Jesus Alcalá, och de liberala dumstrutarna

För ett par dagar sedan så publicerade Svenska Dag-
bladet en artikel av den till fängelse dömde Jesus Alcalá, en man som idag avtjänat sitt straff. Han dömdes för att ha lurat till sig biståndsmedel i ett SIDA-projekt i Paraguay, samtidigt som han var verksam som ordförande i Amnesty.

Efter den skandalen så har det begripligt nog varit tämligen tyst kring honom, men nu har han anammat samma idé som vissa andra debattörer. Tar man ställning för Israel mot palestinierna så kommer man snabbt in i värmen igen. Så nu har Dilsa Demirbag-Sten och vissa andra fått en konkurrent om välbetalda kolumner och debattartiklar i de ”liberala” tidningarnas spalter. Idag skriver Åsa Linderborg om Alcalás artikel i SvD i förrgår, en artikel som handlar om Donald Boström och de israeliska organstölderna.

Åsa Linderborg/AB: ”Samma dag publicerade Svenska Dagbladet en tre sidor lång artikel av Jesus Alcalá, där han utan att komma med en enda ny sakuppgift eller självständig infallsvinkel gör ett da capo på höstens lögnkampanj (17 januari). Jesus Alcalá lyckas lika lite som någon annan påvisa några faktafel i Donald Boströms artikel, men han ifrågasätter ändå allt som står där, och han gör det genom att glida och skarva om textens innehåll. Det är lite ironiskt att just Alcalá ropar efter källor och saklighet, men han vet, att positionerar man sig rätt kommer man in i stugvärmen igen.

Jag skulle kunna spjälka ner och räta ut samtliga frågetecken Alcalá reser – de är lika många som gamla – men det är helt meningslöst, eftersom de är överspelade. De eventuella övergrepp Donald Boström ville ha utredda är bevisade; Israel har erkänt organplundring av palestinier, judiska israeler, gästarbetare och turister. Denna människokränkande och illegala verksamhet är långt större än vad Boström menade att det fanns indicier på, men ändå ifrågasätter Alcalá att artikeln, som pressade fram alltihop, publicerades.”

Idag med facit i hand så vet vi att Boströms artikel var mer än saklig. Till och med undertecknad här uppe i Norden hade hört rykten från palestinier, rykten som talade om att skjutna palestinier återlämnades nattetid för snabb begravning, upp-
sprättade och tömda på organ. Själv tillhör jag skeptikernas skara och tänkte nog att – visserligen bryter israeliska staten mot allt vad gäller mänskliga rättigheter, konventioner, krigets lagar och FN:s alla resolutioner, men inte fan plundrar de dödade palestinier på deras organ!?

Idag vet jag hur fel jag hade, sedan kan man givetvis diskutera begreppet ”den israeliska staten”, men sammantaget

Åsa

så är det inga svårigheter att se fakta, Donald Boström och hans palestinska sagesmän var rätt ute, alla andra – hade fel. Åsa Linderborg berör också ett annat ämne som jag har funderat en hel del över, det handlar om orsaken till att ”liberaler” plötsligen blir ointresserade av de mänskliga rättigheterna, men bara när det gäller palestinier?

Jag har förundrats över att människor med liberala värderingar tar parti för en stat som Israel, det kan väl knappast vara de kollektiva skuldkänslorna efter förintelsen som fortfarande spökar? I så fall så kan vi räkna med att ha dragit på oss mer skuldkänslor om något decennium. Palestinierna är utsatta för etnisk rensning och Gaza är belägrat, inom tio år så finns inte längre Palestina, är det först då vi ska vända våra fördömanden mot Israel?

Åsa Linderborg/AB: ”Varje ny artikel stärker diagnosen att liberalerna lider av en kollektiv empatistörning när det gäller palestinier: De har inget människovärde och vi som hävdar motsatsen ska bara hålla käften. Inte skriva, inte tala, inte ställa frågor. Själva sitter de som de tre aporna, som vägrar se, lyssna eller tala om det obehagliga.”

Det är väl samma mekanism som gör att Jesus Alcalá, en avsatt och begrägeridömd Amnestyordförande, plötsligen kan agera megafon åt Israel i Svenska Dagbladet. För inte kan det väl vara ett gott tecken som t.ex. att israelkramarna får nu ta vad de får?

intressant Tags : , , , , , , , , , ab svd dn dagen t

  19 comments for “Jesus Alcalá, och de liberala dumstrutarna

 1. Sara G
  19 januari, 2010 at 13:52

  Man ska naturligtvis inte sparka på den som ligger, men nog borde Jesus Alcalá, den förre Amnestychefen, står för den svage. Han om någon borde veta hur det känns att vara utsatt. Låt vara om det var berättigat eller inte….
  Men det är som Åsa Lindeborg säger i dagens Aftonblad, att liberalerna visar en empatistörning när det gäller palestinierna.

 2. 19 januari, 2010 at 14:18

  Har du länkat till artikeln? Hittade den dock själv.

 3. Lasse U
  19 januari, 2010 at 15:29
  • 19 januari, 2010 at 15:38

   Jag länkar till den längst ner i inlägget…

 4. Janne Larsson
  19 januari, 2010 at 15:35

  Bra skrivet ! Jag är i Paraguay ibland och vet att den stoppade SIDA hjälpen verkligen hade behövts där. Av den och flera anledningar så är det bra att belysa vem denne Jesus Alcalá är och vad han ställt till med. Att han ställer sina smutsiga tjänster till förfogande är väl bara en följdriktighet. Jag kommer i vart fall att utse honom till en av de viktigaste personerna att avslöja som den skrupellösa hycklare han är.

 5. N
  19 januari, 2010 at 16:28

  en tre sidor lång artikel

  Vem fan orkar läsa skiten? Framsprutad av en sådan nisse? Son till en obefintlig presiden?

  Alcalá var nog den största besvikelsen som drabbat mig vad gäller svenskt kulturliv överhuvudtaget. Jag mådde dåligt och önskade för allas vår skull att misstankarna mot den mannen var ogrundade. Men nej, han var verkligen en lögnare och bedragare.

  Och svenskarnas beägenhet att svälja allt, bara det insinuerar att det är fint. Presidentsöner, kungligheter och annat löst folk blir plötsligt väldig tjusiga och man skockas kring dem som flugor kring skit.
  Ångrar att jag någonsin ägnat denna mans artiklar en enda sekund.

 6. Benny
  19 januari, 2010 at 18:00

  En man som lurade till sig biståndspengar agerar nu som Israels försvarare.

  Intressant!

 7. Erik Södergren
  19 januari, 2010 at 18:05

  Nu behöver Israel hjälp från kriminella? Vad blir nästa steg, kriminella motorcykelgäng?

 8. 19 januari, 2010 at 20:00

  Håller helt med om det du, Åsa och herr Guillou skriver. Börjar bli mer än lovligt trött på den här fadäsen. Det roligaste var att Israelerna spelade ”antisemit”-kortet när debatten togs upp, och sedan erkände att det var rätt.
  Puckat? Kanske. vad som är säkert är i varje fall att vi är det. Jag har inte sett ett enda argument för Israels sak som håller. Inte är jag antisemit för det, jag är bara ute efter vad som är rätt.

 9. Mäster
  19 januari, 2010 at 22:00

  Jesus Alcalá verkar sannerligen inte blivit ”rehabiliterad” under sin fängelsevistelse.Hade jag varit hans lekmannaövervakare så hade jag blivit gravt orolig efter att läst hans artikel och rapporterat till kriminalvårdsmyndigheten om hans återfall i gamla beteendemönster.
  Men jag måste dock påpeka för Israelkramarna att, visst, Alcalá har snott pengar från behövande och ljugit som en kratta om allt mellan himmel och jord;men han åkte FAST,vilket torde ge honom mindre trovärdighet hos allmänheten,även om han förvisso besitter alla de nödvändiga egenskaperna och ”moraliska kompass” som krävs hos en framgångsrik reservationslös extremistisk Israelkramare.

  Jinge skriver:

  ” Palestinierna är utsatta för etnisk rensning och Gaza är belägrat, inom tio år så finns inte längre Palestina, är det först då vi ska vända våra fördömanden mot Israel? ”

  Tyvärr funkar det så!
  Se på t.ex indianerna i USA,nu när de är utrotade och ”hotet” avvärjt så kan man till och med unna sig att be dem om ursäkt från officiellt håll.
  Det enda som kan få dessa ”liberaler” att begråta palestiniers öde är att ”tasmanifiera” den palestinska identiteten,dessa ”liberaler” fylls då kanske av en sådan välvilja och strävan efter upprättelse efter uppsprättelse att de kanske mumifierar en av de sista palestinierna efter dennes död till allmän beskådan på lämpligt museum,och om de har riktig tur så har vissa israeler redan inlett balsameringsprocessen.

 10. Charlie
  20 januari, 2010 at 00:24

  Sen när släpper man fram dömda kriminella i Svenskan? Han har ju föör faan snott biståndspengar!? Ska man släppa fram sådana idioter så att de kan tvätta av sig skammen och bli etablerade debattörer??

  Jag har just mailat SvD och sagt upp min prenumeration!

 11. Mats E Karlsson
  20 januari, 2010 at 02:09

  Läs sanningen om bedragaren här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article24998.ab

  Det är inget annat än SKANDAL att Svenska Dagbladet släpper fram en kriminell bedragare som tillåts försöka skapa opinion för en sjuk sak! Eller är det bara kriminella som kan försvara Israel idag?

 12. Marwan
  20 januari, 2010 at 06:29

  Det fattas bara Jesus för att ge sin syn på Israel industriella folkmord
  Han har nyss lämnat fängelset och vill avleda uppmärksamheten från sig själv i samarbete med vissa människor som är kända för att vara anti palestinier och rasister
  SVD konspirerar och försöker utbilda läsarna hur de kan hata palestinierna , de älskar att vrida fakta för att passa deras politiska mål och ståndpunkter
  Tidningen och Jesus försvarar en internationell kriminell stat

  Tidningens ansvariga är under strikt order att inte publicera nånting som belyser det palestinska problemet
  Tidningen är inte värt att torka **** I

 13. Sara G
  20 januari, 2010 at 12:19

  Jag blir lätt illamående när jag tänker på att Jesus, innan glorian föll av, var en av mina idoler. Jag borde ha genomskådat honom, för hela han består av ett intrikat mönster av lögner. Tänk att stjäla biståndspengar!

 14. Pelle
  20 januari, 2010 at 15:32

  Man blir illamående.
  Hur kan SvD ta in alster från den kriminelle Jesus Alcala ?
  Jag släppte genast tidningen så att den med en duns föll till golvet ……..

 15. Martin Forsman
  21 januari, 2010 at 22:31

  Detta är ett historiskt lågvattenmärke för liberalmedia. Nog för att man genom åren släppt fram diverse dårar allt för lättvindigt, men Alcalá är som sagt dömd och därmed att betrakta som grovt kriminell. Man kanske ska se det positiva i att det knappast gagnar Aparthiedstaten att ha kriminella som springer deras ärenden.

 16. Pelle
  22 januari, 2010 at 11:46

  Men ska det vara helt omöjligt att skilja på författare och innehåll? Vad är det för fel på er? Klart att vi alla var besvikna på Alcala men det är vad han skriver i artikeln som är intressant (att han har fel i sak är ju det som ska attackeras).

  Ni skulle alltså vägra lyssna om en kriminell försöker rädda er från att bli träffad av ett fallande isblock? ”Nej den där kan man inte lita på jag går lugnt vidare här”.

  • AR
   22 januari, 2010 at 13:45

   I det här fallet tycker jag inte att man kan skilja på författare och innehåll. Alcala skriver inte deckare eller kåserier i det här fallet utan försvarar en rasistisk stat som gått så långt i exploateringen av det folk den ockuperar att det till och med tar deras kött, ben och hud. Det är oerhört och bara folk som har ett minimum av trovärdighet kan tas på allvar i det här fallet.

   Steget mellan att stjäla biståndspengar och att stjäla organ är inte långt. Organ tar man från folk som redan dött, men stjäl man från fattiga kan konsekvenserna bli ännu allvarligare.

   Man kan inte adoptera bort barn till pedofiler, och man kan inte ta lärdom av tjuvar som försvarar eller förminskar andra tjuvars brott.

 17. MrPerfect72
  30 januari, 2010 at 07:33

  Det enda som verkar logiskt med Liberalernas raportering aer att de aer mutkolvar som helt enkelt tjaenar pengar paa att uttala sig foer att skydda de kriminella. Det handlar om girighet, pengar, kriminalitet paa toppnivaa, tror jag.

  http://xxx

  Folk som helt enkelt aer raedda foer doeden och har roffat till sig tillraeckligt med pengar.

  Men till slut doer vi alla:
  http://xxx

Comments are closed.