Gangsterväldet i Södertälje


Tyvärr så är det invandrare och flyktingar som har kommit till Sverige som drabbas av den kriminalitet som rättegången i Stockholms Tingrätt handlar om idag, oavsett varifrån de kommer så kommer de att kammas med samma kam.

DN: ”Säkerheten är rigorös när den stora rättegången om mord och andra gangsterbrott i Södertälje börjar i dag. Sjutton män åtalas. Bland offren finns grovt kriminella och helt vanliga Södertäljebor.

Polis och åklagare hoppas att rättegången blir en vändpunkt i kampen mot den organiserade brottsligheten i Södertälje. Det finns få ställen i Sverige där organiserade kriminella har fått ett så stort inflytande som just här. Södertäljenätverket beskrivs av polisen som just ett nätverk, till största delen bestående av män och pojkar från den syrianska gruppen. Deras brottoffer kommer ofta från samma grupp.”

Jag känner inte till den brottslighet man talar om här, jag vet att det handlar om ett par mord där ett av offren var en känd idrottsman, jag vet också att det handlar om diverse verksamhet som kanske kan gå under namnet beskyddarverksamhet eller utpressning. Troligen så skulle många av dem som döms i denna härva utvisas för gott om de inte redan hunnit bli svenska medborgare, men jag antar att många av dem är födda i Sverige.

DN: ”Lasse Wierup, journalist och författare till aktuella boken ””Svensk Maffia – fortsättningen”, säger att den grova organiserade brottsligheten är tillbakapressad i Södertälje.

– Det stämmer nog som polisen säger, men nätverket är mycket större än de 17 personer som är åtalade. Andra, äldre personer med högre rang, ligger lågt just nu. De har flugit under polisens radar länge, säger Wierup.

Han menar att flera av de åtalade kan betraktas som fotsoldater som har nära till att ta till våld. – Det är hetsporrar som ena dagen begår ett mord och andra dagen kan råna någon på en mobiltelefon, säger han.” (forts nedan..)

Bevisläget lär vara oklart när det gäller de allvarligaste brotten – tre mord, och då är risken uppenbar att de som är de skyldiga kommer undan betydligt lindrigare än vad som egentligen vore önskvärt. Samtidigt så finns det en risk för att de som ropar på nya regler för utvisning får vatten på sin kvarn, vi minns ju hur somliga för ett tag sedan föreslog att människor som hunnit bli svenska medborgare ändå ska kunna utvisas, något som vore en ren katastrof.

Hur man ska kunna stävja organiserad brottslighet vet jag inte, jag antar att enda chansen är att avsätta riktigt rejäla resurser till polismyndigheten, sådant kostar som bekant pengar och som alltid ser jag framför mig en finansminister som ser bekymrad ut och säger att han ska ”– Titta på saken”…

it Andra om: , , , , dn12 svd1 ex sr


2 svar till “Gangsterväldet i Södertälje”

  1. Det är bara att hoppas att man kan bevisa sina anklagelser så de blir inlåsta ett antal år nu.