Grattis Hammarby!

Nu visar det sig att GAIS stjärnspelare i fotboll, brassen Wanderson, inte haft de nödvändiga papperen klara för fortsatt spel i allsvenskan. Han har inte ansökt om förlängt arbetstillstånd från Migrationsverket, något som troligen leder till att GAIS tappar nio poäng vilket i så fall räddar kvar Hammarby i Allsvenskan.


Att GAIS slarvar med en sådan sak
är oförlåtligt, man kan inte vara ovetande om att sådana regelöverträdelser inneburit poängavdrag förut. Klubben har givetvis ett extra ansvar för att kontrollera att kontrakterade och professionella spelare har nödvändiga tillstånd.

I fotboll döms det straff om en utespelare tar bollen med händerna i straffområdet. Alla vet det och låter därmed oftast bli. Men reglerna i den högsta serien handlar inte bara om offside och frisparkar, det ankommer en hel del på klubben och därför vore det utomordentligt orättvist mot de andra klubbarna om GAIS fick tillgodoräkna sig poängen de fått under den aktuella tiden. Om en utespelare boxar in bollen i mål när han låtsas nicka så ska målet dömas bort, alla minns den skandal som en viss argentinare ställde till med en gång i tiden som han sedan försvarade med att det var ”guds” hand.

En förutsättning för att liknande situationer inte ska inträffa i framtiden är givetvis att alla intjänade poäng där Wanderson saknat tillstånd ska dras in. Den uppfattningen skulle jag ha

gais

även om landets bästa fotbollsklubb, AIK, var de som hade gjort bort sig. Men det är klart, ett fotbollsförbund som håller Lasse ”Säkerheten främst” Lagerbäck som landslagsledare kan man nog inte lita helt och fullt på…

Uppdatering: Wanderson polisanmäls av – Migrationsverket enligt Aftonbladet. Under sju veckor arbetade han, men saknade arbetstillstånd. Enligt AB så riskerar GAIS upp till 20 miljoner i böter och/eller nedflyttning. De sista två AB-länkarna under bloggposten.

intressant Andra om: , , , , , svd1 ab123 dn1 t

  8 comments for “Grattis Hammarby!

 1. 1 oktober, 2009 at 16:10

  Klart man är partisk men jag har alltid gillat bajen för det är ett arbetarlag.
  GAIS är närmast mitt hjärta.

 2. Erik
  1 oktober, 2009 at 15:20

  Uppehållstillståndet gäller samma dag som det lämnas in om inte det blir avslag.
  Därför får GAIS inget straff och Hammarby får spela i Superettan nästa år.

 3. 1 oktober, 2009 at 16:29

  Om någon kommer hit från ett annat land för att arbeta och inte skaffar sig de nödvändiga papperna, men arbetar ändå, så kan det få stora konsekvenser både för arbetaren och företaget där han är anställd. Varför skulle det vara annorlunda för en fotbollspelare och ett fotbollslag? Jag vet att det finns folk som värderar människor olika efter etnicitet och socialtillhörighet etc. Det tycker jag absolut inte man kan göra! Fel är fel oavsett! …Det där s.k. slarvet kanske t.o.m var en chansning från GAIS-ledning, för att få honom spelklar i tid?

 4. Tompa
  1 oktober, 2009 at 19:51

  Provokatör med fejkadress raderad! / Jinge

 5. Grönsvart
  1 oktober, 2009 at 21:52

  …bäste bajjare… skall du inte uppdatera din blogg lite….?

 6. 1 oktober, 2009 at 22:24

  Det är någon blåvit jävel på migrationsverket som har läckt det här till pressen, men det kommer att explodera i näven på honom, för GAIS kommer att göra benmjöl av de stackars bananerna i pyjamas i derbyt.

 7. 2 oktober, 2009 at 03:57

  Det är inte alls klart att GAIS klarar sig. Jag tycker personligen att klubben har ansvar för detta debacle, det vore trist om det inte blev någon påföljd.

 8. Tommy S
  8 oktober, 2009 at 18:55

  Idag kom det väntade beskedet: Hammarby får lov att spela bra fotboll för att få ihop poäng.
  http://www.gp.se/sport/1.220661-gais-frias-i-wandersonaffaren

Comments are closed.