Hamréns misstag?

Att Marcus Allbäck utsetts till Hamréns närmaste medarbetare reagerade Zlatan på, det kändes inte helt seriöst sade han. Jag har stor förståelse för det uttalandet, att utse en aktiv spelare till den positionen känns märkligt.

AB: ”Marcus Allbäck förnekar att det finns en spricka mellan honom och Zlatan Ibrahimovic. Men landslagets nya spelaransvarige vägrade kommentera ”Ibras” uttalande om att utnämningen av Allbäck inte känns seriös. – Jag har hört att han inte riktigt sagt så, sade Allbäck lätt irriterat. Det var efter Erik Hamréns tillkännagivande att Allbäck skulle agera assisterande i samband med höstens träningslandskamp mot Italien som Zlatan i en intervju med Svenska Dagbladet gav sin syn på saken.”

Men om Zlatans åsikter i ämnet inte är en motgång för Hamrén så kanske Hyséns kritik tar bättre.

AB: ”Den allsvenska skyttekungen Tobias Hysén fanns inte med i Erik Hamréns landslagstrupp till januariturnén. Förbundskaptenen motiverade beslutet med att anfallaren är skadad och har opererats. – Det är väldigt underligt att han säger så. Jag har inte opererat mig och hade varit tillgänglig om jag blivit uttagen, säger Tobias Hysén till Sportbladet.”

Det är som bekant inte lätt att vara förbundskapten i fotboll, inte i hockey heller. Våra två toppsporter har mängder av mer eller mindre kunniga som följer lagen, och deras förbunds-
kaptener. Hamrén sägs ha avstått en resa till Spanien för att träffa Zlatan beroende på – att han inte vill störa. Det är en anmärkningsvärd motivering eftersom en landslagsspelare knappast störs när förbundskaptenen kommer och hälsar på.

zlatan

Stämmer uppgiften om Hysén så har förbundskaptenen dels förvånat omgivningen när det gäller uttagningen av assistent, han har dessutom lyckats överraska dem som följer fotbollen genom att inte ha koll på vad en av lagets bästa spelare har för hälsostatus. Det kan tyckas vara väldigt tidigt att utsätta sig för sådan tung kritik.

Uppdatering: Nu har Hamrén meddelat att Hysén ska med…

intressant Andra om: , , , , , , svd dn ab ex t

  5 comments for “Hamréns misstag?

 1. Micke F
  14 december, 2009 at 19:50

  Jag tror att Hamren försvinner från posten innan 2011. Han verkarinte seriös i nån ända den karln.

 2. Gösta Berling
  14 december, 2009 at 22:53

  Man saknar inte kon förrän båset är tomt … Kan inte Lagerbäck återkomma ?

  • 15 december, 2009 at 04:25

   Man saknar inte kon förrän båset är tomt … Kan inte Lagerbäck återkomma ?

   Nej det var det bästa som kunde hänt svensk fotboll att han förpassades till läktaren.

 3. Jan B.
  14 december, 2009 at 22:56

  Håller nog med Micke F, blev ju tveksam till hela den här processen när förbundet skulle utse ny förbundskapten. Verkade mycket oproffessionellt från första början, med försöket att få Svennis till den här tjänsten och det som sedan hände. Lars-Åke Lagrell som hade huvudansvaret under den här processen, hade inställningen att man inte ville börja kontakterna innan Lagerbäck sagt upp sig. Men för allt i världen, alla visste ju att Lagerbäcks tid höll på att rinna ut inom kort, vem hade kunnat ta illa upp och tycka att det var fel att förbereda den här urvalsprocessen i så god tid att alla inblandade hade kunnat förbereda sig på ett bra & tillräckligt sätt. Nu har vi då fått en FK ,men tycker nog att han verkar väldigt fladdrig och osäker i sitt agerande hittills. Att ta med Allbäck som assistent, bara ”för att han känner honom sedan tidigare”. Håller faktiskt med Zlatan, det känns inte helt professionellt. MEN, ok, Hamrén ska få siin chans, man ska inte döma för tidigt, men jag har mina onda aningar hur det kommer att gå. SvFF som helhet ger inte mig något intryck av att skötas tillräckligt professionellt.

 4. brunte
  14 december, 2009 at 23:07

  Micke F… Vadå verkar inte seriös? vad snackar du om? han har tagit ålborg och rosenborg till ligaguld, med ålborg var det en jättebedrift ungefär som att häcken eller örebro skulle vunnit allsvenskan den här säsongen! det är snarare någon i landslagsledningen som har gjort en miss, för du tror väl inte att Förbundskaptenen sitter och håller koll på alla skador på dom 50-70 spelare som han bevakar? utan personer i ledningen ger han info, HAmren har fått info och handlat därefter, nu fick han uppenbarligen fel info,Allt kan inte flytta på felfritt direkt! jag tror att hamren blir en mycket duktig förbundskapten, Ge karln lite tid och en chans för fasen innan ni sågar honom!!

Comments are closed.