Höganäs-pyromanen slår till igen


För mig betyder Höganäs bruna lerkrukor i varierande storlek, men nu kommer sannolikt dessa lerkrukor förpassas till glömska samtidigt som media kommer att anamma uttrycket – Höganäspyromanen.

SVT: ”Polisen misstänker mordbrand efter att två stora bränder brutit ut i skånska Höganäs med kort mellanrum. Skadorna uppskattas till flera miljoner. Större delen av en hangar och flera flygplan totalförstördes vid en brand på Höganäs flygfält natten till onsdagen. Branden var fullt utvecklad när räddningstjänsten kom till platsen. -Det är tre hangarer som sitter i hop och när vi kom hit var de två första övertända, säger räddningsledaren Lars Scotte till SVT. Fem flygplan förstördes och två rök- och brandskadades. Nordvästra Skånes flygklubb arrenderar flygplatsen av kommunen.”

Dagen innan hade tre byggnader på Steglinge gård förstörts, och det är knappast tillfälligheter att två stor-
bränder inträffar nere inom en kilometer från varandra. Möjligen är det någon som är missnöjd med att Peter Mangs nu får maximal uppmärksamhet i media, men nu borde man rimligen oroa sig för dem som bor i trakten. Nästa gång kanske det finns risk för att människor kommer till skada, för en pyroman vet man aldrig var man har…

it Andra om: , , , svt sr gp dn1 svd ab1