Jag tror att Tre Kronor gör – Fiasko


Nu skriver tidningarna en del om det Hockey-VM som startar till helgen. Man försöker ingjuta mod i publiken genom att skriva om alla förstärkningar från NHL, men jag tror att det är kört redan i förväg.

Tre Kronor har förlorat de senaste fem matcherna, och även om man fått in ett antal NHL-proffs så tycks man glömma att de som nu åkt ut ur laget var proffs de med. Det verkar snarare som om svensk seniorhockey har stagnerat, och för att ta medalj i det kommande världsmästerskapet så har vi nog behövt plocka hem varenda spelare från NHL och KHL. Dess-
utom hade de behövt spela ihop sig i några matcher.

Jag tror att man håller på att sabotera hockeyn i Sverige, det har blivit väldigt dyrt att se hockey. Förr så kunde jag gå på hockey många gånger under säsongen, idag räcker det med att se på priserna för att avstå. Vad det kostar att se en VM-match från en bra plats vet jag inte, men jag anar att jag skulle svimma om jag fick reda på summan.

Sedan tycker jag att vi bör krympa rinkarna till NHL-storlek. Vi har ju en egen proffsliga i Sverige, även om tidningarna sällan beskriver Elitserien på det sättet, och eftersom det är den Nordamerikanska hockeyn som dominerar så bör vi ändra rinkstorleken. Något som vi kommer att få nytta av då VM går i Kanada eller USA. Dessutom så får vi en roligare hockey hemma i Sverige, något som kommer dra ännu mer publik till matcherna.

Och inför kommande VM så har jag bara dystra föraningar. Jag såg några av matcherna i den senaste turneringen och laget såg inte ens ut att platsa hemma i elitserien. Spelarna verkade helt förvirrade, möjligtvis hade de mentalt slutat säsongen redan, jag vet inte.

it Andra om: , , , , , svd123 dn1234 sr1 svt12 ab12345 gp1


Ett svar till “Jag tror att Tre Kronor gör – Fiasko”

  1. Fullt möjligt. Å andra sidan är det många andra nationer som inte heller kommer mentalt fullt rustade. Hårt jobbande lag som Schweiz är ett undantag så jag förvånas inte om de slår Sverige i VM. Kanske kan det bli en finsk framgång också i stort sett utan NHL-representation. Det ser ut som att sändningarna går på TV4 och det är åtminstone klart bättre än TV3, så jag kommer att se åtminstone ett par matcher.

    Vad gäller rinkarna så kan man gärna börja med att rita om zonerna efter NHL-maner som ett säsongstest. Det är åtminstone lätt gjort och kostar inte en massa pengar i ombyggnationer.