Kalla in säkerhetsrådet angående Israel


Idag berättar Dagens Nyheter att Israel har soldater inne i Iran, soldater förklädda i den iranska armén uniformer. Stämmer uppgiften så är det ett brott mot alla konventioner och internationella regler, något som kan vedergällas av Iran. Att Israel dessutom konsekvent bortser från Genèvekonventionerna, och FN:s alla resolutioner, gör att uppgiften bär sannolikhetens prägel.

DN: ”För Israel är en iransk bomb värre än en mardröm, det är ett konkret hot mot landets existens. Irans ledare talar öppet om Israels utplånande, bomben skulle göra detta till en reell möjlighet. Israel är ett geografiskt litet land, så litet att iranska ledare föraktfullt kan säga ”det räcker med en enda bomb” – uttalanden som i Tel Aviv tolkas inte som diplomatiskt machoskryt utan bokstavligt.

Israel fruktar att det maktvakuum som uppstått i regionen efter den arabiska våren, där framför allt Egypten trätt tillbaka, ska fyllas av Iran.”

Dagens Nyheters ledarredaktion borde veta att en korrekt översättning av vad Ahmadinejad sade i verkligheten är att ”- Israel kommer att försvinna precis som Östtyskland och Tjeckoslovakien” . Han menar att staten Israel själv kommer att upplösas, något som inte är helt otroligt. Översättningen som DN sprider vidare kommer från Memri, en organisation som startats av den israeliska underrättelsetjänsten, och det vet man på DN. Likaså vet man att The Guardian tog reda på vad Ahmadinejad – egentligen sade.

Eftersom det tycks som om Israel bryter mot alla internationella regler och lagar så utsätter man världen för en stor risk. För det som det här kan utvecklas till är ett riktigt storkrig. Om Iran reagerar hårt på dessa uppgifter, ja då kan de mycket väl starta någon slags vedergällning, händer det så blir USA indraget på några sekunder. Sedan har vi ett krig mellan USA, Israel och resten av arabvärlden. Inget arabland, inte ens de som är lierade med USA, kommer kunna sitta stilla och titta på. De despoter som försöker göra det riskerar att få hela befolkningen på sig. Och hur Ryssland och Kina agerar i en sådan situation vet vi ingenting om.

Alla som har kunskaper om Mellanöstern vet att det är en krutdurk och att Israels högerextrema regering från och till viftar med brinnande tändstickor. Om DN:s uppgifter är korrekta så kan ett storkrig utbryta precis när som helst, och då handlar det definitivt inte om Irak, Syrien, Libyen eller Afghanistan. Då handlar det om något som är extremt mycket allvarligare för världen. (Sträng kommentarsgranskning tillämpas..)

it Andra om: , , , , , , dn1 svd1 ab


10 svar till “Kalla in säkerhetsrådet angående Israel”

 1. Något är definitivt på gång!
  Nu bryter Israel med FN’s säkerhetsråd enligt Aftonbladet.
  Det går väl att åtala Israelerna iallafall hoppas jag.
  USA lär ju försöka stoppa det.

  • AB/Jerusalem. Israel beslöt på måndagen att bryta med FN:s människorättsråd, sedan rådet i förra veckan meddelat att det ska granska israeliska bosättningar på den ockuperade Västbanken.

   Människorättsråd, för att FN ska granska de olagliga bosättningarna.

   Efter ett Iran-krig så kan de av ”säkerhetsskäl” tömma Västbanken och Gaza i värsta fall. Själv har jag inga högre tankar om Israels vilja till fred och att hålla sig väl med värdsamfundet. Är man kritisk, eller bara lite tveksam, så är man antisemit har jag hört…

 2. frågan är om det är soldater eller agenter, förbudet att klä ut sig till fienden gäller väl bara vid strid?

 3. DN’s högerextremistiska världsbild framtyder allt klarare. Här som så ofta i anonyma ledarartiklar där man påstår sådant man vet är falskt. Fegt så det förslår. Skrämmande när en konflikt mellan Israel och Iran mycket väl skulle kunna användas för att sätta en helt ny ny växel på maskineriet.

 4. USA har angript sunnimuslimska länder så som Irak, Libyen och Afghanistan. Israel har angripit Libanon och angriper dagligen palestinierna. Allt detta utan att några andra arabländer har reagerat. Att de andra arabländerna då skulle agera om USA angriper Iran, som är shiamuslimskt och betraktas som en fiende bland arabländerna ser jag som högst osannolikt. Snarare ser jag det som om Saudiarabien, kommer hjälpa till vid ett anfall.

 5. När man ser vilken tidning och författare som publicerade denna nyhet då förstår man att den är fabricerad och syftet är att skrämma Iran , De tror att Iran kommer att få panik och tvingas att byta ut all personal vid kärnreaktorerna , Detta skulle ta tid och stora resurser på jakt efter spioner som inte finns

  Det är löjligt att läsa att israeliska Black Hawk helikoptrar flyger över Irans territorium för att spionera och fotografera Irans nukleära anläggningar , Sunday Times skulle aldrig publicera denna historia om den var sann och Israel skulle inte tillåta detta

  Om Israel har soldater i Iran då skulle landet aldrig riskerar dess soldaters liv genom att exponera de

  • Det ligger mycket i det du skriver, och det faktum att Dagens Nyheter inte påpekar det i sina artiklar säger ju en hel del om – Dagens Nyheter, kan jag tycka…

  • En Black Hawk hade blivit nerskjuten strax över gränsen; inte en chans att de skulle använda en sådan för informations-samlande. Det finns både spionsateliter som kan användas och drönare är både säkrare och snabbare. Står det i Sunday Times att de använder Black Hawks så har de snortat för mycket trycksvärta.

 6. Jag tror inte på detta eftersom klä dig till iransk soldat hjälper inte Israel, är du officerare så är det järnkoll på dig och för att du ska ha viktiga poster måste du vara revolutionsgardist och det räcker inte att man klär ut sig till IRGC.
  DN tror att bara för att jag klär ut mig till en soldat så släpper man inte de i anläggningar :)
  men om fallet är så då måste Iran tacka Israel, det borde inte vara så svårt och hitta några israeler utklädda till iranska soldater.