Hockeypubliken beter sig – Igen


Så har det alltså hänt igen. Nu var det delar av publiken som gav sig ner från läktaren efter matchen mellan AIK och Rögle, och minst en av dessa försökte ge sig på en av Rögles tränare. Enligt uppgifter i tidningarna så handlade det om AIK-supporters som i sin besvikelse över att Rögle vann i sudden hoppade ner för att skipa rättvisa.

Nu är jag inte speciellt imponerad av uppgifter i ett såhär tidigt stadium efter incidenten, jag vet av egen erfarenhet att uppgifter i media inte är speciellt tillförlitliga timmarna efter det att läktarvåld utbrutit. Tiden får utvisa, eller polisutredningen, vad det är som faktiskt hänt. Men helt klart är att publik tagit sig ner från läktarplats för att där fysiskt ge sig på motståndarlagets tränare. Det är illa nog och borde resultera i att AIK som hade hemma-
match får spela nästa hemmamatch inför tomma läktare, i alla fall om det kan klarläggas att personerna på TV-inspelningen är AIK-supporters.

Jag tillhör själv dem vars hjärtan klappar extra för den Allmänna Idrottsklubben, men ingenting motiverar att man som publik handgripligen försöker ge sig på motståndarlaget. Dessutom sägs det att man kastat in föremål mot Rögles bås en längre stund innan den här händelsen. Det borde vara lätt att utreda om det är med sanningen överensstämmande, är det korrekt så borde AIK nekas att ha publik på resten av sina hemmamatcher i kvalserien.

Ett sådant straff skulle drabba den hårt ansatta klubben på ett dramatiskt sätt, men får man inte ordning på den här sortens händelser så drabbar det klubben ännu värre. Sedan kan jag inte låta bli att undra över hur det är ställt å huvudets vägnar om man som supporter ger sig på motståndarlaget. Det är fullt möjligt att AIK nu är helt borta ur kvalserien, men ska jag vara helt ärlig så tycker jag att det i så fall är rättvist. Kan inte klubben hålla ordning på sina supporters så har den definitivt inget i Elitserien att göra. Men observera, vi vet ännu inte helt säkert att det var AIK-supporters som agerade. Det kanske var en maskerad djurgårdare…

intressant Tags : , , , , , , , , ab12 dn svd ex12 t


9 svar till “Hockeypubliken beter sig – Igen”

 1. Håller helt och fullt med josephzohn i det här fallet. Hockeypubliken är oftast bra mycket lugnare än fotbollspubliken, så här är det bara AIK-publiken tyvärr!

  Och till skillnad från AIK-publiken kan Djurgårdarna sköta sig på matcherna!

  • Fånigt! Vi som har varit en del på hockey vet hur det ligger till. Den sortens fantasier vill jag inte läsa här.

   • Vi som varit en del på hockey…. tjaa anser mig själv vara en som varit mycket på hockey faktiskt.
    Men du kan ju ha rätt, framför allt om du är AIK:ar och går mest på deras matcher antar jag…

 2. Förstår inte varför händelser som dessa alltid ska överdrivas. Pöbeln skriker efter fängelse allt vad det är för personen som kom in i båset, och folk tycker att Aik ska tvångsnedflyttas eller spela matcher utan publik(=Aik hockey går i konkurs, så dålig är deras ekonomi). När det enda som egentligen hände var att tränaren fick en knuff, skulle det resultera i ett fängelsestraff ute i samhället? Skulle inte tro det.

 3. Ett lag vann, det andra laget förlorade. Att det förlorande lagets publik trängde sig in i vinnarlagets bås är så otroligt sjukt, som det svenska samhället. Man tål inte att förlora och kan inte se skillnad på rätt och fel. Istället för att stöta förlorarlaget ger man sig på vinnarlaget!!?? Sjukt beteende!
  DIF: det var PÖBELN som gav sig in i Rögles bås, och normalt folk som helt nyktert och riktigt tycker att AIK skall förflyttas, bötas mm, det är normalt tänkande människor som tänker så. Det är sjuka människor som tycker det är helt ok att ge sig på motståndarlagets tränare.