Ikväll blir det – en Zlatastrof!

Nu vet vi vad journalisterna gör på jobbet. De busar med sina kollegor i andra länder, och sedan när de lekt en stund, ja då skriver de en artikel om leken så slipper de skäll från sina chefer.

AB: ”Vi har skickat förstasidor till de engelska tidningarna där vi visar hur de kommer att se ut på lördag när Sverige har besegrat England.

Tidningen Daily Mirror har svarat med en förstasida där man bland annat gör sig lustig på Zlatans bekostnad med rubriken ”Zlatastrof”, att IKEA har gått i konkurs och att ABBA egentligen är från Norge.”

Tidningen visar ett antal skämt, här har jag knyckt ett av dessa eftersom jag är rätt säker på att rubriken kommer till användning ikväll – Igen. För ska sanningen fram, och det ska den, så tror jag inte att Sverige har en chans mot England. Nu är britterna nedskrivna av de egna medierna, men England har inte ett skitlag som Sverige vinner mot hur enkelt som helst. Visserligen har alla svenska spelare något att bevisa, men det är samma sak med England, de har också något att bevisa och till skillnad från det svenska laget så kommer de att göra det.

Mycket lutar åt att det svenska landslaget förlorar alla matcher eftersom vi redan har förlorat mot Ukraina. Kvar har vi England och Frankrike, två av Europas fem bästa fotbollslag. I nuläget skulle jag inte

Zlatan
sätta en spänn på seger mot vare sig England eller Frankrike, visst har vi Zlatan, men jag undrar om inte Zlatan är alldeles för upphaussad. Visst, ett mål och ett stolpskott senast, men är han verkligen så enastående som han själv anser?

Nej, jag känner mig säker. Zlatastrof använder jag nu och ikväll blir det något ännu elakare.

it Andra om: , , , , , , , , , , , dn1234567 sr1 gp123 ab123456 svd1234

  10 comments for “Ikväll blir det – en Zlatastrof!

 1. Isak E
  15 juni, 2012 at 13:41

  Traditionens makt är stor inom fotbollen och England har inte besegrat oss i en slutspelsmatch på jag-vet-inte-hur-länge. Zlatastrof? Ptjaa, inte mig emot, för det betyder att engelsmännen har fokuserat för mycket på Zlatan och glömt de andra nio utespelarna.

  1-0 till de blå-gula!

 2. Jens Ohlson
  15 juni, 2012 at 13:56

  Måste tillstå att Daily Mirrors skämt-AB-förstasida blev riktigt fyndig. Särskilt där i den lilla vänsterspalten. De har ansträngt sig för att få till det på svenska och allt.

 3. Gösta Berling
  15 juni, 2012 at 14:13

  Jag tror ju också att Sverige mycket väl kan vinna. Men en sak gör mig bekymrad, och har gjort sedan före EM : Nämligen att det tycks ha varit så mysigt och harmoniskt internt i truppen. Detta skulle väl vara positivt egentligen. men när det gäller svenska landslaget vet jag inte … Det kan vara en efterhandskonstruktion men min känsla är att laget spelade bättre när det var gnöl och gnäll, när Zlatan m fl trotsade Lagerbäck och gick ut på stan fast de inte fick samt när Mellberg och Ljungberg slogs …

  Dock, om min teori stämmer, så bör det väl ha blivit en mera irriterad stämning efter ukrainamatchen … Så det går kanske bra i kväll ändå ?

  • 15 juni, 2012 at 14:34

   Jag vet inte hur stämningen är i landslagstruppen, men jag har tidigare framfört ett antal idéer om hur jag själv helst skulle se att de lade upp arbetet. Bland annat i samband med U21-EM för några år sedan, redan då tyckte jag att de borde ha bytt ut hela garnityret och satsat på den truppen. Orsaken var förstås att det var våra främsta talanger och att allt tydde på att de skulle fortsätta att vara det.

   Jag menade att man kunde ge gamlingarna en hedersam avslutning och satsa stenhårt på den yngre generationen. Det kvarstår givetvis, men man kanske kan göra det nästa gång U21 visar framfötterna?

 4. Bosse
  15 juni, 2012 at 17:24

  Tja självklart kan Sverige mycket väl förlora ikväll men som andra redan påpekat så var det evigheter sedan Sverige tog stryk av England i en riktig tävlingslandskamp. England är f.ö. Europas mest överskattade fotbollsnation som inte haft ett landslag som tillhört världstoppen sedan Bobby Charltons dagar. Nej det var länge sedan de höll en plats bland Europas dem bästa nationer. Det är mycket tveksamt om de ens kvalar in bland de tio bästa och jag tror att i Sveriges grupp så har både Ukraina och Frankrike bättre fotbollslag än det engelska och jag skulle inte alls bli förvånad om det är dessa två lag som går vidare från gruppen. Skulle England och Sverige kryssa ikväll är det utan tvekan en förlust för bägge lagen så vinst är det enda som gäller för den som har ambitioner att gå vidare till kvarten.

  • 15 juni, 2012 at 17:33

   Vi får se…

   • 15 juni, 2012 at 22:56

    Zlatan var inte speciellt dålig, men inte så pigg heller. Han producerade inte, det var det andra som gjorde. Mjaha, då är EM över för vår del då, men matchen var hyfsat spännande..

    • Bosse
     15 juni, 2012 at 23:36

     Japp en riktigt spännande och rolig match faktiskt. Som det ofta blir när två ungefär jämbördiga lag med halvtaskiga försvar möts. Nåväl jag är inte speciellt besviken, har aldrig räknat med att Sverige skulle gå speciellt långt i den här turneringen. Nu får vi stället följa de europeiska giganternas fortsatta kamp om EM-titeln ända tills tyskarna står där och hissar bucklan i skyn sedan de mosat allt motstånd med sin effektiva blixtfotboll. Bara för jag skriver det så vinner antagligen någon outsider typ Kroatien hela skiten. :-)

     • 15 juni, 2012 at 23:46

      I TV4 har de tagit in Reinfeldt till studion för att kommentera.. :-I

      • Bosse
       15 juni, 2012 at 23:53

       Ja TV4 är till syvende och sist en riktig kalkonkanal så vad passar bättre där än just kalkonen Reinfeldt.

Comments are closed.