Hotet är Iran?


Igår när den amerikanske vicepresidenten Joe Biden just hade kommit till Israel så lät man meddela att man gett tillstånd till byggandet av 1600 nya lägenheter i Östra Jerusalem, på mark som är ockuperad av Israel. Som jag skrev då så talar man i Time Magazine om risken för en ny tredje intifada och en av ledarskribenterna på den israeliska tidningen Haaretz sade nyss i P1-morgon att Benjamin Netanyahu leker med tändstickor i en krutdurk.

Här i Sverige hörs Israels röst extra tydligt, det är Iran som är den stora faran för världsfreden, något som blir extra tydligt när CIA och FBI samverkar till att släppa en historia om en mentalt störd kvinna i USA som kallar sig själv Jihad Jane. Hon pekar genom sitt eget agerande finger mot den muslimska världen och möjligen har hon medhjälpare som nu sitter gripna i Storbritannien eller om det var på Irland.

Agendan är tydlig och ingen kan missförstå den. Muslimer är farliga och de demoniseras alltmer. För att understryka det förmenta hotet så har nu kvällstidningen Expressen publicerat den rondellhund som den talanglöse ”konstnären” Lars Vilks förfärdigat. Somliga anser att det är en pseudohändelse, men Vilks och Expressen går givetvis Sverigedemokraternas ärenden, den som tror något annat tror fel. För resultatet av den här demoniseringen och reklamkampanjen för Vilks innebär givetvis att misstron mot muslimer och Islam ökar. Och ingen ska försöka inbilla mig att det inte är just det som är meningen.

Nu är det i första hand Iran det ska skrämmas för, i Iran finns det mullor och ett revolutionsgarde, och moskéer förstås. Iran är definitivt inget drömland, man behandlar oliktänkande illa och landet är långt ifrån det vi brukar kalla för västerländsk demokrati. Men Israel, landet som nu av religiösa skäl håller på att skilja män från kvinnor i sin kollektivtrafik, det är ett fint land att stödja.

Mängder av länder, bland andra Australien och Storbritannien, har redan fördömt Israel för dess agerande. Här hemma i Sverige så skriver tidningarna endast pliktskyldigast om saken, men desto mer om Lars Vilks och hans pseudohund. En sak som visar tydligt hur det är med vår egen yttrandefrihet, en yttrandefrihet som är total, bara det inte gäller – Israel. För kritiserar man Israel så hatar man judar sägs det.

intressant Tags : , , , , , , , , , ex ab dn annarkia
k&å t


19 svar till “Hotet är Iran?”

 1. Ännu en fantastisk teckning av Latuff.

  Det intressanta i Sverige idag är denna kompakta stöd för Vilks, en fjant som anser sig ha rätten att läxa upp mer än en miljard muslimer, bara för att han råkar vara västerlännnig, blond och så vidare. Att hans itelligensnivå ligger på en byfånes, är det inte många som fäster någon vikt vid. Att han drivs av gränslöst hat mot dem som redan utsättas för tillräckligt mycket rasism som gör det möjligt att döda dem i parti och minut i deras egna trakter, och för det mesta i deras egna hem, med förevändning att man vill demokratiskera dem.

  Samtidigt rapporteras det knappt en tiondel om EU:s omröstning om stödet till Goldstones rapport. Och ganska lite om allt klister som israelerna sitter i idag: Identitesstölderna från Väst, mordet på en palestinsk man som med all sannoliket kommer att sluta med att Netanayhu och hans underrättelsechef Dagan blir efterlysta av Interpoil vilken dag som helst, den havererade politiket som går ut på att stjäla muslimska helgedomar som Abrahammoskén och Bilalmoskén på VB och inkludera dem över judiska världsarvet, något sp, faktiskt aldrig funnits och som aldrig kunnat bestyrkas med några som helst historiska fynd i MÖ utan finns bara nämnda i en sagosamling kallad bibeln.

  Och så denna spotloska rätt upp i ansiktet på sina bästa vänner amerikanerna.

  Detta samtidigt som USA själva blir förnedrade gång på gång av Kina och Ryssland som redan ser USA som en föredetta supermakt. Israels beteende ökar liksom inte respekten för det stora landet i väst vars manöverutrymme i världspolitiken krymper stadigt. Samtidigt som allt tyder på att Iran inte blir den lätta munsbiten som israelerna gärna vill tro. USA vill inte slå till mot Iran och Kina och Ryssland vill inte ens ha sanktioner mot landet.

  Den enda som israelerna har att luta sig mot idag är Merkel. Och dennas stöd räcker inte på långa vägare för att skydda israelerna mot de hot som de skapar själva med sin egen politik, mot sin egen existen.

  Men vad gör det? Vilks värnar ju rätten att förnedra och hata såna som vi redan skickat soldater att slå ihjäl och som vi inte protesterar mot att israelerna ställer deras barn inför militära domstolar och allt är som det brukar vara.

  • Vilks värnar ju rätten att förnedra och hata såna som vi redan skickat soldater att slå ihjäl

   Glöm inte medias roll i detta!

  • En fråga: sista stycket, vem är vi? Vilka är soldaterna som skickats och vart?

   Vad är förnedringen, du tror ju inte på ”sagoboken bibeln” ved bryr du dig om islam och koranen då?

   /Sammi

   • Soldaterna jag menar är de i Afghanistan och kom inte släpande med att de är där för de afghanska kvinnornas skull för då kräks jag!

    Och jag skiter i Mohamed! Men uppviglar man till hat och förtryck mot en den folk grupp som är utsatt överallt i hela världen, muslimerna, så får man enbart mitt förakt tillbaka!

 2. Ränderna går inte ur så lätt. Minns Expressens utbasunerade hat mot muslimer i början och mitten av 90-talet. De gick i takt med Ny Demokrati den gången, den här gången är det SD som visar vägen.

 3. Nu avslöjar israelisk media att planerna är att byggga: 50 000 nya bostäder bara i Jerusalem.

  Ja, men då kan ju palestinierna flytta in i norra Palestina om alla israeler ska bo i bosättningar? För så många israeler finns inte att fylla både israel, Jerusalem och västbanken.

 4. Måste bara säga att detta är en väldigt bra blogg, har läst den mycket men aldrig kommenterat men nu så. Israel har nu i detta ögonblick övertagit Al Aqsa mosken med våld. Deras militär och polis har nekar muslimer tillträda till deras tredje viktigaste moske i isalm. Orsaken är den att de påstår att det finns en gammal judisk byggnad under mosken och därför gräver de upp den och detta kommer troligtvis leda till att mosken rasar. Detta finns att läsa om på aljazeera.com. Tycker det är väldigt konstigt att svensk media är så fega och denna yttrandefrihet som påstås finnas i sverige är vek då man angriper muslimer och islam istortsett hela tiden men då man yttrar sig det minsta om israel blir man kallad för Antisemit. Ett annat exempel är filmen/serien Valley of the wolves, där är usa och israel bovarna i filmen och detta har skapat stora protester runt om i världen. Vissa länder väljer att inte visa den medans att det räcker med att vi sätter på tvn och slår på första amerikanska militär serie eller film så är muslimerna och araberna bovarna.

 5. Man kan ju också konstatera att i våra media framställs Iran som det stora kärnvapenhotet medan det ses som helt ok att Israel hotar med en kärnvapenattack mot Iran. Vilken kärnvapenmakt är farligast idag? För egen del sätter jag Israel som nummer ett och Pakistan somnummer två. Vem står bakom ddessa stater? Jo, USA.

 6. Jag vill också slå ett slag för yttrandefriheten och se till att konservativa och israelvänliga krafter inte fullkomligt lägger beslag på den demokratiska debatten. För vad är Lars Vilks annat än israelvänlig lakej med sina islamofobiska uttryck? Jo. en obegåvad men mediakåt klottrare som gör vad som helst för att komma i rampljuset.
  Han stör den demokratiska processen och gör livet värre för den lilla människan, den som vill ha fred och lugn och ro. Han göder terrorism.

 7. Det är intressant att se hur svensk media hanterar frågan om hur Israel nu effektivt satt stopp för fredssamtalen. I landets största morgontidning står det ”Abbas avvisar fredssamtal” medans det i den så kallade skittidningen aftonbladet står ”Israel släcker hoppet för fred”. Sveriges utpost för sanning och någorlunda sund opartiskhet är idag en kvällsblaska. Ett fett underkännande till Bonniers.

 8. En indikation om vilka som flyttar in i de 1600 nya bostäderna ges av denna artikel. Bosättare i Östra Jerusalem firar en judisk högtid genom att sjunga lovsånger till Baruch Goldstein, som massakrerade palestiner i en moské 1994.

 9. Utmärkta analyser Jinge och AR! Det råder internationell konsensus vad gäller lösning av konflikten, men USA motsätter sig detta. Hela det internationella samfundet är överens om att Israel ska retirera till gränserna före 1967. Israel gör allting för att hindra detta genom att fortsätta bygga på ockuperad mark och etniskt rensa palestinier, och USA lägger in sina veton. Fortsätter det så här, är enda alternativet en enstatslösning.

 10. Hur Iran skulle kunna ses som ett hot är ett mysterium för mig. Historiskt sett är Iran (Persien) det fredligaste landet i Mellanöstern då man inte inlett ett endaste krig i modern tid. Den endaste konflikt man har varit inblandad i var kriget med Irak där den då USA-stödde Saddam Hussein som bekant angrep Iran på USA:s order som en hämnd för den islamiska revolutionen mot USA/Storbritanniens marionett shah Reza Pahlavi.

  Visst har Ahmadinejad ett något hotfullt tonläge mot Israel, hur mycket som nu är sant av det man hört med tanke på MEMRI. Detta är dock med 99,9 % säkerhet ett sett för regimen att samla folket mot en yttre ’fiende’ vilket torde vara ganska enkelt med tanke på Israels/USAs hets mot landet. Den Iranska regimen har nämligen ett behov att samla ett i grunden ganska missnöjt folk bakom sig för att eliminera hotet om kontrarevolution.

 11. Jag tittade nyligen på denna debatt: http://www.normanfinkelstein.com/finkelstein-on-holocaust-remembrance-day/

  Under debatten förekommer det ett videoklipp där Netanyahu använder Förintelsen som ett argument för att angripa Iran.
  Finkelstein är som vanligt mycket vass och suverän med sina argument om att Förintelsen smädas och används som ett politiskt verktyg för att diskreditera Richard Goldstein och att legitimera krig, som man tidigare gjorde med Irak.