Johan Forsell (M) och samarbetet med SD


Tidigare har Fredrik Reinfeldt försökt göra gällande att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänster-
partiet samarbetar med Sverigedemokraterna i riksdagen. Det gick inte så bra eftersom SD har röstat med Moderaterna nio gånger av tio. Så nu har Schlingmann kommenderat fram en ändring, nu ska man försöka låtsas som att det är Vänsterpartiet som samarbetar med de främlingsfientliga.

Johan Forsell (M) i SvD: ”Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet utpekar gärna varandra som motpoler i svensk politik. Men i säkerhetspolitiska frågor håller partierna tyst om sin oheliga allians där isolationismen sätts före den internationella solidariteten.

Det är långt ifrån första gången som Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna hamnar på samma sida i debatten. Sedan tidigare är det känt att de är ensamma i riksdagen om att vara emot det svenska EU-medlemskapet. I riksdagens försvarsutskott blir det allt vanligare att SD och V förenas i samma isolationistiska syn på Sveriges roll i världen.”

När Fredrik Reinfeldt konfronterades med det faktum att SD röstade med moderaterna nio gånger av tio så viftade han bort frågan, och nu tar Johan Forsell chansen att spela tillbaka bollen och väljer då frågan om Nordic Battle Group, där Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna sägs ha samma uppfattning.

Problemen är två, Forsell påstår genom en Guilt by Association att Vänsterpartiet är isolationistiskt. Alla som vet någonting om politik vet att det förhåller sig på det rakt motsatta sättet. Men SvD:s Brännpunkt har inget krav på sina debattskribenter att de ska hålla sig till sanningen, det är skälet till Forsells lögn, han räknar med att 8-10 procent av läsarna tror honom på hans ord. Det känns säkert pinsamt att ljuga i en debattartikel, men vad gör man inte, tänker nog Forsell.

Det andra är förstås det faktum att SD givetvis från och till tycker något som även andra partier tycker. De har som jag nämnde tyckt samma sak som moderaterna nio gånger av tio sedan de kom in i riksdagen, således har de i ett fall av tio tyckt samma sak som något eller några av de rödgröna partierna. Det är förstås ofrånkomligt, själv har jag tycks samma sak som SD i frågan som gäller omskärelse av små gossebarn, men det betyder på inget sätt att jag skulle dela SD:s åsikter i andra frågor.

Det pinsamma för moderaterna är som jag skrev, SD har röstat med dem nio gånger av tio möjliga. Det börjar uppenbarligen tära på den moderata självkänslan varför man nu ger sig på Vänsterpartiet. Man kan ju alltid låtsas som att det är sant det man säger, om inte annat så kan man ju hoppas på att några av läsarna ska tro på de dunster man försöker slå i ögonen på dem.

Han försöker dessutom inbilla folk att SD och V kan hindra Nordic Battle Group då den ska debatteras i Riksdagen, känner möjligen inte Forsell till att Sverige är en demokrati och att det är riksdagens majoritet som beslutar? Och tror verkligen att dessa charader gynnar hans anseende som debattör?

it Andra om: , , , , , , , , svd12 sr dn12 ab1 ex


6 svar till “Johan Forsell (M) och samarbetet med SD”

  1. Vad står Nordic Battle Group för och vad är det V vill förhindra. Det är centralt i sammanhanget och viktigt att få kunskap om för den som inte är insatt i frågan. Om sedan SD tycker som V är sekundärt.

  2. ”Oheliga allianser” börjar bli högerns retoriska favorit-trick, har jag märkt. Det syns och hörs allt oftare, och bara idag används det även i ett helt annat sammanhang på SvD Opinion.

    Grundtesen tycks vara enkel: om två inte tycker som Moderaterna, och dessa två i normala fall också är meningsmotståndare, då blir det per definition en ohelig allians. De liksom konspirerar mot Den Ende Sanningsbäraren.

  3. Allianzen skyr inga medel. Kan det vara som så att moderaterna börjat skaka av tanken på att Jonas Sjöstedt kan bli partiledare för V? Det tror jag. Så smutskastningen har bara börjat.

  4. i lol’d, inte nog med att (M) har sveriges motsvarighet till Palin/Bachmann i sitt led, de har även en manlig pajas:)

  5. Haha! är det (v), (SD) och, utöver dem, 90% av sveriges befolkning som är emot EU? Tack för reklamen SvD, kanske man måste säga.