Håll i hatten!

Nu skriver tidningarna en del om stormen Berit, den ska väl dyka upp i morgon och sedan kulminera natten mot lördag. Nu brukar stormarna knappt komma upp i kulingstyrka här på ostkusten, och då de för ovanlighetens skull gör det så är det så gott som alltid bara till havs.

Bilden här till höger kommer från – orkanen Maria i Nynäshamn år 2005, och som ni ser så var det knappt några vågor alls, men visst, nere på Torö ute vid Stenstrand så kan det nog fläkta rejält vid pålandsvind, blåser det en sydväst så är det väl ingenting i vägen så då kan det vara läge att vara lite mindre kaxig om man är ute. Här i Handen så pågår just nu ett par byggen och nära centrum så är det ett vars byggnadsställningar är helt inplastade. Kuling över land och man bör ha ett rejält säkerhetsavstånd om man ska promenera förbi.

Själv ska jag följa prognoserna, jag har länge tänkt åka ut till Landsort vid nästa storm, men detta ser ut att komma ifrån sydväst vilket betyder att det inte hinner bygga upp speciellt mycket sjö, å andra sidan är det så pass varmt nu att man skulle klara sig i ett tält. I varje fall så ska jag se om jag inte hittar en avbruten kvist att plåta om inte någon byggnadsställning rasar..

it Andra om: , , , , , , , , ex ab svt dn svd gp

  5 comments for “Håll i hatten!

 1. 24 november, 2011 at 21:11

  Varför får dom alltid så lustiga namn? Berit? Ha ha…

  • Berit Strandberg
   25 november, 2011 at 17:19

   Lustiga namn – jag heter BERIT

   • 25 november, 2011 at 17:38

    Ja det var ett lustigt namn… :-)

 2. 24 november, 2011 at 22:08

  Nu gäller det att be till gudarna. Och plocka fram de schamanistiska riterna för besvärja naturkrafterna.

 3. 24 november, 2011 at 23:40

  Undrar om järnvägen kommer att fungera…. Aja.. snart kommer det säkert snö och om inte annat slutar den fungera då.

Comments are closed.