Grekland lurade sig in i EU


[column width=”49%” padding=”2%”]
När Grekland ansökte om medlemskap i EU så fick de en lista över sådant som skulle vara åtgärdat när det gäller harmonisering av lagstiftning, men de fick också klart för sig att landets ekonomi skulle vara i balans, man fick bland annat inte ha för stora utlandsskulder och/eller budgetunderskott.

Många betraktar Grekland som den västerländska civilisationens vagga, en sak som starkt bidrog till att resten av Europa så snabbt som möjligt ville ha med landet i EU, och på sikt också EMU-samarbetet. Det ville man trots att Grekland var ett av de mest korrumperade länderna i Europa, trots att var och varannan polis i landet fick sin huvudinkomst från andra källor än sin arbetsgivare. När det gäller affärerna med utlandet så har det alltid varit enormt mycket mutor inblandade, och trots att utlandet kanske bara ville sälja enstaka maskiner till ett företag i landet så skulle praktiskt taget varenda myndighetsperson ha en sedelbunt under bordet. Och så är det än idag.

Ordet Demokrati härleds ofta till två sammanslagna ord i grekiskan, men grekerna själva har inte haft speciellt mycket demokrati under 1900-talet. Det är också belysande att när man söker på nätet så har Wikipedia en lika ofullständig som dålig information om landet och dess nutida historia. Vi känner ofta till namnet på enstaka politiker, men det beror på att de bott i Sverige ett antal år på flykt undan militärdiktaturen.

Detta land skulle i all hast slänga korruption och kriminalitet överbord och trots att ekonomin var värre än usel så skulle den presenteras som godkänd för ett kommande inträde i EU. Politiker i landet har utvecklat en stor förmåga att föra medborgarna bakom ljuset och givetvis så lyckades man lura i den Europeiska Unionen att man nu var mogen för ett EU-
medlemskap. Idag har vi facit. Landet kräver mångmiljardstöd från EU och har även vänt sig till Världsbanken och bett om hjälp. Den ordnade ekonomi som man visade upp inför EU var ingenting annat än kulisser från början till slut.

Man förband sig även att ta hand om flyktingar på ett människovärdigt sätt och följa FN:s konventioner om mänskliga rättigheter. Idag vet vi att Grekland är ifrågasatt eftersom de inte alls tar hand om sina flyktingar, en bekant till mig berättade för ett tag sedan att om man som flykting var orolig att bli tagen av flyktingpolisen så skulle man ha en Eurosedel i fickan. Är man efterlyst för mord så behövde man tiofaldiga sedlarna.

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]grekland

Vad som är skrönor eller inte kan jag inte bedöma, men jag vet att det pågår diskussioner med t.ex. Serbien om en kommande EU-ansökan. Det viktiga tycks inte längre vara att länderna som går med ska ha fungerande ekonomier, inte heller gör det uppenbarligen något om de har ett antal egna medborgare som är efterlysta för folkmord, förhandlingarna kan fortsätta trots detta.

Det påminner mig om hur ekonomiska bubblor fungerar. Så länge man kan attrahera nya kunder som vill investera så fungerar allt, den dagen det inte går längre så spricker bubblan. Är det åt det hållet EU är på väg att utvecklas? Är EU:s fortlevnad beroende av att unionen ständigt kan expandera? Men måste vi då förhandla med en massa stater som knappt kan stava till demokrati?

Det mest underliga av allt är att ämnet tycks vara tabu för media. När läste du senast en artikel om det demokrati-
underskott som råder i Grekland? När läste du om landets korruption? Baltstaterna, Balkan, Island, vad händer när vi tagit hand om alla länder som inte kan ta hand om sig själva? Ska EU tvingas ta ansvar för medlemmar som inte klarar kraven som ställs när det gäller EMU? Och som mer eller mindre lurar sig in i EMU-samarbetet?

intressant Tags : , , , , , , , , dn1 svd e24b t
[/column]


11 svar till “Grekland lurade sig in i EU”

 1. Det där om bubblor var intressant, så har jag aldrig sett saken men visst finns det likheter. Ja, vi får inte ha så höga krav när politikerna ska bevisa EU:s förträfflighet genom att expandera och expandera. Snart föreslår någon dåre att vi också ska ha med Israel i EU, då flyttar jag.

 2. Glömt inte att Evil Inc. Goldman Sachs, och andra fuskande banker hjälpte Grekerna gömma undan många miljarder i skulder för att Grekland skulle kunna bli medlem. T.o.m. i USA börjar man undersöka Goldman’s tentakler nu, undrar när andra ska fatta detsamma.

 3. För att få en bred förståelse för vad bland annat Goldman Sachs ( Geithner, Bernake ) har gjort och fortfarande gör med ekonomin i USA så bör man se dokumentären ”Fall of the Republic”. Det finns inget annat sätt att på ett enkelt och övergripligt sätt förstå sig på vad som sker med ekonomin och vad som hänt samt vad som kan komma att hända om dessa aktörer får härja fritt..

 4. Instämmer med att det råder någon slags media tabu runt EU.

  Det är ju inget ovanligt fenomen i Sverige att Main-Stream-Media eller Pravda Media som SVT, DN, SVT inte tar upp vissa frågor, exempelvis klimatbluffen och invandringspolitiken. Pravda media är ingen granskare av makten utan en del av den.

  När Lisabon avtalet undertecknades av vår regering utan folkomröstning och vi blev medlemmar i en byråkratisk diktatur EU(SSR) där ca 80% av besluten kommer att tas, blev det ingen större kritik. Jag minns inte att några media drev någon kampanj för folkomröstning i frågan, så att svenska folket själva fick avgöra om de ville avsäga sig sin självständighet.

  Våra politiker idag kör över folkviljan precis när de behagar, IPRED lagen var ju ett tydligt exempel. Jag kan bara se att vi måste ha bindande folkomröstningar i alla viktiga beslut, nu finns ju internet och mobiler så alla kan vara riksdagsmän, snabba, enkla, billiga omröstningar. Politikernas uppgift blir då att förklara sina lagstiftningsförslag och debattera för och nackdelar sedan får folket ta ställning.

  Du har rätt att det är märkligt tyst runt EU(SSR)? Undra varför? Etablissemanget tycker EU(SSR) är bra och vill att det skall råda positiv inställning bland folket?

  När det gäller Grekland och Goldman Sachs så har det varit senatsförhör om saken, Goldman hade tydligen hjälpt till att upprätta balansräkningen, tror att de köpt flygplatsen och erhöll alla intäkter där ifrån och andra off-balance-sheet transaktioner och senare hade Goldman sålt Grekiska obligationer kort. Någon senator liknade det med att sälja en bil utan bromsar och sedan teckna en livförsäkring på föraren.

  • Det är ju inget ovanligt fenomen i Sverige att Main-Stream-Media eller Pravda Media som SVT, DN, SVT inte tar upp vissa frågor, exempelvis klimatbluffen och invandringspolitiken. Pravda media är ingen granskare av makten utan en del av den.

   Du gör dig själv en otjänst genom ditt sätt att uttrycka dig. Det finns anledning att kritisera media, men överdriver man språkligt eller begreppsmässigt så kommer inte folk att läsa till punkt. Det gjorde inte jag, kanske du skrev nåt vettigt i slutet av kommentaren?

 5. Nu får man faktiskt skilja på EU och EES (valutaunionen).
  Vad jag vet har EU inga krav på statsfinanser eller bytesbalans. I sådana fall skulle baltstaternas inträde aldrig varit aktuellt. Däremot ställer de ganska stränga krav på medlemskap i EES, och där har naturligtvis Jinge rätt. Grekland mörkade sina kolossala undeskott och kom medvetet med felaktiga siffror, något som dev ad jag vet numera erkänner.
  Det vettiga vore väl att kasta ut dem ur EES, men de skulle förmodligen ändå fortsätta med Euron osanktionerat på samma sätt som Motenegro, Andorra och ”Kosovo”. Därmed är inget vunnet.

  Valutaunioner är känsliga saker…

 6. Grekland har myglat med jordbruksstöd och andra regionstöd under lång tid,
  jag undrar hur många miljarder betalades ut på falska grunder…sen var det korruption igen när man skulle välja byggfirman för att bygga ex. motorväg,
  Korruptionen är hög i Grekland,

  Greland har varit med i EU under 30 år , varför har man inte utvecklats? man håller på med samma saker som man gjorde innan inträdet….feta ost…och olivolja…+ turism

  • Spanien är inte långt efter Grekland. I Andalusien står 100 000 lägenheter tomma, helt byggda på spekulation, för att inte tala om asfalteringen av tusentals km småvägar som knappt har trafik, byggda för Eu-pengar.
   Nästan vartenda borgmästare är under undersökning eller åtal för mutbrott eller liknade.
   Bygglov är ett något man skaffar för en redig muta EFTER att man byggt färdigt. Det blir billigare och snabbare än att muta till sig ett innan man bygger.
   Eu pengar går dessutom till miljövidriga frukt- och grönsaksodlingar som förbrukar vatten till vansinne och sänker grundvattennivån. Detta är förstahandsinfo från två bekanta svenskar och en engelsman med familj som bor där.

   • Haar bott i Spanien (Andaalusien) i 20 Âr och brukade ta Spanien i försvar försa 10-12 âren… men efter 20 âr känns det omöjligt… ! En tryckare jag känner blev uppringd av lÄnsstyrelsen i Andalusien och till frÂgad om han behövde en ny arbetsenhet, dvs Pc scanner o printer etc… ? Han ssade ju naturligtvis ja… blev uppsökt av nÂgra personer frÂn länsstyrelsen som gav honom typ ett värdebevis p 5000€(!) och tillsagd var han kunde g och lösa in detta papper mot sin nya Pc enhet !
    Väl gjort… kolladde han via Google priserna p denna 5000€ enhet… det visaded sig dâ att dessa naskiner hade ett totalvärde pâ 1500€… dvs 3500 minddre än det han fÂtt..! Var gich de 3500 ? Solklart… i fickorna p länsstyrelsens handhavare samt affärsinnehavaren som naturligtvis gjort upp det hela… !
    Där Svensson ser ni var ”edra skatte pengar” gâr ! Tryckaren vill ju natrturligtvis inte anmäla… dâ blir de ju inga fler erbjudanden… och dessutom sspelar det ingen roll om han anmÄler… det e ingen domstol som tar tag i detta… för det Är vardagsmat i Spanien… ! Och tidningarna tar inte heller tag i sânt ”smâtt”, da kan dom ju missa stats bidrag kanske !
    Helt sorgligt !
    Rättvisan fungerar lângt ifrân som sig bör i en Demokrati… detta stâr helt klart.
    Se här en artikel frân idag gällande mÂng miljon svindleri o korruption… ingen höjer p ögonbrynen… detta e normalt i Spanien, demokratisk ordförande stat i EU 2010 ;

    Rättegången för den påstådda penningtvättshärvan Vitval skjuts upp en månad och riskerar att helt läggas ned.
    Provinsdomstolen i Málaga har beslutat skjuta upp den vidare rättegången till 5 maj, för att ge försvarsadvokaterna tid att gå igenom sammanlagt 32 pärmar med bevismaterial, som de inte haft tillgång till tidigare. Uppskjutningen görs för att undvika att rättegången helt läggs ned och skickas tillbaka till förundersökningsstadiet, något som ändå kan bli oundvikligt.
    Förundersökningen har pågått i fem år och omfattningen av den påstådda härvan har minskat till en tiondel av den som ursprungligtvis angavs

    … â sâ hâlls det pâ här i syd Europa !

    Om Svensson förstod vad som pâgâr skulle han bli helförbannad… det är ju minst sagt skamligt !
    Sverige o svenskarna e total lurade… deen ”demokratin” som râder i Sverige finns inte tillstymmelse till i resten av Europa möjligen med undantag för Danmark… !

    Trâkigt ämne… men sannt !