ISIS – en (något olydig) USA-produkt – fler belägg


Vi har tidigare några gånger med olika fakta och uppgifter även från etablerade och ”respekterade” massmedia framhållit att USA och dess allierade militärt och ekonomiskt stödjer terroristorganisationer som al-Qaida, al-Nusra och IS i Mellanöstern, medan USA i sin vokabulär tar avstånd från dem. USA bedriver till och med ett bombkrig mot IS (svagt och halvhjärtat och med många civila offer – se nedan). Den 7 maj kom blogginlägget ”USA & Co beväpnar framgångsrika al-Qaida & Co – medan Väst blundar.” Den 13 maj återgav jag en förkortat artikel på Globalresearch av Tony Cartalucci, en Bangkok-baserad geopolitisk analytiker som främst skriver online i “New Eastern Outlook”.

* Idag på morgonen rapporterar Daily Mail att representanter för Ryssland och Storbritannien träffats och rapporterar att båda länderna vill bekämpa IS. Ryska trupper i Mellanöstern?? Får återkomma till denna fråga längre fram.

Bilden nedan från de som strider för USA:s sak är från Pål Steigans blogginlägg 25/5
islamic-state-henrettelse
I ett nyligen frisläppt sjusidigt dokument från Defense Intelligence Agency (DIA) i USA från augusti 2012 framgår att USA:s ledning redan då visste att den syriska oppositionen tagit en sekteristisk riktning och att salafister, muslimska brödraskapet och al-Qaida var de drivande krafterna bland rebellerna. Den USA-ledda koalitionen nu försöker se ut som om de kämpar ISIS medvetet hjälpte uppkomsten av den islamiska staten i syfte att isolera Assad och bekämpa växande iranskt inflytande. Detaljer finns i de tre dokument som nämns först bland alla referenser.

Dokumentet visar att framväxten av IS(IS) inte bara förutspåddes utan var en uttalad ambition att de stater (USA & Co) som sponsrar den sekteristiska syriska oppositionen i syfte att störta Assad och hålla tillbaka Iran. Trots att framväxten av IS bedömdes få ödesdigra konsekvenser för Irak ökade stödet från den krigiska USA-koalitionen till den syriska oppositionen, vilket antingen var uppsåt, eller en godkänd biprodukt av politiska beslut.

Påminner om att Mosuls märkliga fall i juni 2014. Irak hade en armé av 350.000 män, beväpnade med alla typer av avancerade vapen. De hade utbildats av USA i över ett decennium och möter ett par tusen lätt beväpnade rebeller. Noam Chomsky beskriver att det första som hände var alla generaler sprang iväg, därefter flydde trupperna och lämnade sina vapen bakom sig. Då kunde IS bara marschera in i Mosul och sedan inta till stora delar av Irak. Det var en ganska fantastisk företeelse, det säger en hel del om man tänker på det. ”

Denna rapport är i linje med och bekräftar många andra rapporter och fakta.

* Dagens Nyheter återgav 13/5 en aktuell intervju med president Obama i den Londonbaserade arabiskspråkiga tidningen Londonbaserade tidningen Asharq al-Awsat. Obama säger ”Islamiska staten (IS) är i förlängningen ett resultat av den USA-ledda invasionen av Irak. Islamiska staten (IS) är i förlängningen ett resultat av den USA-ledda invasionen av Irak. Han är mycket kritisk mot USA:s tidigare Mellanösternpolitik. I själva verket var det åren av instabilitet som följde efter den amerikanska invasionen som stärkte al-Qaida i Irak, som senare förvandlades till IS, och som därefter etablerade sin bas i Syrien. Han är mycket kritisk mot USA:s tidigare Mellanösternpolitik”
Obama hök untitled
Kommentar: Jag har på denna blogg alltsedan jag tog över den juli 2012 också hävdat att det stora uppsvinget för al-Qaida och senare al-Nusra och IS är ett resultat av USA:s Mellanöstern-politik, och anfört en hel del fakta som stöd för den bedömningen.
Men han nämner INTE:
– att insatserna inte bara i Irak utan också i Libyen och Syrien går tillbaka till USA-regeringens planer vid millenniumskiftet, vilket presenterades av förre NATO-chefen och presidentkandidaten Wesley Clark 2007, och tidigare av Hersh (se nedan).
– att USA under hans presidentskap ligger bakom den av NATO genomförda förstörelsen av Libyen, långt utöver ett FN-mandat;
– att USA under hans presidentskap inlett en intervention via ombud i Syrien (beskrivet i många blogginlägg här med många fakta och med några fakta längst ned i artikeln) och att han planerade ett stort militärt angrepp på Syrien hösten 2013 efter en gasattack som av allt att döma inte utförts av den syriska regeringen;
– att USA återvänt till Irak för att stärka sitt inflytande där;
– att USA bedriver ett påtagligt svagt bombkrig mot IS (Se längs ned)
– att USA medvetet avstår från möjlighet till kraftfullare åtgärder mot terrorismen i Mellanöstern.
– att han väsentligen fortsätter USA:s Mellanösternpolitik, med litet andra metoder och medel

ISIS trupper med flagga images

Något om USA:s intervention i Syrien
* Förre presidentkandidaten general Wesley Clark
(D) uppgav i en intervju 2007 att han redan hösten 2001 fick uppgifter i Pentagon att USA planerade att destabilisera bl a Syrien och Libyen (http://www.youtube.com/watch?v=6ARihMrxdjU).
Wesley Clark untitled
* Vita Huset började redan 2007 att beväpna och finansiera sekteristiska extremister, inklusive al-Qaida, via mellanhänder, inklusive Saudiarabien. enligt den tvåfaldige Pulitzer Prize-vinnaren Seymour Hershs rapport “The Redirection: Is the Administration’s new policy benefiting our enemies in the war on terrorism?“
* Förre CIA-agenten Philip Giraldi uppgav hösten 2011 att ”NATO är redan i hemlighet engagerat i Syrien under ledning av Turkiet som USA:s ställföreträdare” (www.theamericanconservative.com, 19 december 2011).
Enligt Michel Chossudovsky i Globalresearch blev NATO i början av kriget i Syrien aktivt involverat i rekryteringen av tusentals muslimska soldater i samarbete med det turkiska överkommandot, enligt israeliska underrättelsekällor (Debkafile, 31/8 2011). Den turkiska armén utbildade dem och säkrade deras passage in i Syrien. Även brittiska och franska specialstyrkor har aktivt tränat syriska rebeller i Turkiet.
* Enligt Wikileaks har USA:s utrikesdepartement finansierat opposition mot Syriens regering i London sedan 2006.
* 1 april 2012 beslöt USA och drygt 70 andra stater (”Syriens vänner”) att stödja det splittrade Syriska nationella rådet med vapen och med motsvarande 130–140 miljoner svenska kronor, varvid den största summan kom från USA vid ett möte i Istanbul
* Al-Qaida, ursprungligen en skapelse av CIA, deklarerade i februari 2012 via sin högste chef Ayman al-Zawahri att organisationen stödde de syriska rebellerna.
* Hillary Clinton medgav samma månad att al-Qaida också arbetade för att störta Assads regim.
* 24 mars 2013 rapporterade New York Times om kraftigt ökat vapenstöd till rebellerna, med bl.a 160 stora transportplan, i Syrien från USA via Kroatien. Levererat av CIA och betalt av Saudiarabien.
* 27 januari 2014 rapporterade Reuters att USA:s kongress bakom lyckta dörrar godkänt ökat vapenstöd till rebellerna. Vem tror inte att en del av USA:s vapenstöd hamnar hos den dominerande rebellgruppen på marken.
* I ett tal till studenter i Harvard 2/10 2014 sa USA:s vicepresident Joe Biden att ISIS är en skapelse av USA:s allierade
”Asked about US policy in Syria, Biden touched on the dirty secret of the current US-led war against the Islamic State in Iraq and Syria. ISIS (or ISIL as the Obama administration terms it) is essentially the creation its allies who fomented civil war in Syria against the government of President Bashar al-Assad.Referring to Turkey, Saudi Arabia and the United Arab Emirates,” Biden said, “They were so determined to take down Assad and essentially have a proxy Sunni-Shia war, what did they do? They poured hundreds of millions of dollars and tens, thousands of tons of weapons into anyone who would fight against Assad—except that the people who were being supplied were al Nusra and al Qaeda and the extremist elements of jihadis coming from other parts of the world.”
Biden
* I blogginlägg 26/8 och 11/9 2014 beskrevs hur Turkiet stött ISIS.
* Uppgifter finns på flera håll att CIA utbildat ISIS soldater i Jordanien.
* Förre NATO-chefen och presidentkandidaten Wesley uppgav i en sändning live på CNN i början på året att ISIS är skapad och finansierad av
”våra närmaste allierade.”
* USA:s kända politiska tankesmedja Brookings Institution bekräftar i en aktuell rapport att US-Saudis ”moderata” och Turkiet-Qatars hela tiden ”islamister” har samordnat sin verksamhet i strid mot all propaganda.
* Flera befälhavare inblandade i de senaste Idlib-operationerna har bekräftat att de USA-ledda operationerna i södra Turkiet, som samordnar tillhandahållandet av dödliga och icke-dödliga till oppositionsgrupper, bidrog till att underlätta deras verksamhet. Denna verksamhet, inklusive underrättelseverksamhet, har tillsammans med verksamhet i Jordanien har ökat dramatiskt ökat under de senaste veckorna.
Erdogan & Obama

** EU-länder är bland köpare av olja från IS, vars export Turkiet underlättat. EU:s ambassadör i Irak Jana Hybášková uttalade (2/9 2014 i Europa-parlamentet) ”We have blocs of trucks, some of them contain 5000 trucks in one spot, and we have five places like this of illicit trading of oil. Unfortunately we have European member states buying this oil.”

* Konflikten i Syrien kan ses som en kamp i ett mycket större krig – ett globalt krig som i grunden är ett tredje världskrig som inte utkämpas vid stora, klart definierade fronter, utan snarare genom användning av ny modern krigföring via ombud, legosoldater, ekonomi, och ideologisk information (propaganda). Vi måste försöka förstå att Syriens överlevnad är kopplad till överlevnaden för många andra nationer och att själva begreppet en multipolär värld bygger på nationell suveränitet.

syria-jihadist-våpen

Tillägg – jag påminner åter om USA:s ineffektiva flygbombningar av IS.
Det är ”märkligt” att USA:s bombningar i Syrien och Irak har skadat IS så litet.
Sedan augusti 2014 har det amerikanska flygvapnet med stöd av en koalition av 19 länder utfört över 16 000 flygattacker mot Syrien och Irak som påstås vara riktade mot IS styrkor. Sextio procent av attackerna utfördes av mycket avancerade flygplan (Defense News, 19 januari 2015.) IS saknar effektiva motmedel mot flygattackerna och opererar till stor del i eller nära ökenområden där styrkorna är ganska lätta att identifiera. Max Boot, säkerhetsrådgivare vid Foreign Relations: ”Obamas strategi i Syrien och Irak fungerar inte … eftersom den amerikanska bombkampanjen mot ISIS har varit anmärkningsvärt återhållsam”. (Newsweek den 17 februari 2015). NATO:s bombräder mot Serbien varade tre månader 24/3-10/6 1999 och var mycket effektiva, liksom flygattackerna mot Irak 2001.
Detta motiverar verkligen frågan: I vilken utsträckning är USA:s flygattacker ett falskspel, en dimridå för att komma åt Syriens folkvalde president Assad, öka inflytandet i Irak och få stöd och förståelse för de trupper som sänts och ska sändas till Irak från USA och andra länder – däribland kanske Sverige. (Newsweek 12/1)

* Om USA menar allvar med kampen mot terrorismen skulle USA & Co aktivt arbeta för:
* Ett samarbete med Syriens regering och armé som är huvudkraften i kampen mot terrorismen på marken.
* Söka tillstånd av Syriens regering och i FN:s säkerhetsråd för bombningar i landet.
* Respektera att bombningar i Syrien är ett brott mot FN-stadgan och internationell rätt.
* Arbeta för en vapenvila mellan de ”moderata” rebellerna och Assad.
* Helt upphöra med utbildningar av rebeller som ska strida mot Assad, vilket försvagar kampen mot IS och terrorismen.

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , , , ,

Globalresearch om DIA-rapporten Zero-hedge om DIA-rapporten Om DIA-rapporten Pål Steigan 25/5 Daily Mail 26/5 DN 13/5 Pål Steigan 5/5 Clarkes CNN-intervju Newsweek 12/1 Globalresearch 19/2 om ”kriget mot IS” DN 26/2 Joe Bidens medgivande New Eastern Outlook Sveriges radio 20/11 Reuters 7/11 ABC 21/11 Globalresearch 30/9 Daniel Ellsberg SvD 6/10 DN 11/9 Pål Steigans blogg M ChossudovskyTehran Times DN Debatt 27/8Daniel PipesIndependent 24/8Ron Pauls artikelRune Lanestrands blogg
DN 8/8 DN 13/8 Tampa Bay News 12/8 Svensson-bloggen 26/7 New York Times 27/6 2013 New York Times 27/6 DN 26/6 SvD 26/6 John Kerry i Kairo Russia Today om ISIS DN 24/6 Globalresearch 18/6 2014 Globalresearch 11/6 DN 12/6 Iraksolidaritet Mike Powers, Iraksolidaritet DN 14/4 Seymour Hersh Blogginlägg om gasattacken 5 april Daily Star Dailykos om Turkiet


4 svar till “ISIS – en (något olydig) USA-produkt – fler belägg”

  1. Med den insyn jag har och har haft de senaste tio-femton åren så är jag starkt böjd att hålla med om allt i artikeln. Gräv gärna också i Obamas och Erdogans avskedningar av sina bästa generaler. Obama har avskedat McCrystal, Petreus, Gurganus, Allen ochett par till. Näst på tur tror jag är US Marines General Nicholson. Han är en utmärkt, hårdför och ärlig general. Erdogan har gjort detsamma med sina bästa generaler. Kolla också gärna upp svenska regeringens oproportionerligt stora finansiella stöd till islamisterna i Syrien och den IT-hjälp de får av svenska aktivister. Visst verkar det som om de gett sig den på att starta tredje världskriget. Storbankerna och vissa mäktiga affärsmän och mediamoguler ligger bakom. Ett annat hett tips är ägaren till The Independent.

  2. Gör man en analys av språkbruket i media och hos höga herrar i världen, så ser man vad ordet terrorist defacto betyder. Terrorist kan definieras som ”allied combatant that has gone of the reservation”.

    Det är i stort sett uteslutande kulturnationalister dessutom, vilket inte är konstigt, för vilka är det som är först att låna sig till främmande makt? Kulturnationalisten.