Jag hoppas på ryskt omval


Jag tycker att Vladimir Putin gör Ryssland en stor otjänst genom att återigen bli president i landet, det är ett sätt att manipulera demokratin och dessutom är mycket av hans affärer sådana att de knappast tål dagsljus.

SVT: ”Michail Gorbatjov, som var den siste ledaren i Sovjetunionen, uppmanade vid lördagens stora demonstration i Moskva Vladimir Putin att lämna politiken i stället för att ännu en gång sikta in sig på presidentposten.”

Om man har myglat sig till miljarder, varför skulle man då behöva fortsätta? Det är den fråga som jag ställer mig när det gäller Putin. Han har rimligen roffat åt sig så rejält att det räcker för att försörja släkten i många många generationer. Nu verkar han snarare vara så makthungrig så att omvärlden kommer att se honom som ytterligare en i raden av diktatorer, i gammal god sovjetisk anda dessutom.

Jag förstår inte vad han ska med alla pengar till, ingen människa lever i tusen år, varför ska man då samla pengar på hög så att de räcker i tiotusen år? Är girigheten så total för dem som samlat ihop till sina första miljoner? I annat fall skulle han kunna skänka bort några miljarder, för egentligen så är väl Putins pengar stulna slantar, stulna från det ryska folket. Och varför i hela friden är han så mån om att verka manlig? Vet han inte vad de flesta tror om sådant beteende? Många tror att det är av samma skäl som vissa skaffar sig en sportbil…

it Andra om: , , , , , svt sr dn svd ab ex


3 svar till “Jag hoppas på ryskt omval”

  1. Putin får gärna bli rysk president igen, så länge det sker utan fusk, men det skeppet verkar ha seglat, ryssland är ju ett land som har naturresurser att bli en ekonomisk supermakt, vilket är mer skrämmande för USA än militära ambitioner…

  2. Problemet med Ryssland är för mig att Putin trots alla uppenbara brister kanske endå är den mest lämpade att leda landet. Korruptionen är enorm och förtär hela landet men de flesta av hans konkurrenter om Presidentposten är (f d) oligarker vars enda intresse är att berika sig själva.

    Deras motvilja mot Putin handlar nog tyvärr inte om hans minst sagt bristande respekt för demokratin utan snarare om att de inte har fria tyglar längre som de hade under Jeltsins tid då Ryssland plundrades av utländska intressen samtidigt som ett fåtal berikade sig.

    Jag önskar förstås jag har fel och att det finns äkta genuina kandidater som kan ställa upp och slå Putin på fingrarna men jag har svårt att se var de skulle dyka upp.