Ge Zlatan Långledigt!

Zlatan Ibrahimovic är en person som media ägnat väldigt mycket uppmärksamhet ända sedan han debuterade i landslaget. Det är inte speciellt konstigt, han är vår kanske allra bästa fotbollsspelare genom tiderna.

Men det går lite för långt när någon möjligen ser att han haltar på träningen, något som genast blir feta rubriker hemma i Sverige. Man ska inte heller glömma bort att Zlatan inte är helt övertygad om han ska fortsätta att spela i det svenska landslaget, en viktig sak eftersom han på det sättet hindrar andra forwards att känna sig säkra på sin plats.

AB: ”Under gårdagens träning på Barcelonas anläggning i Sant Joan Despì ska Zlatan ha känt av ömmande lår. Enligt Mundo Deportivo kan det innebära att den svenske anfallaren missar lördagens ligamatch mot Athletic Bilbao och i värsta fall även nästa veckas två stormatcher, först mot Inter i tisdagens Champions League och därefter söndagens Clascio-möte med Real Madrid.”

Dessutom förekommer det uppgifter om att Zlatan har svårt att dra jämt med vissa spelare i truppen, något som gör att man kan ifrågasätta Lagerbäcks gamla beslut att ge honom kaptensbindeln. Att Henke Larsson definitivt platsade som kapten betyder inte nödvändigtvis att Zlatan gör det. Han behöver dessutom inte förstärkning av sin status, han är redan världsklass med eller utan armbindel.

Nu ska vår nye förbundskapten resa till Barcelona för att tala med det långbenta undret. Det är bra, men finge jag bestämma så skulle Hamrén säga till honom att han antingen skulle ställa upp på de flesta av landslagets matcher fram till EM-kvalet, eller så får han låta bli helt. Att hela tiden hålla på

Zlatan

och särbehandla Zlatan leder förr eller senare till slitningar inom landslagstruppen, och personligen undrar jag om det inte är det vi redan ser. Är mina dystra aningar på den punkten korrekta så bör Hamrén tacka Zlatan för det han gjort för landslagsfotbollen.

Och i ärlighetens namn, visst sjutton har vi en generation spelare nu som kan ta sig till EM utan hjälp från ett Barcelonaproffs?

intressant Andra om: , , , , , , , svd1 dn1 ab12 ex1234 t

  8 comments for “Ge Zlatan Långledigt!

 1. 19 november, 2009 at 12:33

  Rapportera tveksamma annonser!

 2. Momme
  19 november, 2009 at 14:52

  Min fråga blir då, varför fick Henrik Larsson komma och gå till Landslaget hur han ville? Han slutade kanske 10 gånger. Men bra skrivet annars.

  • 19 november, 2009 at 14:56

   Han spelade väl alltid då han blev ombedd?

   • Pelle
    19 november, 2009 at 16:35

    Eeeh, nej knappast Jinge. Henke slutade väl inte 10 gånger, men 3 iallafall. Momme har rätt – Henke och Ljungberg och Brolin – alla gjorde de precis vad de hade lust med och kom och gick i landslaget. Det blir väl så när man spelar varje vecka på högsta nivå, de blir slitna och kan inte motivera sig att spela med ett gäng träben från Allsvenskan.

    Svenska landslaget har nog tyvärr inte ett lag för EM utan Zlatan, finns ju knappt en spelare av internationell klass. Källström, Berg, Mellberg, tyvärr är det nog allt.

 3. erik
  19 november, 2009 at 16:07

  Det är väl bättre att som Zlatan, avstå från vänskapsmatcherna, istället för som Henke, säga att han slutat bara för att dyka upp när han känner för det?

  Sen tycker jag det är helt rätt att zlatan inte spelar, det skulle vara under allas värdighet att Zlatan skulle varit med i gårdagens match, där de svenska träbenen förlorade mot italiens B-lag, samtidigt som alla andra världsstjärnor planerar inför sommarens VM. Nää låt oss få VM överstökat, och så tar vi nya tag efter det. Förhoppningsvis så har de svenska spelararna då också tagit en ORDINARIE plats i respektive klubblag (läs, Marcus Berg, Elmander, Rasmus Elm, P. Wernblom). Och kanske också att det genom ett under dyker upp en kompetent högerback.

 4. Gösta Berling
  19 november, 2009 at 16:08

  Jag vet inte… Men det faktum att Zlatan höll oss kvar i det längsta GENOM ATT GÖRA MÅL MED MAGEN (!) I ABSOLUT SISTA SEKUNDEN, det förlåter nästan allt!!

  Nu räckte det tyvärr inte (men det var förstås Lagerbäcks fel… Liksom det säkert också, på något sätt, är Lagerbäcks fel att Hamréns lag förlorade mot Italien…)

  • 19 november, 2009 at 17:18

   Liksom det säkert också, på något sätt, är Lagerbäcks fel att Hamréns lag förlorade mot Italien

   Det är klart, de har ju inte fått spela offensiv fotboll på massor av år nu…

 5. Martin Forsman
  19 november, 2009 at 20:26

  Som sagt så har andra svenska ’stjärnor’ särbehandlats genom åren. Fredrik Ljungberg och Henke Larsson spelade väl knappt en enda träningslandskamp när de blivit etablerade så därför ser jag ingen anledning till varför Zlatan skulle göra det. För övrigt så kan väl träningslandskamper ses som en utmärkt möjlighet att spela ihop ett framtidslag och då kan man ju undra varför en sån som Anders ’Taco’ Svensson var med. Bortsett från framspelningen till Hysén som var briljant så spred han passningar ät alla möjliga håll. Visst, Kim var skadad men endå … finns det verkligen ingen annan.

Comments are closed.