ISIS, terrorn och Folkrätten – Möte idag i Stockholm


Syriensolidaritet logga

Obama mot Capitolum

Möte lördagen den 24 januari kl. 14.00. Syriska Föreningens lokal, Siktgatan 12, Vällingby.
Tunnelbana: Gröna linjen, station Johanneslund. Buss: 116 från Vällingby/Spånga…

I panelen: Erik Göthe, FiB-juristerna, Hans Öhrn, Föreningen Syriensolidaritet
Inledning och därefter frågor och svar.
Moderator: Jan-Erik Romson, ordförande FiB/K Stockholmsavdelning
Mötets arrangörer: Förenigen Syriensolidaritet, FiB-juristerna och FiB/Kulturfront Stockholmsavdelningen

Föreningen Syriensolidaritet kräver:
Ett fritt, enat och självständigt Syrien!
Upphäv sanktionerna mot Syrien!
Inget svenskt stöd till kriget i Syrien!

VARMT VÄLKOMNA!
———————————————————————————————————————————-

Litet bakgrund (Anders Romelsjö).

** I ett tal till studenter vid Harvard 2/10 medgav USA:s vicepresident Joe Biden att ISIS är en skapelse av USA ” Då han tillfrågades om USA:s politik i Syrien berörde Biden den smutsiga hemligheten om USA:s krig mot IS, som väsentligen är en skapelse av USA och deras allierade. Med hänvisning till Turkiet, Saudiarabien och Förenade arabemiraten sa Boden ” De var som beslutna att största Assad och bedriva ett krig mellan shia och sunni, så vad gjorde de? De satsade hundratals miljoner dollar och sände in tusentals ton med vapen till den som ville bekämpa Assad, men de som fick stödet var i praktiken lal Nusra och al Qaida och de extremistiska terrorister som kom från andra delar av världen.”

USA bombar alltså inte Syrien för att stoppa några terrorister utan för att förstöra landet ytterligare. Det ingår i en långsiktig strategi för att rita om kartan i området där Syrien ligger. USA och övriga västländer försöker skapa små ofarliga stater för att även i fortsättningen kunna komma åt naturtillgångarna.

Fria syriska armén, Jabat al-Nusra och Isis är namn och bokstavskombinationer på grupper som Väst använder sig av för att genomföra sin strategi. På senare tid har du säkert läst om och hört skräckhistorier om Isis, som Väst nu säger sig vilja bekämpa. Vad du kanske inte hört är att det är den syriska regeringsarmén som hela tiden varit ledande i kampen mot terrorismen. Efter regeringsarméns framgångar det senaste året och Syriens och Rysslands diplomatiska seger på den internationella arenan samlade sig västländerna med USA i spetsen till en motoffensiv. Svaret blev Isis som varken är islamiskt eller en stat utan bäst beskrivs som en av Väst skapad legoarmé som tjänstvilliga medier nu målar ut som det stora hotet mot den västerländska civilisationen. Ett genidrag skulle det visa sig. Nu kan USA och dess allierade äntligen göra det de har velat hela tiden: bomba i Syrien utan att någon kraft kan mobilisera mot folkrättsbrottet. Men fred kan aldrig skapas med bomber. Fred kräver att Väst drar tillbaka sina terrorstyrkor, upphäver sina sanktioner och låter syrierna själva bestämma sin framtid.

* Gordon Duff var soldat i USA:s marinkår i Vietnamkriget har arbetat för krigsveteranernas intressen sedan dess och är redaktör i ”Veterans Today”, och skriver i ”New Eastern Outlook”. Han skriver att USA hade tränat minst 3000 ISIS-krigare i Jordanien.

En del uppgifter om stödet till ISIS är förstås osäkra. Hjälpen kan vara mer indirekt via ”stöd till rebeller i Syrien” eller mera direkt. Det är synnerligen sannolikt att en betydande del av USA:s ekonomiska och militära stöd till rebellerna i Syrien, som (säkert ofullständigt) dokumenterats av bl.a. ledande tidningar i USA som New York Times, i praktiken nått de dominerande extremistiska grupperna som al-Qaida, al-Nusra och IS(IS).
* Vidare har flera ”moderata” rebellgrupper bl.a. i den av USA & Co skapade (och av Carl Bildt, Kildén & Åsman i Socialistpartiet m.fl. omhuldade) ”Fria Syriska Armén” enligt flera rapporter gått över till de extremistiska grupperna.
* Liksom al-Qaida, en gång CIA:s skapelse i Afghanistan har IS utvecklat ett oberoende med åtminstone delvis motstridiga egna intressen verkar det som. Sannolikt är viktiga delar av relationen mellan USA och IS hemlig.
* USA har genom sitt brutala angreppskrig i Irak och sitt krig via ombud i Syrien skapat en grogrund för extremism och terrorism. Genom att försvaga motkrafter mot detta (ett självständigt Irak och ett Syrien utan utländsk intervention) har USA gynnat förutsättningarna för uppkomst och tillväxt av terrorism. I månader har jag hävdat att om USA menar allvar med sin kamp mot terrorismen så skulle man stödja och inte bekämpa Assad och Syriens armé som sedan månader utgör huvudkraften på marken mot ISIS och annan terrorism.
* Om USA & Co menar allvar i ”kampen mot terrorismen”skulle USA & Co arbeta för stöd till Assad, som är huvudkraften i kampen mot den väpnande terrorismen i världen och söka tillstånd för attacken i FN:s säkerhetsråd och hos Syriens regering.


i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , , , ,

Joe Bidens medgivande New Eastern Outlook Sveriges radio 20/11 Reuters 7/11 ABC 21/11 Globalresearch 30/9 Daniel Ellsberg SvD 6/10 DN 11/9 Pål Steigans blogg M ChossudovskyTehran Times DN Debatt 27/8Daniel PipesIndependent 24/8Ron Pauls artikelRune Lanestrands blogg
DN 8/8 DN 13/8 Tampa Bay News 12/8 Svensson-bloggen 26/7 New York Times 27/6 2013 New York Times 27/6 DN 26/6 SvD 26/6 John Kerry i Kairo Russia Today om ISIS DN 24/6 Globalresearch 18/6 2014 Globalresearch 11/6 DN 12/6 Iraksolidaritet Mike Powers, Iraksolidaritet DN 14/4 Seymour Hersh Blogginlägg om gasattacken 5 april Daily Star Dailykos om Turkiet

  5 comments for “ISIS, terrorn och Folkrätten – Möte idag i Stockholm

Comments are closed.