Kungahuset blir – AphusetIgår berättade Thomas Bodström i sin nya bok att kungen skämtat om självmordsbombare i den nya boken, idag känns skämtet lite nattståndet, precis som allt annat där kungen är inblandad. Katrine Kielos uttrycker det bra på Aftonbladets ledarsida idag.

Katrine Kielos/AB: ”Strippklubbar, gubbtolvan, svartklubbar, inhyrda damer nakna under minkpälsen. Rika gubbar med obegränsade partykonton som lever i tron att kvinnor är dessert, underhållning eller sötsak till kaffet. Under stor uppståndelse försökte boken ”Carl XVI Gustaf: den motvillige monarken” i höstas ro hem poängen att kungen är dålig på att välja sitt umgänge. Monarken noterade då sina lägsta popularitetssiffror någonsin. Det är en sak. Avslöjandena som rullar just nu: att några av kungens närmaste vänner anlitade den påstådde maffiabossen Milan Sevo för att kontakta skandalbokens huvudkälla, det är något helt annat. Visste kungen om det? Det kommer vi aldrig att få veta. Att kungahuset kopplas samman med den kriminella världen är inte bara en säkerhetsrisk. Vi kan naturligtvis inte ha en monark vars närmsta vänner förhandlar med maffian om att betala ut miljoner. Det skadar också bilden av Sverige, precis den bild som det är kungahusets främsta uppgift att vårda.”

Anders Lettström skriver nu ett brev avsett att publicera i media, AB igen: ”Anders Lettström skriver i brevet att ”jag är djupt olycklig över att jag inledde kontakter med mindre seriösa och kriminellt belastade personer med anledning av boken Den motvillige monarken”. Han uppger att han agerat omdömeslöst. Lettström poängterar att inga av hans vänner varit delaktiga eller haft information om vad han gjorde. ”Det jag eftersträvat är att förstå hur så många lögner om mig och andra kunnat spridas i en bok. Andra har sedan velat få mig att köpa bilder som jag inte känt till, inte sett och inte önskat köpa och att få mig att betala för dementier av lögnaktiga uttalanden som jag aldrig drömt att köpa”, skriver Lettström.”

Från allra första början så ansåg jag att de beskrivna händelserna var en obehaglig påminnelse om hur de som har makt beter sig när de tror att folk inte ser. Det är idag ordentligt bekräftat och vi ser att vi har en kung som gör vad han kan för att slippa att svara på folks berättigade frågor. Hans problem består av att han helt enkelt inte kan svara eftersom sanningen skadar honom och kungafamiljen.

Vanliga människor tvingas kontrollera sitt agerande av hänsyn till familj, lagar, arbete och en massa andra orsaker. Den främsta faktorn som hjälper dem i sådana sammanhang är deras egen – moral. Man gör helt enkelt inte vad som helst, och skulle man vara så förbaskat korkad att man ändå gör det, så står man för sina misstag. Det kan tyckas som om Lettström gör det, men personligen är jag övertygad om att han ljuger som en häst travar, hans gamla mamma skulle skämmas ögonen ur sig för honom om hon nu är i livet.

Kungen vågar inte ljuga om saken, således säger han ingenting. Men svenska folket är värt bättre, när vi inte ens tillåts höra kungens kommentarer om det hela så borde han ta sitt ansvar och lämna Sveriges tron.

it Andra om: , , , , , , ab123 ex sr dn1 svd gp svt


9 svar till “Kungahuset blir – Aphuset”

 1. Jag håller fullständigt med dig. Så länge som Sverige tillåter att en människa i vårt land kan födas till en titel och enligt lagen, stå utanför lagen, så kan sådant här hända utan att personen kan åtalas på något sätt.

  Sedan att det PR mässigt är olämpligt är en annan sak.

  Vi måste avskaffa monarkin som den ser ut idag. Ingen skall kunna födas till en titel. Man skall förtjäna den. Finns säkert 1000 tals människor i Sverige som skulle göra ett bättre jobb än vad som görs idag. Jag har ingen som helst kännedom om familjen och riktar mig egenteligen inte mot dem, utan mot de lagar vi har idag. Ingen riktig demokrati borde se ut så här.

 2. Idag hoppas jag bli medlem i Republikanske föreningen. Skilj kungahuset från staten!

 3. Först och främst tycker jag att Sverige ska bli en republik. Om kungen abdikerar gör det ingen skillnad om Viktoria blir statschef istället.

  Så länge vi är en monarki har statschefen ingen anledning att svara på frågor som väcks av hans/hennes agerande. Statschefen är inte vald och står ovanför folket. (När monarken var enväldig var landet dess egendom.)

  Det absurda med situationen är att vissa beundrar kungen mer och att han blir en manligare man i deras ögon. Och dessutom är det inte sant, säger de ;D

 4. Ikväll tisdag visar tyska ZDF (kanal 2) på bästa sändningstid 20:15-21:00 ett 45-minuters program om vår monark betitlat ”Kungliga affärer”

  ”Die Trauung des Traumpaars glich einer Volksabstimmung für die Monarchie. Doch kurze Zeit später erschütterten Skandalmeldungen das Königshaus in seinen Grundfesten. König Carl Gustaf soll einst eine Affäre gehabt und einschlägige Etablissements besucht haben, heißt es in dem Buch ”Der widerwillige Monarch”. Von Lustreisen und Herrenabenden mit bezahlten Damen ist die Rede. Was ist dran an den Behauptungen? Spekulationen über das Schattenleben Seiner Majestät gingen über die Landesgrenzen hinaus durch alle Medien. In ”Königliche Affären!” stellen die Autoren die Monarchie in Schweden auf den Prüfstand. Welche Bedeutung hat die Königsfamilie für ihr Land?

 5. Varför skulle alla ”tv-soffor” spela med? De är väl bland de första att hylla kungafamiljen i vanliga fall. Bilder finns det med största sannolikhet, äktheten tycker jag bekräftas genom kungens tigande. Det skulle vara så enkelt för honom att säga att allt är lögn och be Mille visa bilderna.

 6. Man måste ha en fungerande mejladress för att få kommentera här.