Hamas kapitulerar?

Idag berättar Dagens Nyheter att Hamas ber om ursäkt för att de skjutit raketer mot palestinskt ockuperat område, något som förvånar mig.


DN:
”I ett överraskande drag från islamistgruppen Hamas har organisationen beklagat att civila israeler dödats av raketer från Gaza under kriget för ett år sedan. Men Israel tror inte på ursäkten… …Hamas vill också att Israel ska ställas till svars inför Internationella brottmålsdomstolen (ICC) för Gazakriget. – Vi vill att FN överför ärendet till ICC, sade Muhammad Faraj al-Ghul, justitieminister i Hamasstyret i Gazaremsan, men tillade: – Vi väntar oss att den amerikanska regeringen ingriper för att skydda dessa brottslingar från att bli dömda.”

Om motivet vore att få de israeliska krigsförbrytarna ställda inför den internationella domstolen i Haag så vore det kanske begripligt, men man säger själva att man förväntar sig att USA:s regering kommer att ingripa för att skydda dessa brottslingar, något som gör uppgiften ännu mer märklig. DN vet också att berätta att en högt uppsatt källa inom Hamas säger att man är redo att starta martyroperationer (självmords-
bombningar). Nyheten kommer till DN via TT/AFP/Reuters så den förekommer säkerligen också i internationella media.

Israel dödade 1400 palestinier under Gazakriget, ett krig som DN rapporterade om först på det tredje dygnet, av de 1400 som dödades var 400 barn. 14 israeliska soldater dog också, dessa avled oftast efter att ha blivit skjutna av sina egna. Israel använde förbjudna vapen i anfallet mot Gaza, granater med vit fosfor vars verkan ger dem som träffas en fasansfull död, det går nämligen inte att släcka vit fosfor med vatten.

Utöver det så valde man att bomba sjukhus,
skolor, industrier, allt för att göra Gaza så obeboeligt som möjligt. Samtidigt så var detta Israels största fiasko på många år, världen reagerade kraftigt på detta massiva övervåld så visst kan Hamas kosta på sig att be om ursäkt. Israel ”vann” när man räknar i antalet döda barn och vuxna, men Israel förlorade

hamas, palestina

samtidigt väldigt mycket goodwill, och det i en situation där landet redan var ett av de länder i världen som har allra sämst anseende.

För ett par dagar sedan så hävdade Benjamin Netanyahu att han trodde att förhandlingar kommer igång inom de närmaste dagarna mellan Israel och palestinierna. Det tror jag inte på, men kanske har detta uttalande något med saken att göra trots allt. Men, idag kan ingenting få mig att ändra uppfattning om hur denna konflikt slutar. Israel har ända sedan Nakban agerat för att etniskt rensa1 både Israel och de ”palestinska områdena”, och man kommer givetvis att lyckas med sina föresatser.

Världen behöver förbereda sig på att ta emot ett par miljoner palestinier, för någon palestinsk stat kommer aldrig att skapas. Ingen stöder dem, vare sig EU, FN eller USA. Inte ens deras arabiska grannar.

intressant Tags : , , , , , , , , , , dn12 svd1 dagen t

 1. Ilan Pappe, Den etniska rensningen av Palestina []

  23 comments for “Hamas kapitulerar?

 1. Marwan
  6 februari, 2010 at 17:07

  Hamas tjänsteman talade idag och sa att det fanns inga ursäkter alls och att det är Israel som är ansvarig för alla civila offer
  Han tillade Hamas raketerna avfyrades mot Israeliska militära mål men de saknar precision och därför de gick ur kurs och skadade civila
  Tjänstemannen tillägger att den palestinska motståndet är inte organiserad arme som har utvecklat teknologisk vapen
  Han slutade med att säga att palestinierna har rätt till motstånd så länge som Israel ockupation av Palestina fortsätter och raketerna kommer att fortsätta med oförminskad stryka

 2. 6 februari, 2010 at 17:10

  Hamas ber inte om ursäkt för att ha skjutit raketer. De ber om ursäkt för att civila skadats och dödats. Inte något att förvånas över.

 3. AR
  6 februari, 2010 at 18:11

  Skulle Hamas be om ursäkt bara någon vecka efter avslöjandet att Mosad trängt sig in i al-Mabhouhs hotelrum i Dubai, utsatt honom för starka elektriska strömmar och sedan strypt honom? Myndigheterna i Dubai säger att 7 personer deltog i mordet.

  Al-Mabhouh har tydligen varit en nyckelperson i vissa sammanhang och väldigt viktig för organisationens arbete. Till och med Dubais myndigheter är förbannade och lovar att så fort de samlat tillräckligt med bevis nog Mosad kommer de att åtala självaste Netanyaho som skickat ut mördarna. Det kommer ta tid då mördarna åkte in i Landet med europeiska pass.

  Nej, då! Hamas dementerar och säger att inga ursäkter har framförts i rapporten till FN, utan att man konsekvent lagt ansvaret för allt våld i området på ockupationen.

 4. catarina
  6 februari, 2010 at 18:17

  Jag tror det blir en palestinsk stat! Palestinierna ger nog aldrig upp. Något som de sioniststyrda elementen både i USA och Israel inte hade räknat med. Dessutom är deras situation så allmänt känd att världen inte skulle tillåta det totala nederlaget. Vad som kommer att öppna låsningen, tror jag, blir när större parten av israeler börjar förstå fördelen med ”att dela lika”. Jag tror många unga israeler är skitlessa på de äldres stela tänkesätt.

  • 6 februari, 2010 at 18:23

   Nämn gärna NÅGONTING som tyder på att du har rätt!

   • catarina
    7 februari, 2010 at 16:48

    Det är svårt. Medges. Med tanke på maktpositionerna i världen kan du mycket väl ha rätt, men när man ser på den ihärdiga kampen palestinierna har fört så länge så vore det konstigt om de inte till slut lyckas. Jämför med andra länder som ockuperas på imperlistvis. Framför allt Nordamerika. Om internet hade funnits då så undrar jag hur det inte skulle ha gått bättre för indianerna. Internet och media är idag en bidragande faktor till att synliggöra orättvisor. Sedan vet jag att det finns mycket information som Israel inte släpper fram till sina egna och försöker dölja för världen. Bla den stora andelen judar som gott och väl vill ha en palestinsk och som tycker det är fel det som sker. Även om Gud mer eller mindre förvisats till kuriosahörn så finns det något inom människor som talar om vad som är rätt och fel. Ja, det här låter nog väldigt flummigt i dina öron man jag tillhör de intiutiva. Jag tror på de kommande generationerna. Det är möjligt att de kommer att bli tvungna att gå samman på ett annat sätt och istället för att slåss om jord blir tvungna att rädda den.
    tjaba

   • Magued
    8 februari, 2010 at 16:44

    Det mest uppenbara Jinge är att Palestinier inte ger upp.
    Verkar liksom inte finnas i deras vokabulär. Tror inte världshistorien någonsin har sett ett modigare folk.

  • AR
   6 februari, 2010 at 18:34

   Det är bara någon vecka sedan några israeliska kvinliga värnpliktiga bröt tystnaden och berättade om våld, rån och stölder som de alltid utövat mot palestinier och den beröm och den höga status de fick efter att de visat att de också kan. Det är ”unga israeler” allihop som börjar sitt vuxna liv med att förvandlas till samvetslösa monster.

   Och det är bara två dagar sedan Leiberman stod och gjorde bort sig internationellt och oåterkalleligt när han hotade Syrien med krig och den syriska presidenten personligen: ”du kommer att förlora kriget och makten.”

   Varför har denna man även fått vicepremiärminister posten kan bara israelerna förklara.

   • 6 februari, 2010 at 20:18

    Oj, några promille av de unga har gjort något? Trevligt, men inte påverkar det något. Det har alltid funnits avvikande i alla åldersgrupper.

 5. M
  6 februari, 2010 at 18:40

  ”Världen behöver förbereda sig på att ta emot ett par miljoner palestinier” skriver du, men jag tror att om du har rätt så bör världen vara beredd på att ta emot 5.5 miljoner palestinier. 2.5 miljoner på VB, 1.5 miljoner i Gaza och 1.5 miljoner 1948-palestinier som bor kvar i eller i närheten av sina gamla byar och städer.

  • 6 februari, 2010 at 18:41

   Inte mig emot. Har dock stött på en folkilsken kvinna bland dessa, man får hoppas att merparten av ”det svaga könet” är mer fredliga… :)

   • M
    6 februari, 2010 at 18:50

    Vore väl inte konstigt om alla palestinier var folkilskna? Och förakta hela världen? Som föraktat dem och gett deras land och deras egendom till en bunt raister av den värsta sorten och som inte tvkar att sätta hela världen i brand bara för att få som de vill?

    Hela världen har, genom FN förut och genom tystnaden idag, deltagit i mordet på varenda palestinier, både barn och vuxna. Du får vara glad att det finns palestinier som ännu erkänner en mänskliga rasen över huvud taget.

 6. M
  6 februari, 2010 at 18:46

  Karl-Otto, varför skulle Norge eller Finland hjälpa en eventueltt ockupationsmakt som vill ta över Sverige genom att ta emot miljoner svenskar? Alla borde få stanna i det land där de hör hemma om de vill det- Palestinierna hör hemma i Palestina, de som samlats från alla världens hörn, senast från den ryska maffaian, hör inte allt hemma där. Ethiopierna hör hemma i Ethiopien, iranierna i Iran, och polackerna i Polen.

  Bara palestinierna hör hemma i Palestina.

 7. 6 februari, 2010 at 18:55

  Jag tycker det är de sk palestinierna som skulle ställas in för Internationella brottmålsdomstolen (ICC) ! De har ju själva bekräftat att de skjutit mot civila.

  Och det har inte israelerna gjort menar du?

  Djävla dåre!

  • Tjockis
   6 februari, 2010 at 23:05

   Israelerna riktar in sig mot stridande, medan palestinierna riktar in sig främst på civila. Allah gör ingen skillnad på stridande eller fredliga otrogna. Alla måste dö.

   • 7 februari, 2010 at 05:34

    Hahahaha… :-) Det uttalandet visar att du hellre DÖR än säger sanningen, du ljuger hellre på din egen morsa än att du kritiserar Israel för den statens utdragna mördande i Gaza. Ditt omdöme är noll, din insikt är noll, och ditt muslimhat är hundra. Marsch iväg till nazzesidorna där du hör hemma!

 8. 6 februari, 2010 at 20:44

  Jag är tveksam till en tvåstatslösning under fredliga former tyvärr. Jag önskar att det var möjligt och jag önskar att det kunde lösas, men jag tror att den enda lösningen är att världsamfundet inklusive USA måste tala om för Israel att de MÅSTE ge upp den judiska staten Israel, och därmed sluta hävda sin rätt till ockuperad mark, sluta hävda sin rätt att bestämma över områden som aldrig tilldelades nationen. Även Palestinierna MÅSTE ge upp tanken på någon form av religiöst styrd stat. EN sekulär stat för både araber och israeler tror jag med tiden skulle släppa spänningarna. Vi ska komma ihåg att det trots allt bor en hel del araber i Israel, som dock tyvärr inte behandlas korrekt i alla lägen, långt ifrån, men som ändå har levt i någorlunda fred med samhället i många år.

  @Karl-Otto:
  Du verkar ha missat hela historien om människoslakten som pågick på Gazaremsan för ett drygt år sedan. Hur kan du på något sätt lägga tyngdvikten av skulden på några misslyckade raketskjutningar utan riktiga ramper som mest damp ner där de själva kände för det. Att ens jämföra det med den fruktansvärda slakt av civilbefolkning som Israel begick är fullkomligt sinnessjukt enligt mig!

 9. Outside the Box
  7 februari, 2010 at 03:14

  ”Ingen stöder dem, vare sig EU, FN eller USA. Inte ens deras arabiska grannar.”

  Vänligen skilj på deras sionistkontrollerade ledare och dess befolkningar. Det du skriver är inget nytt.

  Palestina kan bara befrias om vi västerlänningar bekämpar sionisterna i våra länder. Men så länge vänstern lever i skräck för antisemit stämpeln, så kommer det inte ske.

  Spelar vi de kort vi har och inte de vi drömmer om, så har vi en chans. Alla antisionister måste enas, vänster som höger, svensk som invandrare och sist men inte minst – den viktigaste aktören – muslimerna.

  För även om palestinierna har stöd från människor i alla länder, så är det bara Hamas, Hizbollah, Syrien och Iran som idag verkligen kämpar för dem.

  Upp till kamp – enade mot sionisterna!

 10. Sara G
  7 februari, 2010 at 09:08

  Varför ska inte palestinierna få försvara sig mot ockupationen, landstölder, trakasserier och alla dessa j—a övergrepp som en av världens bäst rustade krigsmakt utsätter dem dagligen för?
  Skulle föresten inte förvåna mig om en del av raketerna är israeliska. Dom har ju faktiskt flera gånger klätt ut sig till palestinier och begått krigsbrott.

 11. Sara G
  7 februari, 2010 at 10:07

  Men inte israelerna, tycker du, ska anklagas för krigsbrott! De som använt vit fosfor och med mer eller mindre berått mod dödat fler än fyrahundra barn. Ryssar, polacker och andra stänger in urbefolkningen bakom en hög mur och tar ifrån dem all möjligheter till ett levbart liv. Men några sketna raketer som försvar för det egna landet och som nästan hela tiden missar det är krigsbrott, tycker Karl Otto, dagens stora tänkare!

  • 7 februari, 2010 at 10:10

   Det verkar vara en dåre bara. Inget att bry sig om…

 12. Sniff
  7 februari, 2010 at 10:30

  I denna konflikt visar sig mycket av den dolda rasismen. ”Araber” som man ofta kallar palestinier, är onda, fula, mörka ondskefulla terrorister som skulle skicka sina småbarn till och spränga sig till döds vid en Israelisk postering! Vi ändrar på det sista, det låter ju som ett militärt mål och pekar på ockupationen, nej … vid ett kafé fylld av fredsälskande Israeler! Israelerna är moraliska soldater som skjuter bara om de måste för de vill inte ha ännu en förintelse! (Yeah right, det hotar dom natt som dag!)
  Hade en diskussion om detta och det intressanta är att många ser israelerna som ett ”vit” folk och sympatiserar med desamma eftersom de kom utdrivna från Europa!
  Man undrar hur vissa kan rättfärdiga krig och ockupation för sig själva? Tänk om det var Danmark eller Norge det gällde? 2VK är inte så avlägset med tanke på hur vissa påminner oss om det som skedde då jämt och ständigt. Då satt vi inte med armarna i kors och bortförklarade ett icke-engagemang! Ingen, mer än vissa nassar, sa: ”dessa skitiga danskar som terroriserar och utför bombdåd mot de moraliska tyskarna som bara vill lite mera Lebensraum!”

 13. 25 februari, 2010 at 14:40

  Jag hoppas att det är mig du menar.

Comments are closed.