Hur mycket fick Mahmoud Abbas för Palestina?

Enligt uppgifter i media så har det palestinska PLO dragit tillbaka sitt stöd för de slutsatser som FN:s Goldstonerapport lagt fram. En nyhet som förvånar media i arabvärlden. Den palestinska myndigheten sade förra månaden, när rapporten släpptes, att den relaterade till fakta som inte kunde förnekas, samt att den byggde på en objektiv och professionell under-
sökning.

Resolutionstexten har ifrågasatts av Frankrike, EU och USA och israeliska media hävdar nu att PLO dragit tillbaka sitt stöd för Goldstonerapporten efter påtryckningar från – USA.

Risken finns givetvis att dessa uppgifter refereras på ett felaktigt och missvisande sätt, men skulle de vara korrekta så ligger en slutsats nära till hands, Israel har lyckats förmå USA att verka för att palestiniernas självklara rätt inte ska tillgodo-
ses, vare sig idag eller framöver.

Med hjälp av palestiniernas egna företrädare.

Nu är dessa uppgifter färska, men saken redovisas redan av internationella nyhetsbyråer och eventuella feltolkningar kommer säkerligen att tydliggöras. Bland annat har morgon-
ekot här i Sverige tagit upp saken.

Ekot: ”Israel har försökt förhindra att rapporten hamnar i FN:s säkerhetsråd. Det var meningen att rapporten skulle behandlas i FN:s människorättsråd i Genève i dag, men efter att palestinierna, under starka amerikanska påtryckningar, dragit tillbaka sitt stöd, skjuts ärendet upp.”

Palestina

Om uppgifterna är korrekta så kan man dra olika slutsatser, en av de första blir väl att samtliga palestinier bör utrymma Västbanken och Gaza och söka sig till andra länder.

Mahmoud Abbas och hans vänner i Knesset har dragit ner byxorna förr på Palestinas befolkning, har man nu lyckats med detta ytterligare en gång så tyder det på att det palestinska folket består av masochister. Världsopinionen kan inte hjälpa palestinierna med något som de uppenbarligen inte vill eller förmår ta itu med själva. Man borde för länge sedan befriat Mahmoud Abbas och hans medlöpare från deras uppdrag.

(Berätta om du ser reklam som du anser stötande!)

intressant Andra om: , , , , , , dbl ab12 svd12 dn1 dag1 ab

  40 comments for “Hur mycket fick Mahmoud Abbas för Palestina?

 1. Marie
  2 oktober, 2009 at 07:44

  Saeb Erekat förnekar å det bestämdaste att palestinierna dragit tillbaka sitt stöd för rapporten. De har tydligen inte ens rätt att göra så därför att de inte är fullvärdiga medlemmar av FN:s råd för mänskliga rättigheter.

  Det riktigt komiska var dock Netanyahus utspel då han påstod att stödet för Goldstones rapport innebär ett hårt slag mot, tro det eller ej, FREDSPROCESSEN.

  Halleluja hallela, halleluja hallelu

  • 2 oktober, 2009 at 07:52

   Saeb Erekat förnekar å det bestämdaste att palestinierna dragit tillbaka sitt stöd för rapporten. De har tydligen inte ens rätt att göra så därför att de inte är fullvärdiga medlemmar av FN:s råd för mänskliga rättigheter.

   Det är möjligen korrekt, men deras nej betyder att FN:s människorättsråd i Genéve inte skickar den vidare till säkerhetsrådet. DET är vad uppgifter i media säger, inget annat. Och att människorättsrådet kan agera så beror på att bägge parter motsätter sig resultatet, efter påtryckningar…

   http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/10/200910224162409.html

   Han TÖRS väl inte annat än förneka…

   Har du en källa till Saeb Erekats uttalande? Menar du att människorättsrådet kommer att skricka ärendet vidare till säkerhetsrådet och att Aljazeera och Ekot har fått allt om bakfoten?

 2. Marie
  2 oktober, 2009 at 08:17

  Saeb Erekat sade på aljazeera och det har sänts hela natten och morgonen.

  Det kan faktiskt vara ett rykte som någon sprider för att skapa förvirring. Om PLO förnekar det så gör de det. Om de verkligen har dragit tillbaka sitt stöd för rapporten kan jag inte föreställa mig vad konsekvenserna blir. Däremot har det skvallrats en hel del om ett par arabländer som motarbetat rapporten, men man sa inte vilka det var. Jag personligen gissar på Egypten och Jordanien.

  Men det börjar se besvärligt ut för Israel. Nu i veckan kom Barak undan i London. Efter många timmars tystnad meddelade man därifrån att hans diplomatiska pass gav honom immunitet. Men som privatpersoner kommer väldigt många israeler att ha svårt att resa i fortsättningen.

  • 2 oktober, 2009 at 08:22

   Saeb Erekat sade på aljazeera och det har sänts hela natten och morgonen.

   Då är det märkligt att de har kvar artikeln som jag länkar till, eller hur?

   Det kan faktiskt vara ett rykte som någon sprider för att skapa förvirring. Om PLO förnekar det så gör de det. Om de verkligen har dragit tillbaka sitt stöd för rapporten kan jag inte föreställa mig vad konsekvenserna blir.

   Jag kan.

   Men det börjar se besvärligt ut för Israel.

   Inte om uppgifterna är korrekta. Då är det palestinierna som det ser besvärligt ut för. Mycket besvärligt. För varför skulle omvärlden bry sig om palestinierna inte gör det själva?

   • Marie
    2 oktober, 2009 at 08:37

    I så fall börjar det väl gå upp för många att Abbas och hans män inte är mer än gislan hos israeler och amerikaner. Undra vad man kan ha hotat dem med? En massaker i Ramallah som skulle få massakerna i Gaza att se ut som rena barnleken?

    Ingenting skulle förvåna mig.

    • 2 oktober, 2009 at 08:43

     I så fall börjar det väl gå upp för många att Abbas och hans män inte är mer än gislan hos israeler och amerikaner. Undra vad man kan ha hotat dem med? En massaker i Ramallah som skulle få massakerna i Gaza att se ut som rena barnleken?

     Personligen så tror jag att många som stöder palestiniernas sak tröttnar om det är sant. Vafan ska man bry sig om ett gäng knäppgökar i Mellanöstern när de inte själva ser till att göra sig av med politiska ledare som inte gör annat än skor sig själva och skiter i både landet och folket?

     Det blir helt meningslöst att bry sig, idiotiskt om tidningarna slösar trycksvärta på det. Det är bara att gratulera Israel till att de nu fått ett betydligt större land. Visserligen leder det till ökad antisemitism, men det kan de ju skita i eftersom de numer bara har problemet med att jaga ut de sista palestinierna. Det har de dessutom metoder för att klara enkelt och smidigt…

     • Marie
      2 oktober, 2009 at 08:54

      I mer än 40 år har jag hört folk säga att de snart tröttnar på den här frågan men det gör de aldrig. Palestinafrågan är en fråga som berör många väldigt djupt och Israelernas brott mot palestinierna lämnar ingen ro att bara glömma och gå vidare.

      • 2 oktober, 2009 at 08:54

       Vi får väl se.

      • Kristen
       3 oktober, 2009 at 18:43

       Du förstår Marie, det beror på att satan vet att Jesus kommer tillbaka till Jerusalem snart och han gör allt för att förhindra detta . Men det kan han inte. Hade detta varit en vanlig konflikt i världen hade den varit lika glömd som konflikten kring västsahara etc.

     • J
      2 oktober, 2009 at 16:51

      Jag tror att om Israel kastar ut palestinierna, så vore det självmordet för Israel. Det finns ju faktiskt de som vill förinta staten Israel, och en utrensning från Israels sida skulle inte minska antalet sympatisörer för den åsikten.

 3. Sara G
  2 oktober, 2009 at 08:39

  Hur som helst har det börja röra på sig, och israel har fått en stor del av omvärlden emot sig när rapporten öppnar fler ögon och det tydligt uppdagas vad som verkligen skedde på Gazaremsan i vintras, då israel använde vit fosfor mot en oskyddad befolkning och fyrahundar oskyldiga barn mördades.

  • 2 oktober, 2009 at 08:45

   Hur som helst har det börja röra på sig, och israel har fått en stor del av omvärlden emot sig när rapporten öppnar fler ögon

   Struntprat! Det leder bara till att folk skiter i palestinierna, naturligtvis. Varför skulle man bry sig?

   • Sara G
    2 oktober, 2009 at 09:21

    Ja, kanske är det så, men jag vill inte vara helt pessimistisk, även om det finns fog för en nattsvart förtvivlan över hur palestiniernas fortsatta liv kommer att te sig.
    Jag vet att de flesta ser palestinierna som araber som ingeting har att göra på Gazaremsan och på Västbanken, eller i Palestina överhuvudtaget, men det beror mycket på den okunskap som massmedia och litteratur och filmer odlar med framgång. Man framställer inte palestinierna som ursprungsbefolkning, däremot har en massa ryssar och poloacker och amerikanare har fått landet av gud, gudbevars!

 4. Palestinier
  2 oktober, 2009 at 09:52

  Den palestinska chefsförhandlare Saeb Erekat förnekade rapporten som publicerades i Israeliska media om den palestinska myndighet beslut att inte anta rekommendationer i FN rapport som fördömde Israel för krigsförbrytelser i Gaza

  De var de Israeliska tidningarna som citerade en Israelisk källa som sa att Palestinierna ska fatta sitt beslut idag och om detta sker då kommer inte FN att fatta sitt beslut om Goldstone rapport idag istället kommer beslutet att skjutas upp till Mars nästa år och det precis vad Israel vill

  Företrädare för förenta staterna har gjort det klart att om palestinierna inte återkalla sitt beslut då kommer detta att innebära ett totalt stopp för fredsansträngningarna och kommer att påverkas negativt
  Det är en sort utpressning som utövas mot den palestinska myndigheten för att på ett eller annat sätt befria Israel
  Det kommer att bli ett mycket svårt beslut oavsett hur palestinierna än de gör

  • 2 oktober, 2009 at 10:10

   Inte alls. Böjer man sig för Israel/USA kan man lika gärna simma därifrån, eller försöka ta sig till gränsen mot ngt grannland.

   Man BORDE ta itu med sina företrädare…

   • Marie
    2 oktober, 2009 at 10:46

    Ja, det borde man, men om företrädarna bevakas av 16000 amerikanskt utbildade gorillor så är uppgiften inte lätt. Plus lika många vanliga poliser och andra som också skor sig.

    Palestinier och libaneser körs ut från Golfstaterna i massor idag bara för att de vägrar bli spioner på Hamas och Hizbullah. En del av dem har levt där mellan 40 och 60 år.

    Palestinier körs alltså ut från arabländer och de vet inte vart de ska ta vägen för många har ingen stans att ta vägen.

    Folk som gör motstånd mot Israel och USA eller ens stödjer det håller på krossas så till den grad att de aldrig kan resa sig, knappt överleva.

    • 2 oktober, 2009 at 10:56

     Ja, det borde man, men om företrädarna bevakas av 16000 amerikanskt utbildade gorillor så är uppgiften inte lätt. Plus lika många vanliga poliser och andra som också skor sig.

     Ja de har verkligen lyckats. Om alla palestinier försöker att ta sig till EU så kanske EU förändrar sin inställning till Israel?

     • Marie
      2 oktober, 2009 at 11:06

      Ja, jag tycker verkligen att alla palestinier ska ta sig till EU. Sen vill jag luta mig tillbaka och se hur det går för arabländerna. Nästa moské som hotas hoppas jag blir Kaaba.

   • Palestinier
    2 oktober, 2009 at 14:21

    Jag har nyss läst att den palestinska myndigheten efter hård press från USA har dragit tillbaka sitt stöd för FN,s råd för mänskliga rättigheter resolution om Israel krigsförbrytelse i Gaza
    Den palestinska myndighet har gjort en överraskande vändning och rapporten kommer att försenas till Mars nästa år , detta beslut gör att arablända kan inte gå vidare utan att få stöd från palestinierna
    Abbas säger att detta var inte det bästa tiden att gå vidare med detta

    Netanyahu har också varnat att rapporten skulle slå en ödesdigert slag mot fredsprocessen eftersom Israel kan inte ta ytterligare risker för fredens skull när man förnekar Israel rätt att försvara sig

 5. huga
  2 oktober, 2009 at 10:50

  ”Israel har försökt förhindra att rapporten hamnar i FN:s säkerhetsråd.”

  Och det har man gjort enligt gammal känd sionistteknik, att dribbla bort frågan för en annan.

  Istället för att diskutera landets senaste mordkampanj håller FN/USA/€USSR och deras lydiga papegojmedier på med nästa krig israel vill att västmakterna skall ta för dem -Iran.

  Den ”hemliga” anläggningen som iranierna enligt npt har all rätt att bygga har västmakterna känt till det redan sedan byggstarten. Bygganden som är långt ifrån färdig har man heller som undertecknare av NPT ingen skyldighet att anmäla förrän 6 månader innan den tas i bruk. Nu gjorde man i god vilja detta redan nu men saken har framgångsrikt förts fram i ljuset av de hysteriska och paranoida israelerna. Att de, som ständigt hotar Iran, själva förfogar över mer än 200 färdiga atombomber riktade mot Iran och att Tyskland nu skänkt ytterligare ubåtar att skjuta iväg dem med, talas det mycket tyst om eller inte alls.

 6. Per
  2 oktober, 2009 at 11:26

  Abbas och hans banditgäng är de värsta förrädarna i Palestinas historia. Jag tror inte det är en överdrift.

  Fast förrädare är inget nytt, varje ockuperat folk har haft sina. Den stora tragedin är på ett sätt att Hamas och de andra befrielserörelserna av nationella skäl måste försöka komma överens med det här packet – på något sätt – för att upphäva splittringen. För det är ju inte bara Gaza som ska befrias, och att betvinga både Israel och Abbas’ Vichyregering på Västbanken militärt är givetvis orealistiskt.

 7. Sara G
  2 oktober, 2009 at 12:22

  En tanket slog mig, tänk om det är så att israelerna istället för att ha köpt Abbas så har det dödshotat honom. Sagt att om du inte gör som vi säger så händer samma sak som hände Arafat, du blir förgiftad, som han enligt vissa uppgifter blev..

  • Marie
   2 oktober, 2009 at 15:27

   Den tanken slår mig varje gång Abbas och hans kompaner ställer till med något helt ofattbart. Det är nog inte bara Abbas som är hotad. Titta på hur de ser ut allihop. Ingen kan väl påstå att de uppför sig normalt heller. Erekat, Abu Rudaina och Abd Rabboh har åldrats 20 år var de senaste fem åren.

  • Marie
   2 oktober, 2009 at 15:35

   Aidsdraget var tänkt att vara smart för atrt hans anhöriga och vänner skulle lägga ner sina krav på utredning. Men oroa dig inte. Det finns prover sparade. Hans egna läkare säger bestämt att han inte hade Aids. De franska läkare som varit inblandade har tystats av många tunga namn i Europa och USA.

   Att smitta Arafat med Aids är inte heller någon match för Israel.

   Viktigast av allt, i somras visade Qadoumi, en av PLO:s grundare, ett mötesprotokoll mellan Sharon, Abbas och Dahlan där Sharon uttalar sin otålighet över att Arafat fortfarande var i livet och där de andra två lovar att lägga på ett kol.

 8. Sara G
  2 oktober, 2009 at 15:27

  Den har jag inte hört. Hur då? Genom smittat blod?

  • Sara G
   3 oktober, 2009 at 09:08

   Hur vet du det, Tom? Om du har inside information ge ut den! Jag är mycket nyfiken på all sanning…

 9. Schlingmeister von Schtrützengard af Jarlsdottir
  2 oktober, 2009 at 15:32

  Som svar på din rubriksfråga: Han fick behålla makten.

  Jag är en stark förespråkare av mänsklig lag, men jag börjar mer och mer inse att den enda lagen som gäller i FN är den av djungeln.

  Jinge, dra inte tillbaka ditt stöd för den palestinska saken på grund av det här, och se inte så dystert på framtiden. Vi vet alla att framtiden tillhör palestinierna. Tid är på deras sida. Tids nog inser israelerna att de inte har något större val än att acceptera en tvåstatslösning eller en enstatslösning. Och är det en sak palestinierna är duktiga på så är det att rösta. Ju fler där finns av dom, desto fler röster.

  Palestinierna ska ingenstans. Dom har alltid varit i Palestina, och dom är i Palestina för att stanna.

  Krävs det så får man la ta och hitta sig nån söt palestinska och föda 90 barn ihop för att påskynda processen ;) Hihi.

  • 2 oktober, 2009 at 15:42

   Palestinierna ska ingenstans. Dom har alltid varit i Palestina, och dom är i Palestina för att stanna.

   Palestinierna är bortjagade inom tio år. Självklart, kan de motstå Israel, EU och USA?

   Inte en chans.

  • 2 oktober, 2009 at 15:47

   Jinge, dra inte tillbaka ditt stöd för den palestinska saken på grund av det här

   Jag drar givetvis inte bort mitt stöd för mänskliga rättigheter, Genevekonventionerna, Palestina etcetera, men jag inser motvilligt att vare sig jag själv, mina barn eller barnbarn kommer att få höra en palestinsk nationalsång. Tony Blair, en tokkristen arabdödare kan bli president i EU och Mahmoud Abbas har sålt sin själ för dollar, läget kan inte bli värre.

   Alla palestinier borde försöka fly till demokratiska länder så fort som möjligt. Nästa Gaza blir Ramallah som Marie skrev. Och Abbas och has Israeltränade soldater kommer att slåss på andra sidan MOT palerstinierna.

 10. Boris
  2 oktober, 2009 at 16:43

  Jag volonterade på Västbanken för ett par år sedan och upplevde inte det som Abu Mazin hade något folkligt stöd alls. Blir man terrorstämplad i Sverige om man uttalar sitt stöd för Hamas?

 11. Palestinier
  2 oktober, 2009 at 16:59

  Hamas och de andra fraktionerna i Gaza är mycket kritiska till Abbas reträtt , I ett meddelande säger de att Abbas ignorerar Israels brott mot vårt folk och betraktar Abbas agerande som ett svek för martyrernas blod
  De tillägger att Abbas var delaktig i dödandet av sitt folk i Gaza och detta bekräftades av Israel utrikesminister Lieberman som sa att den palestinska myndigheten har bett Israel att bomba sönder Gaza för att bli av Hamas

  Historien kommer inte att förbarma sig över Abbas agerande som om blodet av de missgynnade och fattiga i Gaza inte värt nånting
  Abbas och hans gäng föredrar sina ekonomiska intressen och glömmer lidandet av sitt folk , de accepterar det internationella spelet och blundar för ockupationen och dess brott

  Det är moralisk brott och mycket grotesk , den palestinska myndighet har gjort en stor skada och samstämmighet med den Israeliska ståndpunkten
  Abbas beteende väcker tvivel och är ett recept för att underminera den palestinska kampen

  • Mäster
   4 oktober, 2009 at 06:05

   Israel har utövat stark bl a ekonomisk utpressning på de korrumperade Quislingarna i Ramalla.
   Hotat att sätta käppar i hjulet för deras handel och vandel.
   Men dödsstöten,tror jag(har förgäves försökt hitta något på nätet som tar upp detta)är att israelerna helt enkelt hotat med att offentliggöra bevis på PA ledarskapets delaktighet i attacken på Gaza och mordet på Arafat-Vare sig dessa ”bevis” är fabricerade eller inte skulle de ha varit förödande för Abbas och c:o,då jordmånen av misstänksamhet mot dessa är milt sagt väldigt god.
   Deras girighet och makthunger har satt dem i klorna på israelerna,and even if they wanted they couldn´t get out.

 12. Sara G
  2 oktober, 2009 at 19:09

  Abbas är köpt, inte tu tal om den saken! Han har svikit sitt folk å det skändligaste och är inte vatten värd!
  http://electronicintifada.net/v2/article10807.shtml
  Abbas helps Israel bury its crimes in Gaza

 13. Sara G
  2 oktober, 2009 at 19:25

  Jag börjar också misströsta, för vad har palestinierna kvar? En helkorrupt, ev dödshotad ledare och Hamas som är terroriststämplade…
  Muren är kvar, bosättningarna fortsätter öka och gazaborna kommer att dö en masse under den kalla vintern, svälta och törsta ihjäl och USrael fortsätter som vanligt sin ”legala” terror och sitt j—-a mördande. Det finns inte mycket hopp, om man tror på en framtid för palestinierna i det forna Palestina är man antagligen en helidiot…Jag tror inte heller på en tredje intifada. Det finns inte kraft till en sådan, tyvärr!
  Jag är så lessen för de stackars palestiniernas skull som lidit i över ett halvt sekel nu!

  • Marie
   3 oktober, 2009 at 11:19

   Bosättarna attackerar palestinier varje dag. En tredje intifada blir ett blodbad på palestinierna där både bosättare och militär dödar allt i sin väg. De som klarar sig kommer att jagas ut. Bosättarna ser hela Västbanken som sin men har tydligen bråttom att komma åt vissa områden, speciellt runt Nablus. att de bränner allt de kommer åt. Massakrer som de i Gaza och Jenin kommer att drabba vartenda samhälle på Västbanken. Jag tror att bosättarna idag har tyngre vapen än dem som de går runt och viftar med.

   En tredje intifada kan bli startskottet för den sista fördrivning av palestinierna.

   Frågan är vart palestinierna ska ta vägen. Irak-palestinierna dör fortfarande vid vägkanterna vid gränserna till Syrien och Jordanien. Dessa länder tillsammans tog emot nästan fyra miljoner irakier men släpper inte in ens dödsjuka palestinier till närmaste sjuhus eller ens för begravning i riktiga begravningsplatser. Man får begrava sina döda vid vägkanten också, där man själv står.

   Om israelerna kör ut palestinierna kommer araberna att skjuta på dem så att ingen vågar över gränsen, så som de gör idag med palestinierna från Irak.

 14. Simon
  3 oktober, 2009 at 12:44

  varenda Arabisk ledare säljer sig själv o sitt folk för makt o pengar som förr eller senare leder även dessa ledare till fördärvet precis som med Saddam som trodde att han hade USA o Europa som sina vänner.
  Syriens Assad, Egyptens Mubarak o man kan rabbla upp en efter en som lätt kan trampa över lik för att få sitta kvar vid makten o förtrycka sitt eget folk.
  jag fattar inte vad som har hänt med Araberna förr kunde de styra enorma områden o vara bra ledare men idag har Araberna tappat bort sig i oljepengar o hungern efter makt o detta gör att dagens Arabiska ledare glömmer bort sitt folks bästa.
  jag tror att USA EU och Israel kommer aldrig att ge upp förrän sista Araben har flytt från sin mark för att västvärldens(Israel inkl) fiender idag är Araberna.
  USA EU och Israel använder Araberna som schackpjäser i politiken o Arabiska ledare älskar detta för då får de sitta vid makten o mammon.
  Abbas han har för länge sen sålt sig själv o sin nation när Palestinierna egentligen borde stå enade men makt o pengar är tydligen viktigare än ett självständigt Palestina.

 15. lasse
  3 oktober, 2009 at 19:04

  Förmodligen ytterst en klassfråga, överklassen säljer alltid ut folket. Riktig demokrati och genuint folkstyre är enda garantin mot sådant. Vi kan ju även se det i vårat land där högern glatt säljer ut folkets egendom så fort de får en chans. Redan före Israel bildades sålde den arabiska överklassen ut de fattiga palestinska bönderna. När den arabiska överklassen robbade palestinierna på deras jordlappar fick de iofs vara kvar och bruka jorden åt den nya ägarna, men när dessa sen sålde till de judiska kolonialisterna kördes palestinierna bort från jordbruk och hela byar som köpts. Detta gillade inte britterna då det skapade oroligheter så man förbjöd att man fick vräka de som brukade jorden och bodde i byarna, men det kringgicks av säljarna med olika medel.

  Man behöver knappast vara ett geni för att se att den 40 åriga ockupationen av Västbanken och Gaza handlat om att invänt ett tillfälle då det blir möjligt att etniskt rensa dessa. Som det sett ut har det inte varit politiskt möjligt. Man har förstås pö om pö etniskt rensat med sin bosättningspolitik. Så länge sionisterna har övertaget och ser möjlighet att det blir tillfälle till etnisk rensning är sk fredsansträngningar bara charader. Det är ju inte svårt att se att sionisterna obstruerar hela tiden och utnyttjar minsta sak för att slå sönder ett fungerande palestinskt samhälle.

 16. Sara G
  4 oktober, 2009 at 11:18

  Jag bara går och väntar på den dagen då hela Mellanöstern fullkomligt
  står i brand. Det börjar med en israelisk bombattack, en räd med utarmat uran, vit fosfor eller atombomber? mot Iran. Samtidigt som man förbehållslöst, men lite mera i skymundan, kommer att bestialiskt mörda och tränga bort den resterande befolkningen i Gaza och på Västbanken – allt efter att man har raserat al Aqsamoskén.
  I Afghanistan och i Irak pågår ett våldsamt krig med ännu fler och dagliga terrorattacker och civila dödas nu urskillningslös och bestialiskt av USA och Iforstyrkorna, allt i antiterrorismens namn i god bushanda.
  Det är ett fjärde världskrig som kan stå för dörren, för om det blir så att flera arabstater går emot USrael efter förstörelsen av al Aqsamoskén då smäller det…
  Al Aqsamoskén är ju deras allra heligaste plats, eftersom det var där, enligt Koranen, som Muhammed anträdde sin himmelsfärd.

  • 4 oktober, 2009 at 11:25

   Samtidigt som man förbehållslöst, men lite mera i skymundan, kommer att bestialiskt mörda och tränga bort den resterande befolkningen i Gaza och på Västbanken – allt efter att man har raserat al Aqsamoskén.

   Du menar att världens underrättelsetjänster struntar i att berätta för sina respektive politiska ledningar vad sådana händelser skulle resultera i?

   Sedan kan man ju fråga sig, de flesta arabstaterna leds av diktatorer i amerikansk sold. Varför skulle de motsätta sig en sådan utveckling?

 17. Sara G
  4 oktober, 2009 at 11:41

  1.Jag tror inte att man bryr sig, palestinier na betyder inget längre i den större delen av världens ögon. Massor kommer att fly till Syrien, Pakistan och Libanon. Det blir i stort sett vara fritt fram för israelerna, för omvärlden blir mera upptagen av Iran, de imaginära nukleära hotet och mullornas makt över kvinnorna.
  2.Svaret är – förstörelsen av al Aqsamoskén. Ingen muslim kommer att se mellan fingrarna på en sådan handling.
  För övrigt så israel är ju redan på gång att rasera byggnanden. Man bara väntar på det rätta ögonblicket.

Comments are closed.