Israel Skapar Antisemitism

I de olagliga bosättningarna plaskar bosättarnas barn i bass-
ängerna och stänker vatten på varandra, i de små palestinska byarna runt omkring så händer ingenting när befolkningen vrider på vattenkranarna. Ändå så är det palestiniernas vatten, vattentäkterna finns på Västbanken men tillåts bara försörja Israels olagliga bosättningar och så förstås – Israel.

AB: ”Israel stoppar vattentillförseln till Palestinierna. Och förbrukar fyra gånger så mycket vatten som invånarna på Västbanken. Det skriver Amnesty International i dag i en ny rapport. I flera år har vattenpro-
blemet blivit allt värre för Palestinierna i de ockuperade områdena i Israel. Det rådet brist på vatten och enligt Amnesty International är det en direkt effekt av Israels politik. Tillgången till vatten i de palestinska områdena Västbanken och Gaza kontrolleras till stort av Israel. Av de undervattenskällor som finns kontrollerar Israel 80 procent av vattnet och har även tillgång till Jordanfloden, en av de viktigaste vattenkäl-
lorna i hela regionen. Men palestinierna nekas helt tillgång till floden.
– Israel ger endast palestinierna tillgång till en bråkdel av de gemensamma vattenresurserna, som till största delen finns på den ockuperade Västbanken. De olagliga bosättningarna i området har däremot i princip obegränsad tillgång till vatten. Den israeliska blockaden mot Gaza har förvärrat situationen ytterligare. säger Donatella Rovera, Amnestys expert på Israel och de ockuperade områdena i ett pressmeddelande.”

Det är ett i den långa raden av exempel på hur Israel ägnar sig åt etnisk rensning. Man gör livet så outhärdligt som möjligt för palestinierna, och ve den palestinier som försöker hämta vatten på andra ställen. Då tvingas vederbörande bära vattnet eftersom de israeliska vägspärrarna sällan släpper igenom några palestinier. Det är ett mycket typiskt exempel på israelisk apartheid, ett brott mot Genèvekonventionen och alla krigets lagar. En ockupationsmakt får inte bete sig på det här sättet.

Fredspristagaren Barack Obama sitter still i båten och likaså gör Sverige och resten av EU. Israelerna själva skriker om antisemitism, men är själva den främsta orsaken till att antisemitismen ökar.

intressant Andra om: , , , , , , , , , , ab1 svd1 dn1 dagen1 rödam annarkia björnb lennart k&å lasse hampus scraber svensson pamflett t

  35 comments for “Israel Skapar Antisemitism

 1. N
  27 oktober, 2009 at 14:38

  Vore intressant att veta hur mycket av biståndspengarna går raka vägen till Israel så att palestinierna kan få tillräckligt med vatten för att förbli vid liv. Myndigheten betalar och det gör även enskilda personer som tvingas köpa vatten så att den egna familjen kan dricka och hålla sig rena.

  Abbas viktigaste uppgift idag är att se till att Israel slipper betala för de ockuperade och de instängda palestinierna. Skulle den palestinska myndigheten stänga affären och stanna hemma blir israelerna tvungna att sköta ruljansen för att hålla de ockuperade vid liv. Och det kostar Miljarder. Hur mycket Abbas och hans polare än tar i mutor är det ändå en ofantligt lönsam affär för Israel!

  Det som israelerna betalade själva förut, betalas idag av världssamfundet. Och på det sättet underlättar man ockupationen så att Israel inte behöver gå back. Så länge palestinierna får sina sjukus och sina skolor betalda från utlandet, fortsätter israelerna att göra pengar.

  Det medan 62 procent av barnen i Gaza och 33 procent av kvinnorna lider av blodbrist. Hur var det med blodbristen i Auschwitz? Var den så utbredd under så lång tid?

  • MX
   27 oktober, 2009 at 16:38

   Om biståndspengar går åt för att köpa vatten, då går de i så fall rakt i IDF’s fickor eftersom det är IDF som säljar vattnet till palestinierna – med ett jävligt drygt påslag utöver det vattenverket tar ut från vanliga Israeliska medborgare.

   [Auschwitz fanns inte i över 60 år, så sista frågan är irrelevant]

 2. Sara G
  27 oktober, 2009 at 16:01

  N, om man nu ska göra en jämförelse så ligger väl ghettot i Warsawa närmare än ett tyskt koncentrationsläger.
  Där fanns föresten också människor som svek sitt folk å det grövsta. Jag tänker på der
  Judenrat, som sålde sig till tyskarna – men fick sitt straff tillslut.
  Hur som helst så har palestinierna överlägset vunnit i lidande om man nu ska fortsätta på det sättet, för vad är fem år mot sextioett?

  Annars vägrar jag kategoriskt kalla min kritik mot israel för antisemitisk!
  Den handlar om alla människors lika värde, och ingenting annat!

 3. MOe
  27 oktober, 2009 at 16:57

  Bosättarna har så mycket vatten att de använder stora volymer på sina gräsmattor och växter.

  kolla på den här google-sökningen:

  http://images.google.se/images?sourceid=navclient&hl=sv&rlz=1T4GGLL_svSE348SE348&q=green%20settlements%20israel&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

  (skrolla ner)

 4. Palestinier
  27 oktober, 2009 at 18:00

  450,000 judiska bosättare använder mer vatten än 2,3 miljoner palestinier
  Israelerna använder 4 gånger så mycket vatten som palestinierna per person igenomsnitt , Palestinierna vars konsumtion ligger långt under det lägsta dos som rekommenderas av världshälsoorganisation

  Närmare 200,000 palestinier på västbanken landsbyggd har inte tillgång till rinnande vatten medan bosättarnas kranar går för fullt
  Det är inte tillåtet för palestinierna att borra brunnar utan Israelisk tillstånd som är omöjligt att få

  Israelerna pumpar oproportionerligt mängder dricks vatten på västbanken och berövar palestinierna deras vatten , Israel har också blockerat många vattenprojekt som skulle förbättra vatten försörjningen till palestinierna på västbanken och Gaza , Vatten bristen har påverkat alla samhällsområden för palestinierna
  Israel vatten politik är störst och allvarligaste hinder för freden

 5. Simon
  27 oktober, 2009 at 18:09

  om Palestinierna är Semiter så är Israel det allra värsta Anti-semitiska landet i världen och deras folkmordspolitik borde klassas som Anti-semitism och är det så borde väl EU och USA inte ha några problem med att agera mot Israel eftersom EU och USA klassar Anti-semitiska brott som fruktansvärda brott.
  så frågan är varför reagerar inte EU och USA?

  • Micke
   28 oktober, 2009 at 11:44

   Du Micke! Läs kommentarsreglerna. Jag skriver inte det en gång till. / Jinge

  • MX
   28 oktober, 2009 at 13:05

   Nåt arabland? Som skulle vara väldigt långt bort, avlägset och främmande, liksom … fast det inte är längre från Jerusalem till Amman än som från Stockholm till Västerås.

   Vilka idioter det finns som köper så’nna argument :-/

 6. Mäster
  27 oktober, 2009 at 18:22

  Jag mådde riktigt illa i morse när jag hörde Cecilia Uddéns reportage från Västbanken.
  Uddén är mer ofta än ibland totalt värdelös,då hon försöker ge en förment bild av objektivitet på de mest infantila sätt:På fullaste allvar lyfter hon fram en person som delvis skyller palestiniernas vattenbrist på PA´s inkompetens och klimatförändringarna,som om det vore relevant till ämnet som behandlas av Amnesty.
  Helt otroligt !
  Varför inte bara säga som det är: Israel ockuperar palestiniernas land och STJÄL DERAS vatten-punkt slut.
  Detta går givetvis inte för fru Uddén utan hon måste alltid ”balansera” eventuell Israelkritik med ibland berättigad ”arabkritik” men alltför ofta med helt oberättigat,intill förtal gränsande,trams och svammel.
  Kritik mot en sida behöver inte nödvändigtvis innebära att man MÅSTE göra en höna av en fjäder på den andra-detta är INTE objektivitet utan artificiell ”problematisering” på högstadienivå.

  En storm i ett vattenglas fastän det inte finns vatten att ens fylla glaset med: Det är en prestation det !

  Så snälla,snälla Uddén-Sluta upp med att komma med minsta lilla invändning mot Israel,då denna kritik från din sida ofta resulterar i groteska anklagelser mot palestinier och i slutändan ändå framställer palestinierna som skurkarna i dramat!

  • N
   27 oktober, 2009 at 20:12

   Frågan är: när ska folk på SR inse hur dålig Cecilia Uddén är? Hon börjar bli en skam för SR och för yrkeskåren.

   • Anonym
    27 oktober, 2009 at 20:49

    när ska folk på SR inse hur dålig Cecilia Uddén är? Hon börjar bli en skam för SR och för yrkeskåren.

    Jag känner en av dem som arbetar på Ekot (gamla klasskamrater). Det pratas en del internt om just det, men som vanligt finns det olika åsikter. Något bråk kanske det inte är, men hon är ifrågasatt. Men den sortens konflikter haralltid varit på gång på Ekoredaktionen.

  • MX
   28 oktober, 2009 at 14:56

   Problematiskt med ställningstaganden på det formellt neutrala SR/SVT överhuvudtaget.

   Vad Uddén skulle kunna göra – utan att bli halshuggen av än den ene, än den andra – är att diskret dra fram det riktigt överdrivit tramsiga, ställa de rätta följdfrågorna, tills israelerna slutligen framstår som lika patetiskt komiska som Bagdad-Bob.

   • 28 oktober, 2009 at 15:02

    tills israelerna slutligen framstår som lika patetiskt komiska som Bagdad-Bob.

    Men så har de ju låtit LÄNGE!?

 7. Patrik Tikkanen
  27 oktober, 2009 at 19:45

  Och hur är det med palestiniernas vilja att låta Israel existera?
  Biståndspengarna gick ju raka vägen till Palestina under 90-talet och början av 2000-talet. Men då hamnade de i Arafats fickor. Det blir liksom fel hur man än gör där nere.

  • 27 oktober, 2009 at 19:54

   Det var f.ö. ett bra inslag om krisen i Rapports 19.30-sändning ikväll. Det visade tydligt att man börjar bli medvetna om landets brott mot mänskligheten. Att Arafat var en skurk VET inte jag. Det KAN vara så, men med tanke på hur mycket apartheidstaten ljuger om allting så skulle jag inte lita på sådana uppgifter. Det vi vet är att Israel dödade 1400 palestinier, mest kvinnor och barn. Mycket tyder på att de 14 israeler som dog drabbades av sina egna vänners eldgivning. Israel är ett av världens mest rasistiska länder och även ett av de länder som har allra sämst anseende. Ett land som aktivt ökar antisemitismen…

   F.ö. kan man förstå att palestinierna inte är så förtjusta. De är ockuperade sedan över 60 år. Palestinierna är fördrivna och inspärrade på en liten del av gamla landet. Om palestinier vill radera ut hela Israel så är det knappast förvånande, men nu har palestinierna sagt sig villiga att acceptera 1967 års stilleståndslinje så då ska alla ”israeler” givetvis tacka sin skapare och acceptera detta.

   Eller hur?

   F.ö. kan ju nästa projekt bli att radera 1967 års linje och låta dessa människor leva i samförstånd som de gjort förr i tiden. Då skulle kanske Israel ÄNTLIGEN bli det demokratiska land som det utger sig för att vara. En multietnisk, multikulturell och multireligiös stat. Ett centrum för världens abrahamitiska religioner.

   Eller hur?

   Med Jerusalem som huvudstad.

 8. alandalus
  27 oktober, 2009 at 20:33

  Den fd israeliska ministern Rehavan Ze’evi förespråkade öppet precis vad du skriver Jinge.

  He was best known, however, as the person who, as the head of the Moledet party, turned the idea of expelling Palestinians into a political platform. According to Zeevi, ”transfer” could be accomplished by making the lives of Palestinians so miserable they would relocate.

  Alternatively, it could result through agreement of the Arab states to absorb the Palestinians. During a war, ”transfer” could be carried out by force, according to Zeevi.

  Nuvarande israeliska regering för samma politik, men förespråkar den inte lika öppet utåt av hasbara-skäl.

  • alandalus
   27 oktober, 2009 at 21:36

   Här finns Amnestys rapport. Ett avsnitt heter ”Denying water as a means of expulsion”, alltså politik i ovan nämnda i Ze’evis anda. Ett exempel som ges:

   On 4 June 2009, the Israeli army destroyed the homes and livestock pens of 18 Palestinian families in Ras al-Ahmar, a hamlet in the Jordan Valley area of the West Bank. More than 130 people were affected, many of them children. Crucially, the soldiers confiscated the water tank, tractor and trailer used by the villagers to bring in water. They were left without shelter or a water supply at the hottest time of the year.

   Rapporten nämner även vittnesmål från israeliska soldater om hur de skjuter sönder privata palestinska vattentankar för att se dem explodera eller som bestraffning om palestinska barn slängt sten.

   BBC har grafik som jämför palestiniernas vattenkonsumtion med apartheidstatens samt WHO:s rekommendationer.

 9. 27 oktober, 2009 at 21:23

  Alandalus: ”Nuvarande israeliska regering för samma politik, men förespråkar den inte lika öppet utåt av hasbara-skäl.”

  Det låter som om du menade att jag förespråkar etnisk rensning…

  • alandalus
   27 oktober, 2009 at 21:38

   Hur får du det till det?

   • 27 oktober, 2009 at 21:42

    Den fd israeliska ministern Rehavan Ze’evi förespråkade öppet precis vad du skriver Jinge.

 10. alandalus
  27 oktober, 2009 at 21:45

  Jag syftade på att du skrev ”Det är ett i den långa raden av exempel på hur Israel ägnar sig åt etnisk rensning. Man gör livet så outhärdligt som möjligt för palestinierna”

  • 27 oktober, 2009 at 21:50

   Jo jag förstår att det inte var illa menat, bara tveksamt formulerat… :-P

 11. Pingback: Dennis
 12. 28 oktober, 2009 at 07:48

  Det är första gången jag kommenterar din blogg. Jag tycker att de så kallade ”Israel-vännerna” i Sverige borde hängas som historieförnekare. De gör politisk karriär genom att blunda och cynismen sprider sig. De var i stort sett fanatiska i Luleå under senaste Gaza-kriget.

  • 28 oktober, 2009 at 09:14

   Du anser således att alla som ljuger borde hängas? Seriös typ du…

   • MX
    28 oktober, 2009 at 13:18

    Man får hoppas det inte var sant … Eller vänta nu lite …

 13. 28 oktober, 2009 at 14:16

  Det dystraste av allt är att staten Israel inte har något emot att antisemitismen ökar i Europa ex. för därmed kan de dels bevisa hur mycket Israel behövs för judarnas trygghet, dels rekrytera fler judiska invandrare, som de behöver för att kolonialisera mer av de palestinska områden.

  Precis som förra gången alltså, och en mycket cynisk politik, cynisk även mot de egna som inte bor Israel.

  • 28 oktober, 2009 at 14:27

   Så är det. Israelerna börjar flytta från landet och man behöver flera som flyttar dit.

   Men om det är medveten cynism vet jag inte.

 14. Sara G
  28 oktober, 2009 at 15:20

  Romerna skulle väl, som många ryssar, kunna konvertera till judendom och bosätta sig i israel, för där skulle de i allafall ha det bättre än i till exempel Rumäninen.
  Annars tycker jag att det urtrista projektet israel bör omgående raseras och övergå till gamla Palestina, där alla trostillhörigheter får plats. Ett demokratiskt land som omväxling…

 15. Lasse BL
  28 oktober, 2009 at 15:26

  Numera handlar inte apartheid om Sydafrika, ordet handlar uteslutande om Israel!

 16. Sniff
  28 oktober, 2009 at 16:03

  Israel och Sydsfrika pre-Mandela var stoora kompisar. De delade inte bara på teknologi utan även ideologi. ;-)

  Den cyniska tillvägagångssättet som man tillämpar genom att göra livet så miserabelt som möjligt är tydlig sedan ett antal år tillbaka. Det är i teorin högst sannolikt att alla palestinier till slut flyttar och om det blir några kvar kan de säkert bombas (för det är ju bara terrorister/araber som orkar hålla sig kvar) eller fängslas utan rättegång för tid och evighet. Hurra! Efter detta kommer FRED! Den ena sidan finns ju inte där länge. Någon kommer tom få ett Nobels fredspris för detta. Sionistdrömmen kommer gå i uppfyllelse och Teo Herzl le i sin himmel.
  Trevlig saga, som kommer halvt reta ihjäl världens muslimer och driva de till en motreaktion som lätt kan leda till global konflikt.

 17. Simon
  28 oktober, 2009 at 18:05

  hur kan en etnisk Svensk som aldrig satt sin fot i Palestina o som konverterat till Judendomen plötsligt ha rätt till att bebo det så kallade utvalda landet medans en Palestinier som tillhör det folkslaget som levt där i många många generationer inte ha rätt till sitt eget land alltså detta är sanslöst så det skriker om det.?
  alltså det är helt sanslöst hur politiken fungerar i väst idag när det kommer till detta land kallat Israel.

  • Sara G
   29 oktober, 2009 at 09:56

   israel uppmuntrar europeer att konvertera till judendomen och därefter bosätt sig i det heliga landet, för att på så sätt så småningom bli en större grupp än den palestinska, hoppas man.
   I och med det förfarandet så har personerna i fråga, tro det eller ej, blivit medlemmar i folkgruppen ”guds utvalda folk ”och har betydligt större juridiska och människorättsliga rättigheter, än urbefolkningen, palestinierna, för de håller långsamt på att försmäkta.

   • N
    29 oktober, 2009 at 11:28

    De ryska invandrarna verkar vara värst i Israel idag. Krogvakten och utkastaren Leiberman är bara en av hundratusentals. Den senaste i raden var en prick som mtotionerade i Knesset om förbud mot palestiniernas högtidlighållande av Nakbadagen.

    Det måste vare skitjobbigt att vara tjuv och ha landets rättmätiga ägare sörjande i evighet. Så man förbjuder sorgen och därmed basta. De får de ryska mafioserna frodas och odla sina kalaskulor i lummiga bosättningar utan något jävla gnäll från de bestulna.

 18. Pingback: Erik Söderström

Comments are closed.