Internationella storfinansen hjälpte Hitler

Vilka hjälpte egentligen nazisterna i Tyskland, förutom Japan, Italien och Finland i Andra Världskriget?
Denna exakt ett år gamla bloggartikel finner jag tillräckligt informativ för att nu åter publicera!

Artikeln.
Detta är ett gästblogginlägg av Brage Norin, skolkamrat från Boden. Skrivandes från Skogås tankesmedja. Som i alla gästblogginlägg står författaren för hela texten

Artikeln.
UNDER SOMMAREN 1962 ANORDNADES EN ”SCHUTZEN-FEST” PÅ EN JÄRNVÄGSSTATION I HAMBURG. JAG HADE LIFTAT FRÅN NORRA SVERIGE ÄNDA NER TILL NORRA TYSKLAND. JAG VAR MED PÅ FESTEN. JAG FICK FRÅGAN – ”ÄLSKAR DU FUHRERN ”- LIEBEN SIE DEN FUHRER? JAG SVARADE ATT JAG INTE GILLADE FUHRERN. ”VAR KOMMER DU IFRÅN” – VAR NÄSTA FRÅGA. FRÅN SVERIGE SVARADE JAG. DÅ BRAKADE HELVETET LÖS. EN UNG KVINNA VRÅLADE I RENT URSINNE:

”ALLE SWEDEN SIND SCHWEINEHUNDE – SIE HABEN GELD AN DEM KRIEG VERDIENT”. (Översatt: Alla svenskar är svin – ni har tjänat pengar på kriget).
Hennes skrik gick genom märg och ben. Jag ryste i hela kroppen. Det blev lynchstämning. Poliser kom snabbt på plats. En äldre tysk man sa åt polisen att jag inte hade gjort någonting – ”Der Schwede hat nichts getan”. Polisen skyddade mig och körde ut mig till en tillfartsväg norrut mot Autobahn. Därifrån liftade jag först till Danmark och sedan vidare till Sverige. Jag glömmer aldrig någonsin kvinnans skrik – ”alla svenskar är svin – ni har tjänat pengar på kriget”. Jag anade inte i min ungdom hur rätt hon hade.

Den välkända amerikanska författaren Charles Higham startade ett omfattande detektivarbete om andra världskriget 1978. Han lyckades efter några års arbete lyfta hemligstämpeln på flera historiska dokument. Han fick läsa information som chockade honom. För första gången började sanningar om andra världskriget – som varit dolda under lång tid – komma fram. Dessa sanningar kommer snart att vända upp och ner på historieskrivningen. Det verkar som om Highams historiska avslöjanden var ”före sin tid”. Det är tack vare nätet som informationen nu äntligen börjar strömma ut i världen.
Trading with the enemy

USA:s handel med ”fienden”.
Den 13:e december 1941 undertecknade president Roosevelt ett dekret ”Trading with the Enemy Act” – där det beslutades att tillstånd för handel med Tyskland kunde beviljas av finansministern. De känsliga frågorna om ”handel med fienden” delegerades (!) av presidenten. Detta överraskade Higham. Efter år av grävande journalistiskt arbete avslöjades en sanning som först nu börjar skaka världen.

Krig handlar om pengar och världsherravälde. Detta vet nästan alla. Men knappast någon vet att det andra världskriget skapad stora vinster för finanseliten i Västvärlden. Det var i själva verket de stora inflytelserika bankerna och företagen i USA och Europa som möjliggjorde det andra världskriget. Det var de hägrande vinsterna hos finansvampyrerna i väst som hjälpte till att driva fram kriget. Hitler fångade deras intresse. Hans glödande agitation skulle kunna tända den eld som möjliggjorde ett nytt storkrig.
Huvudsyftet med det massiva finansiella stödet till Hitlertyskland var att skapa en krigsmakt som kunde krossa Sovjetunionen. Detta var finanselitens viktigaste mål redan från början. Att krossa Europas demokratier och tillsätta fascistregimer var ett annat viktigt mål.

Hitler var helt i händerna på storfinansen. Tyskland behövde bränsle. Egen olja saknades. Enorma fabriker för tillverkning av syntetiskt bränsle byggdes av storföretagen. Tyskland behövde gummi – syntetiskt gummi var enda alternativet. Enorma industrisatsningar gjordes. Tyskland behövde kullager. Svenska Kullagerfabriken SKF stod för cirka 80 procent av världsproduktionen av kullager. Hela 60 procent gick till Nazityskland. SKF byggde en ny stor kullagerfabrik i Schweinfurt för att förse nazisternas väldiga krigsmaskin. Allt som rullar behöver kullager. Behovet var enormt. Att tro att Hitlers fotfolk skulle klara av allt detta är bara barnsliga naiva fantasier.

Det var finanseliten i väst – däribland flera världskända judiska bankirer – som byggde upp Hitlertyskland. Även familjen Wallenberg var inblandad. Jacob Wallenbergs bank ”Stockholms Enskilda Bank” hade omfattande affärer med Hitlers Reichsbank. I själva verket var familjen Wallenbergs imperium en av Hitlertysklands viktigaste allierade i Europa. Bofors försåg nazisterna med betydande delar av stål och vapen under nästan hela kriget. Även den svenska staten var ansvarig. Svensk järnmalmsproduktion till Tyskland var igång ända fram till att den tyska krigslyckan vände. Gruvorna i Kiruna hotades till slut att bombas av engelsmännen. Vem satt tillsammans med Hitler och Göring vid olympiaden 1936 i Berlin – Gustav Adolf. Detta var inte ödets ironi. Även det svenska kungahuset var anhängare av nazisterna. Gustav V var en stor beundrare av Hitler.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/ronniesandahl/article15575549.ab
Familjen Rockefeller som ägde Chase National Bank, var världens största finansmagnat vid andra världskrigets utbrott. Hör och häpna – en stor del av Rockefellers imperium stod för nazisternas omfattande import av krigsmaterial. Många stora USA-företag etablerade hemliga affärer med nazisterna. Ford Company var bara en i raden. Företaget exporterade massor av fordon och lastbilar till Tyskland även efter den tyska ockupationen av Frankrike. Hela den giriga finanseliten i väst var djupt inblandade i uppbygget av den största krigsmaskin som Europa skådat. Det andra världskriget skulle garanterat ge astronomiska vinster – och samtidigt – förhoppningsvis sänka Sovjetunionen i graven. Att miljoner skulle dö bekymrade inte finansvärldens psykopater. Flera där är som tomma skal utan mänskliga känslor. Så var det då och så är det än idag.
(Detta yttrande som tillskrivs Rockefeller-familjens nuvarande grand old man, (bild nedan) den 100-årige David R. ska ha fällts efter kriget, och har sitt intresse).
David Rockefeller
Men precis som så många gånger förr gick inte allt enligt planerna. Trots att tre fjärdedelar av alla tyska divisioner sattes in i operation Barbarossa mot Sovjetunionen, slutade kriget med en seger för Sovjetunionen som blev en militär supermakt. Detta blev början till det kalla krigets epok. Det var då vi klistrade upp affischer ”En Svensk Tiger” över hela Sveriges territorium. Vi skulle alla vara tysta – tiga. Den enda skurk som det kalla kriget lyckades fånga i Sverige var Enbom, men han var bara fantasifull. Vilken skam för det svenska rättsväsendet.

RAOUL WALLENBERGS HJÄLTEINSATS SLUTADE MED EN TRAGEDI.
Familjen Wallenberg måste till varje pris förhindra att deras omfattande affärer med Hitlertyskland skulle komma till allmänhetens kännedom.
En ”outsider” inom finansfamiljen – Raoul Wallenberg – utsågs till den som skulle rädda familjens heder. Formellt utsågs han av den svenska regeringen, men hans utnämning passade familjen Wallenbergs imperium som hand i handsken. Hans uppdrag gällde judarna i Budapest efter Tysklands ockupation av Ungern i mars 1944. De berömda svenska ”skyddspassen” räddade många judar i Budapest. De fick stiga på de vita bussarna som i Röda Korsets regi senare transporterade många skandinaver, fransmän och flera andra nationaliteter till Sverige.
Raoul_Wallenberg
Raoul Wallenbergs uppdrag blev också hans död – en äkta svensk hjältes död. Wallenberg kallades efter kriget till Washington för förhör. Den svenska regeringen trodde att finansfamiljens öde var beseglat – men ack vad de misstog sig. Många ledande finansfamiljer i USA var lika djupt inblandade i Hitlertysklands uppbyggnad som familjen Wallenberg. Sveriges industri rullade på under hela det andra världskriget och efter kriget fick vi uppleva ett industriellt uppsving utan motstycke i svensk historia. Hela vår produktionsapparat var oskadd. Vi tjänade pengar på kriget, men de stora inkomsterna fick vi skörda under efterkrigstiden. Men den svenska framgångssagan har en mörk baksida. Huvudansvarig för denna skammens mörka skugga var finansfamiljen Wallenbergs omfattande medverkan i Hitlertysklands uppbyggnad. Ingen kan ifrågasätta denna brutala sanning.

I DAG ÄR WALL STREETS ”BANKSTERS” MÄNSKLIGHETENS STÖRSTA LIKMASKAR.
USA:s ekonomi är till stor del en ren krigsekonomi. Det är krigen som ger de astronomiska inkomsterna. ”Det militärindustriella komplexet” i USA är världens största blodsvampyr. De livnär sig på krig. Efter andra världskriget har det amerikanska imperiet krigat oupphörligt. Blodet har runnit ur många miljoner människor i världen. Krigsmaskinens anhängare finns överallt i den s k ”fria världen”. Sverige är även denna gång intimt förbunden med en krigsmaskin som dödar miljoner människor. Massor av politiker i Sverige agerar öppet för en svensk NATO-anslutning. Ondskans imperium har ett fast grepp om Sverige.

Den unga tyska kvinnan som skrek – ”Alla svenskar är svin. Ni har tjänat pengar på kriget” – hade bara delvis rätt. Alla svenskar var inte svin. Det var bara en liten minoritet av svenskarna som var svin. Många av dessa satt i ledande ställningar i svenskt näringsliv. Dessa svin har fortfarande stor makt i Sverige – och det är fortfarande krig och blod som ger dem de stora vinsterna. De som verkar för att svenskt stridsflyg ska användas i USA:s krig är idag våra svenska ”quislingar”. Vi” ställde upp i Libyen. Landet blev en slaktplats. Vi ställde upp i Afghanistan och det slutade lika illa. Nu rymmer alla som samarbetade med väst från Afghanistan. Många som inte vågar stanna kvar strömmar in i Sverige. Sverige har nästan tvångsanslutits till NATO:s terrorkrig i världen. Men de svenska landsförrädarnas tid är snart ute. USA faller nämligen snart. USA faller utför det finansiella stupet – med stor sannolikhet redan nästa år 2016.

Hjärntvätten har gjort oss blinda. Vi ser inte de historiska skeenden som nu snabbt förändrar världen. Vi vandrar fram som enögda cykloper som dessutom har drabbats av starr. Vi är offer för den amerikanska finanseliten som idag kontrollerar våra massmedia. Vi kommer att stå där och gapa av förvåning när katastrofen är ett faktum. Den ekonomiska härdsmältan är snart här – en finanskrasch som många av världens ledande ekonomer länge varnat för. Vi ville inte lyssna. Informationen var för obehaglig.

EU måste snarast möjligt klippa banden med den amerikanska krigsmaskinen. För drygt 70 år sedan klippte Sverige de nära banden med Hitlertyskland – men vi väntade in i det längsta. Att ljuga fungerar bara en kort historisk tid. Nu håller lögnerna på att hinna ikapp dig moder Svea. Varken familjen Wallenberg eller Sverige kan gömma sitt förflutna bakom Raoul Wallenberg. Den nakna sanningen är att Sverige skötte sig väl i Hitlers ögon. Att vi avvisade den norska kungen från svenskt territorium när han flydde från Norge behagade Hitler. Hitler hade ingen anledning att överfalla Sverige, trots att vi inte ingick någon militär allians med Hitlertyskland. Vi dolde skickligt samarbetet med Nazityskland bakom paroller om svensk neutralitet. Jag vill gråta av skam.
Det tog mig över 50 år innan jag fullt ut förstod att den tyska kvinnans ångestskrik var sanning. Om jag hade kunnat be henne om förlåtelse hade jag gjort detta på knä, men jag vet ju inte om hon lever. Kanske hon hör min förlåtelse i himlen. Skulle kvinnan från Hamburg yttra sig idag, hade hon förmodligen ropat: ”Viele Schweden sind noch immer Schweinehunde” – många svenskar är ännu idag svin.

i Andra om: , , ,, , , , , , ,

  75 comments for “Internationella storfinansen hjälpte Hitler

 1. Gammal krigare
  27 december, 2015 at 20:21

  Och nu har vi nästan samma situation i världen som i slutet på 30-talet. Samma elit tjänar pengar på krig. Idag har Nazism bytts ut mot Islam men våra ledare fjäskar likadant för ondskans makter nu som de gjorde då. Bankirerna, vapenfabrikörerna och mediamogulerna gnuggar händerna. Precis som att alla tyskar inte var nazister innerst inne utan vanliga hederliga människor så ligger det likadant till med muslimerna men de radikala tvingar med alla. Det blir masshysteri. Brodern till en av mina kollegor dödades av amerikanskt flyg för en vecka sen då jänkarna bombade irakiska trupper istället för DAESH. Min kollega är helt förstörd nu. Han måste ta hand om sin brors fru och två barn och har dessutom en egen fru och två barn. Han är varken det första eller sista offret i detta fula spel.

 2. Gammal krigare
  27 december, 2015 at 21:05

  Tillägg till min förra kommentar: precis som Brage skriver om kapitalet och Hitler-Tyskland så är det väl ingen som tror att ett gäng militärt outbildade trashankar som IS/DAESH skulle kunnat nå såna framgångar utan omfattande finansiellt och logistiskt stöd. Banker och länders(inklusive Sveriges) regeringar är inblandade upp över öronen. Om brittiska och amerikanska militären fick angripa IS (och talibanerna i Afghanistan) utan att vara bakbundna av egna regler och om de struntade i så kallas collateral damage så hade de vunnit krigen på några få månader. I slutändan innebär sån krigföring mindre civila förluster. Se bara på Sri Lanka. Om regeringen lyssnat på världsamfundet och avbrutit sin sista offensiv mot de Tamilska Tigrarna så hade kriget pågått än idag.

 3. Brage Norin
  27 december, 2015 at 22:41

  Enligt en rapport 2013 fanns cirka 110 miljoner (0,11 miljarder) trampminor i världen. En överväldigande majoritet är s k ”antipersonella” minor som göms i marken. De är gjorda för att spränga bort fötter och ben på folk som stiger fel. Majoriteten som skadas är lekande barn och bönder. Många kvinnor och män stympas när de jobbar i jordbruket för att odla sin mat. Ägarna av Bofors tjänade miljoner på masslakten av barn och bönder i den fattiga delen av världen.

  Men ingen vill skriva om vilka som tjänade de astronomiska pengarna. Vi är nämligen svenskar – jordens mest förljugna folk. Vi är alltid ”neutrala” – vi kan tjäna pengar på alla krig eftersom vi är neutrala. Så har vi ljugit i många decennier.

  Den tyska kvinnans ångestrop ”alla svenskar är svin – ni har tjänat pengar på kriget” – är en extremt obehaglig sanning. Hennes skrik vill ingen svensk vill kännas vid. Jag vill kräkas av skam. Fy fan vilken nationell skam som vilar över vårt land.

 4. 27 december, 2015 at 23:53

  Boken är epokgörande. Tog den upp i en artikel i maj 2007. http://mariosousa.se/VembetaladeochbevapnadeHitler.html

 5. 27 december, 2015 at 23:56

  Tack för viktig information. Jag återger nedan början av din artikel

  ”Vem betalade och beväpnade Hitler?”
  En fråga som mycket sällan berörs i borgerliga tidningar, tidskrifter och historieböcker är den om vem som betalade och beväpnade Hitler. Vem betalade nazistpartiets propaganda- och militärapparat? Hitler var korpral under första världskriget och levde både före och efter kriget ett bohemiskt liv utan fast arbete. Hur var det möjligt för Hitler att på bara några år bygga upp en stor propagandaapparat och ett landsomfattande parti samt roffa åt sig makten i Tyskland? Vem fanns bakom honom? Vem betalade Hitler?

  Visste du?

  Visste du att Fritz Thyssen, Tysklands rikaste man med kapital från stålindustrin, var den förste kapitalist som började betala Hitler? Han gav Hitler hundratusen guldmark 1923!

  Visste du att den tyska kemiska industrin upptäckte och tillverkade konstgjord olja, sprängämnen och gummi som gjorde Hitler och Nazityskland helt oberoende av importerade naturprodukter och fria att föra krig?

  Visste du att den tyska kemiska industrins upptäckter gjordes med pengar delvis lånade från USA?

  Visste du att nazisterna förlorade 2 miljoner röster i det sista demokratiska valet i Tyskland den 6 november 1932 och att kommunisterna hade stora valframgångar och blev det största partiet i Tysklands huvudstad Berlin?

  Visste du att efter nazisternas stora tillbakagång i valet i november 1932 skrev 38 av Tysklands största kapitalister en petition till president Hindenburg med krav på att utnämna Hitler till Rikskansler?

  Visste du att det tyska storkapitalet i ett hemligt möte den 20 februari 1933 samlade 3 miljoner mark för att betala rikskansler Hitlers valkampanj inför valet 5 mars 1933?

  Visste du att IG Farben, Tysklands största företag, var Hitlers främsta medhjälpare i kriget och att IG Farben stal och gjorde till sin egendom alla kemiska fabriker i det av nazisterna ockuperade Europa: Österrikes största kemiska koncern Skoda Werke Wetzler, Tjeckoslovakiens största kemiföretag Aussiger Verein, Polens tre kemifabriker Boruta, Wola och Winnica, Frankrikes kemiska koncern Kuhlmann.

  Visste du att IG Farben i Auschwitz hade två fabriker för tillverkning av syntetisk olja och gummi under namnet IG Auschwitz, där man använde slavarbetskraft och att IG Auschwitz hade ett eget koncentrationsläger?

  Visste du att Storbritanniens kung Edward VIII, som tvingades abdikera från tronen 1936, och hans amerikanska fru Wallis Simpson var nazister?

  Visste du att USA:s största finansinstitutioner som Chase National Bank och National City Bank of New York fortsatte att investera i den tyska rustningsindustrin efter att Hitler kom till makten och under hela andra världskriget?

  Visste du att USA:s största företag under andra världskriget hade egna fabriker för tillverkning av krigsmaterial i Nazityskland och i de ockuperade länderna? T.ex. ITT, Ford, General Motors, Standard Oil of New Jersey m.fl.

  Visste du att den största delen av denna krigsmateriel gick till östfronten mot Sovjetunionen men att den också användes i kriget mot trupper från det egna landet USA?

  Visste du att denna USAföretagens krigshjälp till Nazityskland förmodligen var mycket större än USA:s motsvarande försäljning till Sovjetunionen?

 6. Brage Norin
  28 december, 2015 at 01:26

  ÄR DET NÅGON SOM ORKAR GRÄVA EFTER FAKTA OM NEDANSTÅENDE UPPGIFTER?
  Familjen Wallenberg och Bofors ledning var 1983 inblandad i vapenaffärer. Det finns uppgifter om att pengar från handeln med opium/heroin – som pågick under den förra militärregimen i Burma – betalade företagets vapenförsäljning. Heroinhandeln uppges också ha finansierat även den Turkiska militär-regimens inköp av en miljon minor från Bofors 1984.
  Jag måste gå ut på verandan och ta mig en öl – eljest spyr jag. Någon annan får ta över dessa frågor.

 7. 28 december, 2015 at 04:07

  För Tyskland blev det med Shitler i spetsen andra gången i historien som landet enligt lag förbjöd vänstern att verka politiskt.

  Den ekonomiska krisen, depressionen hjälpte ju såväl i Europa som USA stävja arbetarklassens sedan länge starka krav på att drägliga arbetsförhållanden, ledighet, semester och löner. Man svälte bort styrkan i arbetarklassens ryggrad, samhörighet. Sedan hotades och misshandlades de fackliga ledarna på löpande band..

  Ännu kusligare blir läsandet om hur Japanerna startade sina labb för att utveckla krigets riktiga ABC med tex Unit 731 och andra lika avskyvärda faciliteter.. För dem är historien mer bar och naken och de förstå inte alls Europas skuld gentemot en specifik folkgrupp.. Alla slags undermänniskor blev försökskaniner och redskap i dessa dödslabb.. Pakten mellan axelmakterna Japan och Tyskland kan inte bli mindre makaber. När sedan amerikanarna lät labben fortsätta inpå 50-talet blev de, liksom de hemrövade resultaten, bakteriestammarna, lemlästande bombritningarna, obduktionsresultaten på levande, en skatt för nästa makabra krigföring.. Det var ju investeringar för andra än bil och flygindustrin men inte mindre lönsamma eller spännande för det.. Bak krigets rök, ridåer, krevader och damm kunde man utan regler företa sig vad som helst med levande försöksmateriel och det gjorde man med besked.. Nog fanns där fråm början intressenter som såg en chans att utveckla sina massförstörelsevapen.

  Sverige sålde tonvis med Granit och sten från Västkusten. Liksom malm från gruvan i Taberg alldeles söder om Jönköping..

 8. Martin Kullberg
  28 december, 2015 at 04:43

  Kan du utveckla lite kring motsägelsen i texten?

  Det finns en klar motsättning mellan att västerlandets finanselit tjänar enormt på kriget och har som huvudmål att krossa Sovjetunionen och att hota bomba gruvorna som driver hem segern för Hitlertyskland. Hur skall man förstå det?

  Jag tror att det är monoistisk analys här, där förloppen blir mer välregisserade än de faktiskt är. För det är den typiska biasen i historisk analys att man är biased emot att det som faktiskt skett var det som var meningen att ske. Detta för att det som skett är alltid gynnat emot alla andra teroretiska scenarion.

  Dialektiken hjälper en att förstå att det som faktiskt skett är ett resultat av en konflikt av motstående krafter än den ena sidans felfria utfall i planen.

  • Brage Norin
   28 december, 2015 at 08:45

   JAG VET MER ÄN VÄL ATT INGENTING ÄR ”SVART ELLER VITT”.
   Men hur skall en balanserad helhetsbild av Sveriges roll under andra världskriget mogna fram – om allt hittills bara fått målas i en färg? NÄSTAN allt vi matats med sedan barnsben om det andra världskriget är vita lögner. Min artikel var ett försök att lyfta fram sanningar som varit nedtryckta under lång historisk tid. Finansfamiljen Wallenbergs roll både under det andra världskriget och under den efterföljande Bofors-epoken är en så vidrig historia – att det blir svårt att andas i Sverige. Alla vill vi andas sanning och inte en luft som stinker av lögner.

   • Martin Kullberg
    28 december, 2015 at 12:07

    Jag håller med om att den bild vi matats av sedan barnsben är falsk. Bara hotet ifrån nazismen fick ju Sverige att avskaffa demokratin genom samlingsregering, något vi upprepat i modern tid. Hitler hade ingen anledning att anfalla Sverige, då han fick allting han ville av Sverige, iaf fram tills hans styrka bundits upp tillräckligt för att hotet skulle vara mindre.

    Bra att lyfta saker till debatt, då det finns fakta som inte belyses av den officiella historieskrivningen i din text. Får fler upp ögonen och börjar gräva, så kan vi kanske tillsammans komma till en mer rättvisande bild av Sveriges roll i kriget och få en bättre bild om vad kriget handlade om. Som en början på grävandet fyller din artikel sitt syfte väl även om vi inte nått fram till den definitiva sanningen ännu.

    Artikeln leder en till att fråga frågan, hur viktig roll spelade en konflikt inom den västerländska ekonomiska eliten i Tyskland? Hur stor roll spelar konflikter inom den västerländska eliten en roll i konflikterna idag?

  • 28 december, 2015 at 11:35

   Den finansiella elit och industri som sponsrade Shitler försökte också få till stånd en kupp I USA genom att anlita General Smedley Butler att störta den sittande presidenten och införa en fascistisk regim. Då hade givetvis inga restriktioner införts för att stoppa deras intresse i att fullt ut stödja Shitler och nazismens jakt på kommunister.. Nu stoppades ju det av generalen som istället anmälde saken till ledande myndigheter och givetvis förnekade dessa intressen allt och gav sig till att förlöjliga Generalen med pressens hjälp.. Men som sagt. I Europa ”lyckades” de fascistiska kupperna tyvärr bättre.

   Att Stalin jagade kommunister precis som Shitler långt innan kriget ska ju än mer befästa riktningen, ordningen de ville införa och vem som vann på den.. Det var ju inte mycket socialist i Shitler och det var lika lite kommunist i Stalin. Att arbetarklassens gemensamma ansträngningar för bättre villkor skulle tyglas råder ingen tvekan om. Precis som dagens fascistiska parti SD på hemmaplan splittrar arbetarklassen till simpelt syndabockstänk…

   ”War is a racket” den bok Generalen skrev är en svidande vidräkning för den elit Generalen till slut genomskådade och läste lusen av i sin bok. Att offra militär o människor för en ekonomisk vinning i Asien och Sydamerika såg så smutsigt ut som det de facto var.. Det kunde ju berättas och styrkas av den var med..

   • Martin Kullberg
    28 december, 2015 at 17:50

    Man förstår ju varför man i dessa dagar alltid försöker smutskasta Stalin när Hitler nämns…

    Om du med ”jagade kommunister” menar sätta korrupta NEP-män (i nyspråket kallat oligarker), nationalister a’la Krustjevs National-NEP i arbete. I dagens globala NEP, där det globala kapitalet är helt och hållet beroende av staten och dess förmåga att avtvinga arbetaren lön och arbete, förstår man ju varför man fruktar Stalin mer än någon Hitler, därför det alltid dyker upp folk som dillar om Stalin (mannen som fått fler nazister att sluta vara nazister än någon annan i världshistorien). För det är lätt att se i dagens samhälle vilken mustasch det är som på allvar skrämmer dagens NEP-kapitalister.

    Men jag tror det blir en uppförsbacke att få folket att tycka synd om NEP-män, nazister och deras medlöpare för att de fick arbeta i arbetsläger. Alla arbetande idag får sina ryggar allt mer krökta för att hålla upp oligarkernas vinster och vidlyftiga liv på statskassans pengar, alla från medelklass ned till prekariat och trasproletariat. I Sverige sitter massor i arbetsläger av typen FAS3, Samhall och gud vet allt vad Gulag fått för nyord i dessa dagar.

    • 28 december, 2015 at 22:41

     Tar gärna del av informationsmassan om att Stalin kanske var ett helgon. Att FAS3 uppfunnet av Alliansen låter personer erhålla samma behandling som Stalin gav de ”sina” är också något nytt.. Men inte förvånande. Annars var ju arbetslägren för tysk krigsindustri betydligt mer imponerande till bredd, omfattning och enastående lönsamhet.. Magnaterna hade stora långsiktiga lån till finansen i US att amortera någon gång efter slakten..

     Shitler var väl mer lyckosam i sin jakt på vänsterns intellektuella än på någon annan grupp av folk.. Stalin jagade partiets elit, militära elit. De som lett och byggt upp landets produktion. Samma jakt på intellektuella som stämplades som fiender till staten.. Inte överraskande anser fascism alltid att skola inte är något bra för allmänheten. Då lär de sig vad som är fel med samhällets orättvisa struktur..

     Jag behöver ny info om Moskvarättegångarna…

     Dessutom kan du ju se att EU-medlemskapet uteslöt kriget. allt blev med ens tillgängligt och alltets. Varenda tillgång, arbete, näring, industri, produktion konkurrensutsatt eller rövad… Shitler ser ut att ha vunnit.. http://wp.me/p1zCpc-5NCj

     • Martin Kullberg
      30 december, 2015 at 03:51

      Behövs det ny information alls? Läs den normala propagandan om dessa frågor, men läs det med dagens facit i handen. Läs det med vetskapen att ett antal decennier senare är trotskister i öppen koalition med den värsta och brutalaste kapitalistiska imperialistmakten i världen skådat, att de aktivt kämpar för denna imperialistmakts överlevnad och dominans.

      Läs den gängse propagandan med dagens facit i handen. Läs den med kunskapen Krustjevs följare här i Sverige och andra länder idag öppet konspirerar med nazister/kulturnationalister.

      Läs den med insikten att dessa två grupper i Sverige och andra länder lyder under machiavelliska och internationalistiska kaderstrukturer. Där man ser den påtagligt dåliga pedagogiken och det känslomässiga reaktionerna på kritik från dessa grupper vid minsta kritik av deras nuvarande ståndpunkt, som ett tydligt tecken på att de försvarar ståndpunkter som inte är deras egna, utan frambeordrade av en kader som de inte kan kritisera utåt. Surfa till vilken trotskistisk blogg du vill och ifrågasätt deras entusiastiska stöd för den värsta imperialistiska supermakten som världen skådat, du kommer inte få den vanliga nördiga trotskistiska analysen där man leder stödet i logiskt stringent bevis. Du kommer få okvädningsord, ilska och ett relativt dåligt formulerat ”håll käften” till svar. Samma med Krustjevs anhang, de som stödjer kulturnationalister och nazister, ifrågasätter du deras nya ställningstagande kommer du mötas av känslomässiga svar och relativt uselt formulerade ”håll käften”.

      Det är dilemmat med enpartistaten. För var kommer du hitta nazisterna i enpartistaten? Var kommer kader för olika makthungriga organisationer återfinnas? Jo, i det enda partiet. Den enda nya information du behöver är dagens splittring inom vänstern.

    • 31 december, 2015 at 13:06

     Det var som sagt inte mycket kommunist i Stalin. Förmodligen inget alls med tanke på hur enkelt det var att jaga samma sorts folk som Shitler. Att sedan efter fullgjort värv sluta en pakt med nassarna klargör sponsorernas intresse i att få som de vill..

     ”Sedan nämner Chrusjtjov att av de 139 medlemmar som invaldes i partiets centralkommitté blev 98 skjutna. Av 1 966 delegater med röst- och yttranderätt vid kongressen blev 1 108 arresterade för kontrarevolutionär verksamhet”

     Till de senare siffrorna skall väl också läggas de höga militärer som inte passade Stalins/sponsorernas planer. Att de största dödstalen finns före 38 måste ju tyda på att det inte blivit särskilt mycket av kriget om inte Stalin fått hållas. Så vad vann tredje men största intressent på att dessa herrar lekte fiendeskap och förödande krig med varandra?

     ”År 1937 anklagades tre av fem marskalkar – Michail Tuchatjevskij, Jegorov och Blücher – samt en rad andra ledande militärer inom Röda armén för ”landsförrädisk verksamhet” och samarbete med Nazityskland; de dömdes till döden och avrättades. Detta var strax innan Molotov-Ribbentrop-pakten slöts mellan Tyskland med Sovjetunionen. År 1938 dömdes delar av partiets högra flank, bland andra Nikolaj Bucharin och Aleksej Rykov, till döden och avrättades.”

     http://sv.rilpedia.org/wiki/Moskvar%C3%A4tteg%C3%A5ngarna

     • Peter Grafström
      1 januari, 2016 at 04:02

      castoropollux
      Stalin lyckades väl med reformerna av militären. Det uppkom därvid en ung effektiv officerskår som var lojal med ledningen.
      Om de gamla militärerna var förrädare eller orättvist beskyllda vet jag inte och den sanna bilden får man nog först när det nuvarande Ryssland hunnit granska fakta ordentligt. Från 1991 dök en massa väst-influerade och finansierade intellektuella upp. Tom barnens historieböcker började ges ut efter amerikanska informationer.
      Kriget hade Stalin ingen möjlighet att undkomma eftersom det var angloamerikanernas enda skäl till det enorma stödet och uppbackningen av Hitler.
      Enda alternativet till krig var förräderi och överlämnande av landet utan strid varefter deportation och massmord av ryssar mfl väntade. Utrensningarna riktade sig inte mot judar som du insinuerar utan mot terrorister som gick västs ärenden när industrialiseringen i angloamerikas ögon gick FÖR bra. Och utrensningen riktade sig mot dem som ville hetsa fram en aggressiv utrikespolitik med spridande av revolutionen speciellt till Tyskland. (Första försöket efter WW1 hade ju slagits ner med reguljär tysk militär utkommenderad av socialdemokraterna. Där lär Hitler fö ha spelat en perifer roll inte som motståndare utan medhjälpare till bolshevikerna.)
      Stalins mål var socialism i ett land inkluderande teknisk utveckling. Trotskisterna ville tvärtom: anfall mot omvärlden men ingen teknisk utveckling. Den oproportionerligt stora andelen judar i ledande ställning gjorde att det också blev många judar som rensades ut när det väl skedde. Det var tvärtemot vad du säger utrensningarna som ökade möjligheten till fred. Att de individer Stalin litade på inte höll måttet ledde till att oskyldiga drabbades. Men i väst försöker man skönmåla trotskisterna vilket är helt missvisande.

      • 1 januari, 2016 at 14:10

       För den som vill är det enkelt att konstatera hur kommunisrsovjet tvättade sin byk bättre än S någonsin gjort i Sverige. Till och med Norska sanningskommissioner hade mer kött på benen är den ruttna medgörligheten vi blivit åskådare till här..

       ”Vid den tjugonde partikongressen 25 februari 1956 sade Nikita Chrusjtjov om moskvaprocesserna:

       Det blev klart att flera av partiets, sovjeternas och den ekonomiska sektorns aktivister som brännmärktes som fiender aldrig hade varit fiender, spioner eller sabotörer, bara ärliga kommunister.

       Sedan nämner Chrusjtjov att av de 139 medlemmar som invaldes i partiets centralkommitté blev 98 skjutna. Av 1 966 delegater med röst- och yttranderätt vid kongressen blev 1 108 arresterade för kontrarevolutionär verksamhet”

       Att USA vill radera sin inblandning i förhistorien till kriget och därmed till icke-angreppspakten mellan Tyskland och Sovjetunionen är inte så konstigt. Det vill de med hela sin historia av slaveri, massutrotning, etnisk rensning, politisk förtryck, fascism osv..

       • 2 januari, 2016 at 11:24

        Stalins politik att hantera motsättningar var alldeles felaktig. Det finns inget försvar för detta inom eller utom Vänstern. Drygt 700 000 människor (0,5 % av befolkningen) avrättades/dödades 1937-38 enligt aktuella uppgifter. Visst fanns olika uppfattningar, men man ska inte straffa människor för deras åsikter, men för brott. Kommande socialistiska stater måste ha åsiktsfrihet i praktiken.
        Kan storleksmässigt jämföras med Suhartoregimens USA-stödda dödande av vänsterfolk i Indonesien 1965. Dock har 2-3 gånger fler dödats i USA-initierade krig detta millenium i Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien. Detta är ett värre och mycket mera aktuellt problem. Kritiseras detta lika mycket som Stalins utrensningar tycker ni?

        • 2 januari, 2016 at 13:18

         @Anders.

         Nej, vi se konstant att medvetandefokus flyttas från nutida dödstal, bort från den egna hemisfären till andras gamla. För ”friheten”, ”enduring freedom” och allt vad krigen nu hetat har collateral damage utvidgats till alla nödvändiga offer för politisk och ekonomiskt maktövertagande. Kriget mot Irak har kostat civila långt mycket mer än ”kommunismens” illgärningar. Forum för Levande Historia (forum för segrarnas historia) kanske lyckas uppdatera sina siffror till slut..

         De militäriska takterna hos Öst, lockande och pockande på makt demonstrerades ju väl av Jelstsin’s beskjutning av sitt eget parlament… Jeltsin skulle alltså personifiera samma frihet som väst och dess pansarhjärnor så ofta demonstrerar på samma sätt. Enda ursäkten för väst att inte göra samma sak på hemmaplan är väl att Jeltsin inte såg nyktert på tillvaron..

         Men nog kräver privatiseringar offer också i fredstid som det alltid gjort. Alliansen och medlöparmedia gjorde allt för att flytta fokus från offren för den oundgängliga politiken. illusionstricket att låtsas ge lillfingret men samtidigt dra undan mattan för större delen av befolkningen (det sovande folket!) fungerade skamligen för svensk väljarskara.. Det är uppenbarligen inte svårt att starta ett krig heller bara media spelar med. Hånet i ”arbete ger frihet” från ett gammalt partitur visar väl att samtiden på alla sätt kan fuckas upp med takter som aldrig blir för gamla eller omoderna.

   • Fel om Smedley Butler
    29 december, 2015 at 10:14

    Du har det om bakfoten vad gäller Smedley Butler när du påstår att han skull infra en ”fascistisk regime”. Smedley är mannen bakom uttalandet ”WAR is a racket”. It always has been. It is possibly the oldest, easily the most profitable, surely the most vicious. It is the only one international in scope. It is the only one in which the profits are reckoned in dollars and the losses in lives. A racket is best described, I believe, as something that is not what it seems to the majority of the people. Only a small ”inside” group knows what it is about. It is conducted for the benefit of the very few, at the expense of the very many. Out of war a few people make huge fortunes.

    In the World War [I] a mere handful garnered the profits of the conflict. At least 21,000 new millionaires and billionaires were made in the United States during the World War. That many admitted their huge blood gains in their income tax returns. How many other war millionaires falsified their tax returns no one knows.

    How many of these war millionaires shouldered a rifle? How many of them dug a trench? How many of them knew what it meant to go hungry in a rat-infested dug-out? How many of them spent sleepless, frightened nights, ducking shells and shrapnel and machine gun bullets? How many of them parried a bayonet thrust of an enemy? How many of them were wounded or killed in battle?”

    Vidare ”I helped make Mexico and especially Tampico safe for American oil interests in 1914. I helped make Haiti and Cuba a decent place for the National City Bank boys to collect revenues in. I helped in the raping of half a dozen Central American republics for the benefit of Wall Street. The record of racketeering is long. I helped purify Nicaragua for the international banking house of Brown Brothers in 1909-12. I brought light to the Dominican Republic for American sugar interests in 1916. I helped make Honduras ”right” for American fruit companies in 1903. In China in 1927 I helped see to it that Standard Oil went its way unmolested…. Looking back on it, I felt I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to
    operate his racket in three city districts. We Marines operated on three continents.”

    Mellan ”1935 through 1937, Butler was a spokesman for the League Against War and Fascism, a Communist-dominated organization of the time. He also participated in the Third U.S. Congress Against War and Fascism, sharing the platform with well-known leftists of the era, including Langston Hughes,
    Heywood Broun, and Roger Baldwin.”

    • 29 december, 2015 at 10:38

     Kanske uttryckte jag det oklart. Det var inte Generalen som ville införa fascism. Han hade väl knappast avslöjat kuppmakarna då.

  • jax
   28 december, 2015 at 19:16

   Jag köper beskrivningarna av händelserna, men jag är frågande till att andra världskriget ska varit medvetet framdrivet.
   Marknadens tar ju sina chanser att tjäna pengar i alla möjliga sammanhang utan att tänka på eventuella moraliska konsekvenser. Givetvis fanns det garanterat en hel massa olika stora och små politiska konspirationer.
   Men jag tänker att vårt system gör kriget är ett ‘självspelande’ koncept. Jämför med hur Chomsky/Herman förklarar media. Det behövs inga konspirationer.

   • 28 december, 2015 at 22:50

    Det kan ju vara så att ekonomiska intressen i ett land inte alls sammanföll med de politiska i ett annat som kanske ville bestämma själva om sina rikedomar och naturtillgångar. Ett ”världskrig” ger bara fler tillfällen om man passar på.. Dagens erövringar följer samma mönster, har samma orsaker och under samma betingelser. Obändig makt över medlen.

    Rustningen, den omfattande militära, då alltså, är inget nöjesfält eller ett uttryck för en framtidstro. Den är bara ett annat sätt att vara grymma och obevekliga i sitt sätt.

    • jax
     29 december, 2015 at 15:29

     Jag tänker att det ekonomiska systemet – så som det fungerar idag – och så som det fungerade före världskrigen, är drivande för krig genom sin konstruktion.

     Det behövs alltså inga konspirationer för att kriget ska bli verklighet. Såsom marknader och konkurrens fungerar så driver utvecklingen för det på naturlig väg.

     Givetvis finns det en massa smuts om amerikanska affärsintressen i samband med handel med nazi-tyskland. Higgam är inte ensam att rapportera om det. Men steget till att det ska ha varit en medveten konspiration för att driva fram ett stort krig och ny världsordning är för magstarkt för min åsikt. Det räckte med att kapitalet var beredd att ta tillfällen att tjäna pengar utan hänsyn till samvetet. Samma sång idag.

     • Peter Grafström
      29 december, 2015 at 17:59

      jax
      Om du läser om första världskriget i en trovärdig källa så inser du att det var en enorm konspiration från brittisk sida.
      Köp ett ex av
      http://www.amazon.co.uk/Hidden-History-Secret-Origins-First/dp/1780576307
      Där framgår tex att Tysklands motståndare med lätthet hade kunnat förstöra deras gruvor i Brie vilket experter är eniga om hade omöjliggjort fortsatt krig. Där framgår också hur bla bomull exporterades från Usa via England och Sverige och till Tyskland med britternas fulla kännedom. Bomull var en väsentlig ingrediens för kruttillverkningen.
      Och läs vidare på firstworldwarhiddenhistory.wordpress.com så fattar du vidden av bedrägeriet. Där framgår tex hur tyskarna kunde fortsätta kriget tack vare omfattande amerikanska matleveranser som smugglades in under sken av att vara till för svältande Belgier.
      En annan betydelsefull konspiration är historikeretablissemangets systematiska undangömmande av ovannämnda enorma konspiration. Titlar som The sleepwalkers illustrerar den sortens desinfo.
      Här en indikation om att det var samma sak i andra världskriget
      http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/3223834/Stalin-planned-to-send-a-million-troops-to-stop-Hitler-if-Britain-and-France-agreed-pact.html
      Där tillfrågas en etablerad historiker och ställer sig tvivlande därför att en av de inblandade militären Reginald Drax inte lämnst spår i sin dagbok.
      Drax hade ingen rätt att sluta bindande avtal med Sovjet och de resultatlösa förhandlingarna avsåg bara att förhala för Sovjet så att de skulle stå helt utan allierade.
      Lika spårlöst försvunna är Rudolf Hess anteckningar, en annan av britternas konspirationer.
      Ditt resonemang om konkurrerande intressen är naturligtvis riktigt, men krig var bara lönsamt genom skuldsättning av båda sidor och med gemensamma karteller för de stridande parterna. Storfinansen skapade fed 1913 för att möjliggöra det lönsamma storkriget.
      Tyskland och andra länder ville fredligt utveckla sin ekonomi i samarbete med dem som behövde deras tekniska kunnande. Angloamerikaner ville dominera via finansmakt dvs parasitism och måste därför förhindra att andra fick utvecklas. Kommunismen spreds till Ryssland och Kina för att göra dem mindre konkurrenskraftiga. Konspirationerna fyller historien till bredden.

      • jax
       29 december, 2015 at 19:34

       Peter
       Enligt den utmärkta svenska journalisten Jolo valde engelsmännen att köpa upp stora mängder amerikansk bomull för att förhindra att denna skulle säljas vidare till tyskarna. Alltså verkade det som att amerikanerna sålde till den som betalade utan att bry sig om att tyskarna behövde bomull för sitt krut..

       Jag är tveksam till att blanda ihop privata vinstintressen med nationella politiska intressen och de aktuella konspirationsteorierna luktar för mycket av efterhandskonstruktion för att tala till mig.

       Politiken före 2 världskriget är full av olika händelser och avtal. Att lyfta fram enskilda händelser och anekdoter för att bevisa något övertygar inte mig, då jag vet tillräckligt för att enkelt kunna argumentera för både det ena och det andra när det gäller detta krig.

       Bland annat fanns kommunistskräck, girighet, aningslöshet och inkompetens, särskilt hos de allierade. Men jag är tveksam till att bara för det dra bestämda slutsatser. Och jag blir tveksam till den som uttalar sig för bestämt om det.

       Under det så kallade slitzkriget så var de allierade ledarna fulla av förslag och ideer för att föra kriget vidare på mark som inte var ens egen. Bland annat hade man 1940 långt gångna planer på invadera Norge (Hitler hann före med enbart några dagar), ockupera de svenska malmfälten och bomba de sovjetiska oljefälten i Baku.

       Jag vet hur du ska passa in det i din beskrivning. För med facit i hand så känns det i alla fall som någon av dessa tre planer hade avgjort kriget med fördel för Hitler.

       För mig så känns det hela för omfattande för att någon grupp ska ha kontroll över hela händelseförloppet och dessutom lyckats styra det enligt en uppgjord plan.

       Det är ungefär samma sak idag. En massa människor tror på världskonspirationer för att hitta en logik i vad som händer. För mig så behövs det inte. Jag ser att det är fullt möjligt utan någon övergripande konspiration.

       • Peter Grafström
        29 december, 2015 at 23:23

        jax
        Den utmärkte Jolo blev lurad av britterna som så många andra. Du låter som du skriver för spionerande ögon snarare än som en fakta-inriktad. Den källa jag gav dig från WW1 behöver du läsa noga snarare än att deklarera att du redan vet. Du kommer att ändra uppfattning om du följer det rådet.
        Krigens bakomliggande finansmanipulatörer lyser med sin frånvaro i deras lojala ‘court-historians’ redogörelser som säljs i för författarna behagligt stora upplagor men som totalt vilseleder.
        George Orwell förstod precis den etablerade historieskrivningens sanna natur och han studerade den på nära håll i England som medarbetare i underrättelsetjänsten.
        Speciellt britternas eliter var extremt bedrägliga, precis så långsökt dom du tror är omöjligt. Dom tog efter en månghundraårig strategi som Venedig praktiserat mot konkurrerande nationer. En liten intrigerande maktspindel som drog andra i fördärvet.
        Det är ingen slump att uttryck som ‘perfida albion’ använts om britterna, eller ‘kontinentens vampyr’ . Under första och andra världskriget levde de upp till dessa epitet.
        Om du gör det kloka draget att öppna dig för den utmärkta källa jag nämnde kommer du också att inse att vad britterna påstår att de har för motiv eller planerar väger lätt mot vad de faktiskt gör. Tyskarna kunde inför WW1 precis som du inte föreställa sig vidden av britternas bedräglighet förrän det var för sent.

        • jax
         31 december, 2015 at 02:25

         Kanhända att jag och Jolo blivit lurade av britterna och du har rätt, men jag finner andra förklaringar sannolikare.
         Det finns mycket girighet och ondska. Men dess exakta uttryck är nog till stor del resultat av slumpen.
         Man kommer långt enbart med fenomenet vinstintresse och att människor ibland inte personligen inser eller bevittnar konsekvenserna av sina handlingar.
         Leif GW Persson har mottot ”att inte krångla till det i onödan”
         Jag undrar…
         Varför ska man ha tagit dessa risker och gjort så sig så mycket besvär när utvecklingen ändå driver i den riktningen av sig självt? Hade man hade denna makt och dessa mål så känns det som man kunnat göra det enklare för sig.

         Visst kan man skriva mycket om smutsig historia och säga sanningen. Men när det kommer till supersensationella historiska påståenden baserade skakiga källor, så säger erfarenheten mig att man ofta har tagit en redan en uppseendeväckande och bra historia och så har man överdrivit en del, bortsett från annat, samt färglagt med sin egen fantasi för att bli mer intressant att läsa. Higgam lär sortera i det facket, trots sina förtjänster med att upplysa om oss vårt förflutnas smutsiga sidor.

         Hursomhelst så håller jag med dig i din beskrivning om tillståndet i samhället i allmänhet. Det är minst lika illa ställt som om vi vore utsatta för anglo-royal-nazi-utrotningskampanj. Så hur det än förhåller sig med den saken förändrar ingenting i praktiken.

         • Peter Grafström
          31 december, 2015 at 14:53

          jax
          Vinsttänkandet i samband med de krig vi berör handlade om en gemensam finans och företagskartell som spände över alla inblandade länder. Frankrike sveks också av britterna men detta var helt ok för kartellen. Hitler var deras man som förhindrade strejker och garanterade profiter. Denna elit har inget gemensamt med befolkningarna. Du har fel rent logiskt. Vore det en konkurrens mellan kapitalister företrädande de ingående nationalstaterna skulle de inte ha kartellsamarbetet och inte trygga varandras råvaruförsörjning som var fallet, vilket du kan läsa om i angivna källor. Och inte undvika att förstöra vitala delar av varandras produktion. Däremot bomba sönder civil bebyggelse som gav mer byggkontrakt. Efter Stalingrad etc var Sovjet som krigsbyte förlorat och då ökade angreppen på Tyskland från väst. Men trots det var både huvudkontoret och en del av IG farbens fabriker orörda medan civilbefolkningen terrorbombades. Det omvittnade James Stewart Martin vid rundvandring efter krigsslutet. Och den källa jag angav för WW1 är verkligen inte skakig utan bygger på etablissemangets egna uppgifter men till skillnad från ‘ court historians’ låter Docherty & Macgregor bli att tiga ihjäl vissa delar av dessa etablerade fakta.
          Det är etablissemangets selektiva urval som är skakigt. Och de är lika hederliga som dagens journalistkår och av samma anledning. Emellertid finns på mer undanskymd plats i etablerad akademisk litteratur som inte citeras i böcker med större spridning rätt mycket som du skulle kalla sensationellt.

          • jax
           1 januari, 2016 at 14:36

           Peter
           Jag håller med i din beskrivning men ifrågasätter slutsatserna om konspirationen.
           Jag känner människor som tror att engelska kungahuset är utomjordingar som har som mål att förslava och utrota mänskligheten.
           Det finns andra som pekar ut judarna.
           Boken du länkar verkar vara korrekt nog när det gäller beskrivningen av händelser. Inget av det jag kan läsa i recensionerna om den på nätet är överraskande eller nyheter för mig. Men jag skulle bli högst förvånad om där finns källor på som bekräftar att det rör sig om en brittiskkontrollerad världskonspiration som är såpass omfattande och långtgående att den är huvudsakliga orsaken till allt som skett de 100 åren.
           Konspirationer likt den du beskriver och flera andra existerar enligt min uppfattning. Men jag har svårt att tro på någon Hollywoodliknande skurk eller grupp som kontrollerar och drar i alla trådar.
           Jag ser inte konspirationerna som något stort allomfattande projekt för en ny världsordning, utan som naturlig konsekvens av hur vårt samhälle fungerar.
           Detta hjälper för att avfärda vad som verkar vara rena vanföreställningar som exempelvis chemtrails enbart av den enkla anledningen att om det vore sant så vore man mer än lovligt korkade som förgiftar människor genom att förstöra luften och när man har planerna på att leva vidare. Det vore ju smidigare att göra jobbet på tusen andra vis om någon nu hade den agendan.
           Liknande slutsatser har jag med påståenden om att ett gäng mäktiga människor för 100 hundra år sedan – för att skydda sina intressen och maximera profiten – skulle ha skapat ett förbund för att dominera världen genom att vara sanslöst ondskefulla OCH dessutom ha lyckats med det.

           För att ytterligare förklara vad jag tror är orsaken till hur konspirationerna uppstår hänvisar jag till hur Naomi Klein (Chockdoktrinen) Chomsky/Herman (Manufacturing consent) förklarar att ‘systemet’ genom sin beskaffenhet/konstruktion är självuppfyllande för att skapa en oändlig mängd konspirationer som inte alls ligger i folkets intresse.

          • Peter Grafström
           3 januari, 2017 at 23:59

           Jax dom du räknar upp som dina inspiratörer är samtliga kontrollerad opposition dvs undviker att beröra konspirationer av de mäktiga och Klein får stor räckvidd med sina böcker. Det får man inte annars.
           Och ingenting i Kleins diskussioner om chockdoktrinen strider mot ngt jag relaterat.
           Just Britterna sätter igång saker tex islamismen som sen löper delvis av sig självt. Och eftersom det finns en gammal förhistoria kan den naive tro att det inte fanns en utstuderad Brittisk intrig bakom.
           Om du läste Docherty & MacGregor’s bok och deras blogg med en del av fortsättningen skulle du upptäcka mer av det mönster som jag berört och troligen ändra uppfattning.
           Bankväsendet är ytterligare en enorm konspiration.

     • 30 december, 2015 at 00:34

      Om man river får man bygga. Förstör man bebyggelse, industri, infrastruktur, vattenförsörjning finns chansen till feta kontrakt och en utveckling ingen annan kommer förhindra. Livet i vinstintressenas värld är ju bara perioden mellan krig. Maximal vinst kan inte bli annat än ett miserabelt alfa omega.

      Att utvidga sin politiska, ekonomiska makt fyller ju kassakistorna såväl som massgravarna. Ett motvilligt folk begivna på självständighet vill ju ingen kolonisatör ha på halsen om de inte önskar sig kvarnstenar..

      Jakten på vänsterns starka och sammanhållande måste ju som inför kriget ha en orsak. Fascismens utbredning var ingen slump, det var ett medvetet val. En beräknad konsekvens av att dra åt kranarna..

      De som inte tillverkar vapen lever friskare, längre, djupare och kan bara sluta kulturellt värdigare. Medans de andra måste se till att alla farhågor bekräftas till försvar för interventioner och militära medel..

      Pennstrecken på kartorna efter krigsslutet utgjorde iaf maktens syn på hur och var gränserna för det mänskliga skulle se ut om det passade de drabbade eller inte..

 9. Brage Norin
  28 december, 2015 at 13:42

  VARFÖR FATTAR INTE FOLK ATT VÄRLDEN FÖRÄNDRAS – OCH ATT DET GÅR BLIXTSNABBT?
  Folk som kan läsa borde kunna fatta – men icke. Lika förbannat lever folk lugnt vidare utan att vakna. Hur fungerar vår mystiska centralprocessor hjärnan egentligen? Är alla minnesbanor redan inbrända? Är ingen del av hjärnan ledig för ny information?

  Fattar ingen att Ryssland, Kina och Indien har bildat en trippelallians som förändrar världen på nolltid? Den ryska björnen, den kinesiska draken och den indiska tigern vänder upp och ner på allt. Massor av länder i Asien börjar ansluta sig till alliansen. Det amerikanska romarriket står inför sitt fall. Hur kan någon enda läskunnig person fortsätta att vandra fram i livet som om ingenting händer?

  USA:S FALL UTFÖR ”THE FINANCIAL CLIFF” ÄR NÄRA FÖRESTÅENDE.
  Det betyder att USA snart störtas in i ett storskaligt fasansfullt inbördeskrig. Detta är oundvikligt med ett hundra procents säkerhet – ”tvärsäkert”. Det är mycket sannolikt att USA:s fall kommer att inträffa redan nästa år 2016. Dollarn faller och hela den s k ”fria världen” skakas i sina grundvalar.

  VAD HÄNDER I EUROPA?
  Hela södra Europa förvandlas till ett katastrofområde. Massor av städer kommer att drabbas av våldsam kriminalitet. Drogmissbruket kommer att explodera. Plundringar kommer att utbryta överallt. Alla välfärdssystem i södra Europa kommer att kollapsa. Röda Korset börjar nu förbereda sig inför den katastrof som väntar, men de kommer att stå maktlösa.

  DET SOM FÅR MIG ATT GAPA AV FÖRVÅNING ÄR ATT ÄVEN MYCKET LÄSKUNNIGA PERSONER INTE FATTAR.
  Hur funkar människans hjärna???
  Jag förstår det inte.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja

 10. 28 december, 2015 at 23:12

  Jag blev nyfiken på författaren till ”Trading with the Enemy” Charles Higham. Slår på författarnamnet och hittar två med samma namn. Men det stämmer liksom inte. Vill gärna ha litet hjälp med min ”forskning” kring
  Charles Higham. Om någon har bättre kunskap om honom.
  Ulla Johansson

  • Brage Norin
   28 december, 2015 at 23:42

   Googla på – charles higham trading with the enemy. Det finns både reklam för böcker – och massor av text på nätet. Det är ett omfattande material.

   • 29 december, 2015 at 09:00

    Brage Norin.

    Jag hittar två Charles Higham. En arkeolog och en författare till filmstjärnebiografier. Men inte författaren till
    ”Trading with the Enemy”. Knepigt. Varför är han så gömd? Eller letar jag på fel sätt?

    Ulla Johansson

    • 29 december, 2015 at 11:38

     En länge intervju med författaren finns att hämta och läsa här. http://www.larouchepub.com/eiw/public/1983/eirv10n27-19830719/index.html

    • jax
     29 december, 2015 at 15:03

     Det är nog samma person. Kan tänka mig att en person som har grävt i Usa’s nazi-kopplingar även kan ha skrivit väldigt läsvärda filmstjärnebiografier. Finns ju ymnigt med smuts där också, och em del är dessutom garanterat nazirelaterat.

  • 29 december, 2015 at 11:11

   Den här länken ger söksvar direkt på en alternativ sökmotor.

   https://duckduckgo.com/?t=lm&q=%E2%80%9DTrading+with+the+Enemy%E2%80%9D+Charles+Higham&ia=products

   Mvh Castoropollux

 11. Peter Grafström
  29 december, 2015 at 01:57

  Bra att Anders Blogg äntligen har uppmärksammat en delmängd av sanningen. Men den lömskaste aktören, England kom som vanligt undan. Dom som verkligen orsakade kriget i samspel med Usa.
  Jag har inga bindningar till familjen W men i det fallet kan de ha varit i god tro. Och de och andra svenska befattningshavare gjorde klokt som höll oss utanför.
  Det är riktigt att Wallenbergs hjälpte de två huvudaktörerna England och Usa ifråga om Hitlers tillsättande, men dessa hade genom sina andra påläggskalvar. Kommunisterna skapade oro i Tyskland, vilket bäddade för fascismen. Ivar Krueger röjdes kanske ur vägen för att han försökte rädda Europa från kaos med förmånliga lån. Det var angloamerikanerna med England i spetsen som organiserade det ekonomiska kaoset. Hitlers kassör F X Schwartz dolde 90% av bokföringen och sparade endast tyska bidrag. Detta för att rädda sig till väst. Därför kan Brage triumferande peka ut Tyssen. Han hamnade fö snabbt i Koncentrationsläger för kritik av Hitler. Hitler höll socialistiska brandtal 1927 och nazisterna samarbetade med strejkande fackföreningar till 1932. Inse att tyska kapitalister som inte hade amerikaner i styrelsen var ytterst misstänksamma mot Hitler. Men vad hade de för val när angloamerikanerna avsiktligt framskapade kaoset även om företagare inte kände till orsaken. Det var en kolbaronen och Thyssen av rent tyska resten hade amerikaner i styrelsen.
  Brage Norin öser galla över Sverige(och hjälper därmed Nato-vurmarna), men det lömska England låtsades bara misslyckas ockupera Norge men ville att Tyskland skulle få tillgång till järnmalmen. Hade Sverige motsatt sig hade de ockuperats med tyst gillande av den genomfalske Churchill. För Englands oljebolag, storsponsorer av Hitler hägrade priset: Sovjets enorma naturtillgångar. Utan svensk järnmalm skulle angloamerikanerna ha tvingats förse tyskarna själva. Precis som de gjorde vid WW1 då de också lät bli att använda kanonerna mot gruvorna i väster och exporterade vitala råvaror via Sverige för krut och sprängämnen(bomull) och Norge(koppar) och precis som Herbert Hoover försåg tyskarna med mat så de orkade slåss genom att dölja det bakom påstådd hjälp till Belgien. Deras olja i Rumänien var under brittiska bankers kontroll men bakom falska fasader. Bankers war.

 12. Brage Norin
  29 december, 2015 at 07:44

  När kapitalisterna insåg att ryssarna skulle besegra Tyskland – då först började finanseliten i västvärlden att städa upp efter sig. Då behövdes hjältar att gömma sig bakom. Folke Bernadotte som mördades av en israelisk terrorgrupp den 17 september 1948 i Jerusalem – gjorde en heroisk insats under operationen med de vita Röda Kors bussarna, som transporterade över 15 000 personer av många olika nationaliteter till Sverige. Däribland de judar som Raol Wallenbergs lyckades undsätta i Budapest. Sverige och finansfamiljen Wallenberg valde att gömma sitt långvariga stöd till Hitlerregimen bakom Raol – inte bakom våra två svenska hjältar. Även detta är ett typiskt svenskt svineri.

 13. Boris Borison
  29 december, 2015 at 14:16

  Jaha? Som om inte Tyskarna trodde att de också skulle tjäna på kriget? Snacka om projicering.

 14. Peter Grafström
  29 december, 2015 at 18:47

  Jag har inte samsyn med Webster Tarpley i alla avseenden men ni socialister som brukar kommentera här kunde vara intresserade av den aspekten av amerikansk opinionsbildning.
  TRUMP’S ART OF FASCISM: HOW TO POSE AS A RADICALLY ANTI-ESTABLISHMENT DEMAGOGUE IN THE EYES OF THE VOTERS, WHILE NEVER MAKING ANY SERIOUS ATTACKS ON THE ACTUAL U.S. POWER STRUCTURE OF WALL STREET AND THE FEDERAL RESERVE – WHAT 2016 VOTERS NEED TO KNOW

  http://twsp.us/briefing/20151229
  Personligen anser jag att den som öppet och ensam skulle uppfylla TWSPs önskningar skulle råka ut för plötslig ohälsa. Trump är fullt medveten om hotbilder. Nixon som var konservativ kunde just därför genomföra protektionistiska åtgärder som demokraterna sade att det skulle vi ha blivit ihjälhatade för. Trump har talat om att tvinga företag att ta hem jobb och annat. Politiker kan säga vad som helst men det är inte fel att återge det.

  Fler utskick av intresse från TWSP: http://twsp.us/briefing

 15. Brage Norin
  29 december, 2015 at 22:35

  MIN ARTIKEL ÄR INTE ENS ETT FÖRSÖK ATT GE EN HELTÄCKANDE ANALYS AV DET ANDRA VÄRLDSKRIGET.

  * Jag har koncentrerat mig på att det inte var Hitlers fotfolk som stod för uppbyggnaden av historiens största krigsmaskin under denna tid. Det var finanseliten i många länder i västvärlden, som såg en historisk chans att knäcka ryggraden på Ryssland och att inrätta fascistiska diktaturer i Europa. Denna brutala sanning saknas helt i vår svenska information. Folk blir chockade när dom inser detta hisnande faktum.

  * Jag har även tagit upp frågan om att Sverige var djupt inblandade i uppbyggnaden av Hitlertyskland. Speciellt är finansfamiljen Wallenbergs historia en hårresande läsning. Denna nakna sanning vill jag också belysa i min artikel. Jag är känslomänniska. Jag mår illa av all förljugen information om mitt eget hemland. Jag vill andas sanningens luft. Jag har inga som helst dolda motiv bakom min artikel.

  Mitt inlägg är för en blogg – den måste vara begränsad. Jag har inga som helst illusioner om Stalins Ryssland. Jag vet vad en unken diktatur är. Alla mina tidigare kommunistiska tankegångar har jag slitit upp med rötterna för länge sedan – med alla tänkbara rötter.

  Jag är känslomänniska. När jag läser de två inledande kommentarerna från signaturen ”Gammal krigare” vill jag faktiskt gråta. Det är ju precis samma historia som nu drabbar Syriens folk. Jag förstår inte varför min artikel ifrågasätts genom att blanda in frågor – som jag inte berört med ett enda ord. Vad är syftet?

  Jag har lyft fram en sanning om andra världskriget som nästan helt saknas i svensk historieskrivning. Var detta så svårt att förstå? I min inledande (tredje) kommentar tog jag upp frågan om det djävulska faktum att Sverige även var ledande producent av ”trampminor” lång tid efter det andra världskriget. Detta sanning borde få vem som helst att kräkas mentalt. Jag blir ordlös.

  Den tyska kvinnans vansinnesskrik att Sverige tjänade pengar på den andra världskriget, har förföljt mig i hela mitt liv. Jag ville be henne om förlåtelse och berätta i skrift att jag äntligen har förstått att hon hade rätt. Jag är buddhist och anser att det är viktigt att be om förlåtelse – om man gör det med hjärtat.

  Sanningen om Familjen Wallenbergs historia under det andra världskriget måste fram. Sanningen om Bofors historia är lika grym. Vi måste sprida sanningar som sopats under mattan under decennier. Så blir vi hela. Att detta kan irritera någon enda människa är för mig obegripligt.

  • Peter Grafström
   30 december, 2015 at 00:05

   Detta ämne har många tagit upp på andra bloggar tex Michael Delavante skrev utmärkt i samma ämne tidigare på sourze och nu i repris i delar på vaken. EAP, dvs svenska grenen av Larouche-rörelsen har tagit upp Wallenbergs hjälp till angloamerikanerna 1932 och om Ivar Krueger. Och även gjort stort nummer av att Palmes farbror var IG Farben-direktör och förhördes vid Nurnbergrättegångarna. Och frikändes, men EAP tolkar det som att det var orsaken till att Palme fick göra karriär i saltsjöbadsandans Sverige. Jag anser inte att det är ngt argument mot Palme men kanske hade det betydelse för Wallenberg.
   Det är ok att du är känslomänniska. Och det märks.
   Det är jättebra att du också tar upp allt detta på denna vänsterblogg. Men detta med Wallenberg. Det är så att sanningen om huvudaktörerna England och Usa måste komma upp samtidigt annars kommer nämnda skurkstaters finansbanditer bara att passa på att råna Sverige om det blir ngn form av tumult med diverse finanshändelser. Ett Sverige som inte hade tillstymmelse till möjlighet att undandra sig den rollen. Det enda ‘vi’ kunde göra vara att anpassa oss som kvasineutrala eller under ockupation. Det är därför jag tjatar om det bedrägliga England så folk inte skall tro att den perfide falskingen Churchill var på någon god sida i konflikten. Utan bara spelade sin del av manuset som gick ut på att förstöra Sovjet och Tyskland och sno åt sig naturresurserna. Dessutom var Englands mål att inte bara krossa utan också förnedra Tyskland. Hitler var ett verktyg för det.

 16. 30 december, 2015 at 12:18

  Follow the money Grafström http://www.larouchepub.com/eiw/public/1983/eirv10n27-19830719/eirv10n27-19830719_012-charles_higham.pdf

  Politikerna kunde blott i bästa fall hjälpa till medan de i de flesta fall tvangs hålla sig till reglerna, besluten och en officiell politisk agenda. Att lagligen stoppa sponsringen till Hitlertyskland var en. Givetvis vann penningintressena ändå till slut när de drog in USA i kriget de startat med lån till upprustning. Så har det ju alltid gått till därefter även om det inte vart världskrig. På samma gång var väl ekonomiska intressen i Japan lika intresserade av att kunna minska den japanske Kejsarens makt för att kunna föröka sin.

  Varför skulle gallan över Wallenbergs eller Sverige hjälpa Natoförespråkarna? De som hjälpte Shitler, nassarna, fascismen, de som sökte störta presidenten i USA för att låta krisen, depressionen verka fram lagar annars omöjliga, är en och samma intressen..

  Många av de starka intressen i och kring Tyskland som efter kriget hamnade inför skranket frigavs snart. Utländska intressen bidrog också här i dessa avgöranden. Hjulen kunde fortsätta rulla.. Några hundar hängdes i offentligheten medan ägarna gick helt fria..

  I Japans mörka ljus var det bara Ryssland som åtalade de ansvariga japanerna Unit 731 och övriga för sina bestialiska experiment.. USA roffade hem investeringarna i WMD

  ”Dessutom var Englands mål att inte bara krossa utan också förnedra Tyskland. Hitler var ett verktyg för det.”

  Den sista meningen gör att allt faller. Shitler var inget verktyg för att förnedra Tyskland det gjorde sponsorerna och ”liberaler” ändå med sina nedskärningar på vård, skola, omsorg. Avdagatagandet av de kostbara missanpassade liven minskade inte intrycket att de framträdande dragen hos ideologin och ”liberalismens” avart var fullständigt inhemskt men geografiskt smittsamt. De ville likt dagens inte betala skatt för människor som inte var värdiga att få ett liv eller hållas vid ett. Skammen över en brunsvart ideologi och hur talande de mått och steg man företog under sken av storhet och uppbyggnad ser inte på något sätt ut som ett mer eller mindre lyckad falseflag av britterna. Rula vill Brittannia men så sofistikerade är de inte.

  Att de amerikanska extrema intressena på fullt allvar försöker bränna bort sin egen historia, elda böcker, skrifter och dokument och försöker polera den grova sotiga ytan har du Peter G inte genomskådat än. De försöker som med redan tea-partyts förklädnad till Indianer skylla sina egna folkrättsbrott på andra. Bilden av vilden ska på något sätt rikta fokus från det faktum att man blivit om inte värre än britterna på maktfullkomlighet, men säkert lika illa..

  Pengarna till det mesta av Shitlers möjligheter kom från USA och tyvärr också från Sverige. De förstnämnda skulle jag tänka mig och får bekräftat bl.a. av dig, skulle göra och gör allt för att sudda ut spåren sina fotsteg och val i historiens dunkel..

  Synd att du med din förmåga lånar dig till ett simpelt Svarte Petter.

  ”Hitler var ett verktyg för det.” Om detta har en bäring på en verklighetsbeskrivning värd att begrunda så är det att vi fått SD av inte just av det skälet, men för de mindre fördelaktiga konsekvenserna.. Att splittra solidariteten.. Det är inte vackrare nu än då.

 17. Lasse Anckarman
  28 december, 2016 at 21:41

  Märkligt att Brages lögner om bankelitens påstådda finansiering av Hitler och NSDAP når till både höger och vänster utan att få mothugg. Ännu märkligare, och desto mer sorgelustigt, är det då att folk i allmänhet tycks köpa dessa myter. I verkligheten var förstås det faktum att Hitler spottade på nämnda bankelit som var den primära orsaken till WWII. Här finns allt som vederlägger Brages skröna:

  https://parnassen.wordpress.com/2016/09/16/i-tyskland-bodde-manga-miljoner-judar-gokungen-israel-var-inte-meningen/

  • 29 december, 2016 at 13:45

   Den som vill ha en lektion i Ankarström förmåga till Kungamord, lustmord, oförmåga att skilja sak från person, judehat, ”älskade fascism”, övertygelsen att alla kristna är och blir smygjudar, aningslösa eller komna ur garderoben, att fascismen inte var emot arbetarklassen. ja det är en hiskelig läsning i konsten att trots verkligheten tycka sig ha rätt, alla andra ha fel. Å andra sidan bli ju inlägget ovan bara det oväntade beviset på att Ankarström slipper fundera.. att ångvältsmentaliteten går på larvfötter

   Egentligen är ju Ankarström det antisemitismen/sionismen behöver, hoppas allra mest.. att måla upp, sponsra, elda ett sataniskt motstånd och ursäkta precis allt dessa krafter vill.

   Ingen skämskudde är stor nog åt Ankarström att gömma sig bakom..

   Dessa famous last words ”Här finns allt som vederlägger Brages skröna:” lyckas Ankarström vederlägga sig själv allra bäst genom att personligen vara det yttersta beviset på allt det han oförlåtligen förskönar..

   Personangreppen låter inte vänta på sig, eller Ankarström, de äger, rider tyckaren på ett sätt denne inte tycks ana.. och där har väl insikten kommit den oklippta pudelns kärna så nära.. att fascismen är ens enda chans och bekräftelse att få visa världen hur mycket man hatar den..

   • Lasse Anckarman
    30 december, 2016 at 23:09

    Min person är inte sakfrågan i denna tråd, Castor. Du klarade inte av att vederlägga mina källor i Helenas tråd och mäktar endast med personangrepp i denna också. Du borde skämmas men jag önskar dig ett bättre 2017 i alla fall. Kram.

    • 31 december, 2016 at 13:36

     Givetvis är inte din person sakfrågan i tråden. Det kan alla förstå som läser min kommentar här. Det var du själv som gjorde det till din personliga tråd och en uppvisning i inskränkthet och förakt. Att du samtidigt gjorde alla ”fakta” ovidkommande ska du tacka ditt sätt för… Du blev skämskudden.

     Vet inte varför du inte vill tjäna arbetarklassen, men det gjorde ju definitivt inte den så omhuldade Fascismen heller..

     Dess uppvisning i Sverige är inte så dålig heller när SD trängt in sig i den figursydda kostymen..

     • Lasse Anckarman
      31 december, 2016 at 15:43

      ”Givetvis är inte din person sakfrågan i tråden. Det kan alla förstå som läser min kommentar här.”

      Givetvis är inte min person sakfrågan i tråden. Det kan alla förstå som läser min kommentar här och betraktar skärmdumparna med logik och sunt förnuft. Ergo, skriv sakligt så blir din förvåning över förlorad mark mindre. ;-)

      http://i68.tinypic.com/ake913.jpg
      http://i63.tinypic.com/5anzpj.jpg
      http://i63.tinypic.com/4vhh51.jpg

      • 31 december, 2016 at 17:02

       ”I am not in love” with fascism, zionist aso…. Saknar ingen förlorad mark och halmgubbarna eldar du själv. Julbockarna lyser ändå inte upp så mycket himmel… Hela du osar självförbrännande…

       • Lasse Anckarman
        1 januari, 2017 at 03:33

        Otroligt vad svårt du har att skilja på sak och person. För att åskådliggöra detta skärmdumpade jag din kommentar och highlightade de gånger min person nämndes. Tydligen fungerar inte direktlänkar här så jag testar de koder som man får vid uppladdningen för att se vilka som fungerar här (den sista länken är ursprungsURL:en i kommentaren ovan (utom den sista, som ju postas nu), om någon ännu inte redan klickat på den):

        [IMG]http://i68.tinypic.com/ake913.jpg[/IMG]

        http://i68.tinypic.com/ake913.jpg

        [IMG]http://i63.tinypic.com/5anzpj.jpg[/IMG]

        http://i63.tinypic.com/5anzpj.jpg

        [IMG]http://i63.tinypic.com/4vhh51.jpg[/IMG]

        http://i63.tinypic.com/4vhh51.jpg

        Sista kommentaren:
        [IMG]http://i66.tinypic.com/14o9k0p.jpg[/IMG]

        http://i66.tinypic.com/14o9k0p.jpg

        • 1 januari, 2017 at 09:25

         Du lurar ju inte någon. Alla kan ju se hur du burit dig åt i tråden och vilka utfall du som ärkefascist uppenbarligen använder av blott skäl bristen på ideologi kan kompensera med kadaverdisciplin. Zionismen en behöver sådana som du. Vi andra kan få skratta åt dina excesser..

        • 2 januari, 2017 at 14:18

         Lasse Anckarman
         1 januari, 2017 at 03:33

         Skämten på din bekostnad sitter rätt bra… Att attackera beskrivningen av den kan ju knappast tjäna din sak.

      • 1 januari, 2017 at 15:10

       Ingen behöver vara saklig med något av dina resonemang, du skjuter budbärarna oavsett vad de säger.

  • Peter Grafström
   29 december, 2016 at 19:39

   Anckarman
   Brage citerar Higham och det är den källan du behöver vederlägga vilket blir svårt eftersom det ger överensstämmelse med mängder av andra indicier. Tex BBCs dokumentärer bla om Bank of Englands stöd till nazisterna. Men det är riktigt att Tysklands roll har överbetonats. Det var Britterna som var angelägna att fördriva judarna från kontinentaleuropa för att hindra bankväsendet att flytta sin tyngdpunkt till kontinenten och dra undan mattan för det parasitära Storbrittanien och Angloamerika.
   Britterna angrep via ombud ett tjugotal folk på kontinenten under 1800-talet genom skapandet av republikanska/fascistiska rörelser med förstavelsen ‘Young’. Däribland Young Argentina Young America och Young Israel. Judarna var blott ett av många folk som exploaterades. Men genom dess roll i bankväsendet särskilt viktiga att manipulera.
   Det är för att den delen av historien tystats ner som mönstret är okänt för många. Britterna erhöll pga sitt enorma intrigerande epitetet kontinentens vampyr. Det finns mycket att tillägga men jag håller nere kommentarens längd denna gång.

   • Lasse Anckarman
    30 december, 2016 at 23:17

    Higham vederläggs med råge i tråden hos Parnassen jag länkade till. Vilka autentiska dokument stöder han sig på?

    BBCs dokumentär innehåller inte ett jota som bevisar att bankeliten finansierade Hitler. Inte ett korn av vederhäftigt material visas ju upp och när blev en BBC-producerad ”dokumentär” om Hitler och NSDAP vederhäftigt underlag för ärlig forskning på WWII?

    Ja, tyskarnas roll i WWII är fullständigt upp och nervänd, men av förklarliga skäl. Dock var britterna vid tidpunkten redan belastade av bankväsendet och det redan sedan 1700-talet, och förmodligen sedan 1666, om man får tro Anderas Cervenka på Svd Ekonomi.

    Vänd sedan på steken och konstatera det faktum att det är judar som exploaterat icke-judar under sekler så blir allting rätt. :-)

    Ja, det finns mycket att rätta till när det gäller historieskrivningen om WWII men även jag håller mig kort denna årets näst sista dag och önskar ett gott nytt år.

    • 2 januari, 2017 at 18:46

     Ingen har väl sett en svensk dokumentär om Wallenbergs stöd till Shitler heller… Inte betyder det att det aldrig hänt.

     Men supporten till Apartheid har det ju talats om.. Ska vi tolka det som om det aldrig hänt..

     Själv förlöjligar du det faktum att ingen i US skrev om Gen. Smedley Butlers avslöjande om en hotande kupp emot FDR annat än för att förlöjliga denne.. och det skulle vara ett bevis för att det aldrig hänt.

     Du lämnar inget svar på det faktum hur mycket US media hyllade fascismen i Europa.. Samma media som alltså hellre förnedrade den populäre generalen…

     En kupp som alltså skulle göra slut hoppet, arbetet och återställa rasmotsättningarna, svälten och arbetslösheten till den nivå näringen ville ha för att helt enkelt tvinga de arbetande på knä…..

 18. 30 december, 2016 at 22:25

  Lektion för första klassare. Finansen kommer alltid låtsas som de inte kände till bandhunden.. Svarte Petter, Maja osv. Urmakarna som inte vill kännas vid verket.

  https://twitter.com/TomthunkitsMind/status/814923821681704960

 19. Lasse Anckarman
  30 december, 2016 at 23:17

  Higham vederläggs med råge i tråden hos Parnassen jag länkade till. Vilka autentiska dokument stöder han sig på?

  BBCs dokumentär innehåller inte ett jota som bevisar att bankeliten finansierade Hitler. Inte ett korn av vederhäftigt material visas ju upp och när blev en BBC-producerad ”dokumentär” om Hitler och NSDAP vederhäftigt underlag för ärlig forskning på WWII?

  Ja, tyskarnas roll i WWII är fullständigt upp och nervänd, men av förklarliga skäl. Dock var britterna vid tidpunkten redan belastade av bansväösendet och det redan sedan 1700-talet, och förmodligen sedan 1666, om man får tro Anderas Cervenka på Svd Ekonomi.

  Vänd sedan på steken och konstatera det faktum att det är judar som exploaterat icke-judar under sekler så blir allting rätt. :-)

  Ja, det finns mycket att rätta till när det gäller historieskrivningen om WWII men även jag håller mig kort denna årets näst sista dag och önslar ett gott nytt år.

  • Peter Grafström
   2 januari, 2017 at 16:05

   Anckarman
   Jag svarade tidigare men min kommentar tycks ha försvunnit så jag tar det igen. Highams forskning baseras på gediget arkivmaterial erhållet via FOIA-rekvisitioner ur Usas nationella arkiv. Andra senare forskare fann Highams utdrag därifrån i hans efterlämnade dokument. Om du hade läst hans texter hade du dessutom märkt hur det började med att han med svårighet lyckades rädda känslig korrespondens från att beslagtas. Men du litar väl på några snuttar här och där på nätet eller hur?
   Britterna har tvättat historieskrivningen och intrigerat så skickligt att det verkar som du säger iom att mönstret med omstörtningar mot mängder av nationer marginaliserats. Men i verkligheten är alla ismerna Britternas verk. Liberalismen,zionismen, nazismen,bolshevismen,islamismen. Utan Britternas roll hade ekonomin och vetenskapen kunnat utvecklas världen över, judarna hade tillåtits att assimileras istf att tvingas till Usa(Israel-projektet är en perfekt täckmantel för att avleda uppmärksamheten från vad som i verkligheten var en uppgörelse mellan det parasitära England och dess mer högtstående konkurrenter på kontinenten), Tyskland och övriga kontinenten hade bidragit till fredlig utveckling och själva fortsatt att vara kulturellt och vetenskapligt dominerande, Ryssland hade fortsatt sin snabba utveckling från början av 1900-talet istf att ha kastats in i kaos. Kina hade sluppit Maoismens avigsidor och utvecklats mkt snabbare. Arabvärlden hade samarbetat med nominellt sekulära samhällen. I Indien finns det fortfarande anglofila tendenser trots allt Britterna gjort mot dem. Bla utbrytningen av Pakistan som var Britternas hämnd mot Indien när det koloniala imperiet upphörde. Många gräsrötter tror fullt och fast på att islamismen är ett genuint uttryck för muslimernas aggressivitet och går tillbaka till äldre tider. Men det är den Brittiska aristokratins verk. Hade Nasser fått stöd från väst istf att hatas ihjäl av Britterna hade arabvärlden sett helt annorlunda ut och wahabismen hade sopats undan.

   • Lasse Anckarman
    2 januari, 2017 at 20:26

    Higham verkar knappast trovärdig. Precis som alla andra som hävdar att Hitler sponsrades av bankeliten. Var är då dessa dokument till beskådan för den som vill se originalen? Jag har i många år letat efter dokument som bevisar att bankeliten, speciellt då den judiska, skulle ha finansierat Hitler men funnit nada, noll, inte ett spår!

    Här är min post hos Helena:

    https://parnassen.wordpress.com/2016/09/16/i-tyskland-bodde-manga-miljoner-judar-gokungen-israel-var-inte-meningen/#comment-27329

    Visst har britterna tvättat historien duktigt men de är varken fäder till zionismen, ”nazismen” eller bolsjevismen. ”Islamism” finns för övrigt inget som heter annat än i mainstreammedia och dess rätta namn är wahhabism.

    http://web.archive.org/web/20110706222713/http://alazerius.wordpress.com/2010/12/21/kalla-dem-vid-deras-ratta-namn/

    Judarna tilläts återvända till England under Cromwell och har sedan dess haft en mycket stor roll och inflytande. De skapade också det nuvarande monetära systemet där, som jag nämnt tidigare.

    PS. Du nämner även Chamberlain som ju kom hem med glädjande besked från en resa till Tyskland och trodde nog, liksom Hitler, att detta skulle räcka för att hålla ett krig borta. Men mörka krafter vill annorlunda och alla som läst och lärt sin läxa vet vilka det var (är)!

    https://www.youtube.com/watch?v=FO725Hbzfls

    Jag kan återkomma med mer material om så önskas. God fortsättning på det nya året!

    • Peter Grafström
     3 januari, 2017 at 20:00

     Anckarman
     Du får tro vad du vill om de amerikanska arkivdokumenten. Det är de anklagade som har makten i världen och ingen är förvånad om dom utnyttjar det. Det är mer förvånande att ngt överhuvudtaget har läckt ut via officiella kanaler. Men jag tänker inte lockas att ge mer detaljer. I din nästa kommentar erkänner du att du inte läst Higham men postulerar okunnigt att han bygger på Quigley och Sutton. Sutton i sin tur byggde också på arkivforskning och hans fynd om hur Usa stödde Sovjet bekräftades av etablissemangets Richard Pipes som skrev 1984 att etablerade historiker tiger ihjäl det ”för att det är generande”.
     Just därför att Sutton vill basera sig på officiella handlingar och säkert också för att han tvingas kompromissa för att överhuvud få tillgång påstår han att Hitler inte fick bränsle från std oil. Men det fick han under nästan hela kriget via Spanien. Det heter att Franco lurade västmakterna men det är naturligtvis nonsens. Sutton får mkt riktigt inte siffrorna över konstgjord bensin att gå ihop för att förklara hur nazisterna lyckades hålla igång sin krigsmaskin.
     Har det inte slagit dig att Rockefellers kan tänkas utöva inflytande över vilka arkiv som forskare kommer åt? Quigley hade samma problem och tvingades också tona ner Rockefellers roll enligt en som kände Quigley.
     Herbert Hoover beslagtog Europeiska arkiv efter WWI och förde dem till Usa tom som omslagspapper till maskindelar. Han köpte de tsarryska arkiven från finländarna för ett lass limpor. Dom är angelägna att sopa undan spåren vilket Orwell ju beskriver i kända citat om den som kontrollerar historien från 1984 som han egentligen ville betitla 1948 men han var då döende.
     H S Chamberlain, inte Neville Chamberlain. Neville hjälpte Hitler att hållas kvar vid makten mot den reguljära armens generaler som stod i begrepp att störta Hitler före inmarschen i Tjeckoslovakien. De preussiska generalerna vädjade till britterna att protestera mot Hitler så att de reguljära styrkorna skulle kunna neutralisera Hitlers privatarme (finansierad av angloamerika) med hänvisning till ett påtagligt yttre hot från Engand och Frankrike. Men Neville räddade Hitler i sista stund. Du påstår att Britterna inte skapade ismerna men det gjorde dom och zionismen kom redan på 1830-talet och B’nai B’rit från 1843 var en frimurargren som tillsammans med de övriga judiska organisationerna var tänkta som ett verktyg att ta tillbaka Usa under Brittisk kontroll. Vid samma tid bildade Lord Palmerston genom Britternas hejdukar runt om i Europa och övriga världen ett tjugotal liknande frimurargrenar med prefixet Young. Tex Young Italy Young Germany etc. Dessa var avsedda att störta traditionella maktgrupperingar till förmån för Britternas dominans. Men den bakgrunden är okänd för dig och därför ser du inte mönstret. Den ursprungliga ‘genuina’ zionismen liksom islamismen var i modern tid en obetydlig minoritet och båda har växt sig starka enbart pga Britternas målmedvetna intrigerande.

     • 3 januari, 2017 at 20:41

      Överdriver du inte britternas roll rejält?

      • Peter Grafström
       3 januari, 2017 at 21:47

       Anders
       Bra att du frågar Anders. Tyder på en sund och ödmjuk inställning som borgar för att man utvecklas. Nej jag överdriver verkligen inte. Kom ihåg vad Orwell säger om historien och han iakttog Britterna från insidan, varandes inom underrättelsetjänsten. Britternas oerhörda intrigerande torde ha börjat omkring 1600, då William Shakespear varnade för det han såg hända när den Venetianska Oligarkin flyttade in. Sir Robert Cecil med Venetianska rötter iscensatte en falsk flagg, den sk Gunpowder plot. Den ledde till konflikter med Katolikerna och anses vad jag förstår ha varit början till det brittiska imperiet. Venedigs oligarki var liksom senare Britterna experter på att spela ut konkurrenter mot varandra och hade en intrikat uppbyggnad för selektion och val av medlemmar som tyder på att dom var akut medvetna om risken för infiltration. Dom lär ha valt Holland och England som ny bas pga deras karaktär av sjöfartsnationer. Venedigs välde varade i över tusen år så där fanns mkt erfarenhet av intriger i ränseln. Dom samspelade både med Djenghis Khan och Turkarnas invasion av Europa. För att behålla sitt inflytande och försvaga konkurrenterna. Var inblandade i splittringen av kristna kyrkan med religionskrig i Tyskland som mål. Dom samspelade med England om att iscensätta ‘Franska’ revolutionen.
       1800-talets historia är till väsentliga delar totalt förvanskad. Det som beskrivs som oroligheter och folkliga uppror är till 100% Britternas intriger. Marx bekräftar beträffande de kommunistiska delarna att dom är till 100% finansierade av Britterna. Men det var mkt mer än kommunistiska aktiviteter. De många Young [landsnamn] var närmast fascistiska och dök upp över en period från 1830-talet till 1920. Britterna hade kontroll över Frankrike genom Napoleon III som därför kunde dra in Frankrike i krig varefter han flydde till England. De armenier som började sätta sig in i bakgrunden till det sk armeniska folkmordet upptäckte att Britternas aristokrater hade lovat Kurder och Armenier överlappande territorier och uppmanat dem på båda sidor att slåss om saken. Och detta utan att förlora klienternas förtroende. Aubrey Herbert ägare av fyra grevskap som överinsåg ungturkarna och Ottomanska imperiets upplösning hade Venetianska rötter och skrev om hur Britterna hade en unik förmåga att ingjuta förtroende hos klienterna. Dvs dessa Brittiska aristokrater hade förmågan att vinna the hearts and the minds. Nazisterna var en kopia av Britternas imperialistiska och rasöverhöghetsideologer, men dom kopierade inte Britternas vinnande ytpolish. Den Brittiska medelklassens ‘kristna’ värderingar i ngn mån, utan de mindre sofistikerade nazisterna var mer uppriktigt råa. Det var självfallet bra ur de Brittiska konspiratörernas synvinkel.

  • Peter Grafström
   2 januari, 2017 at 16:24

   Anckarman
   Två ggr har jag svarat på det du frågar om Higham men båda ggr har kommentaren försvunnit. Vad beträffar vem som exploaterar vem bör du fundera över varför H S Chamberlain i flera årtionden bearbetade Tyskland både under Kaisern och under nazismens framväxt att INTE tillåta judisk assimilering. Goebbels betecknade denne Chamberlain som nazismens banbrytare och visionär. Långt dessförinnan, efter Tysklands enande verkade Bulwer Lytton i Tyskland med att stödja framväxten av kulter som kan associeras med Thulesällskapet. Motivet för Britterna att skapa nazismen var att hindra kontinentaleuropa att ta ifrån England finanshegemonin, vilket stod för dörren iom kontinentens större vetenskapliga och produktiva inriktning. Den Brittiska aristokratin ville leva på räntor och vara ensamma om att utnyttja storfinansens nätverk.

 20. 1 januari, 2017 at 15:38

  ”judar som exploaterat icke-judar” Och det har ingen annan gjort under tusentals år menar du?
  Zionister utnyttjar Judar, förtrycker Judar, förtrycker alla.

  • Lasse Anckarman
   2 januari, 2017 at 20:28

   En fråga till:

   ”Chamberlain i flera årtionden bearbetade Tyskland både under Kaisern och under nazismens framväxt att INTE tillåta judisk assimilering. Goebbels betecknade denne Chamberlain som nazismens banbrytare och visionär.”

   Vem har skrivit detta och var?

   • Peter Grafström
    3 januari, 2017 at 00:29

    Det är tredje gången jag försöker svara om Higham. Han stöder sig på gediget arkivmaterial ur Usas nationella arkiv via FOIA rekvisitioner som senare forskare kollat efter att ha frågat som du. Problemet med att diskutera källor är att dom kan sina.
    Uppgifter om Chamberlains bravader kan du hitta i en grundligt annoterad text av Manuel Sarkisyanz betitlad From Imperialism to Fascism, How Hitlers India was to be Russia. Bannlyst i England och enligt författarens tillägg i den Irländska utgåvan censurerad i Tyskland då det anses viktigt att Tyskar ‘inte får skylla på ngt’. Den Irländska utgåvan är betitlad Hitlers British Inspirers. Sarkisyanz föreläsningar i Tyskland saboterades så att så lite folk som möjligt skulle veta att de existerade. Han blev hånad i medier för att han småpratade med sin vovve när han rastade den. Senare var hans författarskap inriktat på ursprungsbefolkningen i Sydamerika.

    • Lasse Anckarman
     3 januari, 2017 at 13:08

     Ja, det finns tusentals böcker, kanske t.o.m. hundratusentals texter om Hitler och den tyska nationalsocialism han var med att skapa och forma. Men hur många av dessa är trovärdiga och inte bara propaganda? Bara för att en bok är ”grundligt annoterad” garanterar ju inte det textens tillförlitlighet. Eller hur? I denna kategori platsar också Charles Higham, så vitt jag förstår.

     Man kan väl med bestämdhet säga att det finns ingen ledare som mytologiserats så mycket som Adolf Hitler och ingen historisk händelse som förvrängts så mycket som den om WWII. Men därifrån till konspirationsteorin om att bankeliten skulle ha finansierat Hitler är lång. Som jag tidigare skrivit så har jag under många år letat efter bevis för detta påstående men hittills kammat noll. Utan att ha läst nämnde Higham vågar jag garantera att mycket av hans påståenden bygger på Anthony Sutton och Caroll Quigley, vars alster båda finns i pdf-format på nätet, och som brukar räknas som tungviktare i ämnet. Till saken hör dock att inte ett enda dokument som bevisar tesen presenteras i deras böcker heller. Snarare är det en slags omvänd propaganda för att hålla liv i en myt. Sedan tror jag även att folk förväxlar affärer, business, med finansiering. Icke att förglömma.

     Nåväl, någon har scannat in Highams bok på nätet och var och en kan här själv bedöma källmaterialet och referenserna och vad jag kan se finns inget som stöder påståendet. Jag kan helt enkelt inte hitta något ”gediget arkivmaterial” som bevisar tesen. Och det logiska är väl motsatsen, att det var när Hitler avsade sig prenumerationen på banksystemets utsugningsmetoder som blev den främsta orsaken till att kriget bröt ut, ty någon som inte kan köpas för pengar kan elimineras av de som låter sig köpas av pengar.

     http://www.fourwinds10.com/resources/uploads/pdf/TWTE_Complete.pdf

     Michael Collins Piper är trovärdig och har grävt i ämnet. Så här skriver han:

     This week, we take a look at one particularly ubiquitous myth—a combination of myths—which has excited many: A variety of claims the Bush, Rockefeller and Rothschild families and a host of “Jewish bankers”—together or independently—helped finance Hitler’s rise to power.

     The most cited source for the story Jewish bankers paved the way for Hitler is Hitler’s Secret Backers, supposedly by a Jewish banker named Sidney Warburg.

     First of all, there was no Sidney Warburg. But those who actually read the spurious book (and most who cite it haven’t read it) will find the unknown author says—in contrast to what people think he said—that Jewish bankers didn’t finance Hitler. Instead, the book claims some naughty non-Jewish bankers did so.

     But even that isn’t true. An accurate assessment by James Pool in Who Financed Hitler absolutely refutes the legend big banking or industrial interests played a substantial role funding Hitler. Most of the Nazi Party’s money came from small contributions and sales of literature.

     No Rothschilds backed Hitler. That’s a myth. One banker, a practicing Christian of one-quarter Jewish descent, was said—by one source, passing on a rumor—to have donated money to Hitler. And that’s it. The one Jewish banker known to have given money to any Nazis gave it to elements in the Nazi party—the Strasser brothers—who were trying to stop Hitler.

     And Hitler wasn’t descended from any Rothschilds or Frankenbergers. If he had any Jewish blood, it has never been authoritatively traced.

     One proponent of the claim Hitler was Jewish cites Brigitte Hamann’s Hitler’s Vienna as proof, pointing out the book describes stories of Hitler’s Jewish heritage. In fact, Hamann dissects the legends, refuting them in detail. Scholars such as Carolyn Yeager and Veronica Clark, in Warwolves of the Iron Cross, have also demolished the rumors.

     Some claim Hitler was pro-Zionist. They are wrong. For a brief period Hitler did encourage some Zionists in efforts to promote Jewish immigration from Germany to Palestine, as described in Edwin Black’s The Transfer Agreement. However, at the same time, other Zionist forces were calling for war against Hitler as early as 1933.

     The legendary “Nazi-Zionist collaboration” was a tiny blip of no geopolitical consequence. But it makes for great Internet chatter.

     Others are hysterical over the fact American banks and corporations worked with the Nazi regime, yet—despite the frenzy—this is neither a major revelation nor is it extraordinary.

     These were well-known arrangements, sometimes going back decades, with whatever German government was in power.

     Many think that Antony Sutton “proved” in Wall Street and the Rise of Hitler that Rockefeller-controlled Standard Oil funded Hitler. However, in his book, Sutton says flatly: “Standard Oil apparently did not finance Hitler’s accession to power.”

     Some cite that same book as evidence the Bush family, with the Harriman banking interests, funded Hitler. In fact, Sutton says only that the Harrimans—like many American financial groups—had connections to corporate interests in Germany. And he concludes that this “does not suggest that the Harrimans directly financed Hitler.” He never mentions the Bushes at all.

     https://americanfreepress.net/bush-rockefeller-rothschild-hitler/

     Om detta väcker intresse (eller inte övertygar) så finns det mer på lager. :-)

     • 3 januari, 2017 at 16:45

      Svarte Petter har ju inte bara spelats hemma i köket…

      Gåtan är ju varför Shitler inte lirade sig med vänstern, socialismen. De hade ju onekligen fått bättre support men det hade ju inte fungerar. Då hade Shitler inte fått ett pund, en krona, en dollar eller annat…

     • Peter Grafström
      3 januari, 2017 at 20:41

      En annan forskare undrade också som du var Higham hade källmaterialet och fann allt i hans samlingar. Troligen var det en förutsättning att ligga lågt för att få tillgång.
      Men den bok jag beskrev som rikligt annoterad hade ca tusen källor tex Goebbels dagböcker. 1926 skrev Goebbels det jag citerade. Även på wikipedia kan du läsa om Houston Stewart Chamberlain’s verk. Men där framstår han som ngt isolerat. Hade du satt dig in i det som är känt om den samtidigt konspirerande Milnergruppen skulle du inse att det ist var en del av deras tentakler som också bytte ut nyckelpersoner i Frankrike och Ryssland och därigenom kunde provocera fram WWI. Mackinder som ingick i den eliten bidrog också med sin geopolitiska analys till Mein Kampf vars mål var i överensstämmelse med Mackinders: att förhindra samförstånd mellan Tyskland och Ryssland.
      Det som fattas för dig och jax mfl är att ni saknar bakgrunden för Britternas övriga verksamhet under mkt lång tid. Därför ser ni inte att det finns ett omfattande mönster.
      En brottsprofil där förövarens beteende ständigt återkommer.
      Då framstår intrigerna i Tyskland som ngt avvikande.
      Hitler använde den monetära reformen för upprustningen utom för popularitetens skull några månader 1933 då det skapades civila jobb. Usas dotterbolag i Tyskland producerade och gav profiter. Den internationella kartellen gav god vinst och Usa avstod hemma från väsentlig produktion för att följa kartellens spelregler. Krig mellan Tyskland Sovjet var vad angloamerika önskade och M.I.C tjänade på. Att framstå som motståndare till Hitler medan man samarbetade strålande ingick i spelet. När Hitler senare förklarade krig mot Usa fortsatte verksamheten ändå. En rockad av vdar från andra enheter av Usas dotterbolag i det ockuperade Europa gjordes för syns skull. Vinsterna var då tvungna att återinvesteras där men kunde efter kriget plockas hem.

Comments are closed.