Förstasidan när Zlatan gör mål?


Idag på morgonen har samtliga tidningar Zlatan Ibrahimovic på förstasidorna, orsaken är – Zlatan har gjort mål. Han har inte lyckats sparka bollen åt rätt håll med finess på tre månader, så när han bredsidade in bollen igår så blev det en riksnyhet.

Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till den saken, av någon underlig anledning så verkar det alltid vara en nyhet när en svensk idrottare lyckats med det vederbörande är anställd för, oavsett om det är ishockey eller fotboll. Vem har inte förundrats över att en svensk hockeyspelare nämns om han lyckats passa till ett mål i NHL, och nu när det handlar om fotboll och Zlatan så visar samtliga rikstidningar nyheten på sin förstasida på webben.

Jo visst, det är kul för både Zlatan och för Milan, och om man hade nämnt saken på sportsidorna så hade jag knappast reagerat, och visst är webbens aktörer starkt konkurrensutsatta för alla gör väl inte som jag – läser allt. Och Zlatan själv behöver verkligen lite medvind. Den senaste tiden har det gått rykten om att han återigen ska byta klubb, och till viss del så förstår jag klubbarna. För det kan ju inte vara en hit att ta en spelare som talar om sig själv i tredje person, i alla fall inte i omklädningsrummet.

Men visst är Zlatan en fascinerande person, och ingen kan ta ifrån honom att han är en särdeles passningsspelare även då han är helt ur slag. Men visst undrar jag om han själv inte är sin värsta fiende. Många har sett att hans stubin är kort, ja den är så kort att man måste använda ett förstoringsglas för att se den. Och det är inte så lyckat vare sig för Zlatan, Milan eller svensk landslagsfotboll.

it Tags: , , , , , , , dn svd ex ab gp


Ett svar till “Förstasidan när Zlatan gör mål?”