Jag litar inte på Reinfeldt

Egentligen är det en värdelös rubrik, men tyvärr det enda jag kommer på i nuläget. Det är ju knappast något unikt att en medborgare känner misstro inför allt statsministern håller på med, och idag så behöver man knappast förklara ett sådant påstående för andra än hans gamla mamma.

När han säger, som i SvD:s artikel, att han är tveksam till fördragsändringen så är det bara taktik, en taktik som han och Schlingmann kokat ihop för att göra EU och därmed Sverige till ett enda stort ekonomiskt experiment, man vill sälja ut landet på rea, och 2014 är man helt färdiga med det projektet. Det enda positiva jag kan komma på att skriva i nuläget är att vi från och med nu slipper höra politiker mumla längre, nu kan de öppet gå ut och säga att det är ”marknaden” som bestämmer, inte befolkningen.

SvD: ”Klockan fem i morse bröt EU-ledarna toppmötet i Bryssel för att ge tid åt konsultationer och lite sömn. Då hade de förhandlat under nästan tio timmar och det stod klart att det inte går att få alla 27 EU-länderna att ställa sig bakom en fördragsändring för att bland annat skärpa budgetdisciplinen.

Största invändningarna kom från Storbritannien som vill ha skydd för den inre marknaden och finansmarknaden i utbyte mot att ändra i EU:s fördrag. Men de brittiska kraven var oacceptabla för Tyskland och Frankrike.

Därför blir det de 17 euroländerna som går vidare med en egen överenskommelse om regler för bättre ekonomisk styrning. Det är fritt fram för icke-euroländer att ansluta sig.”

I slutändan så kommer nog Reinfeldt att gå med på fördragsändringen i alla fall, han är ju känd för att använda tumskruvar mot trilskande politiker, och det viktigaste för honom och Borg lär ju vara att få spendera ett hundratal miljarder av skattebetalarnas pengar på misskötta banker i södra Europa. Antagligen har de någon intern klubb där var och en samlar ”sälja Sverige-poäng”, samtidigt som de tipsar varandra om hur de ska kunna se allvarliga ut och samtidigt fullfölja planen på nedrustningen av landet. Men det är klart, kan de trycka in Marcus Wallenberg som styrelseordförande i LKAB så går de väl iland med allt, några gruvarbetare står i alla fall inte på barrikaderna längre.

En effekt har det i alla fall fått, jag håller med Fredrik Reinfeldt om att svenskarna är mentalt handikappade. Annars skulle han inte sitta i Rosenbad, på så sätt är han själv det yttersta beviset. Är det någon som minns några veckor bakåt? Då stod Reinfeldt och Borg och sa att – inga svenska skattepengar till dåligt skötta banker…

it Andra om: , , , , , svd1 svt sr1 ab1 dn1 ex

  13 comments for “Jag litar inte på Reinfeldt

 1. 9 december, 2011 at 12:28

  ”Är det någon som minns några veckor bakåt? Då stod Reinfeldt och Borg och sa att – inga svenska skattepengar till dåligt skötta banker…”

  Varje händelse och varje tanke hos dem kan frikopplas från varandra efter behag. Medborgarna ombeds införskaffa lupp och Cannabis för att få ihop det.

 2. 9 december, 2011 at 12:30

  – Det som erbjuds är inte bra för Storbritannien, därför gick jag inte med på det, sa David Cameron tidigt på morgonen efter en lång nattmangling i Bryssel.

  Aldrig trodde jag att jag skulle lovsjunga en konservativ brittisk premiärminister! :-)

  Nu undrar jag: Vad vet Reinfeldt som inte Cameron vet? Varför är Reinfeldt inte lika självklart övertygad som sin brittiska kollega?

 3. Lord
  9 december, 2011 at 12:59

  Verkar ju bara som att Reinfelt o c:o behöver mumla lite osammanhängande om ”arbetslöshet” och ”välfärden försvinner” som hot ifall vi inte betalar hela EU-experimentet med våra surt förvärvade slantar. Pengar som vi lyckats få in i statskassan, inte pga moderaterna, utan pga andra partiers sociala reformarbete under flera EU-medlemsskapsfria årtionden av positiv samhällsutveckling i sverige. Det som skett sedan 2006 i detta land ser iaf inte jag som positiv utveckling. Men det är klart.. proffice, attendo, carema mfl har guldålder. Ser inte folk det uppenbara? Välfärden är redan körd i botten och aarbetslösheten har aldrig i Sveriges historia varit större än nu.

 4. nature
  9 december, 2011 at 14:54

  @jinge: ”jag håller med Fredrik Reinfeldt om att svenskarna är mentalt handikappade.”

  För att citera Hjalmar Söderberg: ”Det är naturligt att dumbommarna är i majoritet i riksdagen – de är i majoritet i folket.”

  • Patrik T
   10 december, 2011 at 01:14

   Som nu när Anders Borg dyker upp som ”gubben i lådan” på idol-finalen och Fredrik Reinfeldt gästade efterföljande Hellenius hörna med sitt ”folkliga” program. Schlingmann måste ha tyckt att det är ett perfekt tillfälle för ett propagandaspektakel. Speciellt när det är så många som tittar. De noggrant utvalda fotografierna (från Reinfeldts mobil tydligen) visade i tur och ordning:

   Fredrik i en prinskorvfabrik

   Ett skåp med kaffekoppar med diverse opera-logon

   Fredrik vid en kaffeautomat

   Samtliga bilder och hela intervjun fullkomligt skrek ”JAG ÄR FOLKLIG!”, fast jag tyckte det klingade mycket falskt. Speciellt det där med falukorven! Så len i truten som han är så förstår jag att många människor ser enbart till hans yta och missar att hela hans politik går enbart ut på två saker, nämligen sänka skatter och privatisera statliga och kommunala tillgångar.

   Nu är kanske inte Hellenius hörna är något politiskt program men han fick i princip noll besvärliga frågor! Fast å andra sidan, när får han det över huvud taget? Vad jag uppfattat det som så är de flesta framträdande som moderaternas partiledare gör noggrant upplagda för att ge maximal positiv publicitet?

   • Sara G
    10 december, 2011 at 07:41

    Reinfeldt ljuger bra, det måste man i alla fall tillerkänna honom.
    Hans lögner är bra mycket bättre än sanningen, mera tilltalande och
    bärande över ett söndermosat rike, ett sargat välfärdsland, tycker
    tydligen över trettio procent av landets invånare…

    Men resten, liksom jag, bävar för konsekvenserna.
    Vi som ser ”reformerna” i vitögat och numera har svårt
    att sova riktigt gott om nätterna.

    Genom historien vet vi att lögnens makt är större än vi tror.

 5. KalleB
  9 december, 2011 at 16:31

  Hörde ngt nytt igår (från min doter):

  Ollonet!

  Gissa vem hon menade?
  ;)

  • 9 december, 2011 at 16:40

   Jag törs inte tänka på det ens… :-I

 6. Joakim
  9 december, 2011 at 17:09

  Efter 20 år av nyliberalism är stora delar av befolkningen är ”radiostyrda leksaker” i händerna på borgarstyret; många kommer att tugga barkbröd med tom blick om så behövs. En borgarregering kan antagligen göra nästan vad som helst vad det gäller försämringar & ändå ses som ”ansvarsfull” av en dum majoritet som tappat självbevarelsedriften & den politiska kompassen. En vänsteropposition blir inte populär i det läget av att prata välfärd, man upplevs som slösaktig & ”oseriös”. Allt gotte-gott till fölket är i detta läget automatiskt ”billig populism”! Högervridningens ”logik” blir att småfolket stödjer fortsatta neskärningar för andra svaga grupper: pensionärerna tycker att socialbidragen kan skäras ner & lågavlönade nickar gillande när cancersjuka tvingas till AF. I det läget blir det givetvis media-orkaner när (s) ändrar ståndpunkt i en fråga, men när alliansen gör motsatsen till vad som sades förra veckan kommenteras det inte ens. Hanteringen av Utöya-incidenten visar väl tydligast av allt på borgerlighetens numera totala politiska/mediala handlingsfrihet?

 7. blingbling
  9 december, 2011 at 18:08

  Då är vi två åtminstone …

  Det är nästan så att man börjar sakna Gösta Bohmans försmädliga flin, den f-n visste iallafall alla var man hade.

 8. Robert Zetterman
  9 december, 2011 at 19:34

  ”Är det någon som minns några veckor bakåt? Då stod Reinfeldt och Borg och sa att – inga svenska skattepengar till dåligt skötta banker…”
  Kommentar till ovanstående:
  Nu var det inte det dåligt skötta bankerna som saken gäller utan dåligt skötta länder.
  Grekland, t.ex, där befolkningen inte litar på politikerna och befolkningen som struntar i att betala skatt. Då är det helt uppenbart att hela ekonomin går åt skogen.Jag tror att Sveriges regering vill hjälpa till i ett krisläge. Det hellre än att säga ”Skyll er själva det är inte vårt problem”. En dag kanske vi behöver hjälp och då får vi hjälp därför vi ställer upp nu.

  • 9 december, 2011 at 19:41

   Anders Borg och Fredrik Reinfeldt sa – uttryckligen att ”inga skattepengar ska gå till Grekiska banker”.

   Men det minns du inte?

   Ska vi hjälpa så verkar det att bygga tusen brunnar i Afrika, typ..

   • blingbling
    9 december, 2011 at 20:37

    Vi kanske kunde exportera Calle Hamilton till krishärdarna ?

    Eller är det för grymt ?

Comments are closed.