Hur undkomma prinsessbröllopet?

De senaste dagarna har jag ockuperats av en önskan att helt slippa att höra talas om det upphaussade jippo som prinsessbröllopet innebär. Inte ens Sveriges Television klarar av att visa något annat än kungafjäsk, och samma är det väl i radion även om det inte är lika utpräglat där.

Är man hemma så går det knappast att undvika det elände som möter en via tidningarna och på nätet, även om man surfar försiktigt, åker man till stan så finns det en stor risk för att möta horder av små tanter med flaggor i händerna, i den mån de allmänna kommunikationerna ens fungerar. Därför så har jag funderat på att bege mig ut på någon av ytterskärgårdens öar tidigt på morgonen den 19:e, ett sätt att helt slippa ifrån det fåniga spektaklet. Har man inte tillgång till nätet, radio och TV så är det svårt att påminnas om galen-
skaperna. Men det här problemet borde vi förstås ha löst för länge sedan.

Det är givetvis glädjande att tåg och busstrafik till bröllopet från landsorten ställs in, likaså att det plötsligt finns gott om hotellrum. Det visar att min egen reaktion är likadan som många andras, men det är för sent för att införa republik till den 19 juni, så jag tror att jag drar iväg istället. Mitt Trangiakök fungerar utmärkt, precis som mitt gamla Fjällräventält. Fem liter färskvatten några konservburkar, bröd, smör och kaffe så reder jag mig gott ute i ytterskärgården något dygn.

Egentligen skulle jag ha lust att sticka iväg utomlands någonstans, men det känns fel att tvingas fly landet bara för att slippa att ta del av allt fåneri, dessutom på egen bekostnad.

Tyvärr så är jag en hyfsat väluppfostrad gammal farbror, annars skulle jag gärna samla ihop ett antal av bloggens besökare och ställa upp efter kortegevägen och göra en kollektiv bare assing-manifestation då Victoria och Daniel far förbi. Jag har för mig att slutresultatet i den omröstning som jag lade ut om republik eller monarki slutade med 86 procent som var för demokrati, vilket i klartext betyder republik. En siffra som jag tror är hyfsat korrekt. Möjligen kommer några mindre väluppfostrade att göra slag i saken och visa bakdelen, man kan ju alltid hoppas.

Annars är det vädrets makter som får hjälpa till. Kuling i kombination med ösregn borde avfolka gatorna tillräckligt för att jag ska bli nöjd, tumhållning anbefalles!

i Tags: , , , , , , , , ab1234 ex123 svd12 dn1 t

  9 comments for “Hur undkomma prinsessbröllopet?

 1. 6 juni, 2010 at 18:18

  Det är svårt.
  Men jag – som tur är – flyger till Norge 13/6 och kommer inte tillbaka förrän efter tre veckor, tittar inte på svt24 eller annan svensk kanal under tiden, så jag är slipper det värsta i alla fall.

 2. 6 juni, 2010 at 18:22

  Jo du jinge. Det är ju fotbolls VM också. Det får du inte missa. Föreslår att du tar med ett dieselaggregat och en klen liten 42 tummars TV för din prinsessbröloppsfria naturupplevelse. Men du kan glömma paraplyet, för ösregnet och kulingen som jag beställde av min personlige Voodoo gubbe, lovade att nederbörden och blåsten endast skulle drabba centrala Stockholm. Så det är bara att önska dig en underbar dag den 19 juni Jinge.
  Själv går jag och fiskar och avslutar dagen med en kall öl och ett glas 12-årig singel malt. (Glenfarclas) Naturligtvis till en förhoppningsvis bra VM match.

  • 6 juni, 2010 at 22:08

   Det är inga bättre matcher 19/6 så jag överlever nog…

 3. Christer W
  6 juni, 2010 at 20:10

  ”ställa upp efter kortegevägen och göra en kollektiv bare assing-manifestation”. Det hade varit nått v-gurra.

 4. gah
  6 juni, 2010 at 21:46

  Stod i en butik där de säljer tidningar härom dagen. Det var ju för fasiken kungafamiljen på framsidan på var och varannan tidning.

 5. Kurt
  7 juni, 2010 at 06:00

  Du kan åka till Hagaparken och fotografera Haga slott. Eftersom det numera är klassat som skyddsobjekt, så kommer du då bli gripen av polisen och får sitta i häkte och slipper på så sätt bröllopssyran.

  • 7 juni, 2010 at 06:55

   Jag tvivlar på att polisen griper en gråhårig gammal gubbe med en Instamatic…

   • 7 juni, 2010 at 10:03

    Säg inte det Jinge. Du kanske anses som en säkerhetsrisk som har för avsikt att kasta Instamaticen i huvudet på de hårdbevakade skyddsobjekten. Förresten? Vem använder Instamatic i dag?

    • Celsius
     7 juni, 2010 at 13:27

     Vem använder överhuvudtaget FILM idag?

Comments are closed.