Ja, men, Norge…??


Vi har ju fått vänja oss vid att få stryk av Norge i längdskidåkningen där nationen har ett antal världsstjärnor, och möjligen kan ett B-betonat hockeylandslag få stryk ett av ishockeyns mellanår.

Men att få stryk i Ishockey-VM av Norge, sådant borde inte få hända. Per Mårts har varit efterlängtad, han efterträdde den hårt kritiserade Bengt-Åke Gustafsson, men Mårts lyckades inte inpränta allvaret i laget ens i hans första match som gällde någonting. Det är ingen tvekan om att Norge kommer närmare Tre Kronor för varje år som går, men de ska inte kunna slå det svenska landslaget i en VM-turnering.

Möjligen om tio år, men inte idag. Detta debacle faller helt och enbart tillbaka på landslagsledningen, det är oförlåtligt och oprofessionellt. Det svenska landslaget tillhör de tre-fyra bästa lagen i världen även när inte alla NHL- och KHL-spelare är med. Kanske kan detta fiasko tjäna som en väckarklocka för laget och lagledningen, men helt uppenbart är att Per Mårts har övervärderats på ett närmast groteskt sätt.

En följd av denna förlust borde också bli att samtliga spelare i laget tar sig en rejäl funderare på varför de tagits ut till landslaget, den som inbillat sig att det var av vänlighet borde omedelbart åka hem.

it Andra om: , , , , , , ab12 ex12 dn1 svd svt sr


7 svar till “Ja, men, Norge…??”

  1. Arbeidsuhell skjer. Sverige slår Norge 10 av 10 ganger i hockey, selv uten NHL proffene. Elitserien er kanskje verdens nest beste liga. Norge er på sitt beste middelmådige. Hockey er ikke noen norsk ”gren”.

  2. Merklig at dere i Sverige ikke kan akseptere at dere er gått ut på dato,ikke ski ikke hockey ikke fotball.Det eneste dere kan er å klage på alt og alle.Sier bare lykke til,gleder meg til fortsettningen,kanskje i Grand Prix.Hehehehehehahahaha

    • Nåja, häv dig lagom. Norge går inte till slutspel och tar medalj, men det gör Sverige. Norge borde ju egentligen spela i C-gruppen…

  3. Att Norge slår Sverige i ishockey (!) är som om en dansk skulle vinna backhoppningen i Holmenkollen.

    • Mja, kanske inte riktigt. Men det överraskar verkligen eftersom det aldrig hänt förr i en turnering. Svagt av Tre Kronor…