Foppa obalanserad?

Jag undrar om det bara är undertecknad som oroar sig för Peter Forsbergs humör. Han är en gudabenådad hockeyspelare och den bäste vi har haft genom alla tider. Möjligen har hans långa problem med skador satt sig på hans nerver för han förefaller inte vara speciellt balanserad när han är ute på isen.

Visserligen gör han många poäng i varje match då han är frisk, men samtidigt så tillbringar han ett flertal vändor i utvisningsbåset, och nu senast matchstraff. Jag kan ha en viss förståelse för att han behöver sätta sig i respekt hos mot-
spelarna, en sådan spelare som han utses automatisk som måltavla för tacklingar och psykningar, men kommer inte Foppa i balans före OS så riskerar han istället att bli den som utsätter Tre Kronor för stora risker. För ingen ska tro att lagets blivande motståndare är omedvetna om vad som händer i Sverige just nu. Varje lags tuffaste spelare kommer att få ett direkt uppdrag att sätta upp Peter Forsberg som ett frimärke i närmaste sarghörn.

Det finns all anledning att se upp med både skador och utvisningar. Den som tror att laget har råd med att låta Foppa sitta i utvisningsbåset 6-8 minuter i matcher mot USA, Kanada eller Ryssland tror fel. (Det är inte Foppa som Aftonbladet citerar)

intressant Tags : , , , , , , , , , , , dn1 svd ab1 t

  7 comments for “Foppa obalanserad?

 1. Magnus A
  24 januari, 2010 at 12:19

  Medhåll när det gäller Foppa. Bara sällan medhåll när det gäller politik.

  Foppa är ett geni, men ett obalanserat geni. Han ensam kan kosta laget en medalj.

  Vad tycker du om islamister?

  • 24 januari, 2010 at 12:41

   Vad tycker du om islamister?

   Huh? Vad har Foppa med islamister att göra?

 2. David
  24 januari, 2010 at 13:59

  En stor del av foppas framgång ligger ju i att han inte tål att förlora och blir vansinnig av att inte ha läget under kontroll. Alltid en bra motivation till att bli bäst :)

  • 24 januari, 2010 at 14:19

   Fast det kanske inte är så listigt om han blir sittande i utvisningsbåset och får följa matchen därifrån? Eller?

 3. Jag
  24 januari, 2010 at 15:38

  Jag är en känd idiot som struntar i kommentarsreglerna. Kan jag också skriva fula ord. Nu har Jinge strukit varenda kommentar jag skrivit eftersom min mailadress var fejk. Han är hård men rättvis Jinge…

 4. Bosse
  24 januari, 2010 at 16:46

  Foppa har alltid varit lite sådär ”smågrinig” och ”bad loser”-aktig. Jag minns för många år sedan, innan hans proffskarriär börjat (runt 94-95 tror jag), när MoDo i SM-finalen fick stryk av Malmö och Foppa kände sig felaktigt behandlad av domaren hur han helst skulle ha velat ”ge Börje (tror domaren hette så) en fet smäll för han var så jäkla dålig”.

  Självklart har han varit, och är väl ännu i sina bästa stunder en gudabenådad spelare, men det utesluter inte att han ibland kan vara en grinig ”elaking” på isen. Jag tror till viss del att det är det som gjort att han åkt på så många smällar och fått se många skador. En del spelargenier i NHL blir mer eller mindre ”fridlysta” vad gäller att ta dem med hårda tag (Gretzky på sin tid t.ex.), eftersom deras spel hela tiden bygger på teknisk konstruktiv hockey och ingen vill se dem bli allvarligt skadade och försvinna från arenorna, de blir ett slags upphöjda kultfigurer. Att angripa Foppa däremot – som själv ofta spelar/spelade småfult – anses/ansågs nog som mer acceptabelt. Den som själv ger får också räkna med att ta emot.

 5. 24 januari, 2010 at 20:55

  Är det bara jag som reagerar på att man kan hota i media? (om att slå ut någons tänder) Brukar inte det kallas olaga hot? Tycker Aftonbladet sjunker lägre och lägre…

Comments are closed.