Gangstrarna lurades om Saab – och media gick på det
Svenska folket har nu blivit vittnen till hur internationella gangsters har lurat vår högerregering på över två miljarder, och dessutom kommit undan med bedrägeriet. Media har drabbats av beröringsångest och törs inte skriva sanningen, för man vill inte erkänna inför läsare, lyssnare och tittare att man tillhör de lurades skara.

Ekot: ”I dag kom beskedet att Saabs produktionsstart skjuts upp än en gång. Ett illavarslande tecken, enligt underleverantörerna. Tidigare uppgift var att produktionen av bilar skulle komma i gång i början av augusti. Nu meddelar Saab att produktionen kan komma i gång i slutet av augusti. – Vi ser att det inte kommer att bli möjligt tidigare, säger Gunilla Gustavs på Saabs informations-
avdelniing. Ett dåligt tecken, menar Svenåke Berglie, vd för underleverantörernas branschorganisation FKG. – Det är klart att det inte är bra och det tyder på att man har problem som man inte har löst, både att komma överens med leverantörer och att få fram de pengar som behövs, säger Svenåke Berglie.”

Det bär väl emot när bedrägeriet har kryddats med anknytningar både till rysk- och kinesisk maffia. Journalisterna inom seriösa och etablerade media vill inte skylta med att de står med byxorna runt anklarna. Dagligen har tidningarna skrivit att det gjorts både den ena och andra affären, man har till och med lurats att tro på sagor som den om att ett kinesiskt företag betalat Saab över tvåhundra miljoner i förskott för bilar som ännu ej är byggda.

Min uppfattning är att den här affären kommer att bli mer internationellt omskriven än Det Stora Tågrånet, för det är en gåta hur en holländsk bedragare kan lyckas lura av en svensk regering – miljarder med hjälp av rysk maffia. (texten fortsätter under annonsen)


Visserligen har Maud Olofsson redan tillkännagett att hon ska avgå nu i höst, men hela regeringen tycks bestå av blåögda och lättlurade individer. Nu meddelar Victor Muller att SAAB inte kommer igång med produktionen förrän i slutet av augusti och inga redaktioner vågar skriva sanningen på klar och redig svenska.

Fast egentligen ska jag inte klaga. När detta kommer bli klart och tydligt för den svenska väljarkåren så kommer det bli viss turbulens i vårt avlånga land…

it Andra om: , , , , , sr123 ab ex12 svd12 dn1 e24


14 svar till “Gangstrarna lurades om Saab – och media gick på det”

 1. Ja det är väl dagens kapitalistiska ideologi som ligger bakom denna skandal. Riksdagspartierna skriver under på den föråldrade idéen att entreprenörer är människor med goda avsikter som ska ha så mycket stöd som möjligt för att skapa jobb och skatteintäkter i längden. Verkligheten är precis mottsatt där entreprenörer gör vad som helst för att hala in vinst på allas bekostnad. Endera dag får man hoppas att folket vaknar upp till denna verklighet och kastar ut packet.

  • Är den verkligen så ny, den där ideologin. Tycker den påminner rätt mycket om 1800-talets kapitalism och den ännu äldre merkantilismens protektionistiska synsätt.

 2. Journalist har under en ganska lång tid, sakta men säkert, förvandlats från ett granskande yrke, till något som går ut på att vara nyttig idiot till diverse makthavare, politiska och ekonomiska.

  Propaganda som baserar sig på lögner och som därmed går att genomskåda, den är farlig för den som vill använder den. Det funkar kanske tillfälligt men när fler och fler genomskådar den, då blir propagandan mer och mer som en vaccination av befolkningen, den utvecklingen går fortare desto sämre propagandan är. Fast det är klart, själv tycker jag propagandan redan är vid ett lågvattenmärke och inget händer, så jag måste ha glömt att ta med en faktor, faktorn att folk så gärna vill tro på lögnen.

  Undra hur långt karusellen skall gå för SAAB, det finns nog lite till att plundra, så de kommer få generera en kris till i bolaget för att kunna roffa åt sig av innehållet utan att någon klagar.

 3. Nej tacka vet jag gamla hederliga Trabant och Volga. Dom fabrikerna drevs av kompetenta ägare

 4. Ryssen är dock inte inkopplad än, sist jag kollade blev det mer käbbel med EIB, däremot kan jag säga att SAABs chanser minskar mer och mer, pratade med en som var anställd på linan igår, han suckade bara och sa att han söker nya jobb

 5. Helt ok, det är ett fritt land, man får tycka vad phan man vill. Fakta kvarstår, Saab startar inte produktionen om en vecka, först om en månad. De andra sanningarna behöver jag väl knappast dra? Slutsatsen är iaf klar. Ska Saab överleva så blir det som en kinesisk produkt.

  • Jodå, Andronovs bank misstänks för penningtvätt, och vad det gäller de misstankarna som media berättat om mot kineserna så minns jag inte, men när svenska tidningar törs skriva om det så har de sådana uppgifter. Och det är inte ”mina konspirationsteorier” det handlar om…

   Den 12 juli skrev du att Saab börjat komma överens med sina leverantörer, den uppgiften är väl inte helt korrekt?

  • Såg också det. Grymt modigt och starkt av ett litet företag att agera så. Men de kommer väl att bli malda till köttfärs av SAAB och rättsväsendet.

   • Nej, varför tror du det? SAAB har inte betalt sina räkningar på närmare sex millar, nu får de pröjsa eller konka.

    • Nej, jag tror de kommer att få fler frister. Det vore att tappa ansiktet offentligt att låta SAAB-bolag göra konken nu. Å andra sidan kanske de fixar fram några miljoner, det är ju faktiskt inte stora pengar för de här gossarna.

     Egentligen hoppas jag på konken, men så gillar jag ju Fight Clubs slutscen också. ;)

 6. Att en biltillverkare tillverkar bilar är omodernt. Det är bättre att stanna linan för gott och spela luffarschack på kontoret. Sen blir det bjud-middagar och fester tills de lånade pengarna är slut…