I morgon kväll kommer det se ut så här


Nu hotar SMHI:s väderspågummor och väderspåmän att Haninge, och resten av landet, ska drabbas av ett omfattande snöväder i morgon, lyckligtvis så ska det inte blåsa speciellt mycket så jag kanske kan gå ut och ta lite nya snöbilder.

AB: ”Under måndagen kommer hela Sverige få ta del av ett snöområde som drar in från väst.

– Det kommer beröra hela Sverige under dygnet. Framåt dagen drar det in över västra delarna av Sverige och sedan rör det sig österut innan det framåt natten, kvällen når norra Sverige, säger Lisa Frost.

Under natten kommer snöfallsområdet ligga över Sverige från norr till söder. Och i stora delar av landet kommer det vita guldet att ligga kvar.”

Möjligen låter det som om man skulle behöva halk-
broddar och en juste hjälm, men osvuret är bäst. Sedan låter det som om det ska börja regna lite senare här på ostkusten, men på SMHI:s hemsida står det att det ska vara – 7° här på kvällen, möjligen har de blandat ihop flera olika prognoser, vad vet jag. Det bästa vore givetvis om snön kunde hålla sig härifrån fram till midsommar i alla fall.

För egentligen så klarar vi oss helt utan snö, eller hur? Den där omtalade klimatförändringen kommer faktiskt för sent. Det hade varit mulligt om den kom när jag var i tjugoårsåldern, jag gillar nämligen klimatet i Italien och Spanien. Ett sydeuropeiskt klimat hade passat mig utmärkt, tänk bara på vintrarna då temperaturen sjunker nedåt femton grader och man huttrar lite…

it Andra om: , , , , , ab sr1 ex12 dn svd gp