Ingen medalj i år

Ibland blir jag alldeles galen på spelarna i Tre Kronor, igår var en sådan dag. När Norge tilläts utjämna till 2-2 trodde jag att det kunde sluta hur som helst.

Svenskarna hade visat upp hög klass under ett antal byten, närmare bestämt en stund i början, en stund i andra perioden, och likaså i den sista. Bortsett från Windhandl så var det bara ungdomarna som fick godkänt enligt min bedömning, de spelade fräckt och snabbt. Utöver det såg det tveksamt ut och man kan konstatera att den sortens engagemang knappast räcker mot bättre lag.


Man kan konstatera att det riktiga spelet
finns där, men att det bara syns ibland. Det, menar jag, visar tydligt på varför man tvingas byta coach, och varför det borde skett redan förra säsongen. Bengt-Åke Gustavsson har haft framgångar som coach men uppenbarligen är coacher förbrukningsvara liksom spelarna.

Jag är inte helt säker på att laget går vidare till slutspel, men jag är säker på är att laget inte når medalj. För att nå medalj krävs ett bättre lag än det vi ställt på benen i Tyskland, och visst hade vi kunnat göra det, trots att Stanley Cup pågår

Tre Kronor

som bäst. Men det är som om de NHL-spelare som nu blivit utslagna inte värderar landslagsspel längre. Jag undrar givetvis om det beror på coachen?

i Tags: , , , , dn12 ab123 svd12 ex12 t

  3 comments for “Ingen medalj i år

 1. 10 maj, 2010 at 09:53

  Beror nog inte på coachen Jinge att inte spelarna värderar landslagsspel högre.
  För vem i hilsefyr är intresserad av hockey i mitten på Maj.
  Allsvenskan är ju i full gång och det gröna gräset lockar mer. ;)

 2. Bosse
  10 maj, 2010 at 17:48

  OK ingen klang och jubelföreställning precis men de tog sina tre poäng och det får väl anses som godkänt i en vansklig premiärmatch. Till gamlingarnas försvar vill jag ändå utnämna en gammal trotjänare till bäste man på plan igår. Magnus Johansson, jag tror inte han gjorde ett misstag på hela matchen, vilken klippa.

  • 10 maj, 2010 at 17:54

   Sant!

Comments are closed.