Internet Explorer-användare är korkade enligt undersökning
Det är egentligen ingen nyhet, alla som har hållit på med datorer och Internet i några år vet det redan, träffar du på en lallande byfåne så kan du vara övertygad om att vederbörande håller fast vid Internet Explorer. Dess-
utom är det tämligen vanligt att de kör en uråldrig version av programmet.

CNN: “Are users of other Web browsers smarter than the people who use Microsoft’s Internet Explorer?

A new survey doesn’t quite say so. But it sure as heck suggests it.

The survey by AptiQuant, a Vancouver-based Web consulting company, gave more than 100,000 participants an IQ test, while monitoring which browser they used to take the test.

The result? Internet Explorer users scored lower than average, while Chrome, Firefox and Safari users were slightly above average.”

Som jag sa, det här är igen egentlig nyhet. Vi har vetat om det länge. I alla sammanhang någon har problem med sin dator, sin Internetförbindelse eller varför inte blogg, så svarar jag precis som det är. ”- Du måste installera Chrome eller Firefox, det är ingen idé att fördjupa sig i problemet så länge du kör IE.” Det är faktisk sant, helt sant.


it Andra om: , , , , ,


17 svar till “Internet Explorer-användare är korkade enligt undersökning”

  1. Tja korkade skulle jag inte vilja säga att de är. Det är trots allt fortfarande en majoritet av internetanvändarna som använder just IE, och många av dessa är så klart både intelligenta och belästa. Däremot är de kanske inte så ofta just ”datornördar”. Men nej IE är verkligen inte min favorit heller även om de senaste versionerna har blivit lite bättre. Ändå får inte den som programmerar och utvecklar för webben nonchalera den utan allt man gör måste självklart funka i IE.

    När det gäller utveckling går det inte att komma i från att Firefox är ett måste för utvecklaren pga alla suveräna små tilläggsprogram som finns att ladda ner till den webbläsaren. Tyvärr dras Firefox med en del problem. Bl.a. att minneshanteringen inte är optimal. Den samlar m.a.o. på sig en massa minne som inte återlämnas till systemet så den som har en dator med dålig minneskapacitet kan få problem vid flitigt FF-användande.

    Om jag bortser från utvecklandet och ser till vilken webbläsare som funkar bäst för snabb ”konsumtionssurfning” så är Chrome min favorit. Snabb okomplicerad och orsakar till skillnad från både IE och Firefox nästan aldrig att datorn ”hänger sig”.