Guldbedrägerierna kommer fortsätta


Jag undrar förstås hur många som egentligen vill träda fram och berätta att de blivit lurade av kriminella ”guldhandlare”? Det kan inte vara speciellt skojigt att visa upp sig på bild i tidningar eller TV och erkänna att man varit alltför godtrogen.

Jag kan tycka att folk borde ha begripit det, helt plötsligt dyker det upp mängder av företag som vill köpa guld, på nätet, i tidningsannonser eller som sätter upp stånd i köpcentrum. Folk borde förstå att somliga inte är helt seriösa, skulle jag själv sälja något så skulle jag vända mig till de guldhandlare som har affärer inne i stan, då går man därifrån med pengarna även om man blir lite lurad på guldpriset.

SVT: ”Kerstin lockades av tidningsannonsen om att företaget SMS-guld skulle besöka ett hotell i Ludvika: – Jag såg annonsen så jag samlade ihop lite guld jag inte använder.

Företaget handlar mest via nätet, men genomför också så kallade hotellturnéer med jämna mellanrum. Kerstin skulle få närmare 4.000 kronor på sitt konto hette det. Men pengarna kom inte och veckorna gick.”

Det är förstås enkelt att vara lite kritisk när man sitter med facit, men rimligen borde folk kunna kolla upp hur gammalt företaget är, även om man kanske inte kan kolla personerna bakom det. Lyckligtvis är guldpriset på väg nedåt, det borde innebära att människor nu blir mindre intresserade av att sälja mormors gamla bismarklänk, om inte annat så borde publiciteten kring det hela få folk att tänka sig för både en och två gånger.

Trots det så tror jag att vi kommer att få se många fler historier i media, det här upphör inte trots en massa negativ publicitet. Ska folk sälja så borde de i alla fall vända sig till etablerade guldhandlare eller guldsmeder, gör de inte det så kommer många stå där med lång näsa.

it Andra om: , , , svt1234 svd12


3 svar till “Guldbedrägerierna kommer fortsätta”

  1. Står inte guldpriset i varje dagstidning. På ekonominyheterna sa de förut vad en tunna olja kostade. Vet inte om de gör de längre dock.

  2. Egentligen är det ju bara Sveriges Television, andra nämner det ju knappt. Men det kanske börjar nu?

  3. Väldigt ofta är det lite äldre personer som säljer sitt guld och dom är väl inte lika flitiga användare av internet där man kan kolla upp guldpriset snabbt och lätt.

    Ekonominyheterna på Tv4 flashar ju guldpriset, dock i USD och vet man inte var man kan kolla valutakurser så gör ju inte det det lättare heller.

    Jag var och kollade in ett utav dom här företagen när dom var på turné här i stan där jag bor, medelåldern på dom som satt och väntade var över 60 år. Man kan ju undra hur många som har blivit blåsta genom åren.