Kulturskymmningen drabbar TV-tittarna..


OBS! Detta inlägg är från Jinge. Användarnamnet Anders är fel (tekniskt misstag av Anders).

Dagens lilla promenad gick från Handen via småvägarna ner till Österhaninge kyrka. Därifrån knallade jag gångvägarna upp till Västerhaninge, en prommis på närmare två timmar. Jag hade bespetsat mig på att fotografera lite fåglar, men av ngn underlig anledning så ville de inte vara med på bild. :-(

Väl uppe i Västerhaninge kikade jag på anslagstavlan under tiden jag väntade på bussen. Där fanns reklam för något som kallas ”Freakville Club” (bilden). Går man dit så kan man få kändismingla med Isabel, Belina och Sven-Mikael, eller om man går två veckor senare så kan man få mingla med Marina, Joppe och Nickolas.

Helt fantastiskt. Det måste jag givetvis göra! :-) Är de kända gangsters, skådespelare eller författare? Jaha, det står: ”Brinkenstjärna presenterar stålt” Nej jag tror inte att det är avsiktligt felstavat. Det är nog helt i linje med begåvningsnivån i den företeelse man försöker pracka på traktens lågpannor.

Det rör sig säkert om såpamedverkande. Jag är hopplöst förlorad eftersom jag inte ens har någon TV. Ja, även om jag hade en TV så skulle jag i alla fall inte veta vad det rör sig om för människor. Företeelsen som sådan är det yttersta beviset för den extrema kulturskymning som TV-mediet drabbat befolkningen med under senare år.

Folk blir så otroligt fördummade att de helt okritiskt kan sitta och glo på flimret oavsett vad som visas. Idol, Farmen, Robinsson eller Fame. Samma skräp överallt..

Men jag fick i alla fall frisk luft.. :-)


4 svar till “Kulturskymmningen drabbar TV-tittarna..”

  1. Cyklade förbi där idag. Lyckades missa skylten. Tackar min lyckliga stjärna för det. Håller med till fullo om lågpannorna.

  2. Trevligt att höra att det finns fler än jag som inte vet vilka de skriver om ibland. Ja, dvs nu vet jag vem t ex Naken-Janne är – jag var ju tvungen att fråga någon. Helt fantastiskt att tidningarna skriver om dem på bästa plats, löpmeter efter löpmeter. Finns det verkligen inte viktigare saker att ta upp för dem? Jaja, jag vet. Mammon styr. Och det är sådant människor helst betalar för att läsa. Får mig att känna mig udda.