Jimmie Åkesson om judar och judendom


[column width=”49%” padding=”2%”]
Många svenskar kan i dagarna konstatera att Sverige-
demokraterna tycks ha fått så stort förtroende hos allmänheten att de skulle komma in i landets lag-
stiftande församling om det vore val idag. Många avvisar säkerligen frågan om partiledaren är nazist eller inte, men det är väl fortfarande omtvistat huruvida han sjöng med i en gammal nazistisk kampsång eller inte då Sveriges Radio spelade in honom i smyg på en gemensam partiresa till Estland.

Kvällstidningen Aftonbladet lät honom under alla om-
ständigheter komma till tals i en brett upplagd debattartikel i tidningen, något som enligt alla bedömare bidragit till det opinionsmässiga skutt som partiet gjort i väljaropinionen. Själv roade jag mig med att redigera artikeln så att jag bytte ut alla ord som syftade på islam och muslimer till judendom och judar. Att läsa samma text redigerad ger ett annorlunda intryck.

Jimmie Åkesson i Aftonbladet: ”Den västerländska erfarenheten ses som ett högre utvecklingsstadium, som resten av världen bara inte hunnit uppnå ännu. Detta är också anledningen till att dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med judendom och judifiering. Man utgår från att judar inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, liksom att judendom i grund och botten är samma sak som kristendom, med den enda skillnaden att judar har ett annat namn på gud.

Därmed antar man också att man kommer att kunna tämja judendomen på samma sätt som sekulära krafter sedan århundraden tillbaka tämjt den europeiska kristendomen och förpassat den till den privata sfären.

Judendom skiljer sig dock från kristendom på flera avgörande punkter, till exempel gällande distinktionen mellan andlig och världslig makt och synen på våldsanvändning. Judendomen har ingen motsvarighet till Nya testamentet och inget allmän-
mänskligt kärleksbudskap. Dessa skillnader har också gjort att judendomen och den judiska världen aktivt har avvisat upplysningen och humanismen.

Det var bara inledningen på Jimmie Åkessons text. Jag tror dessutom att man ska vara klar över att den texten har
[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]Jimmie Åkesson

lästs igenom ett stort antal gånger av Åkesson och hans medhjälpare innan den skickades in till Aftonbladet. Hur den ursprungligen såg ut kommer vi aldrig att få veta.

Men vilken sorts politisk kursändring som Åkesson vill ha behöver vi knappast sväva i ovisshet om, man har nämligen öppet talat om repatriering, att man ska skicka ut muslimska flyktingar och invandrare ur landet. Vänder man då på begreppen och byter ut muslimer mot judar så känner troligen alla den unkna stanken. Om det sedan är nazism eller inte kan man ha olika åsikter om, men att ideologin innehåller ett antal stereotypa föreställningar, schabloner och tolkningar av dessa framgår förhoppningsvis klart och tydligt.

Hårdhänt kommentarsgranskning tillämpas!

intressant Andra om: , , , , , , , , , , , t
[/column]


14 svar till “Jimmie Åkesson om judar och judendom”

 1. Någon borde fråga Jimmie Åkesson var skillnaden ligger mellan hans syn på muslimer och Adolf Hitlers syn på judar. Vore intressant att se hur han svarade.

 2. Det är märkligt att inte folk i allmänhet inser att det är ett fascistiskt parti med starka nationalsocialistiska tendenser. Att man anammat kristdemokraternas devis är ingenting annat än patetiskt.

 3. En nazist är alltid en nazist vad en de kallar sig.

  Nazisterna i Sverige är i huvudsak uppdelat i två läger, dessa läger ser på olika grupper som det värsta ”hotet” mot Sverige och svenskarna. Åkesson och liknande individer har Muslimer som största fienden. Den andra gruppen har oscialister och judar som största fienden. Ensak har de gemensamt och det är att de allierar sig även med fiender för att gå mot den huvudsakliga fienden, men de som allierar sig med dessa ska veta att när de har tagit ut sin huvudmotståndare så kommer de att gå efter andra och du kan vara en av dem.

 4. Ja detta är ju något som de förhärdade islamofoberna i högermediasfären borde få ta del av. Åkessons text i sin reviderade form skulle lika gärna kunna vara ett av Adolf Hitlers tidiga tal i någon av Münchens ölhallar. Påståenden om muslimers/judars ovilja att ’anpassa’ sig i de kristna (sekulära) länder man valt eller tvingats att söka sig till är ett väl beprövat skamgrepp som nazistiska/fascistiska grupper använt sig av under alla tider.

 5. Många av topparna inom SD har rötter i vit makt-rörelser och nationalsocialistiska partier, det är allmänt känt, ändå sympatiserar över 5% av svenskarna med dem. Oförmågan att se historiska samband, som det mellan anti-semitism och islamofobi, är slående, vår egen tid gör oss närsynta, verkar det som. Arbetet i skolorna med de här frågorna är livsviktigt. Dessvärre krymper antalet ögonvittnen till förintelsen varje år och den mediala bilden av muslimer är väldigt endimensionell. Ansvaret på kort sikt ligger på våra politiker, deras roll i debatten är helt avgörande för nästa års valresultat. Seriösa politiker måste bemöta SD.

 6. Om man ser på fotot som iilustrerar denna post tycker jag följande fråga är befogad:
  Kolla först in floran ovanpå skinnhuvet!
  ….
  Är då inte hr Åkesson en riktig svartskalle?
  Eller använder han Schwartzkopf för att få den rätta kulören?

  (Kunde inte låta bli)

 7. Jag tror SD kommer in i riksdagen och att det inte stoppar vid 5%. Folk i gemen är less på att höra att dom är rasister om dom har en åsikt om invandringen. Dessutom vem skall man rösta på, sossarna som inte klarar av att försvara den allmäna välfärden eller borgarna som gör allt för att montera ned de? Då kommer SD som ropar ” tillbaks till folkhemmet ”.
  Debatten som förs är på SDs hemmaplan. Flytta debatten till t.ex arbetsrätten och många kommer få en aha upplevelse

  • Helt rätt att flytta fokus från deras favoritfrågor. Det är nog ingen större konst att dribbla bort SD i politikens grå vardag, om uttrycket tillåts, det visar ju sig allt som oftast att de inte är kompetenta i de medialt mindre intressanta frågorna. Dessutom har de ju en för oss andra trevlig vana att lämna tomma stolar i kommuner där de har röstats in. Icke desto mindre är tiden knapp, nästa år är det val.

 8. Ja visst är det häpnadsväckande!
  När jag såg artikeln i Ab första gången gjorde jag exakt samma sak med orden. Det visar tydligt hur islamofobin regerar i debatten. Härom dagen hörde jag i dagens eko i SR hur ”50 människor dödats(…)hur många talibaner som dödats i den senaste veckans offensiv är oklart”
  Detta är värsta sortens rasism. ”Fienden”, uppenbarligen inte bara till USA utan även till SR, är alltså inte att betrakta som människa.

 9. ”Conventional people are roused to fury by departure from convention, largely because they regard such departure as a criticism of themselves.” – Bertrand Russell