Fler poliser, ropar högern


[column width=”49%” padding=”2%”]
Ibland så undrar jag om det är något fel på min hörsel, nyss berättade man nämligen på Dagens Eko att högerpartiet har föreslagit att man vill använda en del av Sveriges biståndspengar till – att utbilda fler poliser.

SR/Ekot: ”Justitieminister Beatrice Ask vill använda biståndspengar för att utbilda extra många poliser för att kunna skicka svenska poliser till oroshärdar i världen… …Att utbilda svenska poliser för biståndspengar strider mot de internationella regler som OECD har fastslagit för bistånd, de så kallade DAC-reglerna, som den svenska regeringen har åtagit sig att följa… … – Jag tycker det är en intressant tanke i alla fall och tycker inte att vi omedelbart kan avfärda det, säger biståndsminister Gunilla Carlsson.”

Beatrice Ask lär ha sagt att ordningsfrågan är ett problem i många länder och att vi därför kan behöva sända ut poliser i stället för biståndsarbetare. Hennes partiordförande Fredrik Reinfeldt har vid ett flertal tillfällen hävdat att antalet poliser i landet ska öka, det ska bli minst 20 000 poliser, en ökning på runt tjugo procent. Och nu föreslår de att den ökningen inte ska ske på det vanliga sättet, den ska istället betalas med minskat bistånd. Dessutom ska en del av dessa sändas till ”oroshärdar” vilket kostar extra mycket pengar, slantar som
[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]polis

givetvis ska dras från – biståndsbudgeten.

Frågan är väl närmast om eller när högern inser att de är en parodi på sig själva?

[/column]
intressant Andra om: , , , , , , , dag gp ex ab1 svd dn t


8 svar till “Fler poliser, ropar högern”

 1. Svenska biståndsbudgeten används redan i dag för att finansiera den svenska utlandsstyrkan (kolonialkrigarna). Och när borgarna nu skall börja ta betalt för universitetsstudier (till att börja med bara utländska studenter), så används biståndspengar för att ge stipendier till vissa elever. Regeringen gör allt för att det skall se ut som att KD:s krav om bevarat svenskt bistånd uppfylls, samtidigt som övriga partier i regeringen stjäl så mycket de bara kan från biståndet. Borgerliga debattörer blev ju t ex uppröra över att Reinfeldt inte lovat mera pengar åt försvaret i budgeten, men då räknar de ju inte med biståndsbudgeten!

 2. Återanställ istället den administrativa personalen som man så gladeligen i besparingssyfte kastade ut på 90-talet och frigör fler utbildade poliser från sekreterarsyslor. Detta arbete skulle kunna göras precis som förr i tiden av vettiga tjejer och killar utan polisiär utbildning.

 3. I sann kolonialanda diskuteras saken över huvudena på de som som drabbas liksom deras korrumperade och ofta västinstallerade ledare.

  Vill människorna i lag syd ha svenska poliser? De vill inte ha svenska ockupationssoldater så jag tror inte att de gör någon skillnad. Ockupant som ockupant båda beväpnade. Är det något jag tror de föredrar så är det svenska tekniker som gräver brunnar och utvecklar jordbruket det är sådant biståndet skall gå till, inte €USSR´s kolonialkrig.

  • Jag är byggnadsing. och har jobbat i oroliga länder med tvivelaktig polisiär kunskap/utbildning/trovärdighet och jag skulle inte för allt smör i småland bygga någon brunn i ett land som inte kan någelunda garantera min säkerhet.

   Alternativet är att SIDA börjar hyra in livvakter (läs legoknektar) som skyddar dom svenska teknikerna som ska gräva brunnen. Känns det som en bättre lösning? Eller ska vi ha ett fint litet papper ifrån regeringen som säger att vi är där för att hjälpa folket, detta kan vi ju snällt visa upp när en beväpnad rånarliga trycker en kalasjnikov i magen på oss.

   Jag vet vilket alternativ jag föredrar, för det blir nog inga mer jobb utomlands utan grundläggande säkerhet.

   • Men det är inte vad regeringen pratar om. De avser skicka poliser isf byggnadsfolk.. Eller mer troligt, spara in ännu mer på biståndet..

 4. Det här är bara ett led i moderaternas vision om det svenska ”biståndet”.

  Först spreds myten om att stora delar av det svenska biståndet gick till kommunistiska/socialistiska länder, sen att SIDA:s insatser var värdelösa eftersom allt försvann i korruption, sen att det behövs både säkerhet och traditionellt bistånd för att kunna få till effektiva hjälpinsatser, nu sprids myten om att vi först måste implementera säkerhet för att kunna organisera några hjälpinsatser överhuvudtaget. Snart sprids väl myten om att de som lever i armod egentligen inte vill ha något bistånd….

 5. Nu kommer uppbyggandet av polisstaten. Poliser från andra länder kommer sedan att tjänstgöra här i Sverige när det dyker upp en oroshärd ( läs: fredlig demonstration eller dylikt )…

  Liknande metod använder USA’s regering just nu mot dess egna medborgare, skillnaden ligger i att USA’s regering använder utländsk militär då amerikanarna trots allt fortfarande är beväpnade..

  SAN DIEGO, California (CNN) — What if we offered illegal immigrants a path to citizenship that included a stint in the U.S. military?
  http://edition.cnn.com/2007/US/08/13/navarette.opinion/index.html

  Eller varför inte använda scouter för att utföra polisiära och militära uppgifter??

  America’s ’boy scouts’ trained to fight terrorists and illegal border crossers
  http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1182775/Americas-boy-scouts-trained-fight-terrorists-illegal-border-crossers.html

  US Girl Scouts prepare for war, pestilence
  http://news.yahoo.com/s/afp/20090908/pl_afp/usattackschildrenoffbeat_20090908185707

  USA är verkligen på väg att bli en sann demokratisk republik med Obama vid rodret , eller hur??

  • Allt detta du har länkar till started under GW Bush regime, men hela polis stat förvnadlingen startade efter Nixon när republicanerna utvärderade vad som gick fel med vietnam och watergate.

   Två parti systemet är mer eller mindre ett en parti system idag och så har det varit sedan Reagan.

   I dag så kan du räkna med om du reser i Arizona att polisen stoppar dig och söker igenom din bil utan egentlig anledning eller om du är i DC så kan polisen söka igenom din ryggsäck och ta din laptop, digitalkamra eller mp3 spelare utan att du får ett riktigt svar på varför. Allt för att stoppa ”terrorism” och illegal invandring.

   Ser att europa ser ut att följa USA i denna fråga.