomsförvillelser är INTE vad bloggposten handlar om. / Jinge

 18. Fosterländsk
  5 november, 2010 at 17:47

  xxx

 19. Jonas
  5 november, 2010 at 18:34

  Sparka statschefen! Jag föredrar Per Westerberg. Skulle det framkomma att även Westerberg beställer sexuella tjänster via maffian lär han nämligen ha vett att avgå, inte hålla presskonferens i älgskogen.

 20. KalleB
  5 november, 2010 at 18:46

  Ser att kommentarerna degenererar… ;)

  Egentligen struntar jag i kungafamiljens utsvävningar…det är pengamässigt piss-i-mississippi om man jämför med lite mer seriösa grejer typ organiserat skattefiffel mm.

  Bernaduttarnas partyliv,fångar i sina egna roller etc drabbar dom hårt nog ändå.

  Men visst vill jag pensionera dom.(Allihopa)

  Betr. ”boken” så tror jag (vet) att om man kollade lite runt herr ex staaatsminister Perssons privata grejer så kan man nog hitta en del ”kul”.

  Men varför då? Han har ju redan visat var han står.

  Trevlig helg!

 21. 5 november, 2010 at 19:25

  :-)

  Jag mötte kungen när jag seglade en liten åttametersbåt i Jungfrufjärden, han satt vid ratten på Philipssons Swan 55, eller hur stor den var. Han vinkade så glass så… :-)

 22. Linda
  5 november, 2010 at 22:35

  Jag tycker det är rätt kul att se honom uthängd. Kalla mig gärna skedeglad. Men det är inte jag eller någon annan som sett till att han uppträder som en pajas. Till dem som tycker att han ska lämnas ifred, att man ska respektera privatliv eller liknande säger jag bara att ingen tvingar honom att vara kung. Han kan avgå om han vill och göra något annat. Då skulle han kunna slippa jornalister i ändalykten.

 23. 6 november, 2010 at 00:29

  Jag håller helt med Stefan, Wonder Warthog och Moster Gerd!

 24. Hej
  6 november, 2010 at 00:31

  Kungen:
  ”Vi har vissa förpliktelser att uppfylla och vi har jobb nästan varje dag.”

  Känns ju skönt att höra…

  BTW så sa Daniel Nyhlén, fd hovreporter, att han hade ett foto på C16G i bubbelbadet med lättklädda (eller oklädda?) damer
  D.N. hade skrivit en artikel om detta som AB vägrade trycka
  sa han i TV4s förkväll häromkvällen

  om jag hörde rätt så skulle detta hänt för 20 år sen
  då var han ju både gift och hade 3 barn
  och om detta stämmer så är det ju inte gamla ungdomssynder

  otrohet och svek är en sak mellan honom och familjen

  men att vår statschef ser på kvinnor som något sött till kaffet
  borde bara det vara anledning för avsättning (inte avrättning)

 25. 6 november, 2010 at 03:17

  Jag tror att nog att det är journalisterna vid den där ”presskonferensen” som borde ha en dagsedel. Om människan står och säger att han inte läst boken ännu så kan man fan i mig inte fråga om det som står i boken är sant!

  Varför behandla han mer annorlunda än en vanlig svensson? På tok för mycket skriverier.

  • Kuno
   6 november, 2010 at 16:03

   ”Varför behandla han mer annorlunda än en vanlig svensson?”

   För att han är kung och inte en vanlig Svensson. Låt göra kungen till en vanlig Svennson och han skall behandlas som en sådan. Det skulle då blir för honom att pallra sig till AF. Där väntar annan typ av intervju, den sort som är gjord för Svenssons.

   • 6 november, 2010 at 16:06

    På hugget märker jag… :-)

 26. Peter
  6 november, 2010 at 08:54

  Tyvärr tror jag inte att skandaler komma att rubba kungen eller monarkin. Ingen kommer att övertygas att republik är det bästa.

  Det viktigaste i en monarki är att tronföljden säkras, det är helt relevant att granska kungens privatliv.

  Jag blir mest upprörd över den människosyn som skymtar fram när man läser boken. Det är verkligen skillnad mellan folk och folk. En sådan människosyn skulle aldrig en vald statschef kunna ha…

  • 6 november, 2010 at 14:06

   Om du har köpt och läst den boken så har du bidragit till att författare och förlag har nått sitt mål nämligen att tjäna pengar på skvaller i spekulationssyfte? Om du dessutom tror på dess innehåll så undrar jag: Tror du på Svensk Damtidning också? Eller kvällspressen eller jultomten rentav?

   • Kuno
    6 november, 2010 at 16:06

    Moster Gerd vet förstås ingenting om sanningshalten i boken.

   • Peter
    6 november, 2010 at 19:08

    jag beställde boken när jag läste om den i Filter för några veckor sedan. Det är något som jag inte tänker skämmas för. Jag tror mer på författarna till boken än på en sagofigur (kungen). Allvarligt, det är inte jag som har problem med att tro på jultomten….

 27. hellen condit
  6 november, 2010 at 09:20

  Jag har svårt för kungens straffimmunitet. Anser att han ska vara ett föredöme som statschef. Han uppför sig som om lagen inte gäller honom när han kör för fort och eventuellt köper sexuella tjänster som det påstås att han gjort i Atlanta, USA.

 28. BIRGITTA
  6 november, 2010 at 17:23

  Men Karin…

 29. Gösta Berling
  6 november, 2010 at 20:37

  Det är uppochnervända världen, monarkin står nu säkrare än någonsin … De flesta känner en enorm sympati för kungen. Men misstag från politiker på vänstersidan har man inget förbarmande med … Fråga Göran Persson, Mona Sahlin, Lars Ohly … Skulle tro att en klar majoritet av dem som nu intygar sin vördnad för kungen samtidigt hatar, avskyr och förhånar dessa.

 30. abc
  7 november, 2010 at 12:33

  Kungen är värdelös! Vem kan umgås med horor och kriminella och tro att det inte kommer surt efter? Jo kungen!

 31. Sexy Sadie
  9 november, 2010 at 12:41

  Jeg ser faktisk ikke problemet. Hvis det ikke er verre enn vill festing og feiring av endt elgjakt med en trekant, så er det ingenting å snakke om.

  Det eneste som kunne være noe å ta ham på er hvis Sapo har løpt rundt og truet de her kvinnene til taushet for ham og den der greia om at ting skulle ha foregått hos kriminelle. Det kan man ta ham på, sexen derimot, herregud, har dere ikke lært noen ting av The Tudors?

Comments are closed.